8.3.07

Susia ja lampaita

Koska eläinsadut ovat aina kivoja, kerrottakoon tähän väliin uusi versio vanhasta tarinasta.

Olipa kerran Simo ja Jussi. He olivat lammasfarmareita. Simon mielestä oli tärkeää, että myös lampaat pääsisivät päättämään niitä koskevista asioista. Siksi hän laittoi pystyyn lammasneuvoston, johon valittiin muiden muassa hänen lempilampaansa Rosa.

Lammasneuvoston lampaat halusivat päästää laitumelleen susia, koska he halusivat lammashakaan lisää värikkyyttä.
- Sudethan ovat mustia tai jotain likaisenruskeita, kiekui lammasfarmin vähämielinen renkipoika Reino ladon katolta. Onko se nyt mikään kaunis väri? Tai onko musta mikään väri ylipäätään?
Sitten Reino alkoi suureen ääneen hoilottaa Jukka Kuoppamäen kappaletta Sininen ja valkoinen, koska ne olivat vähämielisen renkipojan mielestä maailman kauneimmat värit.
- Sininen on taivas... ööö... valkoiset on pilvet, nuo lampaat taivaan siniseeeen!!
Debiilin velvoitetyöllistetyn rengin mölinään kyllästyneenä lammasneuvosto päätti säätää uuden lain, jonka nojalla Reino voitiin tuomita kaulaansa myöten tunkioon haudattavaksi ja kivitettäväksi syytettynä mustan värin ylivoimaisen kauneuden kiistämisestä.

Myös monet lammasneuvoston ulkopuoliset lampaat suhtautuivat kriittisesti ajatukseen susien päästämisestä laitumelle. He kuuntelivat lammasfarmari Jussia, joka selitti, että kaikki järkevästi ajattelevat ihmiset tietävät, että sudet syövät lampaita, koska se on niiden luonto. Mutta koska lampailla oli nyt demokratia, niin lampaiden enemmistön mielipidettä ei edes kysytty. Lammasneuvoston lampaat vain määkivät yhteen ääneen ja syyttivät Jussia susifobiasta. Heidän mielestään olisi syrjintää ja rasismia susia kohtaan jättää heidät aitauksen ulkopuolelle, koska kaikkihan näkivät, että susilla on keskenään todella paha olla. Susikanta oli kasvanut ekologisesti kestämättömälle tasolle. Sudet olivat niin vihaisia ja nälkäisiä, että olivat jo alkaneet syödä toisiaan. Lammasneuvosto oli sitä mieltä, että ainoa eettisesti ja humanitaarisesti oikea ratkaisu olisi ottaa sudet mukaan laitumelle, jossa ne epäilemättä heti ryhtyisivät noudattamaan lampaiden esimerkkiä ja syömään kuuliaisesti ruohoa. Niistä tulisi kilttejä susia. Niin kilttejä, että sellaisia susia ei oltaisi ennen nähty.

Jussi koitti vielä takoa järkeä lammasfarmari Simon päähän sanomalla, että ei kai Simo haluaisi, että hänen lempilampaansa Rosa syödään.
- Meidän perheessämme lammas päättää näistä asioista, totesi Simo. Minun lampaani on hyvää tarkoittava, empaattinen, välittävä lammas.

Fiksuna miehenä Simo päätti kuitenkin rakentaa omalle lempilampaalleen erillisen aitauksen, jossa oli korkea, sudenkestävä suoja-aita. Hänellä oli tähän hyvin varaa, koska hän oli ansainnut suuria summia TV-juontajana lampaita naurattamalla.

Niinpä sudet päästettiin demokraattisella päätöksellä laitumelle. Lammasneuvoston suureksi hämmästykseksi sudet alkoivat tietenkin heti syödä lampaita. Ne rituaaliteurastivat lampaat repimällä ensin kurkun auki ja katsomalla sitten vieressä, kun lammas vuotaa kuiviin.
- Rituaaliteurastus kuuluu susien kulttuuriin. Ja kaikki kulttuurit, ihan kaikki, ovat yhtä hyviä ja arvokkaita, korosti Maila-Katriina ja ihaili suureen ääneen susien kiiltävänmustien turkkien kauneutta ja niistä uhkuvaa voimaa. Susien väkevä myskintuoksu sai Maila-Katriinan aivan kiimaiseksi.
- Kyseessä on lupussosiaalinen initiaatioriitti, jossa lampaiden tappaminen on susilaumaa yhdistävä koheesiovoima, ymmärsi Sari-lammas.

Lammaslaitumelle oli nyt siis tullut paljon lisää värikkyyttä, kun helakanpunainen veri värjäsi lampaiden turkin ja vihreän ruohon. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta lammasneuvoston lampaat elivät yhä ihmeellisessä haavemaailmassaan, jossa sudet ja lampaat käyskentelevät paratiisinomaisen rauhallisesti samalla laitumella. Lammasneuvosto oli eniten huolissaan siitä, että yhä useammat lampaat olivat alkaneet nuivia susia.
- Rasistinen suhtautuminen susiin vaikeuttaa niiden sopeutumista, totesi lammasneuvosto.
Amiraali Dönitz ehdotti, että ehkä lampaiden asennekiristymä lieventyisi, jos hän luennoisi lampaille susilaumataktiikasta.
- Ettekö te nyt jumalauta tajua, että todellinen ongelma tässä on se, että sudet tappavat lampaita, huuteli järjenköyhän renki-Reinon irtopää sontatunkion reunalta. Lammasneuvoston jäsenet päättivät lyödä Reinon irtopäälle suun täyteen paskaa, jotta se olisi hiljaa, koska rasisti on aina väärässä.

Lammasfarmari Jussi katseli surullisena teurastusta. Kymmeniä lampaita makasi jo verissään maassa. Ja koska sudet söivät lampaita nopeammin kuin lampaat ehtivät lisääntyä, olisi vain ajan kysymys, että kaikki lammashaan lampaat olisi syöty ja sudet alkaisivat taas syödä toisiaan. Hiljaa mielessään Jussi toivoi, että edes yksi susista eksyisi loikkaamaan farmari Simon rakentaman korkean suoja-aidan yli ja söisi hänen Rosa-lampaansa. Mutta lammasneuvoston ajatuspoliisit kuulivat Jussin ajatukset.

- Hei mut silti: ei saa toivoa toiselle pahaa. Tommonen toisen syödyksi tulemisen toivominen on misomufloniaa. Ja rasismii, rasismii, rasismii...

43 comments:

Anonymous said...

Hetken jo riemastuin ja muistelin sitä vertauskuvaa Susista, lampaista ja lammaskoirista.

Lammaskoiria ei näkynyt tässä. Se oli se osapuoli josta lampaat eivät yhtään tykkää ja joka ärisee, kuolaa ja näykkii. Lampaiden on typeryyksissään vaikea erottaa koiraa sudesta. Sitten kun susi tulee niin se on lampaiden paras kaveri.

Anonymous said...

Reino-hyvä,

koko tarinan hauskuus kyllä aukeaa meille runkkukerholaisille, jotka olemme seuranneet julkista keskustelua.

Sensijaan kaikki eivät sitä tee, ja juttujasi on hauska näyttää vähemmänkin tilannetta seuranneille. Olisiko hyvä laittaa kertomuksen hahmojen kannanotot linkeiksi tai muuten lähdeviitteyttää?

Anonymous said...

Välillä nauroin ektoplasmana, välillä liika todellisuutta jäljittelevyys kammotti.

*standing ovation* Reino, yksi parhaistasi. Harmi, että kontekstin tunteminen edellyttää runkkukerholaisuutta tai runkkukerhon vaanimista.

Dr. Doctor said...

Reino,

"koska lampailla oli nyt demokratia, niin lampaiden enemmistön mielipidettä ei edes kysytty."

"väriä helsingin kaduille".

Tässä on kaikki ! (paitsi kuvitukseksi isorintaisia naisia)

Älä kirjoita mitään typerään pariin päivää, nyt lähteä linkkiä kaikille tutuille...

Sitäpaitsi "Raiskaavathan ne pässitkin" ja onhan niitä "mustiakin lampaita", susihan on vain "myyttinen sosiaalinen konstruktio"
"monet parhaista ystävistäni olivat susija jo syntyessään", "olen vain kateellinen susille kun niillä on niin isot... hampaat"

reino said...

dr. doctor said...
"Älä kirjoita mitään typerään pariin päivää..."

Milloinkas minä sellaista..? ;)

Aika makoisia lisäyksiä tuli muuten taholta jos toiselta. Kun vaan saisi nuo kaikki mahtumaan samaan tarinaan.

Lisäsin yhden lähdeviitelinkin. Selventää edes vähän.

reino said...

Sivuhuomautuksena: eilisiltainen kohtaaminen Mestarin kanssa ensi kertaa kasvokkain tuntuu olevan minulle suuri inspiraation lähde.

Nyt kuulen Mestarin telepaattiset viestit selvemmin kuin koskaan.

Olen päättänyt hankkia samanlaisen pipon kuin Mestarilla on. Onko Peilikuvassa muuten "Millainen on paras pipo" -äänestystä?

Anonymous said...

Hei, ehkä analogia toimisi parhaiten, jos muutkin lammasneuvoston jäsenet kuin Rosa asuisivat susisuojattujen aitojen takana turvassa. Sieltähän on sitten hyvä ihailla susia ja paheksua nuivivia lampaita.

reino said...

Joo, näin on ehdottomasti: lammasneuvoston turvallisuudesta on huolehdittava.

Mä olen ilmeisesti ollut melkoinen visionääri jo 1990-luvun alussa ja uumoillut yhteiskunnan kasvavaa eriarvoistumista tai amerikkalaistumista, kun OY:n toimialaan on merkitty mukaan myös "susiaitojen valmistus ja myynti sekä muut vartiointi- ja turvallisuusalan tehtävät". Vaikka varsinainen toimiala on jotain ihan muuta.

Muflonigynia nauratti itseäni eniten. Että mä oon hauska setä!

Anonymous said...

Naureskelin noille sun sanoillesi kyllä :) Tosin se taitaisi mennä "misomuflonia", vrt "misogynia", "misoandria"... mutta "muflonigynia" kuulostaa hauskemmalta.

Anonymous said...

Loistavaa tekstiä jälleen kerran.

Lempilampaani reetta muuten puhuu lammasfarmillaan Suomen työväen suulla. Hänen tekstinsä on aika hämmästyttävää kun ajattelee, että hän on punikkiämmä, joka tienaa about 100 000 vuodessa.

reino said...

Aargh! Himmelwetter! Taidat olla oikeassa. Eihän tällainen lyhyen latinan ja korkkarisaksan lukenut kivipää voi tuollaisia tietää. ;)

Sairaalloinen lammasviha, joka saa toivomaan, että suden suuhun joutuisi juuri se lammas, joka päästi ne sudet sisään on siis "misomuflonia".

"Muflonigynia" puolestaan tarkoittaa - jos oikein tulkitsen - naisen ja lampaan samaistamista. Muflonigyniasta on olemassa sekä länsimainen että itämainen versio. Länsimaissa nainen nähdään joidenkin ääriseksististen ääriääriliikkeiden taholta hyväntahtoisena laumaeläimenä, joka kaipaa asianmukaista paimennusta. Tästä on ikävänä esimerkkinä vaikkapa tuo oheinen kirjoitus. Myös muflonigynian itämainen versio on Suomen lain mukaan sallittu, kunhan siihen ei liity eläinrääkkäystä.

huolestunut said...

Tämä menee top 3:een kaikista kirjoittamistasi jutuista.

Anonymous said...

Aivan huippua. Reino olet hyvä.

Anonymous said...

*taptaptaptap*

reino said...

Tämä juttu menee kyllä top 3:een ainakin selkeiden asiavirheiden osalta. ;)

Minä olen aina pitänyt Maila-Katriina Tuomista kulttuurirelativismin malliedustajana. Ja juuri kun pääsen pistämästä hänen suuhunsa jälleen yhden siihen liittyvän "kaikki on yhtä kivoja" -lausunnon, huomaan yllättäen, että Maila on juuri eilisessä Aamulehdessä kirjoittanut tämän:
http://www.aamulehti.fi/teema/paakirjoitukset/13525.shtml

Pääkirjoituksessaan Maila-Katriina toteaa naisten ympärileikkauksista mm. näin:
"Tällaista kulttuuriperinnettä ei Suomessa hyväksytä, ja se on sanottava myös julkisesti ääneen."

Minun nähdäkseni Maila-Katriina on nyt öynännyt minut. Rangaistukseksi laitan päähäni kaksi numeroa liian pienen Mailis-pannan ja harkitsen jopa muuttavani mielipiteitäni Maila-Katriinasta, jos tuollainen kirjoittelu toistuu.

Monikulttuurikeskustelu eri medioissa on hyvin lyhyen ajan sisällä muuttunut todella paljon: Voima-lehden juttu, NYT-liitteen teemanumero ja nyt jopa Maila-Katriina. Tämä voi johtua ihan vain siitä, että Jussin ja hänen kannattajiensa netissä tekemä sisukas työ on kantanut hedelmää, eli herättänyt niin suurta huomiota, että suvaitsevaisetkaan eivät voi kokonaan vaieta aihetta kuoliaaksi, vaan joutuvat ottamaan kantaa edes kaikkein räikeimpiin ongelmiin. Tai se voi johtua myös siitä, että yhä useammat ihmiset uskaltavat oikeasti ajatella. Itse.

Anonymous said...

Kirjoitin joskus Hänen vieraskirjassaan sen verran työstäni vanhojen lehtien parissa, että referoin jonkun punakan kultturilehden jutun ympärileikkauksesta 80-luvulta. Kyllä asiasta ovat suvaiset(kin) piirit aina puhuneet mutta käytännön tasolla kukaan ei ole halunnut asiaan puuttua. Hyvä jos maailman Maila-Katriinat alkavat herätä, haluaisin kuitenkin nähdä päättäjinä sellaisia henkilöitä jotka uskaltavat vaatia niitä käytännön toimenpiteitä (wink wink nudge nudge).

kojootti said...

Ajatus kiimaisesta Maila-Katriinasta ei jätä minua rauhaan.

Anonymous said...

Arvaapa reino miten tuossa teidän ulkomaalaisiin suhtautuvassa loanheittokampanjassa kävisi, jos se saisi laajempaa suosiota:

Ne hyvät ulkomaaliset lähtisivät. Huonot jäisivät.

agree?

Anonymous said...

En kuulu runkkukerhoon, mikäli se on jokin suljettupiiri. Veikkaampa että tämä runkkukerho on teidän versionne eräästä nurkkahomokerhosta. Nurkkahomokerho on erään alan erittäin suljettu piiri johonotetaan uusia jäseniä harvoin koeajalle. mikäli he läpäisevät koeajan hyväksytään heidät nurkkahomoiksi. Onko tähän runkkukerhoon siis mahdollista päästäkoeajalle? Vai onko runkkukerho löyhempi organisaatio johon voi kuulua ilman suurmpia rituaaleja, olemalla valveutunut?

Lisäksi haluaisin tietää kuka tämä Mestari on.

Ps. Sudet on söpöjä, teki ne mitä tahansa. Niiden luonto vain on sellainen. Meidän pitää vain hyväksyä se.

reino said...

Kuules, kostaja2, nythän se tilanne on aika pitkälti niin, että Suomen korkea verotus ja hyvä sosiaaliturva on yhdistelmä, joka nimenomaan houkuttelee tänne niitä huonoja ulkomaalaisia ja haittaa niiden hyvien tänne tulemista.

Siitä huolimatta tänne tulee niitä hyviäkin ulkkareita. Ja sen verran, mitä minä olen niiden kanssa jutellut, he ovat kanssani samaa mieltä siitä, että Suomeen ei tarvita lisää joukkoraiskaajia, katuryöstäjiä tai sosiaalipummeja. Yksi suuri syy siihen, miks nämä hyvät ulkkarit ovat tulleet Suomeen, on nimenomaan se, että Suomessa on vähemmän joukkoraiskaajia, katuryöstäjiä ja sosiaalipummeja kuin heidän kotimaassaan. Nämä Suomeen sopeutuneet yksilöt eivät myöskään kaipaa tänne lisää sopeutumattomia vähemmistöjä, koska he tietävät kotimaastaan, millaisia etnisten ryhmien väliset ristiriidat voivat olla. Ja toinen suuri syy miksi he tulevat Suomen on nimenomaan se, että Suomi on vielä melko yksikulttuurinen maa, jossa etnisten ryhmien väliset ristiriidat eivät vielä ole päässeet kärjistymään.

Sinunkin kannattaisi hankkia tuttavapiiriisi näitä hyviä ulkomaalaisia. He ovat oikein mukavia ja fiksuja tyyppejä.

Ulkomaaliksi suosittelen ihan perinteistä suomalaista punamultaa. Se on kestävää ja lähtee sillä lailla pikkuhiljaa hilseilemällä. Tai jos se vanha, lähtevä ulkomaali on lateksia tai akryylia, niin vanha maali kannattaa poistaa mahdollisimman hyvin. Sitten siihen päälle voi maalata perinteisellä öljymaalilla.

kojootti said...

Mielikuva kiimaisesta Maila-Katriinasta kimpoilee edelleen tajunnassani ja häiritsee keskittymistäni.

Etenkin ajatus Maila-Katriinasta alkukantaista kiimaa huokuen ravintolalaiva Väiskissä on erityisen häiritsevä. Eih, nyt Reettakin saapui yhdessä Annin kanssa laivaan ja Rosa on jo taksissa.

Anonymous said...

Niin reino. Mutta voit olla myöskin väärässä...

Anonymous said...

Olet varmaankin tutustunut Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.
Minulle jotenkin on sellainen kuva jäänyt, että Suomeen ei voi muuttaa ihan vain omasta halusta. Vaan tänne annetaan viranomaisten toimesta ja hyväksynnällä oleskelulupa.
Ja jos he olisivat vain sosiaalipummeja ja raiskaajia, niin miksi niitä sitten niin kauheasti pelkäätte?

reino said...

No totta hemmetissä minä voin olla väärässä. Mutta missä?

Siinäkö, että tänne tulevien hyvien ulkomaalaisten suurin syy tulla tänne on se, että Suomi EI ole monikulttuurin pilaama maa, vaan täällä on ystävällisiä ihmisiä, ainutlaatuisen hieno suomalainen kulttuuri ja kaunista luontoa? Ja että hyvien ulkkareiden poislähteminen riippuu enemmän haasteellisen duunin loppumisesta tai verotuksesta (ne jotka haluavat rikastua, muuttavat varmasti muualle) kuin suomalaisten "nuivuudesta"? Osa hyvistä ulkkareista tulee ja menee joka tapauksessa muutaman vuoden syklillä, koska sellainen maasta toiseen muuttaminen kuuluu monella alalla normaaliin urakiertoon.

Vai siinäkö minä olen väärässä, että tänne ei olisi tulossa suurin joukoin kouluttamatonta ja ammattitaidotonta slummiväkeä Afrikasta? Jopa niin paljon, että ne pystyvät parissa sukupolvessa muuttamaan tämän maan elinkelvottamaksi. Tässä asiassa olisin mielelläni väärässä, mutta tutustu sinä nyt vaikka Suomen maahanmuuttopolitiikan uusiin tuuliin: vihreiden eduskunnassa lausumaan näkemykseen siitä, miten Suomeen pitää ottaa jatkossa 50 000 "työperäistä" maahanmuuttajaa vuosittain 3 kk työnhakuviisumilla, joka oikeuttaa myös nostamaan perusturvaa Suomesta sillä aikaa kun "työnhakija" "hakee" töitä tai käy tekemässä jotain 2h/päivä siivoushommia työehtosopimuksen minimipalkalla. Työnhakuviisumin umpeuduttua yksikään noista "työnhakijoista" ei palaa ainakaan kotimaahansa. Hyvällä onnella muutama lähtee Ruotsiin, mutta loput jäävät tänne raiskaamaan ja ryöstämään. Ja mehän tiedämme, miten hyvin Suomi on tähän mennessä onnistunut ulkomaalaisten raiskaajien karkottamisessa. Ihmiskunnan historian aikana Suomesta on saatu palautettua tasan yksi (1) raiskaajasomali Somaliaan.

Sinun sijassasi, kostaja2, minä olisin myös huolestunut sosiaalipummien kasvavasta määrästä, koska ulkomaalaiset sosiaalipummit tulevat jakamaan sitä ihan samaa pottia, josta sinunkin toimeentulosi kustannetaan. Ja toisin kuin luulet, se potti on rajallinen ja tulevaisuudessa pikemminkin pienenemään päin.

kojootti said...

Nyt mä jäin jumiin tähän laivajuttuun. Milloinkohan Viikkarin punaiset lähdöt uudelleennimetään ruskeiksi- tai mustiksi lähdöiksi?

Ja ciclista hei: ei millään hyvällä, mutta kirjoita ihmeessä omalla nikilläsi. Se on ihan hyvä, eikä tarvitse olla minkään kakkonen. Vaikka kakkonen olisikin "sun juttu".

Voi tätä myötähäpeän määrää.

repardpo said...

Mielikuva kiimaisesta Maila-Katriinasta kimpoilee edelleen tajunnassani ja häiritsee keskittymistäni.

Malta mielesi!

Arawn said...

Minusta tarina ei ollut hauska. Eikä kyse ole erimielisyydestä vaan ihan itse tarinasta. Jotenkin liian osoitteleva hauskaksi parodiaksi.

reino said...

Arawn, minunkin mielestäni tuo on itse asiassa aika surullinen tarina. Ei hauska.

kojootti said...

Sad but true, kuten metalliliitosta lausuttaisiin kysyttäessä.

Anonymous said...

Loistava juttu ! Ei susiakaan tarvitse vihata vaikka ei halua niitä omaan pihaansa.

Kysymys on siitä että villieläimet kuuluuvat luontoon niin kuin rotublogissa todettiin.

Jukka Aakula said...

Todella hauska.

Kiva että otit mukaan mun kestoaiheen - initiaatioriittien vaikutuksen ryhmäkohesioon !

Arawn said...

Reino: En tarkoittanut sitä ihan tuolla tavalla. Minusta tarina on liian osoitteleva ollakseen hyvä kaunokirjallinen parodia/satiiri aiheesta. Sinulla on hyviäkin juttuja tuolla alempana, eräät VPM-jutut, mutta tämä ei kyllä oikein yllä tasollesi. Kokonaisuuskin on jotenkin irtonainen eikä tiivis, johdonmukainen paketti.

reino said...

Arawn, mä olen ihan samaa mieltä kanssasi. Ei tämä juttu minunkaan mielestäni ollut mitenkään erikoinen, vaikka se osui monen lukijan huumorisuoneen ja herätti paljon keskustelua. Tämä juttu oli lähinnä nopea heitto.

Mutta ei minulla toisaalta ole mitään täydellisyyden tai muuttamattomuuden tavoitetta näillä kirjoituksilla. Voin ihan hyvin muokata vanhoja kirjoituksiani tai poistaa niitä haluni mukaan.

Tässä blogissa on hyvin erilaisia juttuja, joita on kirjoitettu hyvin erilaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin. Ja eri fiiliksillä.

Luulen, että vaalien jälkeen tilanne rauhoittuu - kävi miten kävi. Silloin oma suunnitelmani on palata takaisin vähän kaunokirjallisempaan tekstiin, joka ei välttämättä ole niin monien mielestä hupihauskaa, mutta joka nyt vaan on sitä, mitä minä itse haluan tehdä. Mutta silloinkin on yhtälailla kiva, jos joku näitä juttuja lukee ja jotain jopa kommentoi.

Anonymous said...

Muuan uskonoppineen lihapalavertaus kävisi tuohon tekstiin kuin sakset välilihaan.

"Susilaumavaltuutettu: Miksi jättää karitsat vartiomattomina pellolle? Oma vika jos tulee syödyksi."

Lähdeviittaukset tekstin sekaan räjäyttäisivät koko potin. Toivottavasti ei kirjaimellisesti.

Anonymous said...

kostaja2 said...
Kostaja2: "Arvaapa reino miten tuossa teidän ulkomaalaisiin suhtautuvassa loanheittokampanjassa kävisi, jos se saisi laajempaa suosiota:

Ne hyvät ulkomaaliset lähtisivät. Huonot jäisivät.

agree?"

- Vastaan omasta puolestani. Ensinnäkin kyse ei ole mistään loanheittokampanjasta, vaan ihan vanhanaikaisesta kunnon totuudesta. Toisekseen, kun ajatuksemme saavat enemmän kannatusta, rikolliset ulkomaalaiset postitetaan takaisin lähtömaihinsa. Rikollisilla ulkomaalaisilla ei siinä tilanteessa ole mahdollisuutta jäädä tänne. Kaikilla on sen jälkeen mukavampaa.

Loistava kirjoitus Reinolta.

repardpo said...

kun ajatuksemme saavat enemmän kannatusta, rikolliset ulkomaalaiset postitetaan takaisin lähtömaihinsa.

No, näin nykyään tehdään. Kun kakku on lusittu, niin sanotaan goodby kaikilla kielillä. Minä vaan pelkään, että jos ikinä enää saatte kannatusta tai edes rohkeutta, niin alatte muiluttamaan taas suomalaisia.

reino said...

Tämä on todettu monta kertaa ennenkin, mutta kuule repardpo kun se yksi hyvin suuri ongelma nykytilanteessa on nimenomaan se, että edes niitä useisiin vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ja karkotettavaksi määrättyjä ulkomaalaisia ei vaan saada täältä pihalle.

Minkälaista suomalaisten muiluttamista tarkoitat? Sellaistako, jota Turussa pimeää taksia ajaneet ulkomaalaiset harjoittivat muiluttaessaan suomalaistytön Ruissaloon joukkoraiskattavaksi?

Juuri sellaisista suomalaisten muiluttajistahan tässä koitetaan päästä eroon.

Anonymous said...

Olisiko se sitten niin, että "teidän" saavutukset on pyöreä nolla. Tai paremminkin menee jo pakkasen puolelle ;)

reino said...

"Meidän" saavutukset eivät voi olla pyöreä nolla, koska nolla on muslimien kehittämä numero, johon "meillä" ei ole käyttöoikeutta.

En ole ihan varma mistä saavutuksista puhut, mutta ikkunasta ulos katsoen näyttää siltä, että pakkaskausi on päättynyt, aurinko alkaa paistaa, kevät tulee, räystäät tippuvat...

Minun mielestäni tässä ollaan ihan alkutaipaleella vielä. Vähän herätellään keskustelua (ja kivasti sitä on herännytkin) ja pyritään ensin vaikuttamaan asioihin politiikan ja lainsäädännön kautta, jos se vain on mahdollista.

reino said...

Ihan kivasti onnistui ärsyttämään tuo Kukkahattutädin kommentti. :) Pitää vielä palata siihen.

Jossain Ratossa tai Jallussa oli 70-80-luvulla "lukijakirje" nimimerkillä Siiri-Annikki. Otsikko oli:
"Naiset, nauttikaa kun teitä raiskataan!"

No, silloin ilmeisesti feminismi ei vielä ollut niin voimissaan, että sen "lukijakirjeen" kirjoittanut krapulainen toimittaja olisi syötetty Colosseumilla leijonille, kuten nyt.

Viimeiset 15 vuotta kukkahattutädit ovat paasanneet koko systeemin voimalla suomalaisille tuota aivan samaa viestiä vähän eri sanoin:
"Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia!!"
"Naiset, ajatelkaa että monikulttuuri on rikkaus kun teitä raiskataan!!"

Kukkahattutätien saavutukset ovat kiistämättä vertaansa vailla ja tuon järjestelmällisen mädätyksen tulokset alkavat nyt vasta tosissaan kantaa hedelmää. Ei 15 vuoden aivopesua ja ohjelmointia pureta hetkessä.

Minä olen nyt pitänyt tätä blogia muutaman kuukauden. Viimeisen vuoden aikana nettiin on ilmestynyt lukuisia bloginpitäjiä ja keskustelijoita, jotka uskaltavat olla eri mieltä Ainoasta Oikeasta Totuudesta.

Ero vaikkapa 2 vuoden takaiseen tilanteeseen on valtava. Silloin hyvin harva uskalsi olla eri mieltä tai edes keskustella aroista aiheista.

Kyllä tämä tästä. Toivottavasti.

Anonymous said...

No onhan se tietenkin kivaa, ettäolet niin kiinnostunut noista raiskauksista ja heidän maasta poistamisistaan.
Osottanee mihekkeeyyttä ja suoraselkäisyyttä.
Oliko niitä muitakin saavutuksia?

reino said...

Muita saavutuksia?

Nähtävästi ainakin sinun huomiosi saaminen. :)

Pienistä puroista syntyy suuret korvat.

Szilas Miklós said...

In fact I don't speak or understand finnish. So maybe I'll be OFFtopic, sorry.

I only like this song "Sininen ja valkoinen" and I was looking for it's lyrics, that's how I came here. But now I have it.

I sang this song in the choir when I was in high school, about thirteen years ago in Hungary.

The school and the choir was in contact with a finnish school and we sang each others' songs.

This way I learned this tune.

Anyway in our school that time there were finnish language learning! I only know some few word, of course the must-to-know "perse" wich sounds as the same as a hungarian word "persze" but it means "of course". ;)

By