21.4.07

Mokutusuutisia V

Ylimokuttajan toimistosta ei olekaan pitkään aikaan kuulunut mitään.

- Mutta nyt kuuluu, ilmoittaa Ylimokuttaja iloisena ja jatkaa:
- Paljon on hyvää taas saatu aikaan. Rasismin kiistäminen (Racism Denial) on vihdoinkin julistettu rikokseksi koko EU:ssa. Nyt meillä on oikein laki siitä, että kaikki on rasismia. Lisäksi Puumalainen tuossa kerkisi ehdottamaan, että poikien uskonnolliset ympärileikkaukset tulisi hoitaa valtion rahoilla terveyskeskuksissa. Tämä on tietysti kiva välitavoite, mutta eihän se mihinkään riitä. Koska ympärileikkauksien kieltäminen ei ole realistinen lähtökohta, me aiomme järjestää asiat niin, että tasa-arvon nimissä myös tyttöjen ympärileikkaukset hoidetaan valtion kustannuksella.
- Myös asennekasvatusrintamalla kuuluu uutta. Tähän asti asennekasvatuksessa on keskitytty lähinnä suomalaisten nuivien asenteiden muokkaamiseen. Mutta jatkossa meidän täytyy nähtävästi kiinnittää entistä enemmän huomiota myös maahanmuuttajien asenteisiin. Olemme tunnistaneet maahanmuuttajissa selviä ongelmaryhmiä. Hyvänä esimerkkinä nämä Pietarsaaren vietnamilaiset, jotka eivät suostu kokemaan itseään ihmiskaupan uhreiksi. Ei kai tässä muu auta kuin laittaa Pietarsaaren seipparat leirille. Afrotanssia ja asennekasvatusta vaan niin kauan, että alkaa uhrin rooliin eläytyminen sujumaan, toteaa Ylimokuttaja lempeästi myhäillen.

5 comments:

Kertoja said...

"Nyt meillä on oikein laki siitä, että kaikki on rasismia."

Toi on tosi reilua. Nyt ei voi enää väittää etteikö rasismia ole olemassa eikä siihen niinollen pitäisi puuttuakaan. Nyt ei ainakaan rasisminvastainen työ lopu ikinä. Olisi tosi reilua että nyt hallitus ja eduskunta panostaisi tosi paljon euroja lisää rasisminvastaiseen taisteluun. Se olisi tosi reilua.

http://reilu-rane.blogspot.com/

reino said...

Valitettavasti se on näin, kuten meillä suomenruotsalaisilla on tapana sanoa. Mutta ei nyt dramatisoida tätä liikaa. Tanskassa on nimittäin tulossa uudet pilapiirrosmellakat:
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/04/521625

Tanskalaiset pelkäävät uutta yhteenottoa islamilaisen maailman kanssa. Tällä kertaa kohua on noussut EU-parlamentaarikon rasistisista huomautuksista.
...
Maahanmuuttajiin karsaasti suhtautuvaa Tanskan kansanpuoluetta edustava Mogens Camre haukkui perjantaina palestiinalaistaustaista kansankäräjäehdokasta Asmaa Abdol-Hamidia "aivopestyksi pikku raukaksi, joka käyttää huivia".

-On täysin luonnotonta, että huiviin pukeutunut fundamentalisti olisi meidän demokraattisen parlamenttimme jäsen, Camre sanoi Nyhedsavisen-lehdelle perjantaina. Hänen mielestään Abdol-Hamid tarvitsisi psykiatrista hoitoa.


Koska turhanpäiväinen anteeksipyytely on nykyään juurtunut syvälle pohjoismaiseen poliittiseen kulttuuriin, Camre pahoitteli myöhemmin sanojaan.

Onhan tuo tietysti vähän tylysti sanottu, mutta en minä ymmärrä, mikä siinä rasismia on. Ovatko palestiinalaishuivia käyttävät aivopestyt pikku raukat tai psykiatrisen hoidon tarvitsijat nykyään oma rotunsa? Vai onko se niin, että jos etno on mielestäni psykiatrisen hoidon tarpeessa, minä en saa kuitenkaan sanoa sitä hänelle?

Camren ja kahden muun Tanskan kansapuolueen edustajien sanomisista on tehty poliisi-ilmoitus. Morten Messerschmidt on nimittänyt islamilaisia yhteiskuntia "häviäjäyhteiskunniksi", kun taas Sören Krarup on katsonut, että musliminaisten huivia voi verrata hakaristiin.

Tanskalainen oikeustieteen professori Vagn Greve Kööpenhaminan yliopistosta arvioi, että Messerschmidtin ja Krarupin lausuntoja voidaan pitää rangaistavina rasistisen sisältönsä vuoksi.


Edelleenkään minä en pysty näkemään noissa lausunnoissa mitään rasistista. Vai ovatko musliminaiset tai luuserit nykyään joku rotu?

Mutta Mortenilla on kyllä niin miehekäs sukunimi, että minun on aivan pakko kiiruhtaa peesaamaan hänen lausuntoaan vahvasti. Islamilaiset yhteiskunnat ovat minunkin mielestäni häviäjäyhteiskuntia, ja se johtuu nähdäkseni hyvin pitkälti juuri islamista. Edes valtavat öljytulot eivät ole tuoneet mukanaan yhteiskunnallista kehitystä (hienoja rakennuksia ja korkean teknologian infrastruktuuria toki). Saudi-Arabia on wahhabismin ja tavallaan myös Al Qaidan koti. Naisten asema on surkea jokaisessa islamilaisessa maassa.

Itse asiassa islamilaisten yhteiskuntien luuserius saattaa olla ainoa asia, josta minä olen samaa mieltä suuresti kunnioitetun presidenttimme Tarja Halosen kanssa. Totesihan Tarjakin taannoin jollekin öljysheikille tms. että ettehän te voi odottaa yhteiskuntanne kehittyvän, jos te estätte yhteiskunnallisen osallistumisen puolelta kansalaisistanne (so. naisilta). Lainaus ei ole sanatarkka.

Myös Krarupin lausunto on täyttä asiaa: musliminaisten huivia voi hyvinkin verrata hakaristiin skinheadin hihassa tai otsassa. Tai 1%-merkkiin tai NBK-jengiliiveihin. Tai mihin tahansa tunnukseen, jolla julistetaan, että sen kantaja haluaa eristäytyä muusta yhteiskunnasta ja tunnustaa ehdotonta kuuliaisuutta tietyn porukan aatteille ja säännöille.

Islamin jyrkimmän tulkinnan mukaan tuo huivi on samanlainen vaatekappale kuin NBK-liivi: kun sen kerran olet päällesi laittanut, niin et voi siitä ikinä luopua. Jengistä eroavat tapetaan.

Tätä ei pidä tulkita siten, että minä haluaisin kiihottaa kansaa menemään lyömään NBK-liiviä kantavia tyyppejä päähän. Älkää nyt helvetissä tehkö mitään sellaista ihan jo oman turvallisuutennekin takia.

Minä en myöskään halua kiistää kenenkään oikeutta tatuoida hakaristi ohimoonsa, jos siltä tuntuu. Mutta kyllä sen pitäisi olla jokaiselle ajattelevalle ihmiselle itsestään selvää, että oma elämä ja kanssaihmisten suhtautuminen muuttuvat aika lailla, jos tatuoi hakaristin ohimoonsa.

Kertoja said...

"Islamilaiset yhteiskunnat ovat minunkin mielestäni häviäjäyhteiskuntia, ja se johtuu nähdäkseni hyvin pitkälti juuri islamista."

Ei ole reilua syyttää islamia islam-maiden heikosta tilanteesta. Syynä on monien länsimaiden halu puuttua islamististen maiden tapaan hoitaa asioitaan.

Amerikkalaiset yrittävät nytkin muuttaa Irakia, Afganistania ja Saudi-Arabia länsimaalaisemmiksi. Joten olisi reilua myöntää että länsimaat ovat syyllisiä islammaiden ahdinkoon.

Eurooppakin on rakennettu turkilaisten ja muiden muslimien työllä tähän kukoistukseensa. Se olisi reilua myöntää islamkriitikoidenkin. Lisäksi meidän tulisi huomioida Vihreiden ja koko uuden hallituksen ohjelmaan kuuluva maahanmuuton lisäys niin, että ottaisimme islammaista 50 000 siirtolaista vuodessa tekemään työt eläkkeelle siirtyiden suomalaisten puolesta.

Tupla-J said...

Häh, mitä helvettiä? Onko se laki rasismin kieltämisestä oikeasti muka mennyt läpi?

reino said...

No se uusi rasismin kieltävä laki on kyllä hyväksytty EU-tasolla. Mukana pykälät myös kansanmurhien kiistämisen kieltämisestä. Paitsi tietysti Stalinin tekemät kansanmurhat saa kiistää, se ei ole kiellettyä. Jäsenmailla kaksi vuotta aikaa ottaa osaksi omaa lainsäädäntöään. Tuskin tulee aiheuttamaan mitään merkittäviä muutoksia suomalaiseen lainsäädäntöön. Nykyiset pykälät ovat aika lailla samoilla linjoilla.
http://www.eubusiness.com/Living_in_EU/eu-racism.51

Rasismin kiistämisen kieltävää lakia ei virallisesti ole vielä olemassa. ;)))

Mutta kuten Isä Aurinkoinenkin aina sanoi, kun syyllinen on selvillä, syytteet ja lait on helppo keksiä jälkikäteen. :)