15.10.06

Positiiviset erityistoimenpiteet

Joko sinun kotikunnassasi on laadittu tasa-arvoistamis- ja monimuotoisuussuunnitelma? Tarkistapa, että siinä on muistettu mainita positiivisista erityistoimenpiteistä, joita tulee soveltaa maahanmuuttajien erikoisosaamisen voimavaraistamiseksi. Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakija etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.

Tapahtuipa erään eteläsuomalaisen suurkaupungin työhönotossa:

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.

- Päivää. Jahas, sähköasentajan paikkaa hakemassa. Kuulkaas, kun minä katselin näitä teidän hakupapereitanne, niin mitenkäs sen sähköasentajan pätevyyden kanssa on? Tässä on kuitenkin kyseessä potilasturvallisuuden kannalta tärkeiden sairaalalaitteiden huolto.

- Minä olen homo, sanoi Valkoparraton mies.

Työhönottajan suu avautui ammolleen, puoliksi kauhusta, puoliksi ihastuksesta. Tämä ei mikään ihan turha mies ollutkaan.

- Lisäksi suvussani kerrotaan lähes varmana tarinana, että se Reinfeldtin isoisän isoisä olisi reissuillaan käynyt Suomessa asti.

Nyt työhönottaja viimeistään tajusi, että tämän miehen kanssa ei ollut leikkimistä. Homo ja viidestoistaosalta (EDIT: siis 32-osalta) sirkusneekeri. Ei ollut mitään keinoa, jolla hän voisi syrjiä tätä miestä työhönotossa.

- Onneksi olkoon! Olette loistava! Paikka on teidän!

- Kiitos, sanoi Valkoparraton mies. Tosin uskonnollinen vakaumukseni arktisena pakanana kieltää minua työskentelemästä kevätpäivän tasauksen ja talvipäivän seisauksen välisenä aikana. Eli nähdään joulun jälkeen. Mutta kirjoitin tähän lapulle pankkitilin numeron, jonne voitte lähettää palkan.

__________________
Lisää luettavaa aiheeseen liittyen: uhrikulttuuri Britanniassa.
EDIT: Johannes Nieminen oli jo ehtinyt tarkastella ylläolevaa asiaa blogissaan.

5 comments:

Anonymous said...

Loistavaa! Samaa tasoa kuin historiallinen esikuvansa :)

Anonymous said...

http://omablogi.blogspot.com/2005/12/rasismi-ja-helsingin-kaupunki.html

Anonymous said...

http://www.hel2.fi/heke/julkaisut/index.asp

Katsokaa vaikka tuolta tuo :

Rasismin ja syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa

Anonymous said...

Ja myös täällä: samasta aiheesta.

reino said...

Reinfeldt kertoo itse miksi hän vihaa ruotsidemokraatteja:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1577553/Statsministerns-avsky-mot-SD.html

"Minä olen tyypillinen ruotsalainen. Minun isoisäni isä syntyi värillisen amerikkalaisen sirkustaiteilijan ja liettualaisen kotiapulaisen välisestä romanssista. Se on ruotsalaista."

Joku muu voisi sanoa, että jos amerikkalainen sirkusneekeri panee Tukholmassa liettualaisen piian paksuksi, niin ei siinä kovin paljon mitään ruotsalaista ole. Paitsi Tukholma.

Mutta joka tapauksessa on selvää, että nämä monen sukupolven takaiset tapahtumat ovat Ruotsin pääministerille vieläkin erittäin arka paikka.