11.12.06

Terveisiä EAU:sta! Osa 2.

Suonkuokkijat ovat joutuneet yhä sankemmin joukoin pakenemaan Eurabian Unionin suorittamia julmia etnisiä puhdistuksia Eteläisen Afrikan Tasavaltaan. Kapkaupungin suomalaissiirtokunta on kasvanut jo lähes miljoonan suuruiseksi. Valkoparraton kirjeenvaihtajamme kertoilee arktisten pakanoiden kuulumisia. Nyt on taide tapetilla:

Olemme kokoontuneet tänne Mobutu Seseseko Exhibition Centeriin, jossa on avattu suuri arktisen taiteen näyttely otsikolla Suonkuokkijoiden holocaust. Näyttelyn teoksista on myöhemmin tarkoitus muodostaa runko uuden Paanajärvelle rakennettavan Arktisten pakanoiden taidetalon pysyväisnäyttelylle.

Shamaani Imo Husso-Parta-Raivo on saapunut avaamaan näyttelyn. Paikalla on satapäinen yleisö, josta suurin osa on tietenkin suomalaisia.
- 08.04.2014, lausuu Shamaani Husso. Tämä on Vihan Päivän pyhä luku arktisten pakanoiden pyhästä kirjasta, Tuntematon Sotilas II:sta.
- 08.04.2014, vastaavat seurakuntalaiset ja yrittävät nousta seisomaan osoittaakseen kunnioitustaan, mutta heidän tervatut perseensä pysyvät penkissä kuin... noh... tervatut perseet penkissä.

EAU:n vähemmistötaidekoordinaattori M'ela-Cathrine Tutumine saapuu pitämään juhlapuheen. Hän on tapansa mukaan pukeutunut tyylikkäästi pantterikuvioiseen minihameeseen ja samasta kankaasta valmistettuun suikkaan. Minihame suorastaan hivelee hänen runsaita muotojaan.
- Tämä on meille suuren ilon päivä. Olemme ylpeitä voidessamme olla mukana säilyttämässä suonkuokkijoiden kulttuuria ja taidetta ja kunnioittamassa holocaustin uhreiksi joutuneiden arktisten pakanoiden muistoa. Tästä näyttelystä on syntyvä Paanajärvelle rakennettavan Pakanoiden taidetalon pysyväisnäyttely. Alunperinhän tuo taidetalo oli tarkoitus pystyttää Ruovedelle etnisissä puhdistuksissa poltetun Akseli Gallen-Kallelan huvilamuseon Kalelan paikalle, mutta Eurabian Unioni otti kielteisen asenteen hankkeeseen. Surukseni minun on todettava, että siellä ei suostuta vieläkään myöntämään suonkuokkijoiden holocaustia. Eurabian Unionin linja on se, että alle 10 miljoonan ihmisen kansakuntien etnisiä puhdistuksia ei tunnusteta kansanmurhiksi. Siellä on kuulemma muutenkin anteeksipyydeltävää ihan tarpeeksi.

- Mutta luokaamme katsaus joihinkin tämän näyttelyn teoksiin. Polttouhrit-teemamme keskeinen teos on Seppo Similän Suonkuokkija tulessa.

Yleisö hytisee muistellessaan, miten Eurofighter-koneiden levittämä napalm poltti kaiken tieltään. Suot paloivat kuukausikaupalla katkeralla liekillä. Silloin ei ollut kylmä.

- Seuraavaksi meillä on tässä Ilkka-Juhani Takalo-Eskolan neliosainen triptyyki, joka kuvaa EU:n vankileiriltä paenneen suonkuokkijan koettelemuksia. Sen nimi on Pitkä matka kotiin.
Pitkä matka kotiin
- Mukana on toki myös lohdullisempia teoksia, kuten tämän naivistinen Suo, kuokka, tyttö ja Jussi.

- Paanajärven taidetalolle tulee myös klassisia suomalaisen maalaustaiteen helmiä, kuten Akseli Gallen-Kallelan Afrikassa maalaamaa Sarvikuono ja euforiapuita. Siinähän näkyy noita sarvikuonoja. Tuollaisia oli ihan oikeasti täällä Afrikassa joskus. Siten ne metsästettiin sukupuuttoon, että saatiin tikarinkahvoja arabisheikeille. Hassuja otuksia. Tuo teidän Gallen-Kallelannehan kirjoitti oikein kirjan Afrikan retkestään. Siinä on esitetty veikeitä monikulttuurisia kohtaamisia. Niin se vaan on, että kun kulttuurit kohtaavat, niin ennakkoluulot vähenevät.

- Eteläisen Afrikan Unionin puolesta haluaisin vielä kerran sanoa, että olemme ylpeitä voidessamme lahjoittaa teille suonkuokkijoille teidän taiteenne ja rakentaa sille sen ansaitseman museon. Se on ikään kuin meidän pyhä velvollisuutemme teitä Pohjolan suuria valkoisia sarvikuonoja kohtaan.

- No niin. Kiitosta vaan, toteaa Shamaani Husso. Laittakaa siihen samaan kuljetukseen pari konttia nötköttiä, niillä on siellä Karjalan laulumailla nälkä. Ja vilu.

Lopuksi Shamaani Husso vielä paikallisen tavan mukaan puristaa vähemmistötaidekoordinaattori M'ela-Cathrine Tutuminea perseestä korostaakseen sitä, miten kaikki ihmiset maailmassa ovat samanlaisia ja miten heillä on samat perustarpeet.
- Sinä senkin iso valkoinen sarvikuono, tirahtaa M'ela-Cathrine kujeilevasti.

_____________
Suomalainen kansalaisjärjestö Aarre ry on tehnyt aloitteen palautetun afrikkalaisen taiteen museon perustamiseksi Beninin Grand-Popoon, jossa sijaitsee jo suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo.

Museoon on tarkoitus tulla esille Afrikasta 200:n viime vuoden aikana pois vietyjä afrikkalaisen taiteen perusteoksia. Perustusajatuksen mukaan Afrikan maaperälle tarvitaan taidemuseo, jotta myös afrikkalaiset itse voivat tutustua kulttuuriperintöönsä.

16 comments:

Anonymous said...

Pitäisikö sun hakeutua hoitoon? Vai oletko mahdollisesti aineiden vaikutuksen alaisena? Alan olla sinusta aika huolissani

Anonymous said...

Eikun sun timppa pitäis hakeutua hoitoon. Oireesi ovat vakavia: tuhlaat päivätolkulla aikaa lukeaksesi juttuja jotka eivät sinua kiinnosta eivätkä naurata. Sä olet timpeliini koukussa, addiktoitunut tohon rooliisi ihan kuin eräs nimimerkki AKV aikoinaan. Tunnetko heimoveljesi stoorin? Jos et niin voin hieman valaista, että se päättyi todella nolosti. Ethän halua itsellesi samaa kohtaloa? Ethän?

Anonymous said...

Hmm... Ensin reino kirjoittaa ihailevaan, jopa jumaloivaan sävyyn Anu Mylläristä ja viimeisimmässä tuotoksessaan puristellaan jo neeker.. **öh, anteeksi** afrikkalais- amerikkalaisen (eikös se ole se Virallinen Nimitys) naikkosen persettä. Homma ei todellakaan ole nousussa!

Tohtori Tornadon diagnoosi: reino on selvästi sairastunut viidakkokuumeeseen. Lääkkeeksi määrätään Zyklon B-peräpuikkoja, otettava viidesti päivässä.

reino said...

Reinoblogin historian siivet havisevat: 10 000 käyntiä ensimmäisen kuukauden aikana.

Kiitos kaikille, jotka ovat viihtyneet.

Suurin osa liikenteestä on tietenkin tullut Jussin, Teemun ja muiden kansallismielisten sivujen kautta. Se tarkoittaa sitä, että (tietyistä vastakkaisista väitteistä huolimatta ;)homma todellakin on nousussa.

Muutakin historiallista on tapahtunut. Tänään nimimerkki Jyrki sai kunnian olla ensimmäinen vastaanväittäjä, jonka kommentin olen ikinä sensuroinut. Jyrkille sen verran tiedoksi, että jos kommentti on
- pelkkää vittuilua
- aivan onnettoman huonoa vittuilua ja
- kaikenlisäksi kohdistuu johonkin muuhun kuin minuun
niin miksi ihmeessä kirjoitat sen tänne?

Kautta aikojen ensimmäinen reinoblogin sensuroitu oli tietenkin Seppo Lehto, kansakunnan valistaja, joka on kansallismieliselle liikkeelle vähän niin kuin polonium tsetseeneille: julkisuutta tulee liiankin paljon, mutta ainoat marttyyrikuolemat ovat omalla puolella.

Joka tapauksessa kiitokset kaikille lukijoille. Sama meno jatkuu. Asiallisempia jutunaiheita on mietittynä useampiakin, kunhan ehdin kirjoittaa.

Ja Valkoparraton mies pääsee vielä ennen joulua lääkärin vastaanotolle. Mutta kyseessä ei ole Tohtori Tornado. Melkein yhtä kovat lääkkeet tiedossa kuitenkin.

Anonymous said...

Viitsiikö joku ystävällisesti valaista, miten nimimerkki AKV:lle kävi? Toivoisin vilpittömästi Timpalle käyvän vähintään yhtä nolosti.

Anonymous said...

Miten musta tuntuu että noiden reinoon takiaisen tavoin liimautuneiden timpen ja jykän taustalta löytyy meidän kaikkien hyvin tuntemia kasvoja. Esim. jykke vois hyvinkin olla vihaisen maila-katriinan alias.

Toinen skenaario taas on sellainen että lehdon sepi on suutuspäissään väkästellyt itselleen alteregon, timpe, kostoksi bannista.

reino said...

AKV:n tarinahan löytyy tuolta Jussin sivuilta:
http://www.halla-aho.com/jussi/vaalit/terveisia_lahdesta.html

Kertomuksen herra Arto Muna ja lahtelaisopettaja A.V. ovat siis sama henkilö kuin esim. Pakkotoistolla pitkään vaikuttanut AKV.

Pyydettyään hölmöilyjään anteeksi AKV päätti ottaa pientä breikkiä nettiriippuvuudesta. Tekee varmasti ihan hyvää. Mutta näiden timppojen ja Jyrkien kanssa vehdatessa tulee kyllä välillä vanhaa kunnon AKV:tä ikävä. Sillä oli edes jotain järkeviä argumentteja, paljon tietoa ja se osasi keskustella asioista pääosin asiallisesti.

Anonymous said...

Jumankekka Reino!

Henkinen opiskelutoverisi Tajunnan alkemian ala-asteelta löysi vasta puolivahingossa nyt uuden maailmaasi.

Särölle viritetty tajunnan ovikello. Paina napista ja kuuntele. Älä välitä puuttuvasta ovesta ja läpivedosta. Niillä ei ole merkitystä. Sinulla on.

Olet saatana paennut kellaristani!

Rakkaudella Aimo & nippu porkkanoita

Lupus said...

Onneksi olkoon Reino! Minäkin Väinö Nuortevalla jo piltti-iässä huumorintajunsa hankkineena en voi kuin onnitella ansioikkaista tarinoista. "Timpat", "Jyrkit" yms. nettikommentaattorit ovat olleet minullekin tuttuja eri inkarnaatioissaan, mm. eräs "Perkele Kekkonen", joka vuodesta toiseen jaksanut muistuttaa ettei pidä minusta.

Anonymous said...

Näkisin mielelläni lisää perinteisiä VPM seikkailuja. Saman tyylisiä kuin ne alkupään tarinat. Kuten "VPM saa veronkorotuksen", joka on jo kulttikamaa :D

Noita lisää!!!

reino said...

Ihan perinteisiäkin Valkoparraton mies -tarinoita on kyllä tulossa. Se on vaan vähän vaativampi taidemuoto. ;) Edellyttää juuri tietynlaista virikettä ja inspiraatiota. Mutta kyllä niitä tulee.

Aimo perkele! Tere tulemast. Mä ihmettelinkin, että minkä päälle mä istuin, mutta sehän olikin porkkana.

Anonymous said...

Perussuomalainen runo Reinolle:

Rati, riti halla, tuli talvi halla
Ratisee, ritisee penkki, kun Reino se vaan nostelee enkkoja.

Anonymous said...

Mielummin enkkoja kuin työttömyys- ja Kela-korvauksia.

Valtioneuvosto vaihtoon ja Isänmaan Asialla: Suomi suomalaisille erilaisten maatamme raunioittavien kommarikepulirkpkokkarihorojen sijaan. Kestävää kehitystä profeettanne Lehto Tampereelta johdattaa said...

Moro Treelta

Ei ihan auennut tuo poloniumvertauksesi arvon Reino.

Poloniumia muistaakseni käytettiin entisen kgb-agentin poisraivaamiseen, ei tsetseenien vapaustaistelussa

Kerro jotta ymmärrän.

Seppo Lehto
http://seppo-lehto.blogspot.com

reino said...

moro Seppo,

No eikös se poisraivattu ex-KGB-mies sitten ollut loppujen lopuksi tsetseenien puolella? Kääntyi ainakin muslimiksi ja julistautui marttyyriksi.

Tuossa vaiheessa olen varmaankin ajatellut, että äijä koitti kuskata poloniumia tsetseenien omiin tarkoituksiin, mutta erehtyi syömään kuormasta. Tms.

Miten tämä sitten liittyy sinuun? No, jos sinä teet tuota omaa touhuasi ihan vilpittömästi, niin sinun kannattaisi miettiä sitä, että toimintasi tuottaa kansallismielisyydelle enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Mutta itse asiassa uskon, että tiedät sen ihan hyvin itsekin.

Suursuomalainen vapaussotien arvoja ja tavoitteita punavalheita vastaan: Suursuomalainen Seppo Lehto, ei mikään punamädän paskanjauhaja ja ilmastokusettaja said...

Pitänee määritellä kansallismielisyys uusiksi ;)?

Kataisin hallitus on ainakin lovennut kivasti Suomen varantoja ulkomaiden hyväksi ja pakolaiskiintiöitäkin kasvatatetaan