24.4.07

Suukkoja II

Ylimokuttajan viraston Korkein Neuvosto on kokoontunut hätäkokoukseen. Amerikan maalta kuuluu kummia. Rap-moguli Russell Simmons haluaa poistaa rap-sanoituksista kolme rasistista ja seksististä sanaa, koska nämä julmat ja halventavat sanat aiheuttavat mustille ihmisille joka päivä tuskaa, sortoa, alemmuudentunnetta ja kidutusta. Jotain on tehtävä. Kansakunnan parhaat voimat ovat kokoontuneet päättämään tarvittavista toimenpiteistä.

- Suomen on kannettava kansainvälinen vastuunsa täysimääräisenä, muistuttaa Mervi.
- Meidän on taisteltava rasismia vastaan kaikkialla kaikin mahdollisin keinoin, säestää Puumis.
- No eikö niitä loukkaavia biisejä voisi ihan vaan jättää soittamatta, kysyy joku, jonka nimi pyyhittiin tämän kokouksen jälkeen pois Korkeimman Neuvoston jäsenluettelosta ja jonka kasvot retusoitiin pois kaikista Korkeinta Neuvostoa esittävistä kuvista.
- Kansanryhmän oikeus oman kulttuurinsa harjoittamiseen on aina kaiken muun edelle menevä oikeushyvä, valistaa Puumis.
- Emme myöskään voi jättää huomioimatta asian taloudellista puolta. Tällä musiikkityylillä on suuri vaikutus sorrettujen ja syrjittyjen kansanryhmien työllistymisen kannalta, täsmentää Mervi.
- Kuten me suomalaiset tiedämme, meillä on paljon opittavaa afrikkalaisesta yhteisöllisyydestä. Afrikassa naisten asema on huomattavasti parempi kuin Suomessa. Afrikassa naisia ei esineellistetä eikä kohdella loukkaavasti, kuten Suomessa ja Yhdysvalloissa. Näiden räppärien tulisi oppia suvaitsevaisuutta. Ehkä me voisimme laittaa heidät afrotanssikurssille, hehkuttaa Mailis.

Syvä hiljaisuus laskeutuu neuvottelupöytään. Muut katsovat Mailista kuin mielenvikaista. Vihdoin Mervi rikkoo vaivautuneen hiljaisuuden.
- Krröhöm. No niin, koska transuraanisia alkuaineita ei saa käyttää siellä, missä on elämää ja Joanna Lumley on jo eläkkeellä, ehdotan, että tehtävään valitaan Ali Q.

Niinpä synerginen sillanrakentaja Ali Q lähtee Amerikan maalle ja antaa Russell Simmonsille 344 650 euroa käytettäväksi loukkaavien ja satuttavien sanojen biippaamiseen pois radiolähetyksistä. Kun sekki on vaihtanut omistajaa kättelyjen kera, miehet istuvat sohvalle syömään Brunbergin suukkoja ja puhumaan smalltalkia. Kohteliaana seuramiehenä Ali Q kyselee vaimon kuulumiset, kuten Amerikan maalla on tapana.
- Yo man, my nigga, how's da ho?
Russell kertoo, että biaatch lähti kampaajalle ottamaan hiuksiinsa pidennyksen, koska kyllästyi käkkärätukkaansa. Miehet syövät lisää suukkoja, jotka ovat Russellin mielestä todella herkullisia. Samalla he kiroavat valkoisen miehen, jonka aiheuttama sorto on luonut afroamerikkalaisille naisille vääristyneen minäkuvan.
- Jos muija ei diggaa omasta kampauksestaan, niin kyllä sen on pakko olla valkoisen miehen vika, kiteyttää Russell.
Ali Q lohduttaa häntä, että kyllä Brunbergilla suukkoja piisaa ja Suomen valtion budjetissa 344 650 euron nippuja.
- Kyllä me selvitään tästä, brotha. Ei saa jäädä tuleen makaamaan.

12 comments:

Anonymous said...

Nyt valkopartainen mieskin joutuu perumaan puheensa juhlakuusen alla.

"Happy holidays! Jou jou jou!"

Arawn said...

"Russell kertoo, että bitchi lähti kampaajalle ottamaan hiuksiinsa pidennyksen, koska kyllästyi käkkärätukkaansa. "

Oikea muotohan on biaatch.

Kekke said...

Minusta Ali Q. on vähän tylsä hahmo VPM:ään verrattuna, siinä ei oo oikein särmää. Se vaan horisee ihmisille pehmosia ja jakaa niille makeaa. Ihme namusetä :) Kekke haluaa EAU:n ja shamaani Husson kambäkin! ;)

reino said...

Pitää ottaa huomioon, että Ali Q on vielä kehityksensä alussa. Hänen transformaationsa ei ehkä ole valmis. Minulla on kova luottamus siihen, että Ali Q saa taikavoimia, joilla pelastetaan koko maailma. Mutta aika näyttää.

Arawnin mieliksi korjattu. ;)

Anonymous said...

Täytyy myös muistaa että on olemassa paljon ihmisiä joilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Heitä tällainen saattaisi loukata :)

reino said...

Mä en nyt oikein ymmärtänyt tuota kommenttia, mutta miten ketään voi loukata sellainen asia, jonka kanssa hänellä ei ole mitään tekemistä?

Pitäisikö Ali Q:n lainata Joulupukilta Petteri Punakuonoa ja lentävää rekeä ja lähteä jakamaan Brunbergin suukkoja kaikille maailman ihmisille. Ja selittää siinä samassa, että älkää nyt ihmeessä loukkaantuko sellaisista asioista, joiden kanssa teillä ei ole mitään tekemistä.

Anonymous said...

Ohhoh, herra Simmonsin vaimolla ei taida kiharaa tukkaa olla koska on ainakin ulkonäön perusteella itämaista verta sisältävä Kimora Simmons, Baby Phat vaatemerkin suunnittelija...... biatch.

reino said...

Joo, kyllä nyt näyttäis olevan tukka kunnossa. ;)

Ei kai vaan kukaan ajattele, että näiden tarinoiden henkilöhahmot olisivat oikeasti olemassa olevia, herkkiä, tuntevia, yksilöllisiä ihmisiä, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen ihmisyytensä ja rikkomaton ihmisarvonsa sekä peruuttamattomat ihmisoikeutensa?

Pakinoitahan nämä vaan on. :)

Anonymous said...

"Mä en nyt oikein ymmärtänyt tuota kommenttia, mutta miten ketään voi loukata sellainen asia, jonka kanssa hänellä ei ole mitään tekemistä?

Pitäisikö Ali Q:n lainata Joulupukilta Petteri Punakuonoa ja lentävää rekeä ja lähteä jakamaan Brunbergin suukkoja kaikille maailman ihmisille. Ja selittää siinä samassa, että älkää nyt ihmeessä loukkaantuko sellaisista asioista, joiden kanssa teillä ei ole mitään tekemistä."

Tämähän oli ns. vitsi, luulin että olisit tunnistanut Puumalaisen sanat, joissa klassisesti tyhmyys tiivistyy... ;)

reino said...

Haa! Öynäsit! Olen lukenut Puumalaisen pyhät kirjoitukset huolimattomasti, koska en heti tunnistanut yhtä Puumalaisen klassikkolausunnoista, jota itse asiassa lainaan itsekin tuolla pari tarinaa alempana.

Tällaista leväperäisyyttä ei suvaita. Raippoja, raippoja!

Anonymous said...

Taisivat olla tämän "Lisää persettä rättipäille" -kohun tiimoilta nämä sanat :)

"Puumalaisen pyhät kirjoitukset" :D
Tosiaankin. Jälkeläisemme (jos heitä nyt jäljelle jää) saavat varmaan multikultimoskeijassa lukea "Puumalaisen evankeliumia"

reino said...

Jukka said "...Kimora Simmons, Baby Phat vaatemerkin suunnittelija."

(Pahus kun hidasälyisenä aina keksii nää nasevat vastaukset liian myöhään, mutta... ;)

No mitä toi ny on? Onhan mullakin oma jalkinemerkki!
http://www.reino.fi/

Kovimmat fanit käyttää arkijalkineina kesät talvet. Tai ainakin se yks hemmo Nokialta.