19.12.06

VPM ilmoittaa raiskauksesta

- Apua, huusi Valkoparraton mies, poliisi!
- No rauhoittukaas nyt, tässähän meitä on kaksin kappalein. Minä olen järjestyspoliisi ja tämä neiti tässä on suvaitsevaisuuspoliisi. Meillä on tämä uusi kaksoispartiointijärjestelmä.
- Varokaapas vähän kielenkäyttöänne, ylikonstaapeli Luolamies. Tuollainen tytöttely on seksismiä ja alistavaa syrjintää.
- Enhän minä tytötellyt, neitihän se oli...
- Tuolla pusikossa bussipysäkin takana on raiskaus käynnissä. Kuusi sellaista ulkomaalaisen näköistä miestä tajuttoman naisen kimpussa. Sellaisia tummaihoisia, mutta ei mitään neekereitä.
- Jahas, mennäänpäs katsomaan.
- Hetkinen, ylikonstaapeli Luolamies. Ettekö te kuullut, mitä tuo parraton mies sanoi. Hän käytti N-sanaa. Meidän on pidätettävä hänet.
- Niinhän se taitaa uuden lain mukaan olla, että neekeriä ei saisi neekeriksi sanoa. Mutta hoidetaan se henkeen ja terveyteen kohdistuva uhka nyt ensin.
- No nyt tekin sanoitte sen! Tekin käytitte N-sanaa! Tuollaisten sanojen käyttö kertoo aika paljon teistä itsestänne. Surullista.
- Siellä on jumalauta raiskaus nyt meneillään.
- Ei tässä nyt tarvita mitään ennakkotuomioita. Poliisi on virkavallan edustaja, jonka on tarkoitus palvella koko kansakuntaa ihonväriin katsomatta. Moisia sanoja käyttävällä poliisihenkilöllä voi olla tietynlaisia ennakkokäsityksiä ihmisistä perustuen heidän ihonväriin. Tämä ei ainakaan auta oikeuden toteutumista länsimaisten periaatteiden mukaisesti. Suomalainen yhteiskunta perustuu tiettyihin periaatteisiin ja yksi niistä on onneksi tasa-arvo. Myös lain edessä. Ylikonstaapeli Luolamies, tehkää velvollisuutenne ja pidättäkää tämä mies rotuviritteisten sanojen käyttörikoksesta.
- Ei, sanoi Valkoparraton mies, perkele. Eihän tästä tule mitään. Pakko se on itse uskaltaa käydä potkimassa ne mutiaiset pois sen kimpusta.

6 comments:

Anonymous said...

Juuh, tämä on hyvä...:).

Suvaitsevaisuuspoliisi on hyvä termi, melkein moraalisäteilijän tasolla...

Anonymous said...

Taas kerran loistavaa tekstiä. Jotenkin vain olisin odottanut neiti suvaitsevaisuuspoliisin vastaavan tuohon viimeisimpään kommenttiin: "rasistista kiihotusta kansanryhmää vastaan; te selvästi haluatte kaasukammioita!"

Anonymous said...

Good :D

Nyt VPM on taas oikealla linjalla.

Jään odottelemaan uusia seikkailuja :)

Anonymous said...

Itsekin kerran poliisille rikoksesta ilmoittaessani puhelimessa kuvailin tekijöitä: "Ne oli niitä... Saako nykyään sanoa manne?"

Vastaus oli että kyllä saa. Peli ei liene aivan menetetty?

Anonymous said...

Kyllähän suvaitsevaisuuspoliisin olisi pitänyt puuttua tuohon sanaan raiskaus. Se on niin kauheen syllistävä ja ruma sana. Yllätysseksi olisi paljon inhimillisempi.

reino said...

Hesarin mukaan USA:ssa kuohuu. Koomikko käytti 2 kuukautta sitten N-sanaa, ja sitä jaksetaan muka vieläkin vatvoa. "...toisten mielestä Richards vain päästi ilmoille maassaan rehottavan rasismin, joka on yleensä piilotettu poliittisesti korrektin kielen taakse." No mitä, eikö se rasismi lakkaakaan rehottamasta, kunhan kaikki vaan välttävät tuhmien sanojen käyttöä. Uskon toki, että suustaan paha koomikko olisi voinut puuttua esityksensä aikana tapahtuneeseen neekeröintiin jollain muillakin sanoilla, mutta siinä hän olisi joutunut jo menemään henkilökohtaisuuksiin. Mikä on minun mielestäni vieläkin loukkaavampaa.
http://tinyurl.com/tnwwx