14.10.06

RAPORTIT: Lohja Fight 1, 11.9.2005

1. NYRKKEILY
3x1,5 min Juniorit 50 kg
Vitali Laine, Lohjan Nyrkkeilykerho vs
Mikko Viljanen Lohjan Nyrkkeilykerho

Ilmeisesti Lohjan boxing-äijät ei anna lainata kehää, jos niiden juniorit ei pääse ison yleisön eteen näytösottelemaan.

No, mikäs siinä, kivastihan D-pojat poksivat.

2. VAPAAOTTELU
2x3 min -93,0 kg (D)
Risto Lehtonen, Lohjan Voimailijat vs
Mikko Helin, GB-Gym Helsinki

Helin voitti kuristuksella toisessa erässä.

3. VAPAAOTTELU
2x3 min -60,0 kg (D)
Janne Kulmala-Elonen, Espoon Kesähait vs
Tero Apunen, GB-Gym Helsinki

Kesähain ensi puraisu (polvi clinchistä) osui tyrmäävästi maksan kärkeen. Koska D-säännöillä alle 18-v. ei saa tyrmätä ja tämä tapahtui heti ensi sekunneilla, tuloksena no contest. GB-Gymin valmentamurlokki kannusti tuskissaan kiemurtelevaa suojattiaan naureskelemalla leveästi. Näin se nuoriso oppii asennetta!

4. VAPAAOTTELU
3x3 min -84,0 kg (C)
Juha Antti Alhonen, Lohjan Voimailijat vs
Olli-Jaakko Uitto, Team Arashi Seinäjoki

Pohojalainen vie painilla mattoon ja ottaa jujin.

5. VAPAAOTTELU
3x3 min -66,0 kg (C)
Olli-Pekka Puhakka, MMA Imatra vs
Jukka Paananen, Shootfighting Lappeenranta

Reipasta kevyiden poikain potkulyöntimyllytystä. Ottelu kesti täydet kolme erää, joten sen aikana saatiin ihailla kehätytön niukkaakin niukempaa hametta (tyyliin "ostin tämän diskobarbikiiltohameen 12 v. pissiksenä, ja se oli silloinkin jo lyhyt") oikein useampaan kertaan. Kehätytöllä oli muuten erittäin siististi vahattu BJJ-tyyppinen biiveri, mutta se ei paljastu vielä tässä vaiheessa, joten lue siis kärsivällisesti loppuun koko juttu.

Imatran OP dominoi pystyssä aika tylysti ja sai estettyä vähäisetkin maahanvientiyritykset. Paananen oli aika selkeästi alakynnessä, ja jos OP olisi paha ihminen, hän olisi pystynyt lopettamaan tyrmäykseen pystystä. En muuten haluaisi tänään olla Paanasen etujalan reisilihas, sen verran kovaa oli rankaisu. Tässä vaiheessa lohjalaisyleisökin alkoi lämmetä kamppailulle, joten pakollisen känniääliön selostus oli erittäin rasittavaa.

Kolmannessa erässä OP halusi näyttää, että kyllä meilläkin maahanvientejä treenataan. Sen seurauksena melkein jäi omasta yrityksestään giljotiiniin. Rimpuili kuitenkin pois ja voitti kaikin tuomariäänin.

6. VAPAAOTTELU
3x3 min -77,0 kg (C)
Mikko Haapanen, Lohjan Voimailijat vs
Joona Typpö, GB-Gymin kokkolalaiset pois kadulta -projekti

Tätä ottelua kuvaamaan löytyy vain yksi sana: LEGWAR. Aittosumun entinen suojatti Typpö on vähintäänkin ärhäkkä ottelija.

Mutta kovaa taistelua oli molemmin puolin. Haapanen ei antanut kokeneemmalle vastustajalleen milliäkään periksi. Erinomaista tappeluviihdettä kolme erää, jonka jälkeen voittajaksi Typpö kaikin tuomariäänin.

7. VAPAAOTTELU (Lohjan Juhat Superfight)
3x3 min +93 kg (C)
Juha Karkio, Lohjan Juhat vs
Juha Alhonen, Lohjan Juhat

Lohjalaisilla on perinteenä järjestää kaikenlaisia friikkiotteluita. Viime vuonna Tanhuhovin kamppailuiltaan oli raahattu identtiset Hanmoodo-kaksoset, joita ei päästetty pois kehästä ennen kuin he olivat selvittäneet, että kumpi olikaan se isoveli. Tänä vuonna superfightin aiheena oli siis katsoa, että kuka onkaan meidän seurassa se Megajuha ja kuka on ihan juha vaan. Tällä kertaa juhat eivät olleet kovinkaan identtisiä, joten kutsutaan heitä nimillä Paksu-Juha ja Pitkä-Juha. Alhosella oli nimittäin painoa tommoset 25 kg enemmän kuin Karkiolla.

Vapaaottelu- ja BJJ-piireissä on usein tapana sellainen nössöily, että saman tallin jätkät eivät voi lyödä treenikavereitaan päähän. Mutta Lohjalla kyllä voi!!1! Ja antaumuksella!

Pelin henki oli Pitkän-Juhan tiukat clinchit ja Paksun-Juhan arrrmottomat nakkikioskiheijarit. Pitkä-Juha teki useita komeita heittoja. Taas tuli todistettua judon tehokkuus: jo keltaisen vyön oppimäärällä pystyy tehokkaasti soveltamaan judoheittoja jopa vapaaottelussa!! Tulihan tämä nyt varmasti kaikille selväksi.

Kolme erää mentiin. Nakkikioskiheijareiden ansiosta Pitkällä-Juhalla oli jo toisen erän alussa pientä vekkiä silmän alla. Joka erässä Pitkä sai Paksu heitettyä mattoon ja dominoi aika hyvin siellä. Kolmanteen erään mennessä alkoi molemmilla olla kunto aika lailla lopussa, vaikka yleisö kannusti fanaattisesti: HYVÄ JUHAAA!!!

Voittajaksi ja Megajuhaksi kaikin tuomariäänin Karkio (Pitkä).

8. VAPAAOTTELU
3x3 min -77,0 kg (C)
Jani Ketolainen, MMA Imatra vs
Joni Haahka, Kauhajoen Kamppailu-urheilijat

Haahka ei empinyt hetkeäkään, vaan näytti Ketolaiselle närhen munat heti ottelun alussa soveltamalla kiellettyä ninjatekniikkaa. Koska alavatsaan osunut potku tulkittiin munille potkimiseksi, Ketolainen sai kerätä itseään 5 min.

hengähdystauon ajan, jonka jälkeen pystyi jatkamaan. Ketolaisella hyvä triangeliyritys mutta jäi sitten Haahkan käsilukkoon lopulta kuitenkin.

9. VAPAAOTTELU
3x3 min -84,0 kg (C)
Ville Aalto, Lohjan Voimailijat vs
Ville Räsänen, MMA Imatra

Ja taas kieroa lohjalaista huumoria: Villet Superfight. Tarkoituksena on tietenkin tehdä yleisölle kannustaminen helpoksi, kun kaikki voi vaan huutaa, että "hyvä Ville, tapa se!" Tämä ei toimisi Tampereella, koska kumpikin Ville nostaisi päätään ja kysyisi: "Jaa mää vai?"

Tiukkaa pystyottelua. Lohjan Ville vanhana MT-jätkänä oli ehkä enempi halukas pitämään ottelun pystyssä. Ville otti myös useita tarpeettomia riskejä korkeiden potkujen takia. Päähän (tai siis suojaukseen) potkimisella ei ollut haluttua vaikutusta ja Räsänen sai niistä useita todella komeita maahanvientejä. Mutta MT-Ville on tunnetusti melkoinen vempula tulemaan pois alta ja onnistui nytkin a) selviämään hengissä aivan saatananmoisista katon kautta maahan mätkäytyksistä ja b) jotenkin vempuloimaan itsensä useimmiten jälkitilanteessa päällimmäiseksi. Kolmannessa erässä Ville osui villeä hyvin suoraan nenään, ja siitäkös Ville suuttui: MT-Ville vetäisi sellainen lyöntimyllytyksen päälle, että luulin jo ottelun ratkeavan siihen.

Mutta hyvin Räsänen senkin kesti ja vei taas mattoon ja dominoi siellä.

Erittäin tiukka ja tasainen ottelu. Voittajaksi hajaäänin Räsänen.

10. VAPAAOTTELU - PÄÄOTTELU
3x5 min +93,0 kg (A)
Toni Valtonen, Espoon Kesähait vs
Evert Fyeet, Team Schrijber - Hollanti

Ladies and Gentlemen: Ground and Pound!!! Fyeet oli erittäin hyväkuntoisen ja treenatun näköinen tyypillinen hollantilainen potkunyrkkeilijä. Valtonen puolestaan on hoikistunut sen verran, että alkaa jo muistuttaa ihan oikeaa kesähaita eikä mitään sateisen kesän valasta.

Ja voi sitä räimettä ja ryminää! Se on hurjaa peliä kun hevoset nai, siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu. Tuli mieleen, että mahtaako kehä kestää. No joo, Valtonen siis rynnisti heti aloituksesta iholle ja vei maahan. Siellä sitten ankaraa päällämakaamista guardissa ja sivussa ja brucelee-tyylisiä one-inch puncheja kyynärpäällä kurkkuun. Saako vapaaottelussa muuten lyödä kurkkuun? Lohjalla saa: luu kurkkuun vaan! Näin mentiin ensimmäinen erä.

Toisen erän aluksi hollantilaisen korkeasta potkusta aivan ilmestyskirjamaisen korkea maahanvienti Valtoselta. Sitten taas kyynärpäätä naamaan eri positioista. Jossain vaiheessa tuomari keskeyttää ottelun ja Fyeetin otsassa olevaa pientä vekkiä tarkastellaan. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä niin paha, että olisi estänyt ottelun jatkumisen eikä lääkintähenkilökuntakaan ole sitä mieltä. Mutta Hollannin Eevertti ei halua enää jatkaa. Hän halaa valmentajaansa osoittaakseen, miten paljon hän rakastaa tätä siitä huolimatta, että haluaa tuottaa tälle häpeää jättämällä leikin kesken. Yleisö buuaa. Kehätytön pimppiin alkaa kasvaa sänkeä.

Ja lopuksi perinteiset plussat ja miinukset:
+ hyvät järjestelyt, alkoi ajallaan
+ kehätytön hame
+ kehätytön striptease-esitys myöhemmin jatkoilla

- pakollinen känniääliöselostaja yleisön joukossa
- pääottelija, joka ei viitsi ottaa täysiä eriä
- kalliit liput

Jatkothan olivat X-Itissä, jossa kehätyttö Miss Melanie oli aivan uudessa roolissa. Fyeet olisi halunnut kuvata oikein videolle kehätytön siististi parturoidun piisamin, jonka päälle kehätyttö ripotteli jotain kimaltelevaa tököttiä, mutta Miss Melanie joutui huitaisemaan videokameran syrjään. Sääli sinänsä, sillä Fyeet olisi varmasti tarvinnut terapiavideota, jota olisi voinut katsella unohtaakseen tatuoidun kyynärpään, joka iskeytyy nenään uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Tatuoidun kyynärpään, jossa on hämähäkinseitti ja jotain vieläkin pahempaa ja pelottavampaa.

No comments: