26.10.06

VPM saa suvaitsevaisuuskasvatusta

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Päivää, päivää. Miten voin olla avuksi?

Ihminen ei ole nisäkäs!!
Rotuja ei ole olemassa!!

- Tulin vain katsomaan, kun täältä kuuluu tuollaista kovaa huutoa.
- No eihän tässä mitään, aivan tavallinen oppitunti menossa.
- Mutta seisotatte koululaisia paljain jaloin lumihangessa?
- No mikäs lumihanki se on, jos vähän räntää tihuuttaa? Sitäpaitsi meillä on afrotanssikurssi seuraavaksi, kunhan saadaan tämä uusimuotoisen evoluutiobiologian peruskurssi ensin vedettyä. Ja afrotanssiahan tanssitaan paljain jaloin, jotta ihminen löytää kosketuksen Äiti Maahan ja sisäiseen toteemieläimeensä. No niin, lapset, kuuluvalla äänellä kaikki yhdessä:

Ei saa vieroa moku-a!!
Eihän me olla nuivi-a!!

- Mutta kyllä tämä vähän kummalliselta vaikuttaa...
- No eivät ne rasistiset asenteet ilman asennekasvatusta mihinkään katoa. Eipäs niiskuteta siellä takana! Kuuluvalla äänellä vaan, Jani-Petteri, vai haluatkos itsereflektioon?
- Mutta kun lehdessäkin sanottiin, että rasistiset asenteet ovat kasvaneet sitä enemmän, mitä enemmän kaupunkiin on tullut maahanmuuttajia. Että missä se vika oikein...
- Vika on kantaväestön asenteissa! Pisa-testeissä tulee ihan hyviä tuloksia, mutta asennetutkimusten tulokset ovat vääriä. Moiset asenteet kumpuavat perusteluista, joihin ei sivistysvaltiossa pitäisi enää törmätä. Viidesosa on viallinen, ne pitää saada suvaitsemaan!
- Mutta voivathan ne asenteet perustua ihan todellisiin nuorten arkielämän kokemuksiinkin. Maahanmuuttajien kohtaamiseen ja tutustumiseen...
- Olettepas te nuiva. Ette kai te vaan viero?
- Anteeksi, minä en nyt ymm...
- Te vierotte! Te vierotte! Häipykää siitä. Meillä alkaa nyt afrotanssitunti. Menkää tuonne sivummalle seisoskelemaan. Niin, niin, tuonne noin, missä on kiipeilytelineen tilalle rakennettu häpeäpaalu. Sinne korokkeelle seisomaan. Sinne me laitamme arvalla vetäen viidenneksen joka ikäluokasta suorittamaan julkista itsekritiikkiä rasistisista asenteistaan. Tekisi nähtävästi teillekin hyvää. No, hus siitä. Jahas, vielä kerran yhteen ääneen:

Ihminen ei ole nisäkäs!!
Rotuja ei ole olemassa!!

__________________
Turussa on tehty oikein tutkimus, jonka mukaan viidesosa turkulaisnuorista uskoo, että ihmisten välillä on rotuun perustuvia älykkyyseroja. Tämä oli siis se kaikkein järkyttävin tulos laajasta kyselystä, jonka suorittivat Turun nuorisoasiainkeskus ja Turun yliopiston sosiaalipolitiikan laitos. Tutkimuksen mukaan turkulaisnuorten asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat muutenkin nuivat. Tässä "tieteellisessä" tutkimuksessa on siis sujuvasti vedetty yhtäläisyysmerkki populaatioiden välisten älykkyyserojen toteamisen ja muutenkin maahanmuuttajiin nuivasti suhtautumisen välille.

2 comments:

Anonymous said...

Loistavaa. :D

Jukka Aakula said...

Ihmetellä sopii miksi noin harva tietää että neekereitten äo on alhaisempi kuin valkoisten, kun Suomi on kuitenkin tässä äo-tutkimuksessa tavallaan eturivissä.

Kaikki edellytykset olisi asia tietää mutta lehdistö on sumuttanut kansaa tässä asiassa.