27.11.06

VPM tikahtuu SITRAn sarkasmiin

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Päivää. Nimi siihen paperiin ja jos taskussa on vielä jotain kolikoita, niin ne voi laittaa siihen vadille. Seuraava!
- Hetkinen vaan! Mikä tämä juttu nyt oikein on? Tässä paperissahan lukee, että minä sitoudun luopumaan ihmisoikeuksistani? Ja rahatkin viedään?
- Kuten SITRAn raportissa jo kymmenen vuotta sitten todettiin, Suomi on nyt monikulttuurinen ihmisoikeusvaltio, jonka brändi ja tärkein vientituote ovat ihmisoikeudet.
- No ei kai se sitä tarkoita, että suomalaisilta pitää riistää ihmisoikeudet tykkänään?
- Kyllä se valitettavasti tarkoittaa. Kuten muistatte, meillehän ei globaaleissa ihmisoikeuskauppaneuvotteluissa myönnetty kuin noin 5 miljoonaa ihmisoikeutta. Mehän käytimme niissä samoja neuvottelijoita kuin päästöoikeuksia koskevissa neuvotteluissa taannoin. Nyt kun maahanmuuttajien määrä on kasvanut rajusti, niin Suomessa ei kertakaikkiaan riitä ihmisoikeuksia koko väestölle.
- No ei kai se silti sitä tarkoita, että...
- Voi voi. Teidän jankutuksenne tuo minulle ikävästi mieleen sen, miten iso haaste oli muuttaa itseriittoinen ja henkiseltä ilmapiiriltään jopa rasistinen Suomi yhteisölliseksi ja vastuuta kantavaksi maaksi. Tähän tehtävään me todellakin tarvitsimme maahanmuuttajia.
- Millä oikeudella te riistätte alkuperäisten suomalaisten ihmisoikeudet?
- Ettekö te tiedä, että asiasta järjestettiin demokraattinen kansanäänestys heti kun maahanmuuttajien lukumäärä ylitti alkuperäisten suomalaisten lukumäärän. Siihen me tarvitsimme niitä maahanmuuttajia. Suomelle myönnetyt ihmisoikeudet riittävät juuri ja juuri maahanmuuttajille. Alkuperäisten suomalaisten ihmisoikeudet sen sijaan myydään globaaleilla markkinoilla paremman värisille ihmisille, aivan kuten kansainväliset sopimukset velvoittavat meitä tekemään. Muutenhan Suomi menettäisi kansainvälisen uskottavuutensa.
- Minä en ole tuollaisesta kansanäänestyksestä kuullutkaan.
- Mitä, eikö maalaisjuntti ole viitsinyt enää YLEn lähetyksiä kuunnella? Nimi paperiin vaan. Suomi on demokraattinen valtio.

No comments: