7.12.06

Terveisiä EAU:sta!

Valkoparraton kirjeenvaihtajamme kertoilee Eteläisen Afrikan Unionin suomalaissiirtokunnan kuulumisia:

Arktisten Seiväsmatkojen ilmasilta on lyhyessä ajassa tuonut EAU:hun puoli miljoonaa elintasopakolaista Kainuusta. Suonkuokkijat ovat kaikki asettuneet asumaan samaan Kapkaupungin lähiöön, jossa he nykyään muodostavat enemmistön. Arktisten pakanoiden Shamaani Imo Husso-Parta-Raivo on huolissaan uskonnollisten tapojen alennustilasta siirtolaisten keskuudessa:

"Monet ovat sitä mieltä, että eihän täällä jaksa kuutta kertaa päivässä saunoa, kun on niin kuuma. Mutta totisesti minä sanon teille, että arktisella pakanalla ei ole koskaan liian kuuma. Pitää saunoa! Ettei tule kylmä. Jotkut siirtolaiset ovat myös siirtyneet keskioluen ja pontikan sijasta juomaan paikallisia punaviinejä. Totisesti minä sanon teille, että nyt ei hyvät hytise! Tästä lähtien rätinki on sellainen, että jos ei sauno vähintään viisi kertaa päivässä, niin sellaisilta perseet tervataan!" toteaa Shamaani Husso-Parta-Raivo ja jatkaa:

"Ja vähän minä olen katsellut tuota paikallistenkin touhua. Kyllä olisi aika niidenkin luopua viinin lipittämisestä. Ja opetella saunomaan! Nyt kun ovat vähemmistönä. Ettei tule kylmä."

_____________
Samaan aikaan toisaalla: Sheik Hussein Barre Rage, Bula Burton kaupungin shariatuomioistuimen puheenjohtaja Somaliassa toteaa, että niiltä jotka eivät rukoile viisi kertaa päivässä leikataan pää irti. Jompi kumpi näistä uutisista oli vitsi.

7 comments:

Anonymous said...

Huippuosaaja Manuel Holopainen Paraguayssa!

reino said...

"Alboradassa, Paraguayn viidakossa asustelee vielä kolme suomea puhuvaa mieshenkilöä: Ryhmä suomalaisia vegetaristeja muutti 1920- luvulla viidakkoon, heittivät vaatteet pois ja halusivat elää luonnon ehdoilla."

Loistava linkki, repardpo!

Vegetaristit...khi hi hi...

Ahdasmielisestä Suomestahan on kautta aikojen lähdetty muualle maailmaan perustamaan erilaisia utopistisia monikulttuurisia internationaaleja idealistisia paratiisiyhteisöjä. Ameriikan raitille, Kuubaan, Neuvosto-Karjalaan, Etelä-Amerikkaan jne.

Minun mielestäni monikulttuuriseen paratiisiin halajavien kannattaisi harkita ihan tätä samaa vielä tänäkin päivänä. Olivatpa sitten vegetaristeja eli eivät.

Siirtolaisuus on mahdollisuus!

Anonymous said...

HANNES IGNATIUS SAUNOO KUUMASSA AFRIKASSA


Hannes Ignatius muutti pois Suomesta kyllästyttyään suomalaiseen byrokratiaan ja luterilaiseen pimeyteen. Afrikkalaiseen kulttuuriin Hannes on sopeutunut omien sanojensa mukaan ihan hyvin. Afrikassa luonto on suurenmoista ja hyvin suojeltuna kaikenlaiselta ihmisen aiheuttamalta tuholta.
Suomalaisena Afrikassa oleminen ei ole sujunut Hannekselta ongelmitta. Hänen mukaansa valkoihoisiin suhtaudutaan epäilevästi. Heitä kohtaan on ennakkoluuloja ja tummaihoiset jopa huomauttelevat hänelle joskus punaniskoista. Työllistyminenkään ei ole ollut valkoihoiselle niin helppoa. Hanneksen mukaan Etelä- Afrikassa vallitsee musta apartheid, ainakin työpaikkojen suhteen.

Vaikka afrikkalainen ilma on todella kuuma suomalaiseen makuun, niin Hannes on rakentanut itselleen saunan, jossa hän vaalii suomalaisuuttaan ja käy saunassa parikin kertaa viikossa. Yhtenä suomalaisena tapana hänelle on jäänyt se, että hän viettää pyhät suomalaisittain. Suomea Hannes ei kuitenkaan kaipaa vaan on tyytyväinen, että on päässyt pois.

http://www.ulkosuomalaiset.net/html/hannes.html

Anonymous said...

Siirtolaisuus on mahdollisuus!

Mutta vain suomalaisille, niinkö? Ilmeisesti kyydityksetkin pian taas alkavat.

reino said...

Hannes on aivan selvä arktinen pakana, joka on joutunut neekerien rasismin kohteeksi! :D

Kai se nyt niska vähän punottaa, kun oikein kunnolla saunoo. Kehtaavatkin huomautella. Eivät kunnioita toisen toiseutta.

En tiedä kyydityksistä, kun mulla ei ole nyt sitä listaa tässä nenän edessä, mutta ihan vakavastikin sanottuna: jos joku on todella kyllästynyt esim. "suomalaiseen byrokratiaan ja luterilaiseen pimeyteen" ja halajaa monikulttuuriseen, värikkääseen ja iloiseen paratiisiin, niin eikö kannattaisi seurata Hanneksen esimerkkiä. Sen sijaan, että jää odottamaan moisen paratiisin mahdollista syntymistä tänne Pohjolan karuille perukoille.

Suomesta muuttaminen on tällä hetkellä helpompaa kuin milloinkaan ennen. Suomalaiset ovat tervetulleita siirtolaisia mihin maailman maahan tahansa. Ja eikös se ole niin, että jos muutat EU:n sisällä, pystyt nostamaan Suomesta työttömyyskorvaustakin ainakin jonkin aikaa. Helppoa ja hauskaa!

Anonymous said...

Sen sijaan, että jää odottamaan moisen paratiisin mahdollista syntymistä tänne Pohjolan karuille perukoille.

Taidat kerrankin olla oikeassa!

Anonymous said...

Muistaako Reino aikaa, jollon Suidafrica:ssa olis apartheid? Siellä eläville oli todella kova paikka luopua siitä ja yrittää opetella elämään sovussa alkuperäisen väestän kanssa.
Mutta miksi näin tapahtui?