24.10.06

RAPORTIT: Tammer-turnaus 2006

Muutamia hajahuomioita lauantailta ja sunnuntailta.

Kisojen noloimmasta finaaliin etenemisestä vastasi TVS:n Jyri Naskali, jolta oli unohtunut munasuojat kotiin. Kahtena peräkkäisenä päivänä jätkä voittaa makaamalla naamallaan lattiassa, kun vastustaja diskataan. Kuvittelisin, että pukuhuonevittuilu alkaa saada jo infernaaliset mittasuhteet. No, reiluuden nimissä on sanottava, että se perjantain lyönti tuli ilmeisesti kylkeen, eli vastustajan diskauksen syy ei ollut vyön alle lyöminen vaan stop-komennon jälkeen lyöminen.

rat-ta-tat-ta-tat..... äääää... tähtää ylemmäs, saatana!!

Lauantain semifinaaleissa kovaa vääntöä sarjassa 91 kg, kun Tampereen Jarno Rosberg otti Skotlannin Stephen Simmonsia vastaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä skotti nyrkkeili todella hyvin ja Rosberg ei oikein löytänyt keinoja käyttää edukseen parempaa ulottuvuuttaan. Lopussa skotti sitten väsähti tai päätti muuten vaan vaihtaa lajia painin kautta NHB:n puolelle. Clinchipeli oli tiukkaa ja odotin, että äijät rupeavat vetelemään polvia minä hetkenä hyvänsä. Myös vanhoja jiujitsu-klassikoita nähtiin, kuten kyynärvarsilyönti kaulaan, tiukka puristus päästä ja jalkakamppi vastustajaa eteen horjuttamalla (haito - sasae). Tuomarit eivät kuitenkaan antaneet skotin hyvistä heittoyrityksistä pisteitä. Rosberg finaaliin ja Simmons tuulikaappiin osoittamaan huonoa urheiluhenkeä.

Sunnuntaina missasin raskaan sarjan finaalin, mutta annoin kisojen päätiedottajan kertoa itselleni, että se oli ollut valtaisaa mättämistä. Toiseksi raskaimmassa oli sitten taas Tampereen Rosberg vastassaan Australian Adam Forsyth. Aussi asuu nykyään Uudessa-Seelannissa ja on ilmeisesti treenannut Jake the Musclen ja muiden maorikarjujen kanssa parkkipaikalla, sen verran kova nakkikioskikoukkujen erikoismies oli nimittäin kyseessä. Forsythilla oli jännä tapa sitoa vastustaja paikalleen niillä koukuilla: kun se löysi ensimmäiselle koukulle paikan, niin se sai estettyä kaverin liikkumisen niin, että sai kahden tai kolmen eläimellisen kovan koukun sarjan perille samaan rakoon. Forsyth voitti selkeästi.

Naisten ottelussa Maarit Teuronen oli täysin suvereeni Ruotsin Shipraa vastaan. Hyvin olivat Nikolain alakoukkuopit menneet perille.

Ja lopuksi perinteiset plussat ja miinukset:
+ tiedottaja
+ tiedottajan töyhtö
+ Palo-Pena neljäntuulenlakki päässä

- ei kehätyttöä
- kehätytön vahattua piisamia ei näytetty

No comments: