20.12.06

VPM ja lasten leikit

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Päivää hassu Valkoparraton setä, joka käy aina tähän aikaan Lissun äitin luona päiväkahvilla.
- Mitäs te oikein leikitte, kun teillä on kaikilla naamat ihan kurassa?
- Me leikitään turvapaikanhakijaa. Ennen kuin pääsee leikkipaikalle, pitää keksiä jännä tarina. Se kekä keksii kaikkein jännimmän tarinan, saa karkkia.
- Ai jaa. No sehän on kiva leikki.
- Sitten noilla Abdilla, Mohamedilla ja Kigelillä on semmonen leikki, jota leikitään tuolla niitten talon pyöräsuojassa. Se on joku sellanen tournamentti. Mutta sitä ei pääse leikkimään niitten kanssa kuin isommat tytöt.
- Vai niin. No siihen leikkiin ei kyllä kannata lähteä mukaan. Täytyykin Lissun äidin kanssa jutella. Kunhan saa kahvit juotua. Mutta jatkakaa vaan tarinoiden keksimistä.

4 comments:

Anonymous said...

Ei helvetti ! :D

Liekkö tuo animaatio vittuilua, joka sinänsä on käsittämätöntä, ovathan sen tekijät monikulttuurisuuden kehdosta Norjasta. Loistavaa tekstiä taas.

Anonymous said...

"But, like the rapes in France, those in Australia follow a similar pattern in which one non-white male becomes intimate with a white girl, whom he then delivers to his friends for sexual violation, beating and humiliation."

Tyttölasten vanhemmilta perään kuuluttaisin hieman vastuullisempaa valistusta.

Mutta mitä sanoo tähän Timppa?

Anonymous said...

Aiheeseen mitenkään liittymättä, kiintoisa kotimaan uutinen http://tinyurl.com/yynntn

reino said...

Päivi Lipposen ym. aloite kirjastojen ja sadutuksen ottamisesta monikulttuurisuustyöhön

Helsingissä asuu paljon maahanmuuttajia ja monikulttuurisen taustan omaavia ihmisiä. Ennakkoluuloja pitää purkaa ja parhaiten se onnistuu tutustumalla toiseen kulttuuriin ja ihmisiin.

Muutoksen juurruttamisen pitää alkaa jo hyvin nuorista lapsista.

Yksi keino tehdä eri kulttuureita tutuksi olisi lapsille suunnattu kirjastopalvelu. Kirjastossa maahanmuuttajataustaiset aikuiset lukisivat ja oman kulttuurinsa satuja ensin omalla kielellään ja sitten luettu kerrottaisiin suomeksi. Samalla yhdessä voisi keskustella sadun sanomasta.

Aloite

Me valtuutetut ehdotamme, että monikulttuurisuus työhön otettaisiin mukaan kirjastot ja sadutus.

Päivi Lipponen

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/c9b773004cb3cb2abf3affa9370d9cf3/20120912_Lipponen_monikulttuurisuus_aloite.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=c9b773004cb3cb2abf3affa9370d9cf3