28.4.07

Terveisiä EAU:sta! Osa 4.

(Taustaksi kannattaa lukea ainakin tämä. Suonkuokkijoiden aiemmat vaiheet on kerrottu täällä, täällä ja täällä.)

Eteläisen Afrikan Unionin suomalaissiirtokunta suorastaan kukoistaa. Lämmin ilmasto on saanut arktiset pakanat lisääntymään kaniinien lailla. Jokainen persjalkainen suonkuokkijamuija synnyttää vähintään 10 uutta pikku suonkuokkijaa banaanipuiden alle temmeltämään ja odottamaan, että banaanit tippuvat puusta. Väestötieteilijät ovat laskeneet, että suonkuokkijat tulevat 50 vuoden päästä muodostamaan EAU:n väestön enemmistön. Hillittömän sikiämisen lisäksi tämä johtuu siitä, että EAU:n valtaväestön keskuudessa raivoava HI-virus on suonkuokkijoiden keskuudessa lähes tuntematon. Suonkuokkijoiden määrä siis lisääntyy eksponentiaalisesti samalla kun AIDS on kääntänyt EAU:n alkuperäisten asukkaiden väestönkehityksen laskuun. Suonkuokkijoiden omaperäinen sukupuolimoraali, eli tiukka monogamia sekä pidättäytyminen jokaisen vastaantulijan panemisesta paljaalla on saanut valtaväestön suhtautumaan arktisiin pakanoihin hyvin nuivasti. Heitä pidetään omituisina uskonnollisina hihhuleina.

Samalla arktisten pakanoiden keskuudessa on tapahtunut uskonnollista radikalisoitumista. Turpeen myynnillä rikastuneen Komin tasavallan huhutaan rahoittavan uutta ääriryhmittymää, joka tunnetaan nimellä wäinämistit. Wäinämistit noudattavat profeettansa Wäinän opetuksia ja elämäntapaa tinkimättömästi.

Kapkaupungin keskustaan on rakennettu uusi seitsenkerroksinen turvekammi, jossa julistetaan erittäin radikaaleja oppeja. Joukko lehdistön edustajia on kokoontunut turvekammin portaille, jossa arktisten pakanoiden shamaani Imo Husso on luvannut pitää lehdistötilaisuuden. Tuolta shamaani Husso jo karauttaakin paikalle uudenkarhealla citymaasturillaan. Lehdistö on kärppänä paikalla kyselemässä kiperiä:

- Shamaani Husso, pitääkö paikkansa, että wäinämistien nettisivuilla wäinämistejä kehoitetaan menemään EAU:n armeijaan nimenomaan oppiakseen vääräuskoisten tappamista?
- Suohillaa illallaa! Appilan pappilan apupapin papupata! Mistäs te tuollaisia olette kuulleet? Loukkaavaa, loukkaavaa, syrjivää, syrjivää.
- Wäinämistit väittävät, että heidän profeettansa Wäinän opetusten mukaan vääräuskoiset naiset ovat heidän oikeutettua sotasaalistaan.
- Loukkaavaa ja oikeasta asiayhteydestä irrotettua puhetta. Tai kuten meidän profeettamme on opettanut: Aa tuulia illallaa, pissalihhaa hillollaa!
- Samoilla nettisivuilla opetetaan myös, että wäinämistin ensisijainen velvollisuus on hyötyä vääräuskoisista ja elää heidän kustannuksellaan tekemättä työtä.
- Suohillaa illallaa! Räppänä on jo raollaan, runttasen isolla ruhollaah! Tuohan on aivan selvää mollaamista. Eikös teidänkin lehtenne ole allekirjoittanut mollauksenvastaisen sopimuksen? Yhtään ei saa mollata suonkuokkijoita. Se on laissa kielletty. Maltillisia ollaan. Kaikki. Kysykää vaikka professori Hämeen-Kuokkijalta.

Lehtimiehet hiljentyvät shamaani Husson uhatessa heitä julkisen sanan neuvostolla ja pakanavaltuutetulla. Mutta sitten takarivistä astuu esiin tumma hahmo.

- Salaam, sanoi Mustapartainen lehtineekeri, aleikum. Minä en ole allekirjoittanut mollauksenvastaista sopimusta, joten minä voisin esittää pari kysymystä.
- No vademecum sinnekin vaan. Kysykää nyt sitten, jos vielä on jotain. Suohillaa illallaa!
- Wäinämistien shamaanien väitetään opettavan, että kunhan suonkuokkijoista tulee maassa enemmistö, niin vääräuskoiset aasit sotketaan suohon. Onko tämä teidän mielestänne oikea tulkinta Wäinän opetuksista?
- Tämäkin on asiayhteydestä irrotettu täysin väärä tulkinta. Eihän se, että wäinämistien turvekammeissa julistetaan, että vääräuskoiset aasit sotketaan suohon sitten kun meistä tulee enemmistö tietenkään tarkoita sitä, että vääräuskoiset aasit sotkettaisiin suohon sitten kun meistä tulee enemmistö. Sehän tarkoittaa tietenkin sisäistä kilvoittelua. Sisäistä suojuoksua. Onkos toimittaja ikinä kokeillut, miten vaikea suolla on juosta? Tai pelata jalkapalloa? Se on hyvin vaikeaa. Mutta se on meille suonkuokkijoille rakas perinne. Sitä se sisäinen kilvoittelu tarkoittaa.
- Kun suonkuokkijat ovat enemmistönä, niin sitoudutteko te takaamaan alkuperäisväestön vähemmistöoikeudet?
- Riti rati ralla, tuli talvihalla. Kun suonkuokkijat ovat enemmistönä, jos Wäinä suo, niin silloin alkaa tietenkin se harmoninen yhteiselo, josta professori Hämeen-Kuokkija teille aina kertoo. Toimiva monikulttuurisuus! Wanhan Wiipurin teehuoneet! Silloin ketään ei sotketa suohon - syyttä suotta.
- Pitääkö paikkansa, että tuo teidän uusi hieno citymaasturinne on Komin tasavallan maksama?
- Jahas. Tämä haastattelu loppui tähän. Ja jos ei vittuilu lopu, niin minä heitän wätvän. Maltillisia ollaan. Jos jotain muuta sinne lehteenne kirjoitatte, niin se on wätvän paikka.

10 comments:

Kekke said...

"Suohillaa illallaa!"

Hitto miten käkättelin täällä lukiessani. Taitaa olla tähän mennessä paras EAU-juttu :D Kiitos.

Kami said...

Herättää luottamusta tämä Husso.

Haluaisin tarkennusta miten hän nostaa luontoa lovesta manatessaan tauteja.

Wätwähän voisi olla:

"Halte’uttani havautan velho’uttani verestän
Unenketra, unten poika!
Salat saattele etehen,
salat uusissa unissa,
Näytä mulle murhamiehet,
Paljon on pahantekijät,
Jotta kostohon kykenen
tämän kuun kumottaessa,
tämän keträn kelluessa"

Anonymous said...

Ja "pissalihhaa hillolla". Hyvä Reino!!!

Tupla-J said...

Minua rupesi mietityttämään, että asustaako siellä kammissa semmoinen kaveri kuin Antti? Kuuluu olevan kova panomies...

kojootti said...

Salaam, sanoi Mustapartainen lehtineekeri, aleikum.

Aivan mahtavaa =)

Anonymous said...

Tämä on kyllä paras ikuna. Jatkakaa.

Herja

Kami said...

Duppel, eikös se ole niin että juttua riittää ku jaksas vaan kuunnella.

reino said...

Kyllähän se kuulemma on Jolotuote Oy:n rakentama tuo 7-kerroksinen turvekammi. ;)

Vasarahammer said...

Imaami Husso voisi myös julkaista wätwän, jossa kielletään yksikseen hihittely reinoblogin juttuja lukiessa.

Anonymous said...

Paras reino ikinä.