21.11.06

Mokutusuutisia III

Ylimokuttajan toimistosta kuuluu taas kummia. Alivähemmistömokuttaja Kuivalainen kertoo meneillään olevista projekteista:

- Meillä on tosiaan meneillään useita mielenkiintoisia projekteja, kuten tämä SAK:n ja työnantajajärjestöjen kanssa toteutettava "Turvat kiinni kahvipöydissä, monikulttuuri on rikkaus" -kampanja. Siinä taistellaan rasismia vastaan suomalaisessa työelämässä, edistetään suotuisaa asenneilmastoa työpaikoilla sekä torjutaan ennakkoluuloja, tietämättömyyttä ja rasismia, jotta yhä useampi suomalainen ymmärtäisi ulkomaisen työvoiman ja monikulttuurisen työelämän olevan rikkaus. Meillähän on nyt työn alla myös tämä työperäinen sosiaaliturvan perässä maahanmuutto, jossa Suomeen tuodaan vuosittain 15 000 ammattitaidotonta kiintiösiirtolaista Afrikasta luomaan maahamme monikulttuurista työvoimareserviä, joka takaa työvoiman ylitarjonnan tulevaisuudessakin. Jos joku näistä työperäisistä maahanmuuttajista sattuisi työllistymään, niin alussahan hänelle on maksettava alinta TESsin mukaista minimipalkkaa, mutta siihen tulee onneksi jatkossa helpotuksia. Työvoiman markkinoillepääsyn edistämiseksi näiden maahanmuuttajatyöntekijöiden kielitaito- ja koulutusvaatimuksia helpotetaan suomalaisiin verrattuna. Tästähän saattaisi normaalitapauksessa syntyä kentällä melkoinen haloo. Joku saattaisi jopa puhua suomalaisten työehtojen ja palkkojen polkemisesta. Sen takia me haluammekin nyt heti alkuun lähettää kentälle vahvan viestin: yhtään jos mumiset vastaan niin heti olet rasisti.

- Nyt kun me olemme jollain ihmeen kaupalla saaneet SAK:n mukaan tähän kampanjaan, onnistumismahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Luottamusmiehet voivat vähän pitää silmällä, ettei siellä kahvipöydissä aloiteta keskusteluja luvattomista aiheista. Näin saadaan rasismi kitkettyä heti juurillaan, kiteyttää Alivähemmistömokuttaja.

Itse asiasta kuultuna kertoo herra Ylimokuttaja seuraavaa:

- Nyt menee kovaa. Rasismilakeihin ollaan saamassa selkeitä kovennuksia. Julkisuudessahan on viime aikoina esiintynyt epäileviä äänensävyjä, joiden mukaan Suomessa ei muka olisikaan rasismia aina, kaikkialla ja paljon. Uuden lain myötä rasismin kieltämisestä (Racism Denial) tulee rikos. Jos joku sen jälkeen kehtaa epäillä, etteikö rasismi olisi Suomessa vakava ongelma, niin linnaan lähtee saman tien.

- Tätä Racism Denial -pykälää on jo sovellettu takautuvasti Kajaanissa, missä käräjäoikeuden puheenjohtaja ja kaksi lautamiestä lähtivät juuri kolmeksi vuodeksi afrotanssileirille. Mitä sellaisilla tuomareilla tekee, jotka eivät näe rasismia ihan selvässä jutussa? Eihän niitä rasismituomioita tule, jos tuomioistuimet eivät suostu niitä antamaan. Silloin on tuomarit vaihdettava. Englannin malli käyttöön vaan täälläkin. Jos tulee vääriä tuomioita, niin sitten muutetaan lakeja niin kauan, että alkaa sitä rasismia löytymään, puhisee Ylimokuttaja.

- Se on muuten hauskaa puuhaa se afrotanssi. Rentouttaa kivasti asennekiristymiä, kun kaksikintoista tuntia päivässä tanssii kuskus-kupposen voimalla, Ylimokuttaja velmuilee.

Ylimokuttaja korostaa sitä, miten tärkeää maahanmuuttajien on oppia tunnistamaan rasismi sen kaikissa muodoissaan. Aina ja kaikkialla. Vaarallisimpia ovat piilorasismi ja rakenteellinen rasismi.

- No eihän siitä mitään tulisi, jos maahanmuuttajat eivät osaisi tunnistaa jokapäiväisessä elämässään jatkuvasti eteen tulevia rasismitilanteita. He saattaisivat lakata kokonaan reagoimasta piilorasismiin eivätkä enää mieltäisi itseään uhreina, opastaa Ylimokuttaja.

- Kun minä olen käynyt vetämässä noita rasismintunnistamiskursseja eri paikoissa, olen käyttänyt sellaista helppoa nyrkkisääntöä, että jos tuntuu, että siitä voisi etnolle olla hyötyä, että se on rasismia, niin silloin se on rasismia. Periaatteessa siis kaikki on rasismia, kunhan pidetään mielessä rasismin etnopositiivinen eksistenssi. Kyllä minun kursseillani olleet maahanmuuttajat ovat varsin pian oppineet tämän ymmärtämään, eiväthän maahanmuuttajat mitään tyhmiä ole. Ja miten ylväs näky se onkaan, kun me aina kurssin lopuksi huudamme kaikki yhteen ääneen käsi pystyssä R-sanaa, innostuu Ylimokuttaja.

3 comments:

Anonymous said...

On se kumma, että tarvitaan erityisiä kampanjoita, jotta ihmiset ymmärtäisivät monikulttuurisuuden olevan rikkaus. Jos kerran monikulttuurisuus todella aivan oikeasti on rikkaus, niin eivätkö normaaleilla aisteilla ja järjellä varustetut ihmiset ymmärtäisi sen ihan ilman mitään propagandakampanjoita?

reino said...

30-luvun Ukrainassa oli varmasti hienoja "KOLLEKTIVISOINTI ON RIKKAUS!" -julisteita. ;) Niissä oli kuvia punaposkisista lapsista ja muhkeista ukrainalaisista elovenatytöistä.

Tosin nykyään niitä julisteita on todella vaikea löytää, kun ukrainalaiset ottivat ne ja keittivät niistä puuroa, kun kollektivisoijat olivat vieneet kaiken viljan.

Anonymous said...

5 tähteä. Jälleen taattua reinolaatua. Tuli mieleen erään suurilevikkisen tamperelaisen lehden journalistinen linja ja tyyli ja eräs toimittaja...