31.10.06

VPM saa veronkorotuksen

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Mitäs te oikein teette?
- Minähän vain haravoin näitä lehtiä. Mukavampi sitten keväällä, kun nurmikko on siisti. Tuonne kompostiin ajattelin...
- Omaehtoiset toimenpiteet asuinympäristön kohentamiseksi. Se tekee sitten +0.7 veroyksikköä. Jahas, mites tuon talon maalauksen kanssa?
- No eihän sitä ole vuosiin maalattu. Pitäisi kai. Vähän alkaa punamullat karisemaan. Mutta mitä...
- En minä sitä tarkoittanut. Vaan sitä, että tuossa talon seinässähän ei ole ainuttakaan graffitia. Kaupunkiympäristön harmaan betoniseinän aktiivisen haltuunottamisen puuttumisesta tulee +1.5 veroyksikköä.
- Ei kai siinä... Ja sehän on hirsiseinä. Punamullattu. Ja eihän täällä kylillä kukaan ihmisten seiniä töhri. Mutta kukas te...
- Minä olen Etnopositiivisuusviraston asettama kunnallinen kiinteistöverokoordinaattorivaltuushenkilö. Onko tuo ihmisulostetta?
- Eihän se, ihan tavallista koiranpaskaahan tuo on. Naapurin koira. Kuivunuttakin jo. Nostelen sen tästä haravalla kottikärryyn ja kompostiin.
- Hah. Minä kysyn teiltä johdattelevan kysymyksen, kuten meillä Etnopositiivisuusvirastossa on totuttu tekemään. Ja te vastaatte väärin. Olisitte sanonut, että se on ihmisen paskaa, niin olisitte saanut veronalennusta 2.7 yksikköä.
- No ei kai täällä kukaan omalle pihalleen paskanna? Tai toistenkaan pihoille, sen puoleen?
- Älkää nyt kiihtykö. Se on virkahenkilön vastustamista. Ihan ystävällisenä verosuunnitteluvinkkinä minä vaan. En kai minäkään mikään tunnoton byrokraattihirviö ole. Lähenteleekös teidän asuinalueenne etninen homogeenisyys arvoa 100, saaden etnonegatiiviset mittasuhteet?
- Mitä?
- Vastatkaa ystävällisesti kysymyksiin, tai olen pakotettu määräämään teille ylimääräisen veronkorotuksen. Selkokielellä: a-suu-ko tää-lä vain suo-ma-lai-si-a-?
- No mitäs täällä, ihan kunnon väkeä... Samat suvut täällä kylällä asuu kuin viimeiset neljäsataa vuotta.
- Tätä minä arvelinkin. Etnonegatiivisviritteinen populaatioklusteri. Veronkorotusta 10.8 yksikköä.
- En minä kyllä ymmärrä. Aiotteko te rangaista minua siitä, että minä haravoin omaa pihaani.
- Älkää nyt olko hupsu. Globaalin oikeudenmukaisuuden luominen lähtee läheltä. Pienistä teoista. Teidän tämän vuoden kiinteistöveronne on sitten 13 prosenttia.
- Miten niin? Viime vuonnahan se oli 0.50 prosenttia?
- Hyvää, sanoi Etnopositiivisuusviraston asettama kunnallinen kiinteistöverokoordinaattorivaltuushenkilö, päivänjatkoa.

___________________
Taloussanomat (29.10.) kertoo, että hyvien asuinalueiden verotus on kiristymässä vahvasti Englannissa. Jatkossa asunnon sijainti vaikuttaisi merkittävästi kiinteistöveron määrään. Sijainnin arvo määritellään alueen koulujen menestyksen, kotitalouksien tulojen ja asukkaiden etnisen taustan perusteella.

14 comments:

Anonymous said...

Hiukan huolestutta tällainen sosiaalivaltiota vastaan noussut arvokiristymä, jota tämäkin blogi näkemykseni mukaan edustaa.

Muutenkin viime aikoina on keskusteluun noussut _uusfamilistisia_ sävyjä sisältäviä aloitteita. Mitä ei voi pitää arvotasapainoisen kehityksen kannalta hyvänä asiana.

http://esasuominen.blogspot.com/2006/10/pivkoti-hyv-koti.html

Anonymous said...

Fanitan! Reino sä oot rock! Tää on loistava.

Anonymous said...

Hyvä kirjoitus, Reino. Tämä ala sopii sinulle.

reino said...

Sähän Lotta puhut ikään kuin mä olisin joku basisti. ;)

Kiitokset kehuista kaikille jälleen kerran!

Anonymous said...

Tosi hyvä pakina.

Anonymous said...

http://populaari.blogspot.com/2006/03/hyv-sanoi-mustapartainen-mies-piv.html

Anonymous said...

Onpas hauskaa! HAh hAA noita tyhmiä brittejä. Meillä ei ikinä käy noin. Siitä pitää huolen päättäjämme.

Pakinan lopusta jäi uupumaan kuinkna VPM ampuu haulikolla aivot pihalle kansanviholliselta.

Ilman ratkaisuehdotusta VPM vaikuttaa alistujalta ja koko ploki ongelmien ratkaisun sijaan vain tynnyttelee 'eipäs tarvitse tehdä mitään kun tuosta on jo väännetty vitsi netissä'

Toimintaa.

reino said...

(Ystävämme Andersson on muuten myös aivan loistava. Ja tällöin ei puhuta Claes Anderssonista, joka jakaa jotain suvaitsevaisuuspalkintoja futisfoorumin nettiviesteistä, joissa käsketään suvaitsemattomien painua vittuun, jos ei suvaitseminen kiinnosta. Vaan kyseessä on ravintolan vahtimestari Andersson.)

Olen viimeisimmän kommentoijan kanssa aivan samaa mieltä, että pelkkä vitsien vääntäminen netissä ei riitä. Haulikkoammuntakeskustelua varten on kuitenkin eri foorumit. ;)

Kaikista tehokkainta jälkeä tulisi käyttämällä monikurjistajien omia aseita, eli mm. juridisen tietämyksen häikäilemätöntä väärinkäyttöä omien tarkoitusperien edistämiseksi.

Valitettavasti itse olen enempi pistooliampuja kuin lakimies.

Anonymous said...

Nokumä oon itse basisti... :)

Anonymous said...

Haulikolla osuu tarkemmin huonompikin ampuja..

reino said...

Tuosta linkistä vähän suuruusluokkaa kiinteistöveronkorotuksille Britanniassa. Kivoimmilla alueilla veronkorotus on luokkaa 300%.

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/10/29/ntax29.xml

reino said...

Lisää aluepoliittista mokutusta Britanniasta, tuosta monikulttuurin mallimaasta:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=439284&in_page_id=1770

Työttömyydestä kärsivä pikkukaupunki menettää 80 julkisen sektorin työpaikkaa, koska se on liian valkoinen ja liian brittiläinen. Vankiloiden hankintakeskus siirretään Leicesteriin, joka on "rodullisesti monimuotoisempi", jolloin useammilla etnisiä vähemmistöjä edustavilla henkilöillä on mahdollisuus hakea noita työpaikkoja. Ja tämä ei todellakaan ole vitsi vaan nimenomaan se syy, jonka vastuussa olevat viranomaiset ilmoittivat siirrolle.

Sinta and her Domestic Staff said...

Sucks living in England...

sigs said...

Haulikot ja ampuminen mainittu! Miten on, Reino, onko kivaa olla samassa jengissä Pekka-Ericien, Lasermannenien ja muiden Pikku-Hitlereiden kanssa? (Hitler mainittu!)