3.12.06

Järkevä syy

Maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät ongelmat ovat loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia, jos niitä uskaltaa ajatella ihan tavallisella maalaisjärjellä.

Minun nähdäkseni lähes kaikki ongelmat ratkeavat, kun lähtökohdaksi otetaan se, että jokaisella Suomeen asumaan tulevalla ihmisellä pitäisi olla jokin järkevä syy tulla Suomeen. Ihan samalla tavalla, kuin kellä tahansa johonkin muuhun maahan muuttavalla suomalaisella on yleensä jokin järkevä syy muuttaa juuri siihen maahan.

Tuon syyn pitää tietenkin olla järkevä myös Suomen kannalta. Esimerkiksi tietyn yksilön kannalta järkevä syy tulla Suomeen voisi olla se, että täällä on paljon hyväuskoisia ja helposti huijattavia ihmisiä sekä erittäin hyvä sosiaaliturva. Mutta se ei ole Suomen kannalta järkevä syy päästää tuota yksilöä maahan. Itsenäisellä valtiolla on oikeus ja velvollisuus suojella kansalaisiaan olemalla päästämättä ketä tahansa alueelleen.

Lisäksi sen järkevän syyn tulisi olla myös globaalisti katsoen järkevä. Ekologisesti ajatellen koko ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuuden kannalta ei ole mitään järkeä siirtää liikakansoituksesta kärsivien alueiden ylijäämäväestöä sellaisille alueille, joiden väestömäärä on vielä toistaiseksi kestävällä tasolla, koska se vain levittää väestön liikakasvun haittavaikutuksia ja nopeuttaa ja pahentaa liikakansoituksen aiheuttamia ympäristötuhoja. Missään tapauksessa ei ole ekologisesti järkevää siirtää ylijäämäväestöä lämpimiltä alueilta pohjoisille alueille, joilla kunkin yksilön ekologinen jalanjälki on väkisinkin lämmityksen yms. takia moninkertainen.

Noin muutenhan se järkevä syy voi olla melkein mikä tahansa: rakkaus Suomen luontoa, kulttuuria, ihmisiä tai tiettyä suomalaista ihmistä kohtaan. Työpaikka ja bisnes ovat myös tietenkin järkeviä syitä tulla Suomeen, mieluiten tietysti yhdistettyinä noihin ensin mainittuihin. Ja jostain syystä minä pidän itsestään selvänä sitä, että kukaan, joka oikeasti rakastaa Suomea tai tiettyä suomalaista ei halua tulla tänne toisten elätettäväksi.

Tämä ajatus on mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin kaunis: pitää olla jokin järkevä syy.

Mikä tahansa ongelma on helppo ratkaista, kunhan vain uskalletaan nähdä rehellisesti, mistä siinä on pohjimmiltaan kysymys. Ja sitten vain kysytään: onko siinä mitään järkeä?

Otetaan esimerkki: työperäinen maahanmuutto on koodinimi suunnitelmalle tuoda Suomeen valtava määrä kouluttamatonta ja ammattitaidotonta halpatyövoimaa matalapalkka-aloille. Tämä siksi, että eräät työnantajat eivät halua maksaa ihmisille kohtuullista palkkaa heidän työstään. Ja siksi, että kannustinloukut varmistavat, että sossun rahoilla eläminen on houkuttelevampaa kuin työnteko. Preka-Eetu ja Antifa-Anna voivat huoletta lekotella kotona, koska siivoaminen ei ole heidän mielestään valkoisen miehen hommaa. Ja sen vuoksi Suomeen pitäisi tuoda kymmeniätuhansia maahanmuuttajia, jotka jäävät yhteiskunnan elätettäviksi sen jälkeen, kun ylikansalliset suuryritykset eivät heitä enää tarvitse.

Onko siinä mitään järkeä?

Koska monikulttuurisessa sivistysvaltiossa on muodikasta laatia erilaisia työkirjoja tärkeistä aiheista, tästä linkistä löytyy pieni työkirja, jossa on erilaisia maahanmuuttoon liittyviä tapauksia. (Varoitus: sisältää pieniä määriä huumoria.) Kukin voi sitten ihan itse tutkiskella, mistä kussakin casessa on pohjimmiltaan kysymys. Ja kysyä, onko siinä mitään järkeä.

Mutta pohdiskelkaa sillä välin tätä yksinkertaista ajatusta: pitää olla järkevä syy.

5 comments:

Anonymous said...

Kiitos muuten hyvästä blogista. Alun hapuilun jälkeen tyyli on löytynyt ja teksti tiivistynyt.

Hajanaisen ajatuksena heitän seuraavan. Minusta on jotenkin käsittämätöntä, että tietääkseni ensimmäistä kertaa maailmanhistorissa ökykapitalistit ja äärivasemmisto ajaa samaa agendaa. Toisella tavoitteena voittojen kasvattaminen palkkatason alentamisella ja punavihreillä taas etnisen toiseuden tuomilla ah niin orgastisilla kohtaamiskokemuksilla. Tai jonain perverssinä nautintona myötävaikuttaa länsimaisen kulttuurin tuhoutumiseen.

Outo liitto. Stalinin ja Hitlerin sopimukselle oli jokin järkevä syy. Tälle ei logiikka löydä sellaista millään.

reino said...

Ankarasti hapuillen eteenpäin. ;)

Kaikkein ihmeellisintä on minun mielestäni se, että tässä epäpyhässä allianssissa on myös SAK mukana täysin rinnoin. Millä ihmeen kaupalla se on sinne saatu? Ilmeisesti taas näitä "lisää rahaa työssäoleville SAK:n jäsenille ja ylistystä kolmikannalle, niin työttömille ja pätkätyöläisille saatte tehdä mitä haluatte". Näistä työelämäkuvioista pitäisi joskus ehtiä kirjoittaa enemmänkin.

Anonymous said...

Häpeän puolestasi. Kirjoitat, että:

...tietyn yksilön kannalta järkevä syy tulla Suomeen voisi olla se, että täällä on paljon hyväuskoisia ja helposti huijattavia ihmisiä...

Olemmeko me suomalaiset juuri sellaisia kuin suomalaisuuden vastustajat aikanaan kuvailivat! Ei hertti lei, en näe itseäni kansallismielisen suomalaisena.

reino said...

repardpo, ole huoleti, en minäkään näe sinua kansallismielisenä suomalaisena. Mutta en myöskään jaksa hävetä puolestasi. Kukin tavallaan.

Anonymous said...

Kun joku seuraavan kerran väittää, että ilgeät nazzit ovat vallanneet Perussuomalaiset, käytän tätä tekstiä vasta-argumenttina.

Ystäväni - äläkä ota tätä vittuiluna - Sinä olet ymmärtänyt Veikko Vennamon perinnön oikein.