28.10.06

VPM saa kiintiötyöntekijän

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Hyvää päivää. Minä tulin nyt tuomaan teille teidän uuden kiintiötyöntekijänne.
- Mitä mitäs kun en minä mitään ole pyytänyt... enhän minä edes tarvitse uusia työntekijöitä.
- Kyllä te tarvitsette. Meillä Työministeriössä on aloitettu itsensä työministerin aloitteesta tehotoimet mustien puhuvien säkkien työllistämiseksi. Ja meidän tilastojemme mukaan teillä ei ole vielä töissä ainuttakaan mustien puhuvien säkkien kiintiöön lukeutuvaa työntekijää.
- Jahas. Mutta kun...
- Tämä on hieno kampanja. Meillä on myös TET-ohjelmassa nuorille peruskoululaisille yksi pakollinen työelämään tutustumispäivä, jolloin nuori on pukeutunut mustaan säkkiin. Näin tulevaisuuden vaikuttajat oppivat jo nuorena mustien puhuvien säkkien vahvuudet ja erikoistarpeet työelämässä.
- Jaa. Ei kai siinä sitten muuta kuin tervetuloa taloon vain! ... Mites, onko tämä nyt varmasti sellainen puhuva musta säkki, kun hän ei puhu mitään? Osaakos hän edes suomea?
- Aiotteko te syrjiä työntekijää hänen puhumattomuutensa takia? Aiotteko? Suvaitkaa. Totta kai hän puhuu suomea. Hänhän on syntyperäiseltä etniseltä viritteisyydeltään kantaväestöön kuuluva. Ainoastaan kääntynyt mustaksi puhuvaksi säkiksi. Hänen uskonnollinen vakaumuksensa tosin kieltää vieraille miehille puhumisen, mutta kyllä hän silti sopii hyvin asiakaspalveluun. Kai teillä käy paljon naisia ja lapsiakin.
- Kyllähän niitä. Mutta minä vähän, tuota... jos lapset pelkäävät tuollaista puhuvaa mustaa säkkiä?
- Lasten on korkea aika oppia jo pienestä pitäen, että puhuvat mustat säkit kuuluvat sivistysvaltioon.
- Jahas. Hei, varovasti siellä... Eihän se yhtään näe, minne se kävelee. No voi voi, nyt se hylly kaatui...
- Tuollaiset pikku kommellukset kuuluvat monikulttuuriseen yhteiskuntaan. Ne ovat meille vahvuus ja voimavara. Eikä niitä lasipurkkeja sitäpaitsi kovin monta särkynyt. Alkakaa siivota vaan. Mustat puhuvat säkit tarvitsevat rajoittuneen näkökenttänsä takia erittäin turvallisen työympäristön. Ei sinne voi jättää lasinsirpaleita lattialle lojumaan.

____________
Tähän alas on aina ollut tapana laittaa joku linkki. Olkoon se tällä kertaa Iltasanomien uutiseen, jossa Australian korkea-arvoisin islamilainen imaami järkytti maailmaa kutsuttuaan huntuja käyttämättömiä naisia "paljaaksi lihaksi". Hän sivusi puheessaan myös Australiassa kuusi vuotta sitten sattuneita joukkoraiskauksia ja vihjasi, etteivät ne olleet miesten vika.
EDIT: Nähtävästi todellisuus kääntyy parodiaksi niin nopeasti, ettei sitä ehdi edes parodioida. Englannissa koulunkäyntiavustajana toiminut puhuva musta säkki nosti syytteen uskonnollisesta syrjinnästä, kun häntä pyydettiin poistamaan huntu oppituntien ajaksi. Lapset eivät nimittäin saaneet mustan säkin puheesta mitään selvää.

4 comments:

Anonymous said...

Jaa-a, mitähän mielipuolta feministit ovat tästä?

Anonymous said...

5 tähteä Reinolle. Valkoparratonmies saanee seuraavaksi veronkorotuksen. Todellisuus on tarua, itku on naurua...

Anonymous said...

Heh, sanoisin että osuvaa ironiaa ellen tietysti vastustaisi rasismia ja tuollaista toiseuden vieroksuntaa joka johtaa xenophobisiin implikaatioihin kohtaamistilanteissa.

reino said...

Kiitokset veronkorotusideasta! ;)