19.4.07

Valkoparraton mies liittyy kirkkoon

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Hyvää päivää! Ja siunausta, siunausta!
- Kiitos. Minä haluaisin liittyä takaisin kirkkoon.
- Sepä hienoa! Näinä raskaina aikoina uskonnon suoma lohtu monesti kiehtookin hengen nälkäisiä.
- Niin että miten se liittyminen nyt sitten tapahtuu?
- Mihin kirkkoon te haluaisitte liittyä?
- No eikös tämä ole ev.lut. seurakunnan kirkkoherranvirasto?
- On toki. Mutta me elämme aidosti monikulttuurisessa Suomessa, eikä enää missään takapajuisessa yhtenäiskulttuurissa. Meillä on täällä monia erilaisia uskonnollisia ryhmiä, joiden värisevä rinnakkainelo tuo elämään kauan kaivattua eksotiikkaa. Kiinnostaisiko teitä ehkä islam? Se on ollut kovasti suosittua viime aikoina. Meillä on Suomessa jo 30 000 muslimia. Ja nyt on suomalaistenkin mahdollista päästä Saudi-Arabiaan wahhabiittien imaamikouluun. Saudit maksavat öljyrahoistaan. Ottakaa esite siitä hyllystä. Vielä mahtuu mukaan.
- Eivätkös ne wahhabit vai mitkä lie salafit ole juuri niitä kaikkein änkyrimpiä äärimuslimeja ja terrorismin lietsojia?
- Ee-hei. Eivät varmaankaan. Islam on rauhan uskonto. Kyllä ne wahhabiitit varmaankin ovat aivan maltillisia. Islam on rauhan uskonto.
- Miksi te tuota hoette koko ajan? Ja sitä paitsi eikös teidän pitäisi yrittää käännyttää ihmisiä kristinuskoon eikä mihinkään islamiin? Onko tämä nyt kirkkoherranvirasto vai ei?
- Nykyaikana on osattava elää rakentavaa rinnakkaiseloa toisella tavalla uskovien kanssa ja samalla pidettävä kirkkaana oman perinteen arvo ja rikkaus.
- No sitä minäkin, että omat perinteet ja arvot pidettävä kirkkaina. Minä olen tänään käynyt liittymässä reserviläisiin, marttoihin, Kiteen karhunpainijoihin, Toholammin tanhuajiin ja Tampereen takojiin. Ja tietysti Tarton suojeluskuntaan omien uudelleenperustamista odotellessa. Ja nyt minä ajattelin vielä liittyä takaisin evankelisluterilaiseen kirkkoon.
- Kiinnostaisiko teitä bahai? Se on kiva uskonto. Tai on meillä tuolla nurkassa E-mittarikin, jos skientologia kiinnostaa. Teistähän voisi tulla jopa seitsemännen asteen operoiva Thetan, jos vaan rahaa riittää. Pidetäänkö heti pienet auditoinnit.
- Ei jumalauta. Oho, anteeksi. Siis eihän tästä perkele tule mitään. Eikö teiltä löytyisi ihan sellaista vanhanaikaista ja tutun turvallista perusluterilaista uskonnollisuutta. Vähän niin kuin 'koti, uskonto, isänmaa'.
- Perusluterilaisuus on jotenkin niin nuivaa, väritöntä, impivaaralaista. Mutta kukapa tietää miten paljon vaikkapa afrikkalaisperäinen kristillisyys värittää tulevaisuudessa luterilaista kirkkoamme.
- Joo. Tämä alkaa tulla selväksi. Lähden Seinäjoelle ja liityn lahkoon. Se on aina juhlava näky, kun satakiloinen painija kaataa miehen mattoon. Don't push the river.
- Älkää nyt missään tapauksessa mihinkään lahkoon liittykö! Ne on aivan kamalia hihhuleita ne lahkolaiset. Eikö teitä mieluummin kiinnostaisi vaikka baptismi? Siellä olisi Porvoon kirkkokuorossa yksi paikka vapaana.
- Taidatte olla ihan oikeassa. Kyllä se siltä näyttää, että tällä menolla Suomeenkin tarvitaan Valkoliperitön baptistipappi.

7 comments:

Kekke said...

Tarton suojeluskunta taitaa olla kyllä Tartu Kaitseliit ;)

Anonymous said...

Loppu on ehkä hieman huono, koska baPtistit kyllä varmaan voidaan Suomessa laskea kristilliseksi lahkoksi... Tosin kyllä se huumorimielessä menee, kirjoitusasun voisi silti korjata.

reino said...

Kekke, joo, niinhän ne siellä Tartossa sanoo.

Mutta TÄÄ ON SUOMI! (potku mahaan) ;)

Katos joo, vaikeita ulkomaankiälisiä nimiä näillä lafkoilla tai mitälie. ;) Joten muutettu bab -> bap. Kiitos.

Anonymous said...

> TÄÄ ON SUOMI! (potku mahaan) ;)

Repesin.

kojootti said...

Voidaan syystä katsoa vähintäänkin vieronnaksi olla liittymättä rauhanuskovaisten eksponentiaalisesti kasvaviin riveihin. Se olisi todellinen askel taakse islamistamiselle. Hyvä, ettei VPM:n annettu liittyä. Allah akbar....not

=)

reino said...

Huumoriuskontojen listalta jäi vahingossa puuttumaan kabbalistit, koska en kirjoittaessani vielä tiennyt, että Madonna yrittää käännyttää Malawin kaikki orvot kabbalaan (vai mikähän tuollaisen uskonnon nimi suomeksi olisi).
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/showbiz/showbiznews.html?in_article_id=449797&in_page_id=1773

Kyseessä on siis Malawi, Sambian, Tansanian ja Mosambikin välissä sijaitseva pikkuvaltio, jonka 12 miljoonasta asukkaasta uskomattomat 38 prosenttia on HIV-positiivisia. AIDS-orpoja on tämän vuoksi paljon. 46 prosenttia väestöstä on alle 14 vuotiaita.

Madonna adoptoi pienen malawilaispojan orpokodista, mikä herätti monenlaista polemiikkia, koska monet vertasivat sitä lelun ostamiseen ja pojan vielä elossa oleva isäkin tuli toisiin ajatuksiin tai ainakin olisi halunnut lisää rahaa. Joka tapauksessa Madonna on sijoittanut avokätisesti rahaa orpokotien rakentamiseen, mutta sillä ehdolla, että orvoille opetetaan kabbalah-uskontoa. Daily Mailin arvion mukaan Madonna voisi valtavalla omaisuudellaan ostaa neljäsosan Malawin valtiosta ihan tuosta vaan, joten kyllä plikalla settua riittää.

Nähtäväksi jää, tuleeko Malawista Madonnan ikioma pikkuvaltio, jonka pääelinkeino on AIDS-orpojen kapalointi ja pääuskonto kabbalointi.

reino said...

Suorastaan silmiä hivelevä artikkeli wahhabismista, saudien rasismista neekereitä ja jopa tummempi-ihoisia arabeja kohtaan, äärettömästä seksuaalisesta turhautumisesta ja pakkomielteestä pornoon, naisten pelosta jopa huntujen suojassa ja tietenkin uskonnollisesta fanaattisuudesta ja terrorismin ihailemisesta.

Tämä on se totuus, jonka Suomesta imaamikouluun lähtevät miehet tulevat kohtaamaan. Mutta tuleeko se avaamaan heidän silmänsä? Vai tekeekö se heistä uskossaan entistä kiihkeämpiä? Ehdottomasti lukemisen arvoinen juttu:
http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/books/book_extracts/article1685726.ece