19.3.07

Vaalit 2007

Vaalit on sitten käyty ja Zetorin vaalivalvojaiset oli kovat. Vaalitulosta voisi luonnehtia oikeistopuolueiden murskavoitoksi. Näyttää siltä, että Suomen kansa tosiaan haluaa nyt muutosta, ja se kanavoitui ääniksi Kokoomukselle. Niinistön saamat yli 60 000 ääntä tuntuvat siltä, että suomalaiset halusivat pyytää anteeksi presidentinvaaleissa tapahtunutta virhettä. Myös Perussuomalaiset nostivat kannatustaan rajusti. Soini sai valtavan henkilökohtaisen äänisaaliin. Yhdessä vaiheessa näytti jopa siltä, että Teemu Lahtinen olisi mennyt Soinin siivellä eduskuntaan.

Jussi jäi tällä kertaa rannalla. Vähän yli 2000 äänen potti tuntuu omiin ennakko-odotuksiini nähden pieneltä. Minä voin myöntää ihan avoimesti, että suhteellisuuden tajuni petti tämän vaalikiiman aikana siinä määrin, että pidin Jussin läpimenoa itsestään selvänä. Toisaalta, jos niitä kahtatuhatta ääntä rupeaa laskemaan yksi kerrallaan (yksi, kaksi, kolme...) niin onhan se melkoinen lauma äänestäjiä.

Henkilökohtaisella tasolla pettymystäni lisää se, että söpöön kaapuun pukeutunut ulkomaalaisviritteinen neito ei suostunutkaan ruoskimaan minua Zetorissa, vaikka TV-kamerat oli kutsuttu paikalle varta vasten. Mutta aina ei voi saada kaikkea mitä haluaa. Onneksi joku jo tuossa lupaili, että juhannuksena saattaisi natsata seuraavan kerran. Jään siis kärsivällisesti odottelemaan, suorittamatta harakiriä siinä välillä.

Vaalien kunniaksi meni 50 000 käyntiä rikki tässä blogissa, joka on ollut nyt pystyssä viitisen kuukautta. Vaalikiihkon jälkeen kävijämäärä todennäköisesti laskee aika lailla. Nythän suurin osa vierailijoista on tullut Jussin sivujen kautta. Jatkossa olisi tosiaan tarkoitus kirjoittaa taas vaihteeksi vähän pitempiä ja kaunokirjallisempia tekstejä. Pahoittelen jo etukäteen, jos ne ovat jonkun mielestä tylsiä. Mutta eiköhän sinne sekaan muutama Valkoparraton mieskin mahdu.

Ei tässä oikeastaan mikään ole muuttunut. Tai siis: valitettavasti ei ole. Itse olen vakaumuksessani entistä varmempi. Sama homma jatkuu. Ihmisiä on heräteltävä ja multikultti on murskattava.

Pikkuhiljaa.