17.12.06

Valkoparraton aktivisti

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Mitä gubbe hakee? Kekekeke, onko hyvä pössis?
- Minä tulin osallistumaan siihen mielenosoitukseen. Eikös teillä pitänyt olla tänään mielenosoitus Takon Kartonkitehtaan Kiinaan muuttoa vastaan?
- Joo on. Ku saadaan vaa ekax niinqu päätettyy.
- Jahas. No mitäs tässä pitäisi päättää?
- No niinqu mitä tägejä. Niinqu kaupunkitilan haltuunotto. Niinqu spreijaax siihen ett "ilmastonmuutos seis" vai ett "kill da man". Ja sit rikotaan kaikki ikkunat. Ja sortorakenteet.
- Joo. Se ilmastonmuutos on kyllä paha asia. Eikös noista spraypurkeista muuten tule nimenomaan niitä kasvihuonekaasuja?
- Hä? Eiku Hardza kävi pummiin niitä ison läjän sillon Varasta jotain -päivänä. Jaa eiqu mitä sä sanoit, alaxa heittää jotain pohjoiskorealäppää vai?
- Enhän minä mitään... Onpas siinä tytöllä muuten komea koriste. Tuohan taitaa olla ihan aito Lauri Rapalan 100-vuotisjuhlamalli?
- Hei etzä voi sanoo noin!
- Ai, anteeksi, ei millään pahalla. Kyllähän sitä jokainen saa poskeensa laittaa mitä haluaa.
- Eiqu ei sitä, vaan sexismii, sexismii! Hetero-olettama! Hei kato etzä voi automaattisesti olettaa ett toinen on sukupuoleltaan nainen. Se voi olla, ett aamulla on, mutta illalla jo neutri. Tai ett toiset on heteroseksuaalisii. Se on heteroseksismii ja toisten loukkaamista. Ajattele miltä ittestäs tuntuis.
- No minusta tuntuisi kyllä tosiaan pahalta, jos muut miettisivät koko ajan, että mitähän sukupuolta tuo tänään edustaa.
- Sä oot kyl aika jännän näköne. Ku sulla ei ole partaa eikä lävärei eikä tatsarei. Rohkeen erilaista. Jotenkin nii babyface vaikka noin vanha gubbe. Ota tost huikkaa hei.
- Jaa. Kiitos. Mitäs tässä... HYI SAATANA! PTHYI!
- Exä diggaa? Se on tanskalaista banaanikiljuu. Reilun kaupan banaaneista. Mä opin tekeen sitä ku mä olin Köpiksessä. Undgomshusetilla oli niinqu taistelubileet. Mun mielest törkeen hyvää. Tää banaanikilju on niinqu vaihtoehto alistavalle yhteiskunnalle.
- Eikös tämän pitänyt muuten olla päihteetön tilaisuus?
- No ei kovii huumeita, hei. Tajuux? Ei hei kovii huumeita. Sä oot kyllä vähän babyface.
- Vai niin. No, joka tapauksessa mielenosoituksen aihe on tärkeä. Tulevat ja vievät meidän tehtaamme Kiinaan. Saastuttavat siellä rajattomasti, kun ei ole ympäristömääräyksiä esteenä. Ja suomalaiset jäävät työttömiksi.
- Nii se on niinqu ympäristömurhaa! Mut ei me mitään tommosta pohjoiskoreahehkutusta ruveta. Se on ihan paska tehdas. Tajuuxä Zeejiille tuli työkkäristä lappu, että olis pitäny mennä sinne harjotteleen, niinqu melkeen ilmasex riistettäväx paskahommiin. Onnex ne kerkis sulkee koko tehtaan ensin. Nyt me tehdään siitä uus globaalin vastarinnan toimintakeskus itse tuhoisaa epä todellisuutta vastaan.
- Siis mitä? Epätodellisuutta vastaan?
- Älä äijä pohjoiskoreahehkuta! Tää toimii näin. Paska tehdas kiinni ja me vallataan talo. Pysäytetään teollistuminen. Globalisaation puolesta pätkätöitä vastaan!
- No tässähän on kyse juuri siitä, että globalisaatio aiheuttaa niitä pätkätöitä.
- Et sä voi hehkuttaa tolleen. Me ei toimita tolleen. Me toimitaan silleen, että kaikilla on hyvä olo.
- Jahas. Tämä olikin tässä. Minä lähden nyt kaljalle.

6 comments:

Rita A said...

Heips

Kiitos käynnistäsi blogissani, ja huolenpidostasi aivoistani :) Kyllä minusta ihmisyyteen kuuluu järjen lisäksi sydän. Siis molemmat, ei toista ilman toista. Ihmisiä koskevia päätöksiä älköön tehtäkö ilman järkeä, eikä ilman tunteita ja käytöstapoja. Ne ovat monitahoisia juttuja.

Ajattelevia ihmisiä tarvitaan, mutta se on vaarallista jos järki syrjayttää tunteet, tai tunteet syrjäyttävät järjen.

Sydämellisin ja ystävällisin terveisin

Rita

PS Mieheni on suomalainen.

reino said...

Kyllä. Järki, tunteet ja käytöstavat kunniaan. Aina. :)

Anonymous said...

Ne oli aktivistit kunnostautuneet Köpiksessä. Minua on pitkän aikaa jo viehättänyt ajatus siitä että rupean isona kiertelemään mielenosoituksia lähinnä harrastusmielessä. Onhan se väärin että tuollaset kalapuikot luovat huonoa Suomi-kuvaa, eivät saa mitään edes aikaiseksi. Harrastelijat. Näen jo sieluni silmin itseni nakkelemassa betoniharkkoja.

Anonymous said...

voi vittu mitä paskaa.

Miikka said...

Minusta Suomeenkin pitäisi saada kunnon vastamielenosoituskulttuuri synnytettyä :)

Anonymous said...

Reino, Reino! Tämähän on ihan saatanan hyvä blogi!