14.10.06

RAPORTIT: The Cage vol. 4 Redemption 3.12.05

Jahas, nyt kun jatkoista on toivuttu, niin katsotaanpas nämä ottelut vielä kerran R-katsomon tuulipukukansan näkökulmasta.

1. -70 kg
Pasi Maliniemi, Shootfighting Lappeenranta vs
Sergej Juskevic, Liettua
Voittaja:Maliniemi, TKO (strikes) 1. erä ajassa 1.37

2. -84 kg
Mikko Suvanto, MMA Imatra - Suomi vs
Harun Özdemir, OC-Fight Team - Saksa
Voittaja: Suvanto, submission (strikes) 1. erä ajassa 1.51

3. -77 kg
Janne Tulirinta, Riihimäen Heracles - Suomi vs
Kristian Helde, Shootfighting Stockholm - Ruotsi
Voittaja: Tulirinta, TKO (strikes) 1. erä ajassa 0.45

Nämä kolme ensimmäistä ottelua voidaan kuitata yhdellä sanalla: TEURASTUS.
Verkkoon, mattoon, mounttiin, päähän. Pienenä poikkeuksena Tulirinta, joka löi vastustajansa lähes tolkuttomaksi jo ennen mattoonvientiä.

Mää luulen, että näille ulkomaanteuraille oli sanottu järjestäjien taholta, että "se on jumalauta jätkät niin, että jos yksikin lyönti tai potku tulee, niin lähdette ilman ottelupalkkiota kotiin". Tai sitten kaikkien suomalaisten soveltama sähäkän tutiseva ottelutyyli sekoitti potkunyrkkeilijöiden pasmat täysin. Mutta hei, oikeesti, mitä jää jäljelle potkunyrkkeilijästä, jos se ei edes yritä lyödä tai potkaista kertaakaan?

4. -93 kg
Lucio Linhares, Tampereen Kamppailu-urheilijat...öö eiku joku Alliance vs
Tomasz "Gorilla" Drwal, Grappling Krakow - Puola
Voittaja: Drwal, TKO (strikes) 1. erä ajassa 3.32

No nyt tuli tekijämies Puolasta ja piti rapujuhlat! Lucio otteli normaaliin tyyliinsä, eli hämmästyttävä ihmisrapu kiipeili ympäri häkkiä kaikilla seitsemällä raajallaan. Mutta tyly puolalainen ei hämääntynyt. Puolalaisilla rapujuhlilla rapu laitetaan selälleen lattialle ja se aukaistaan potkimalla sitä vatsaan. Gorilla löysi loistavasti paikkoja stompeille mahaan ja lyönneille päähän Lucion puolustuksen läpi. Lucion peli meni täysin sekaisin ja muutaman lyönnin jälkeen meni pääkin sekaisin. Kunnon meininkiä Puolan Gorillalta!

5. -66 kg
Jerry Kvartström, GB-Gym - Suomi vs
Tadas Jonkus, GALAKTIKA A - Liettua
Voittaja: Kvartström, submission (rear naked choke) 1. erä ajassa 2.33

En usko, että Kvartström tulee mainostamaan tätä yhtenä uljaimmista voitoistaan. Joo, tiedän, että match-maker valitsee otteluparit ja jos pystyy pudottamaan painoaan niin hieno homma. Mutta pientä rajaa. Jerry oli painonpudotuksen jälkeen tiukassa ja laihassa kunnossa. Liettuan poika taas ei ole ikinä ollutkaan muuta kuin laiha. Ainoa mikä pojassa oli isoa, olivat korvat. Ottelun kulku oli seuraava: TEURASTUS. Yleisvaikutelma oli se, että vahva aikuinen mies pieksää itseään puolet pienempää poikaa.

Jerrylle kuitenkin propsit hienosta kehääntulobiisistä (Kontran Jee jee, Jerry Cotton) ja komeasta takavolttituuletuksesta!

6. -77 kg
Marcus Peltonen, Alliance Porvoo - Suomi vs
Sonny Nielsen, Fight Gym Odense - Tanska
Voittaja: Nielsen, KO 2. erä ajassa 3.55

Jännitys tiivistyy. Nyt oli Tanskasta löydetty mies, joka ei selvästikään osaa lyödä. Nielsenin pystyottelu on kuin drunken monkey kung-fu slow-fightingia. Peltonen dominoi ottelua selvästi vahvoilla alapotkuilla ja maahanvienneillä. Lopetusta ei kuitenkaan löydy, kunnes toisessa erässä mies joka ei osaa lyödä lyö Peltosen tajuttomaksi. Ei jumalauta! Jostain puun takaa ninja-uppercut osuu suoraan hermopisteeseen ja Peltonen putoaa. Näin se on yllättävää menoa tämä MMA toisinaan.

7. +93 kg
Timo Peltola, Espoon Kesähait - Suomi vs
Rimgaudas Kutkaitis, Osimas - Liettua
Voittaja: Peltola, submission (side choke) 2. erä ajassa 1.34

Peltolalle oli löydetty kahden päivän varoitusajalla 13 kiloa kevyempi vastustaja. "Normalna," kommentoi ryssä, kun häneltä kysyttiin, miltä tuntuu tulla ottelemaan näin lyhyellä varoituksella. Eli tampereeksi "Aivan sama!".

Esittelyvideossa kerrottiin Peltolan MMA-innon taustoja. Vajaan vuoden verran pääkaupunkiseudun isot pojat ovat vääntäneet keskenään yli lajirajojen, joten Timo on päässyt tutustumaan kesähaitekniikkaan.

Ottelu alkaa. Peltola vie hongesagatamella mattoon ja rummuttaa vähän. Liettuen BJJ-mies osoittautuu melkoiseksi painijaksi. Peltola ottaa käden ja alkaa väännellä sitä. Monihan ei tiedä, mutta Peltolan kakkoslaji on origame, jossa hänellä on myös musta vyö. Soveltaen kaikkia osaamiaan japanilaisen paperintaittelun tekniikoita, Peltola taittelee Kutkaitiksen kädestä kurjen, jäniksenkorvat ja pomppivan lampaan. Liettualainen seuraa origamenäytöstä kiinnostuneena, mutta ei kuitenkaan innostu taputtamaan. Aivan uskomaton kumikäsi. Erä päättyy.

Toisessa erässä Peltola ottaa pystystä giljotiinin, vie osotogarilla mattoon ja nyt löytyy kuristus, joka taltuttaa liettualaisen.

Kutkaitis vaikutti todella kovalta painijalta ja samanpainoinen vastustaja olisi hänen kanssaan varmasti vaikeuksissa.

Peltolalle matsi ei ollut mitenkään helppo. Yhdessä vaiheessa nilkkalukkoon jääminen oli oman huolettomuuden takia todella lähellä. Tietyt lukkopainin perusjutut, kuten polvi mahan päälle, eivät vielä tule luontevasti. Mutta pahin on ohi ja ensimmäinen matsi otettu. Peltolalla on mahdollisuudet kehittyä vaikka mihin, jos vain intoa riittää. Ja se riippuu varmaan aika paljon siitä, mitä toukokuussa tapahtuu.

8. -84 kg
Demian Maia, Brasa Jiu-jitsu - Brasilia vs
Lukasz Chlewicki, Husaria Wloclawek - Puola
Voittaja: Maia, submission (armbar) 1. erä ajassa 4.22

Kahden todella kovan mattomiehen huimaa vääntöä. Maia ottaa selän mutta puolalainen tulee pois vaan. Ja juuri kun puolalaisjudoka on valmis aloittamaan rummutuksen, Maia kaivaa jujin voimalla. Puolalaisen käsi sanoo riks raks. Hieno ja tasokas ottelu.

9. -70 kg
Jarkko Latomäki, Shootfighting Lappeenranta - Suomi vs
Marius Urbonas, GALAKTIKA A - Liettua
Voittaja: Latomäki, TKO (strikes) 1. erä ajassa 3.05

Ei nyt ihan TEURASTUS mutta melkein. Taisteluplaneetta Galaktikan isokorvainen alien-poika pärjäsi ihan kivasti, ottaen huomioon, että häntä oli kielletty lyömästä tai potkimasta pystyssä.

Ja lopuksi perinteiset plussat ja miinukset:
+ kehätyttö
- liian moni ottelu päättyi jo ensimmäiseen erään, joten kehätytölle ei tullut hommia
+ elävä ESE
- Valtosella oli verkkarit päällä, mutta se ei hypännyt kenenkään päälle eikä aloittanut rummutusta
+ Miken leveä selkä ei blokannut näkökenttää liian pahasti, mutta komeita kuvia tuli!

No comments: