10.4.07

Ilmastonmuutoksen syy selvitetty!

Kansainväliset tutkijaryhmät ovat esittäneet monenlaisia arvioita ihmisen toiminnan yhteydestä ilmastonmuutokseen. Tähän asti suurin osa tutkijoista on myöntänyt, että ihmisen toiminta on todennäköisesti kiihdyttänyt ilmastonmuutosta. On myös esitetty arveluita, että ilmastonmuutos seuraisi teollistumisessa tapahtuneita kehitysvaiheita tietyllä viiveellä.

Nyt EU:n asettama monikansallinen tutkijaryhmä on vihdoin pystynyt löytämään kaikkein merkittävimmän ja itse asiassa ainoan syyn ilmastonmuutokselle. Kaiken takana on suomalaisten harjoittama orjalaivatervan tuotanto. Tervanpoltto tuottaa ilmakehään runsaasti päästöjä erilaisten pienhiukkasten muodossa tervahaudan palaessa kytemällä. Samalla myös puihin sitoutunut valtava hiilidioksidimäärä vapautuu ilmakehään.

- Tutkimustulostemme valossa ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että haitallinen ilmastonmuutos johtuu nimenomaan suomalaisten orjalaivatervan poltosta, toteaa tutkimusryhmän johtaja Isolde Tannhauser. Havaitsimme selvän trendin siinä, miten ilmakehän hiilidioksidipitoisuus seuraa noin 300 vuoden viiveellä tervanpolton laajuuden vaihteluita. Tämä on ihan selvä juttu, suomalaisten vika koko paska, jatkaa Tannhauser.

Tervanpoltto Suomessa on aina ollut kiinteästi sidoksissa orjuuteen. Orjalaivatervaa alettiin polttaa Suomessa jo 1500-luvulla, eli samaan aikaan kuin portugalilaiset aloittivat orjien kuljetuksen Afrikasta Portugaliin ja Atlantin saarille. 1700-luvulla tervanpoltto lisääntyi huomattavasti. Samoin lisääntyi myös orjuus. Suomalaista orjalaivatervaa vietiin suuret määrät Englantiin ja Hollantiin.

- Orjalaivatervan markkinoinnin historia on täynnä suuria moraalisia ja eettisiä rikkomuksia, kommentoi EU-parlamentin jäsen Claude Moraes, jonka suomalaiset muistavat hyvin rasisminvastaisuuden esitaistelijana toisessa suuressa suomalaisskandaalissa, joka liittyi lakritsin käärepaperissa käytettyyn kansanryhmiä halventavaan logoon.

- Britit olisivat vain halunneet käydä Reilun Kaupan teekauppaa intialaisten kanssa, mutta suomalaisten ankara imagomainonta suorastaan pakotti heidät siirtymään orjakauppaan. Suomalaiset lähtivät hyvin agressiivisesti luomaan orjalaivatervastaan kansainvälisiä brandeja, joista tunnetuimpia olivat mm. Genuine Finnish Slaver Tar ja Acme Finnish Quality Slaver Tar. Kun britit tajusivat, että he olivat itse asiassa sivelleet orjalaivatervaa laivojensa pohjiin, heille ei jäänyt käytännössä muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä orjakauppaan, Moraes jatkaa.

Orjalaivatervan poltto jatkui Suomessa aina 1800-luvun lopulle saakka, mikä luonnollisesti aiheutti sen, että myös orjuus jatkui maailmassa tuohon asti. Koska tervanpolton ympäristövaikutukset tulevat esille vasta 300 vuoden viiveellä, tämä tarkoittaa sitä, että vielä seuraavatkin sukupolvet joutuvat maksamaan orjalaivatervan katkeraa hintaa.

- Kun kerran pilasit jo ilmaston niin etsi vaan se toinen mies, hyräilee EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Saksan liittokansleri Angela Merkel hyväntuulisena.

Haastattelun alkaessa Merkel kuitenkin vakavoituu:
- Suomalaisilla on hyviä schlaagereita, mutta muuten koko porukka on kyllä aivan Scheissmenschen. Pitihän se arvata, että tämäkin on suomalaisten vika, jyrähtää Merkel.

Ainoana positiivisena asiana, mitä hän on ikinä Suomesta kuullut Merkel pitää viime aikoina esiin noussutta keskustelua siitä, tulisiko Suomen adoptoida Adolf Hitler postuumisti.

- Was für eine Wunderbaume Idee, huudahtaa Merkel.

Saksan ja Itävallan hallitukset ovat päättäneet riistää Hitleriltä hänen kansalaisuutensa 62 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Kansainvälisen oikeuden mukaan ketään henkilöä ei kuitenkaan saa saattaa kansalaisuudettomaan asemaan. Tämän vuoksi Saksan ja Itävallan tilanne helpottuisi suuresti, jos Suomi suostuisi adoptoimaan Hitlerin. Samalla Suomi olisi osaltaan kantamassa kansainvälistä vastuutaan maailman ongelmista ja Suomen kansainvälinen uskottavuus paranisi.

- Kun kerran pilasitte jo ilmaston, niin ottakaa nyt vaan Aatukin siihen samaan syssyyn, kiteyttää Merkel.

9 comments:

Kami said...

Huonosti nukutun yön jälkeen nauratti sitäkin enemmän.

Tervaa ja höyheniä tuollaisille.

Anonymous said...

Ihan periaatteessa hyvää pakinaa mutta olen huomannut että te Halla-ahon kanssa jorisette aina samoista jutuista suunnilleen samoihin aikoihin. Jos on toisen lukenut niin melkein jo toisen otsikosta voi päätellä aiheen...

En tiedä onko oikein hyvä homma vai pitäisiko ajatella että kertaus se on opintojen äiti...

reino said...

Ne on ne telepaattiset viestit... ;)

Anonymous said...

Aiheiden samankaltaisuus selittyy vanhalla sananlaskulla. "Joka kamelinajajalla ajaa, se kamelinajajasta puhuu."

Leonid Yakovlev said...

Jonkun brittitutkimuksen mukaan pääsyylliset globaaliin lämpenemiseen ovat LEHMÄT. Tai oikeastaan valtavat määrät heidän tuottamamaansa sontaa. Nih. Ihmisillä ei ole asiaan osaa eikä arpaa!

reino said...

Joo, ei pidä aliarvioida lehmän pierujen voimaa. Verkkomaha, pötsi, satakerta ja juoksutusmaha. Se kun jyrähtää satakerrasta asti, niin...

Ja ihan oikeastikin lehmien pierut ja esimerkiksi kaatopaikoilla sekajätteen seassa mätänevä biojäte (jos sitä ei pistetä kompostointitunneliin) ovat tunnettuja kasvihuonekaasujen lähteitä.

Anonymous said...

Just kuulin, että puiden istuttaminen Pohjois-Suomeen lisää ilmaston lämpenemistä! Siis täh? Lämmittääkö niiden kasvu? Vai se, että ne joskus hakataan ja poltetaan? Vai istuttajien hikikö ilmastoa piinaa?
Nyt loppuilta meneekin tätä miettiessä - voihan mähly!

kojootti said...

Jos vielä saisi sen ilmastonmuutoksen Aatu-vainaan piikkiin, niin ei tarvitsisi muiden tuntea syyllisyyttä paljon mistään. Suomalaiset saisivat sen sijaan kerrankin rypeä syyllisyydessä ihan suuren maailman malliin. Nousisi Suomi maailmankartalle!

reino said...

Kiina ohittaa Yhdysvallat suurimpana hiilidioksidipäästäjänä
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/1135226659998

Kiinan hiilidioksidipäästöt kohoavat Yhdysvaltojen päästöjä suuremmiksi joko tänä tai ensi vuonna eli odotettua nopeammin, ennustaa Kansainvälinen energiajärjestö IEA. Aiemmin energiajärjestö arvioi Kiinan nousevan maailman suurimmaksi hiilidioksidipäästöjen lähteeksi vuonna 2010."
...
Reutersin näkemän julkaisemattoman Kiinan hallituksen ilmastoraportin mukaan Kiina torjuu sitovat hiilidioksidipäästöjen rajat ainakin vuosisadan puoliväliin saakka, kunnes maan talous on modernisoitu.

Päästörajojen asemesta hallitus pyrkii rajoittamaan päästöjen kasvua.

Kioton sopimuksesta vuonna 2001 irrottautunut Yhdysvallat ei liity mihinkään kansainväliseen ilmastosopimukseen, joka ei koske myös Kiinaa ja Intiaa, sanoi Yhdysvaltain EU-lähettiläs keskiviikkona.

"Yhdysvallat ei ota käyttöön mitään kansainvälisiä päästörajoituksia, elleivät ne sisällä rajoja tai ohjelmaa Kiinan, Intian ja muiden kehitysmaiden päästöille", sanoi suurlähettiläs C.Boyden Gray Reutersille.

Tuoreimmat tiedot osoittavat Britannian ulkoministeriön edustajan John Ashtonin mukaan, että Kiina lisää energian tuotantoa nopeasti pystyäkseen ylläpitämään talouden 10 prosentin kasvuvauhtia. Kiinassa otetaan nyt käyttöön uusi hiilivoimala joka neljäs päivä.

"Euroopan toimilla päästöjen rajoittamiseksi voi olla hyvät tavoitteet ja ne voivat olla hyvin eettisiä, mutta kun asiaa tarkastelee numerojen valossa, niiden merkitys on hyvin vähäinen", sanoi Birol.


USA:n asenne - eli päästörajojen vaatiminen myös kehitysmaille - kuulostaa erittäin fiksulta. Siis jos halutaan, että maailma pelastuu.