3.5.07

Äiti, mistä tietää, että on sota?

30. marraskuuta 1939 helsinkiläiset heräsivät siihen, että pommit räjähtelivät kaupungilla ja autot paloivat kaduilla. Neuvostoliitto oli hyökännyt Suomeen ilman sodanjulistusta.

Aikojen saatossa sodan julistamiseen liittyvät käytännöt ovat vaihdelleet hyvinkin paljon. Välillä on ollut tärkeää lähettää mahdollisimman juhlava lähetystö etukäteen vihollisen luokse sopimaan, että missä otetaan matsi. Välillä taas on luotettu siihen, että kyllä se sen sitten huomaa, kun tulinuolet alkavat putoilla torpan katolle.

Vanhoina aikoina, kun tiedonvälitys oli vielä hidasta ja kehittymätöntä, jouduttiin lähtemään siitä ajatuksesta, että jos tuolta nyt tulee suuri joukko tuntemattomia miehiä, niin niillä ei välttämättä ole hyvät mielessä. Mökkijärveni rannoilla kerrotaan kansantarua ajalta, jolloin kylässä oli vasta kaksi taloa. Toisen tilan isäntä Simo näki pellolla kyntötöissä ollessaan, miten taivaanrannalta alkoi nousta sankka savu. Samasta suunnasta lähestyi ratsumiesten nostattama pölypilvi. Simo meni järven rantaan ja huusi vastarannalle Matille, että mene Matti metsään, ryssät tulee. Niipä Mattikin sai perheensä pelastettua kasakoiden kourista. Molempien talot tietenkin poltettiin. (Isäntien nimet on tässä kertomuksessa muutettu, koska en halua, että vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen haastaa heidät postuumisti oikeuteen maahanmuuttovastaisuudesta.)

Nykyaikana sodan luonne on muuttunut. Terroristien toiminta perustuu siihen, että on parempi, että vastustaja ei edes tiedä olevansa sodassa. Tai ei ainakaan tiedä tarkasti, ketkä niitä terroristeja ovat.

Mistä me sitten voimme tietää, onko nyt sota vai ei? Pitäisikö meidän ihan vaan uskoa, jos kerran vastapuoli sanoo käyvänsä sotaa meitä vastaan? Mutta nuohan ovat vain lapsia. Eivät ne aikuiset imaamit tosissaan vihaa lietso.

Ketä me voisimme sitten kuunnella? Uskoisimmeko niitä, jotka taistelevat tämän uuden sodan etulinjassa? Mutta mistäpä poliisit ja palomiehet voisivat tietää, että maassa on sisällissota käynnissä. Ranskanmaalla on kaikki hyvin. Tai ehkäpä siellä jotain pientä häikkää on, koska jopa sosialistien presidenttiehdokas Royal vaatii, että jokaiselle naispuoliselle poliisille myönnettäisiin saattaja hänen palatessaan kotiin myöhäisestä työvuorosta, koska kaksi naispoliisia on raiskattu. Ranskasta on siis tullut maa, jossa poliisikaan ei uskalla kävellä yksin töistä kotiin.

Spartalaiset päättivät aikoinaan, että maailman kuuluisimman pakolaisneuvontavaltuutetun nimi ei saa jäädä historian lehdille, vaan se on hakattava pois kaikista kivitauluista. No, Efialtes on yhä tuttu ainakin kaikille uuden 300-elokuvan nähneille. Hänen lisäkseen maailmanhistoriassa on ollut lukuisia muitakin pettureita, jotka ovat osallistuneet oman kansansa murhaamiseen roolissa tai toisessa.

Stalinilta komissaarintähden saaneet ukrainalaiset kertoivat omalle väelleen, että heidän sosialistinen velvollisuutensa on luovuttaa kaikki elintarvikkeet pois. Kyllä Isä Aurinkoinen sitten huolehtisi heistä talvella. Komissaarit pystyivät sanomaan tämän rauhallisin mielin, koska he tiesivät itse olevansa talven tullen jossakin kaukana juomassa pakkoluovutetusta viljasta tislattua votkaa pakkoluovutetun porsaankyljen painikkeeksi. Samalla kun heidän oma kansansa kuoli nälkään ja kylmyyteen.

Juutalaisghettojen vanhimmat toimivat yhteistyössä natsien kanssa ja päättivät, missä järjestyksessä heidän oma kansansa nousee härkävaunuihin. He kertoivat ihmisille, että juna vie heidät turvaan. He pystyivät sanomaan tämän rauhallisin mielin, koska he tiesivät itse ostaneensa rahoillaan ja yhteistoiminnallaan paikan siihen toiseen junaan, joka veisi heidät Sveitsiin syömään suklaata ja kuuntelemaan käkikelloja.

Tänään me suomalaiset olemme heränneet siihen, että Euroopassa pommit räjähtelevät kaupungilla ja autot palavat kaduilla. Meille kerrotaan, että ei tässä mitään hätää ole. Ne autothan palavat tuolla naapurissa. Vastarannalla. Ei meillä mitään hätää ole.

Ja minä haluaisin uskoa sen. Uskoa, että mitään maailmanlaajuista kulttuurien välistä konfliktia ei ole olemassa. Koska se toinen vaihtoehto on paljon pelottavampi.

Kyllä minä ymmärrän, jos hyvää tarkoittava äiti sanoo lapselleen, että ei tässä mitään sotaa ole. Mene takaisin nukkumaan. Kaikki on hyvin. Laita silmät tiukasti kiinni. Äiti laittaa sinut tänne sängyn alle turvaan. Vedä peitto pään yli ja ole ihan hiljaa. Älä vaan sano mitään, vaikka ovesta tulisi kuka.

Äiti tarkoittaa vain hyvää. Äiti haluaa, että lapsi ei pelkää.

Mutta kun valtion virkamies kieltää meitä puhumasta niistä palavista autoista, niin minä tiedän varmasti, että ainakin yksi sota on alkanut: eliitin sota omaa kansaansa vastaan.

Tällä hetkellä sananvapauden puolesta käytävän taistelun etulinjassa on yksi mies, Mikko Ellilä.

Stalin oli omalla tavallaan oikeudenmukainen pikku veitikka. Hän kohteli kaikkia yhdenvertaisesti. Niinpä useimmat teloittajat löysivät itsensä ennen pitkää vankileirin piikkilangan väärältä puolelta. Oli heidän vuoronsa. Myöskään keski-Euroopassa kaikki junat eivät kulkeneetkaan Sveitsiin, vaikka rahat oli jo maksettu.

Itse toivon olevani kärpäsenä katossa, kun suomalaiset stalinistit heräävät huomaamaan, että heidän luotijunansa ei olekaan menossa kohti Alhambran teehuoneita.

20 comments:

reino said...

Nyt saatavana myös sarjakuvana:
http://reino.stripgenerator.com/2007/05/03/puumis-begins.html

Tähän erikoistarjoukseen kannattaa tarttua, koska huomenna se on laissa kielletty!

reino said...

Ymmärtäkää: kiihottuminen on kauhea asia. Kun ihminen kiihottuu, hän saattaa tehdä jotakin tällaista:

http://reino.stripgenerator.com/2007/05/04/puumis-cuts-dick.html

http://reino.stripgenerator.com/2007/05/04/puumis-cuts-cunt.html

http://reino.stripgenerator.com/2007/05/04/puumis-weeds-out-racism.html

Dr. Doctor said...

http://palanutsulake.blogspot.com/2007/05/1984-2007.html

Kyllä suomalainenkin joskus herää; ).

Vasarahammer said...

Islamisteja myötäilevä stalinisti voi vain toivoa, että hänen päänsä katkaistaan viimeisenä.

Islam on tosin armelias uskonto. Se tarjoaa mahdollisuuden kääntyä. Tosin stalinistilla tällaista mahdollisuutta ei ole. Stalinisti ei nimittäin usko Jumalaan, koska uskonto on oopiumia kansalle.

Ehkä stalinistin on kuitenkin helpompi kääntyä oman kvasiuskontonsa kaltaiseen islamiin kuin nössöön kristinuskoon.

Anonymous said...

Loistava silmiä avaava kirjoitus. - Todellakin. Olemme sodassa! Lopputuloshan pahimmillaan on, että kulttuurimme ja "geneettinen klusterimme" häviävät. Sota on prosessi, joka heikentää tai hävittää kansakuntia ja kulttuureja.

Nykyajan sota on sellainen, jossa hyökkäyksen kohde tajuaa olevansa sodassa vasta, kun on jo hävinnyt. Toinen erityispiirre uudessa sodankäynnissä on, että selkeää hyökkäyorganisaatiota ja keskitettyä ohjausta ei ole.

Yhteistä vanhan esiteollisen ajan sodille ja uudelle sodalle on, että hyökkääjä saa voimaa ryöstösaaliista eli valloittamiensa alueiden resursseista. Viimemainittu on nykyään esimerkiksi "sossu".

Nykyinen eliittimme on efialtisoitunut. Eliitti uskoo hyötyvänsä pettämällä valtaväestön.

Bush puhuu sodasta terrorismia vastaan. Se ei ehkä ole hyvä sana, vaikka terrorismin pelko saa Suomen pääministerin pyytämään anteeksi pilakuvia.

Ehkä nyt olisi hyvä keksiä uudelle sodalle oma helposti ymmärrettävä ja muistettava terminsä. Olisiko se "nykysota".

Paradoksaalista kyllä nykysodan tulos on juuri sitä, mitä sen kannattajat väittävät tai uskovat vastustavansa. Nykysota on monien kulttuurien ja rodullisen diversiteetin vastainen sota. Nyt pyritään hävittämään länsimaiden kulttuurit ja alkuperäisväestöjen rotu.

Voisiko ajatella, että nykysodassa on kaksi hyökkäävää ryhmittymää - "suvaitsevaisto" ja islamilaiset, jotka yhdessä raatelevat yhteistä uhriaan.

Hyvää sotaa!

bdd

kojootti said...

Niin, jännä nähdä miten tällainen nykyaikainen sissisota puree Euroopassa seuraavan kolmenkymmenen vuoden kuluessa.

En epäile ollenkaan, etteikö jossain sotatieteen laitoksessa mietittäisi tällaisia skenarioita, mutta pilliin puhaltaminen ei taida onnistua tavjoilta, jotka ovat nykyisen kehityksen arkkitehtejä.

Ranskan pressanvaalien tulos jännittää jo..

Anonymous said...

Olen sanaton. Vailla sanoja.

Kirjoituksesi on loistava ei pelkästään sisällöltään vaan myös tyyliltään.

Olette loistava.

Pikkupoika said...

Huomasin juuri, että Ellilän kiistakirjoituksen toisena kommentoijana on itse Reino:

Aivan loistava!

Ja kuvat rytmittää ja selventää silleen kivasti!!

Tarkoittanee sitä että herra Puumalainen lienee käynyt kiihoittumassa myös Reinon teksteistä. Reinon loistavan kielenkäytön tuntien MP lienee kiihoittunut niin paljon, että talouspaperirulla tuskin on riittänyt jälkien siivoamiseen :)

Anonymous said...

Reino, onnitteluni.

Tekstisi kehittyy koko ajan. Oikeasti Sinulla on luontaisia lahjoja. Tämä on ylivoimaisesti paras tähän saakka.

Ja tämä tyyli (hieman pateettinen) sopii tekstisi sisältöön ja siihen mitä haluat sanoa täydellisesti.

Kami said...

Nämä reinon kirjoitukset on nykyään vedenpitäviä ja nerokkaitakin. Lisäksi reinosta huomaa että hän tosiaan suhtautuu asioihin yllättävän ei-rasistisesti. Vähä rasistisuus vaikuttaa olevan pelkkää provosointia. Tätä eivät positiivisen rasismin ajokoirat tunnu tajuavan, vaan provosoituvat. Se tekee asiasta entistä huvittavamman.

Kirjoitukset ovat täynnä informaatiota, inside-huumoria ja ne kääntävät asetelmat ympäri niin ettei itse välttämättä tulisi koskaan ajatelleeksi moiselta kantilta.

Huumori on tarkkaa, nokkelaa ja seassa on asioita joista moni ei koskaan ole kuullutkaan. Minä mukaanlukien.

Jos haluaa ymmärtää mistä koko kritiikissä on kysymys, ei tarvitse lukea kuin tätä.

reino said...

Yes, Kami, I love you too, mutta elämäni on silti yksinäistä ja onnetonta, koska uskollisimmat rakastajani ovat minut hyljänneet!!

Missä on Repardpo, missä on Ciclista?

Eikö ny mistään enää ketään suvaitsijoita löytyis?!

(Jos joku on miettinyt, että missä on Noitalinna Huraa, niin ne asuu nykyään yhdellä vanhalla kyläkoululla olikoseny Kiikassa. Kasevan Mikko asuu vieläkin Härmälässä. Ja sen kolme tytärtä on meinaan semmonen sisarusparvi että... Vai mitä mä olin sanomassa.)

Kami said...

Ehkäpä ne suvaitsijat on vaan kyllästyneet.

Puumis! Sano jotain! Luet kuitenkin!

Anonymous said...

Loistava postaus. Jatka samaan malliin, ja nopeasti. Vain Herra yksin tietää, milloin siitä tulee mahdotonta. Toisaalta tuntuu siltä, että Saatanalla on nyt tiukka kuristus ote...
Asiaan, mikä on sivuston tekstin koodauksissa muuttunut, kun ei meinaa saada enään näkyviin Safarilla(@mac)? Muut selaimet kertovat käyttävänsä UTF-8:a, mutta eipä toimi. Esiityy muutenkin tässä nimenomaisessa blogi-pohjalla.

Anonymous said...

Minua on siis pyydetty julkaisemaan jokin kommentti koskien tätä ns. reino-blogia. Normaalistihan minä en vähemmistövaltuutetun ominaisuudessa työskennellessäni edes pyynnöstä julkaise tarvittavia asiakirjoja tai kommentoi tilanteita mitenkään, mutta ottaen huomioon tilanteen erikoislaatuisuuden teen siis tässä poikkeuksen.

Reino-blogin avoin rasistisuus ja maahanmuuttovastaisuus ovat toki tiedossani, ja olen informoinut relevantteja tahoja tämän kysymyksen tiimoilta. Erityisen silmiinpistävää on tässä blogissa em. maahanmuuttovastaisuuden peittäminen huumorilla, mikä siitä huolimatta, että blogitekstin ei voidakaan katsoa edustavan oppikirjatyyliä, on silti eräänlainen textbook-case. Tätä voidaan pitää erittäin raskauttavana.

Toinen, vielä pahaenteisempi seikka on se, että blogin pitäjä ei ole ainoastaan maahanmuuttovastainen, vaan myös ja erityisesti maahanmuuttoviranomaisvastainen. Olen ollut huomaavinani, että blogissa silloin tällöin esiintyvä käsite "ylimokuttaja" ja hänen virastonsa saattavat hyvinkin olla pilkkaavia muotoja omasta persoonastani ja toimistostani, jossa siis - korostettakoon tätä vielä - toteutan lainmääräämiä tehtäviäni noudattaen kaikessa sekä perustuslain, rikoslain että Tavja-tädin salaisten muistioiden henkeä.

Tämä siis sanottakoon varoituksena rasistisesti kiihottavia tahoja vastaan!

Kami said...

Olit sitten Puumalainen tai et, aika textbook-case siitä miten maahanmuuttaja/mokukriittisyys = rasismia = väärin --> koitetaan hiljentää. Se vaan on väärin. Piste.

Kovasti toteamia, mutta vähän perusteluja.

Anonymous said...

Voisiko Vähemmistövaltuutettu kertoa milloin maahanmuuton vastustamisesta on tullut rikollista? Rasistiset nimittelyt ja kehotukset väkivaltaan minäkin ymmärrän vääräksi toiminnaksi.

Pakolaisten vastaanotto kv. sopimusten mukaan pitää hoitaa, mutta sen yli menevä maahanmuutto on täysin poliittinen asia. Siitä päättävät eduskunta ja hallitus.
Jokaisella Suomen kansalaisella on täysi oikeus kannattaa tai vastustaa maahanmuuttoa.

Mikko Puumalainen, te yritätte tehdä oman mielenne mukaista politiikkaa ja kieltää muunlaiset mielipiteet.

reino said...

moi Mikko, ;)))

Kiva kun pääsit poikkeamaan. Mitäs siihen sanot, että kun syrjintävaltuutettu vuonna 2002 muutettiin vähemmistövaltuutetuksi, hän sai avukseen 2 juristia.

Tällä hetkellä vähemmistövaltuutetun toimistossa työskentelee Puumalaisen lisäksi 5 ylitarkastajaa (jotka ovat ilmeisesti kaikki juristeja), suunnittelija ja sihteeri. Vähemmistövaltuutetun budjettia en onnistunut pikaisella tonkimisella löytämään.

Joka tapauksessa vähemmistöasioiden hoitoon käytetään valtavasti rahaa ja resursseja. Ovatko etnisten ryhmien suhteet sitten parantuneet näinä vuosina? Minun mielestäni kehitys on mennyt selkeästi huonompaan suuntaan, johtuen paljolti nimenomaan vähemmistövaltuutetun puolueellisesta ja ristiriitoja luovasta toiminnasta. Tästä hyvänä esimerkkinä karkkipaperijihad.

Vähemmistövaltuutetun tehtävät on määritelty laissa, mutta tiesittekö, että Työministeriön virallisen linjan mukaan vähemmistövaltuutetun tehtäviin kuuluu myös Suomen muuttaminenn monikulttuuriseksi. Oheisesta linkistä löytyy melko pelottavaa tekstiä:
http://tinyurl.com/2eefye

Etninen moninaistuminen on yhteiskuntaa laajasti koskettava ja syvällinen muutos. Itsestään selvänä on pidetty, että etniseen vähemmistöön kuuluva muuttuu: oppii kielen ja uusia tapoja - kotoutuu. Huomaamattomampi on toinen muutos. Vähemmistöön kuuluva samalla muuttaa vääjäämättä myös suomalaisuutta ja suomalaista yhteiskuntaa. Tuloksena on jotain uutta: monikulttuurinen yhteiskunta. Parhaimmillaan se ei merkitse jyrkkää kahtiajakoa enemmistö- ja vähemmistökulttuurin välillä taikka vähemmistön sulautumista enemmistökulttuuriin. Muutosta voi ohjata kohti näin ymmärrettyä monikulttuurisuutta. Muutokseen pitää yhteiskunnassa laajasti ja avoimesti valmistautua. Vähemmistövaltuutetun viran perustaminen onkin osa tätä valmistautumista.

Ei siis ole tarkoituskaan, että vähemmistöt sulautuisivat tai sopeutuisivat, vaan niiden on tarkoitus muuttaa suomalaista yhteiskuntaa.

En tiedä, pitäisikö monikulttuuri-ismi luokitella uskonnolliseksi vai poliittiseksi aatteeksi, mutta joka tapauksessa meillä on nyt valtion virkamies, jonka tehtävä on edistää uskonnollista tai poliittista aatetta.

Vrt. kommunistisen maailmanvallankumouksen edistämisvaltuutettu tai islamilaistumisen edistämisvaltuutettu.

reino said...

Aamulehti/Mielipide 14.4.2007

Työsyrjintä on ehkäistävä

Mitä odotuksia tulevan hallituskauden politiikkaa kohtaan voisi Suomessa asuvilla ulkomaalaisilla ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvilla olla? Vähemmistövaltuutetun työssä asiakkaiden ja heidän edustajiensa kanssa korostuu verraten yksinkertainen vastaus; todellinen yhdenvertaisuus maahanmuuton sekä hyvien etnisten suhteiden perustana. Seuraavan hallituksen tulisikin vakavasti pureutua sen monipuoliseen edistämiseen.
Maahanmuutto Suomeen lisääntyy. Vuonna 2005 Suomeen tuli ennätysmäärä maahanmuuttajia. Toivomus työperäisen maahanmuuton lisääntymisestä lähivuosina oli myös valtioneuvoston periaatepäätöksenä viime syksynä hyväksymän maahanmuuttopoliittisen ohjelman tärkeimpiä linjauksia.
Useimmille maahanmuuttajuus on vain välivaihe elämässä, ei pysyvä eikä periytyvä ominaisuus. Jos suomalainen yhteiskunta takaa todellisesti yhdenvertaisuuden, päättyy tämä välivaihe sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmasta oikeaan aikaan.
Maahanmuuttopoliittinen ohjelma on kokonaisuudessaan myös merkittävä hyvien etnisten suhteiden ja yhdenvertaisuuden edistämisen asiakirja. Tämä onkin luonnollista, koska ilman yhdenvertaisuutta maahanmuuttopolitiikka ei onnistu. Mutta miten ohjelma toteutetaan? Toistaiseksi toimeenpano on ollut hapuilevaa.
Maahanmuutto on yhteiskunnan ja talouselämän toiminnan kannalta yhä tärkeämpi politiikan ala. Merkittävyytensä vuoksi se tulisi nostaa yhdeksi uuden hallituksen politiikkaohjelmaksi. Ohjelman tehokas toimeenpano edellyttäisi tiivistä yhteistyötä eri hallinnonalojen välillä, joten samalla voitaisiin arvioida maahanmuuton poliittiseen ohjaukseen ja toimeenpanoon liittyvät hallinnon uudelleenjärjestämisehdotukset ja -linjaukset.
Työperäisen maahanmuuton lisääminen edellyttää täsmällisiä toimenpiteitä työsyrjinnän ehkäisemiseksi. Erityisesti syrjintä työhönotossa on paha ongelma, jonka torjuntaan tulisi panostaa. On kauhistuttavaa tuhlausta, kun ammattitaitoiset ulkomaalaiset tai etnisiin vähemmistöihin kuuluvat eivät ennakkoluulojen aiheuttaman syrjinnän vuoksi pääsee taitojaan ja kykyjään vastaavaan työhön. Maahanmuuton lisääminen voi vain pahentaa tätä ongelmaa.
Työelämään pääsy on myös integroitumisen vahvin tae. Tehokkaamman valvonnan lisäksi esimerkiksi työnantajien velvollisuus ansiovertailujen tekemiseen tulisi säätää lakiin työelämän yhdenvertaisuutta edistävänä toimenpiteenä unohtamatta yhteiskunnan panostuksia työelämään valmentavaan kieliopetukseen.
Yhtä lailla maahanmuuttajat kuin myös perinteiset vähemmistömme - erityisesti romanit ja saamelaiset - kohtaavat edelleen syvään juurtunutta syrjintää ja kielteisiä ennakkoluuloja. Yksittäisiin syrjintätapauksiin pystytään puuttumaan yhdenvertaisuuslainsäädännön turvin, kuten viimeaikaisessa oikeuskäytännössä on havaittu. Tosiasiassa syrjintä on kuitenkin laajempi ilmiö, johon tulisi puuttua jo ennakolta yhdenvertaisuutta edistävin toimenpitein.
Romanien huono asema monilla elämänalueilla ja tästä johtuva ainakin osaa romaniväestöstä uhkaava syrjäytyminen tulisi estää koordinoidusti hallinnonalojen yhteistyöllä romaniväestön edustajien kanssa.
Ministeriöiden tulisi laatia konkreettiset ohjelmat tavoitteineen romanien syrjäytymisen ehkäisemiseksi muun muassa työelämässä, koulutuksessa ja asumisessa. Romanien vaikeaan asemaan on kiinnitetty huomiota myös kansainvälisesti, ja tilanteen korjaamiseksi on ehdotettu nimenomaan koordinoitua romanipolitiikkaa.
Saamelaisten oman kielen ja kulttuurin ylläpitämistä tulisi tukea rohkeasti. Saamelaiskulttuuri on elinvoimainen, mutta taas ankarien paineiden kohteena. Muuttoliike saamelaisalueilta on jatkuvaa ja kielen ja kulttuurin ylläpito sen ulkopuolella on vaikeaa. Maaoikeuskiista rämettää tukevaisuudenuskoa ja myrkyttää ihmisten välit.
Syrjintään puuttuminen edellyttää tuntuvia keinoja. Erityisesti tulisi puuttua niiden toimintaan, jotka pyrkivät julkisuuden avulla ylläpitämään maahanmuuttajavastaista asenneilmastoa. Muun muassa nettirasismiin tulisi puuttua kovalla kädellä. Samalla syrjinnän ja rasististen rikosten uhrien auttamiseen ja neuvontaan tulisi ohjata resursseja.
Alueellisesti kattavan neuvonta-, tiedonkeräys- ja tukiverkoston avulla syrjintää ja rasismia kokeneita voitaisiin auttaa ja samalla kerätä tietoa syrjivistä käytännöistä niihin puuttumisen tehostamiseksi.
Suomalainen kansalaisyhteiskunta rakentuu lähimmäisen kunnioittamiseen ja ihmisten tasavertaisuuteen. Etnisen yhdenvertaisuuden edistäminen vahvistaa tätä perustaa. Euroopan unionissa yhdenvertaisuus ja rasismin vastainen politiikka on saanut entistä näkyvämmän roolin.
Suomessa yhdenvertaisuuden edistäminen on hyvistä lähtökohdista huolimatta ollut hajallaan eri ministeriöissä ja saanut toistaiseksi osakseen vähäisen huomion. Jatkossa yhdenvertaisuuden edistämisen eteen tehtävä työn tulisi olla koordinoidumpaa ja näkyvämpää.

Mikko Puumalainen
vähemmistövaltuutettu

Anonymous said...

Kuten joku jo totesi:

Olen sanaton. Monien eri blogien vakioselaajanakaan en tuollaista tykitystä monesti näe.

Hatunnosto ja kumarrus, helvetin syvä sellainen.

reino said...

"Olen sanaton. Monien eri blogien vakioselaajanakaan en tuollaista tykitystä monesti näe."

Kiitos.

Parastansa yritetään.