21.4.07

Suukkoja, suukkoja!

Amerikan koulussa oli pahaa ruokaa. Lapsille tuli tosi paha mieli.

Paikalle lähetettiin Suomesta kulttuurintuottaja, monikulttuurikonsulentti ja sillanrakentaja Ali Q. Synerginen sillanrakentaja Ali Q osti lapsille kioskilta 344 650 eurolla Brunbergin suukkoja ja Fazerin lakuja. Koska euron kurssi dollariin nähden on lähes ennätyskorkealla, tuo rahamäärä vastaa melkein puolta miljoonaa dollaria, joten lapsille tuli tosi hyvä mieli.

Seuraavaksi synerginen sillanrakentaja Ali Q meni tapaamaan Doris Moorea, joka oli juuri ostanut uuden sohvan. Ali Q antoi myös Dorikselle 344 650 euroa, jonka jälkeen he istuivat sohvalle syömään Brunbergin suukkoja. Doris kertoi siinä small-talkin lomassa Alille seuraavan hauskan kaskun:

- You're not gonna believe this one, Ali, but when I had this sofa set delivered, my little 7 year old daughter Olivia, you know she's very curious and she started reading the labels. Then she said, "Mommy, what is nigger brown?" She's like pretending she'd never heard that word before.
- So I says, Olivia, baby girl, u kno how ya big brother Leroy always say "Yo man, wuzzup my nigga" when da homies cum over?
- Yes, mom. But what is a nigger?
- Well, Olivia, sweet baby girl, u kno how ya other big brother 3Pac always say he da big mean gangsta motherfuggah nigga?
- Yes, mom. But what is a nigger?
- Why you stupid little ignorant nigga, das how they actually spell the word.

8 comments:

Pekka Eskimo said...

Tyrmistykseni oli sanoinkuvaamaton kun törmäsin tähän pöyristyttävään tuotteeseen:
http://www.lu-suomi.fi/kuluttajapalvelu/tuote.cfm?id=149

olen loukkaantunut. Miten voidaan yhä näinä aikoina myydä keksejä halventavilla rotunimityksillä kuten Cracker. Aitoon monikulttuuriseen suvaitsevaiseen sivistysvaltioon on vielä pitkä matka.

reino said...

American Thinker -blogi esittää kysymyksen Virginia Tech -yliopiston ampumavälikohtaukseen liittyen: opetettiinko Cho vihaamaan valkoisia amerikkalaisia?
http://www.americanthinker.com/blog/2007/04/was_cho_taught_to_hate.html

Ajatus on mielenkiintoinen, mutta itse en usko, että lapsesta asti (lähes?) autistiseksi todettu poika olisi mennyt lopullisesti sekaisin vasta ylisuvaitsevaisten yliopistokurssien kurimuksessa. Mutta yliopiston englanninosaston virallinen kannanotto tapahtuman johdosta on vieläkin mielenkiintoisempi. Siitä ote alla.
http://www.english.vt.edu/

We are Virginia Tech

We do not understand this tragedy
We know we did nothing to deserve it

But neither does a child in Africa
Dying of AIDS

Neither do the Invisible Children
Walking the night away to avoid being captured by a rogue army

Neither does the baby elephant watching his community
Be devastated for ivory
Neither does the Mexican child looking
For fresh water

Neither does the Iraqi teenager dodging bombs

Neither does the Appalachian infant killed
By a boulder
Dislodged
Because the land was destabilized


Herrajjumala mitä paskaa. Mitä tuohon voi enää sanoa?

Mulla olis muuten aivan loistava jatko tähän aiheesta: "Miten ihmiset opetetaan vihaamaan jo pienestä pitäen."

Jos vaan joku vaivautuisi heittämään ne normaalit "olet rasisti"- ja "miksi haluat aina sanoa ihmisiä neekeriksi" -kommentit. Kiltti hei edes joku jooko? :)

reino said...

Uskomatonta. Todellisuus se vaan jaksaa yllättää, vaikka kuinka koitan sitä parodioida.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6586787.stm

Kun luin otsikon, jossa rap-moguli haluaa kieltää rasistiset sanoitukset, ajattelin ensin, että hyvä, vihdoinkin tulee jotain rotia siihen "kill da white man, rape da white bitch" -vihanlietsontaan. Mutta eipä tietenkään. Tai onhan siellä kiellettävien listalla toki sana bitch, mutta vain silloin, kun sillä viitataan äfricän-ämericäläiseen naiseen. Muita kiellettäviä sanoja ovat mm. "nigger" ja "ho". Hieno juttu. Perusteluja alla:

"The words "bitch" and "ho" are utterly derogatory and disrespectful of the painful, hurtful, misogyny that, in particular, African-American women have experienced in the United States as part of the history of oppression, inequality, and suffering of women.

The word "nigger" is a racially derogatory term that disrespects the pain, suffering, history of racial oppression, and multiple forms of racism against African-Americans and other people of colour."


Eli siis rap-moguli haluaa kieltää mustia räppäreitä kutsumasta itseään nekruiksi ja omia naisiaan huoriksi tai nartuiksi, koska se on niin äärettömän loukkaavaa. Mutta loukkaavaa ei tietenkään ole se, että mustien räppäreiden mielestä on ihan viileää kutsua itseään ja kavereitaan nekruiksi. Loukkaavaa ei myöskään ole se, että mustat räppärit pitävät omia naisiaan huorina ja narttuina.

Ainoastaan se valkoisen miehen vuosituhansia harjoittama sorto satuttaa.

Anonymous said...

Tuon "We are Virginia Tech" -puheen piti Nikki Giovanni, joka on joku neekeritutkimuksen (African-American Studies) proffa. Steve Sailer oli löytänyt aiemman näytteen hänen korkeatasoisesta lyriikastaan:

Ni**er
Can you kill
Can you kill
Can a ni**er kill
Can a ni**er kill a honkie
Can a ni**er kill the Man
Can you kill ni**er
Huh? Ni**er can you
kill
Do you know how to draw blood
Can you poison
Can you stab-a-Jew
Can you kill huh? Ni**er
Can you kill
Can you run a protestant down with your
‘68 El Dorado
(that’s all they’re good for anyway)
Can you kill
Can you piss on a blond head
Can you cut it off
Can you kill
A ni**er can die
We ain’t got to prove we can die
We got to prove we can kill

Kami said...

Reino, sinä olet rasisti. Yhtä rasisti kuin Lauryn Hill. Ja epäilen ettet osaa laulaa yhtä kovaa kuin hän. Lisäksi paheksun tapaasi sanoa kaikkia neekereiksi vaikkeivat he olisikaan, tai heidän neekeriytensä on vähintäänkin kyseenalainen ja älykkyystestissä todistamaton.

Kelpaako? En ole koskaan haukkunut ketään rasistiksi näin avoimesti. Kylläpä helpotti. Oikein säteilen.

reino said...

Aaaah. Ihanaa. Tulihan se sieltä. :)

Lauryn Hill oli muuten Porin Jazzeilla tossa joku kerta. Kyllähän se laulaa, juu.

Ja jos Nikki Giovanni olisi minun opettajani, niin minäkin todennäköisesti tappaisin hyvin paljon ihmisiä.

Mutta asiaan: tarkastellaanpa sohvanostajapariskunnan käytöstä vähän lähemmin. He ovat ilmeisesti ihan tavallinen keskiluokkainen pariskunta, jota kukaan ei ole ikinä nekrutellut päin naamaa ("she's heard the word used many times, although it has never been directed in anger at her"). Ja hyvä niin, koska mitäpä sitä asiallisia ihmisiä turhanpäiten nekruttelemaan. Siitä huolimatta he päättävät heittää voltin nähdessään ko. sanan kirjoitettuna, vaikka asian olisi aivan yhtä hyvin voinut kuitata hupaisana kirjoitusvirheenä tyyliin "kakki pizzat 5€".

Ja mikä vielä pahempaa, he päättävät siirtää tuon järjettömän käyttäytymismallin eteenpäin omalle tyttärelleen selittämällä tälle, että hänenkin velvollisuutensa on jatkossa heittää voltti aina nigger-sanan kuullessaan. He jopa kertovat tyttärelleen, mitä tämän tulee tuntea: "It's a very, very bad word that makes you feel degraded, like you're a nobody".

Isä kertoo tyttärelleen orjuudesta, jotta uhriroolin omaksumisen tärkeys tulisi 7-vuotiaalle tytölle varmasti täysin selväksi. Tämä kaikki siitä huolimatta, että nämä ihmiset ja heidän vanhempansa eivät tasan tarkkaan ole olleet kenenkään orjia, ja kovin paljon sen pidemmälle tuskin on kummankaan suvussa sukututkimusta tehty. Mutta silti on tärkeää olla uhri. Ikuisesti. Ja heittää voltti aina kun kuulee taikasanan.

Minun mielestäni asian olisi voinut selittää pikku-Olivialle paljon yksinkertaisemminkin. Ihan vaan sanomalla, että se on tuhma sana, jota tyhmät ihmiset tykkäävät hokea.

Ja niin pikku-Olivia olisi elämänsä ensimmäisen rap-biisin kuullessaan muistanut, että nigger on vain tuhma sana, jota tyhmät ihmiset tykkäävät hokea. Mutta että ei sen takia tarvitse volttia heittää.

reino said...

Rankempaa metallia soittavan Deiciden biisin "Kill the Christian" sanat:
http://www.elyrics.net/read/d/deicide-lyrics/kill-the-christian-lyrics.html

Höhhöti höö!

reino said...

Aivan loistava parodia tuosta kinkkuvoileipäkatastrofista:
http://www.rense.com/general76/ham.htm

"No child, Muslim or normal, should have to endure touching a ham sandwich."