14.10.06

RAPORTIT: Lohjan kamppailuilta 23.4.04

Ensiksikin on mainittava, että kaikki Fight Festival veteraanit, jotka toivoivat kehätytölle lisää rehevyyttä pyllyyn tulivat varmastikin tällä kertaa tyydytetyiksi. Lisätietoja kehätytöstä ja PVC-asusteista saa Lohjan Citymarketin infopisteestä.

Myös illan juontaja oli aivan omaa luokkaansa. Espoon Kesähait -niminen organisaatio oli ilmeisesti tuonut oman luottojuontajansa paikalle. Ja jos Kesähait on sellainen seuran nimi jonka lausuminen tuottaa vaikeuksia, voitte vain kuvitella millaisiin tuloksiin juontaja pääsi Combat Academy of Finlandin tai Lohja Sitnarong Myai Thain kanssa. (No tuota jälkimmäistä nyt ei osaa ääntää kukaan.)

Järjestelyt hyvät ja aikataulujen pitävyys erittäin hyvä. Tanhuhovi paikkana OK. Katsojia muutama sata.

Ensimmäisenä oli kevyiden poikien nyrkkeilyä. Vastakkain olivat Oskari Heinänen, Tammerturnauksen konkari ja erittäin tekninen ja terävä nyrkkeilijä sekä Mikko Alanko, Elis Askin sisarenpojan serkku tms. Näillä ansioilla ottelu tuomittiin tasapeliksi. Reilumpaa olisi ollut etukäteen kertoa että kyseessä on näytösottelu, niin ei olisi asiantuntijoiden tarvinnut niin kovasti huudella. Siinä mielessä muuten erikoinen nyrkkeilyottelu, että yhtään lyöntiä ei lyöty perille asti.

Seuraavaksi tuli Han Moo Do -näytösottelu, jossa Kämäräisen tai Kolehmaisen identtiset kaksoset ottivat mittaa siitä, että kumpikos meistä olikaan isoveli. Erittäin vauhdikasta ja näyttävää menoa.

Sitten MT-matseja:
55 kg. Valtteri Sandström, Espoon Kesähait voitti Juhana Aleniuksen, GB Gym. Pistevoitto. Melko tasaista menoa. Lopussa Valtteri laittoi vaihteen kakkoselle.

81 kg. Ville Aalto, Lohja, voitti pisteillä Mikko Beckerin, Come Back Akka Demy of Finland. Ville joka oli viime Fight Festivaalissa ansiokkaasti paikkaamassa Vale Tudossa viime hetken peruutusta otteli tällä kertaa omassa lajissaan mutta jotenkin aneemisesti. Jotenkin näytti että kyseessä ei ole edes sama äijä. Toisaalta Kisahallin E-katsomon korkeuksista näkee paremmin kuin Tanhuhovin lattialta.

48 kg. Pia Urpulahti voitti pisteillä Outi Louhimon. Pienempi ja teknisempi brunetti voitti pitkäsäärisemmän ja agressiivisemman blondin ::kuolauskuvake:: niukasti mutta ansaitusti. Vaikka kyse oli naisten ottelusta niin hommassa oli vauhtia ja tekemisen makua.

Vale Tudo matsien yleispiirteenä oli tällä kertaa vahvat ja nopeat maahanviennit, joiden onnistumisprosentti oli 110. Sen jälkeen kaikki matsit menivätkin päälleikkäinmakaamiseksi ja kylkien kopsutteluksi.

+93 kg. Atte Backman, Espoon Kesähait, Romualds Garkulis, Latvia. Backman voitti tuomariäänin. Molemmat erät menivät siten että heti alussa Backmanin nopea maahanvienti ja sitten loppuaika guardissa makaamista ja kylkien koputtelua. Latvian poika oli aika haka puolustamaan ja passaamaan matossa, ja ottelun jälkeenkään latvialaisella ei ollut naamassa mustelmaakaan, mutta Backmanilla oli mm. silmäkulma auki. (Silmäkulmaa jouduttiin jossain vaiheessa katsomaan oikein lääkärin voimin, joten huonolla tuurilla olisi keskeytys ollut lähellä.) Asiantuntijoiden ohjeista huolimatta latvialainen ei juurikaan pehmennyt vaikka Backman kuinka koitti lyödä sitä takaraivoon. (Nakkikioskisäännöillä voittaja olisi siis ollut latvialainen, koska mitään ei tapahtunut, portsari tuli väliin, ja Backman joutuu koko ensi viikon selittelemään että mikä sen silmään on tullut.)

-85 kg. Tero Riipinen, Lohja, Mika Julin, Jyväskylän Fight Club. Riipinen voitti toisessa erässä TKO. Molemmat erät menivät siten että heti alussa poikapainija Riipisen nopea maahanvienti ja sitten loppuaika guardissa makaamista ja kylkien koputtelua. Heti aloituksessa Julin yritti jotain ninjahyppyä, joten eka maahanvienti meni itse asiassa Julinin omiin nimiin. Jujutsun mustavyö Julin sovelsi guardissa puolustamisessa mm. kantapääpotkuja munuaisiin ja muita neitimäisyyksiä joita ilmeisesti jujutsussa opetetaan. Jälleen tuli todistettua, että lopputuloksen kannalta näillä ei ole mitään merkitystä. Tässäkin ottelussa tuli esille se, että päällämakaava joutuu tekemään enemmän töitä ja hengästyy helpommin. Kehäköysien rikkoutuminen toi kuitenkin Riipiselle tervetulleen hengähdystauon, jonka jälkeen taas jaksoi riepottaa Julinia parhaaseen painityyliin ja siinä välissä löytyi paikka yhdelle kovalle lyönnillekin, joka sitten lopetti ottelun. Ottelijoiden ruumiinrakenteessa oli muuten melkoinen ero. Julin oli lähinnä "laiha läski", kun taas Riipinen oli enempi painijan näköinen ja ilmeisesti tehnyt onnistuneen painijamaisen painonpudotuksenkin.

-84 kg. Niko Puhakka vs. Roman Dabolinsh. Puhakka voitti. Pyyhe kehään ensimmäisessä erässä. Tyyli oli perinteinen. Heti nopea maahanvienti ja sitten kylkien koputtelua. Keskeytys tuli heti kun Puhakka sai ensimmäisen kunnollisen lyöntimyllyn käyntiin. Tämä keskeytys oli oikeasti aika erikoinen, koska näytti siltä että latvialaisella ei kuitenkaan mitään suurta hätää ollut siellä alla. Kulma päätti kuitenkin heittää pyyhkeen kehään. Tämän jälkeen Roman kiersi ihan hyväkuntoisena ympäri kehää hokemassa että ei mulla siellä mitään hätää ollut. Ja se on tavallaan helppo uskoa, koska kyseessä on sellainen maamyyrän näköinen mies, jonka naamassa arpikin kaunistus olisi... Omituinen matsi. Ei vakuuta.

Kokonaisuutena hyvät kisat ja kiva meininki. Erikoistunnustus Nurmoon Jymyn asiantuntijaryhmälle.

No comments: