10.12.06

Mitä opit koulussa tänään, poikani pellavapää?

1930-luvulla AKS oli akateemisissa piireissä ihan arvostettu järjestö. Maaseudulla opettajat olivat varsinaisia kansankynttilöitä, joiden merkitys varsinkin pikkukylien kulttuurielämälle oli suuri. Monet opettajat olivat mukana Suojeluskuntatoiminnassa. Voimistelutunnilla hiihdettiin ja pelattiin pesäpalloa. Eli opeteltiin kepillä lyömistä, käsikranaatin heittämistä ja samalla vähän taktiikkaakin. Tiedon rinnalla opetettiin myös aatetta. Voin vain kuvitella sitä aatteen paloa ja ryssävihan poltetta, kun Kuivajärven koulun opettaja Mikko Karvonen opettaa Suomussalmen pilteille historiaa ja yhteiskuntaoppia. Siinä ovat hylsyt lennelleet pitkin Suur-Suomen aavoja rajoja, Vienanlahdesta Laatokkaan. Karvonen muuten kirjoitti talvisodan jälkeen kirjailijanimellä "Onttoni Miihkali" legendaariset sotakirjat Raatteen tiellä ja Suomussalmen sotatanterilla. Näissä kirjoissa luutnantti Miihkali ja hänen suojeluskuntapoikansa motittavat ja tuhoavat yhden joukkueen voimin 40 000 ryssää. Muistaakseni. Hävityn jatkosodan jälkeen nämä kirjat tietenkin kiellettiin, kuten myös AKS ja Suojeluskunta. Ei siksi, että nämä kirjat tai järjestöt olisivat edustaneet jotain äärimmäistä pahuutta, vaan siksi, että me hävisimme sodan.

Hävitty sota vaikutti myös koulujen opetussuunnitelmaan. Nyt piltit saivat oppia, että Lenin-setä asuu Venäjällä. Isä Aurinkoisen vankileireistä ei mitään puhuttu eikä tiedetty, vaan Neuvostoliitto oli edistyksen ja rauhan valtio, jonka ydinohjuksetkin olivat rauhan ohjuksia. Toimittajaopiskelijat opetettiin tiedostamaan. Kapitalismi ja imperialismi olivat kaiken pahan alku ja juuri, kun taas stalinismi eli taistolaisuus edusti hyvää. Harmaassa pysähtyneisyyden ajan loskakelissä marssittiin eteenpäin YYA:n puolesta. Ainoa väripilkku tuli punalipuista.

Onttoni Miihkalin opetuksilla luotiin verisen kansalaissodan jälkeen yhtenäinen kansakunta, saatiin aikaan talvisodan ihme ja säilytettiin maan itsenäisyys. Niillä samoilla opetuksilla rakennettiin maa vielä kertaalleen uudelleen sodan jälkeen, maksettiin sotakorvaukset ja tarjottiin seuraavalle sukupolvelle ilmainen koulutus.

Taistolaisten opetuksilla tuhottiin maaseutu, pakotettiin ihmiset slummeihin asumaan ja luotiin tiedostava eliitti, joka yritti ensin liittää Suomen Neuvostoliittoon ja - Neuvostoliiton hajottua - keksi välittömästi seuraavan näppärän keinon suomalaisen yhteiskunnan ja sivistyksen tuhoamiseen. Ihan vain siksi, että heillä on siihen mahdollisuus. Ihan vain siksi, että he vihaavat isiänsä, jotka tarjosivat heille ilmaisen koulutuksen, jonka ansiosta he ovat pystyneet hakeutumaan sellaisiin virkoihin, joissa heillä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Hyvässä tai pahassa. Ja he ovat päättäneet todellakin muuttaa tämän maan. Because we can.

Vot harasoo, minun mjielestä Miihkalin opetus parempi.

En minä sitä tarkoita, että kouluissa pitäisi ruveta opettamaan ryssävihaa. Tai kenenkään muunkaan vihaamista. Ei tällä hetkellä ole olemassa mitään selkeää viholliskuvaa, johon pitäisi valmistautua. Mutta lapsille pitäisi antaa avoimesti tietoa eri näkökulmista. Opettaa heidät oikeasti ajattelemaan omilla aivoillaan. Ja ennen kaikkea opettaa heille, että on hienoa olla suomalainen. Sillä terve kansallinen itsetunto on kaiken perusta. Jos ihminen osaa olla ylpeä siitä mitä hän itse on, hänellä ei ole mitään tarvetta mennä lyömään toisen väristä tai eri kielistä ihmistä kepillä päähän.

Pesäpallo ja hiihtäminen ovat toki silti hienoja lajeja. Kaiken varalta.

(Palaan tähän vielä. Ehdotuksia siitä, mitä koulussa tulisi oppia otetaan vastaan.)

46 comments:

Anonymous said...

Hahaa! Ei nuo Neuvostoliittojutut enää oikein toimi tänä päivänä.
Hauskaa että niitä jaksatte muistella. Varsinkin kun katsoo nykypäivän Venäjää, joka politiikaltaan vastaa aika lailla teidän ideologioita.
Miksi ette muuten muuta sinne?

Anonymous said...

Sitä paitsi olisi todella antoisaa kuulla miksi sinusta on niin hienoa olla suomalainen? Mitkä asiat täällä ovat paremmin kuin muualla?

Anonymous said...

Ihan hyvä kirjoitus jälleen kerran. Mutta miten niin "tällä hetkellä ole olemassa mitään selkeää viholliskuvaa, johon pitäisi valmistautua." ? Eiköhän se selkeä vihollinen ole edelleen siellä samassa kompassisuunnassa kuin tähänkin asti ja sen varalta on oltava aina valmistautunut. Terve epäluuloisuus on ainoa tapa suhtautua Venäjään ja venäläisiin.

Anonymous said...

kertooko se jotain suomalaisista sotilaista, että kun amerikan baseballissa opetelleen lyömään vihollisen sinua kohtaan heittämä kranaatti kepillä takaisin vihollisen puolle, niin suomessa opetellaan lyömään sotilastoverin omaan juoksuhautaan heittämä kranaatti hittoon sieltä.

reino said...

pekka eskimo, tiesitkö, että Bengtskärin taistelussa jatkosodan aikana Bromarvin paras pesäpalloilija tuhosi ainakin 50 neuvostomerijalkaväen valiosotilasta heittämällä ainakin 5 kiloa painaneen kasapanoksen majakan asuinkerroksen ikkunasta (siitä sumutorven vierestä) ainakin 50 metrin päähän kallionkoloon, jossa kavalat ryssät piileskelivät. Painonheitto pakolliseksi lajiksi Suomen kouluihin!!

antti, olen varma siitä, että Suomen Puolustusvoimat on nyt ja jatkossakin asianmukaisesti valmistautunut selkeiden sotilaallisten uhkakuvien varalta. Yritin ehkä olla suoraan sanomatta sitä, että mielestäni tämän hetken vakavin uhkakuva a) tulee jostain muualta ja b) ei ole selkeä, joten sitä vastaan on vaikea sekä valmistautua että taistella.

reino said...

timppa, kiva että olet tulessa!

Kun katselen tuosta ikkunasta kaamoshämärässä kuraisen pellon ja lehtensä pudottaneiden valkokylkisten koivujen yli hyytävän kylmää järveä, jonka rannassa juro ja vittumainen naapurini näyttääkin jo lämmittävän saunaansa, niin en minä ole varma osaanko selittää sinulle, miksi minusta on hienoa olla suomalainen, mutta ei se siihen ainakaan perustu, että täällä olisivat asiat jotenkin paremmin kuin muualla tai että suomalaiset olisivat parempia ihmisiä kuin muut. Tämä nyt vaan sattuu olemaan se maa, johon synnyin ja jossa parhaiten viihdyn. Maa joka on minun silmissäni kaunis, ihmiset joita ymmärrän.

Mutta sitä minä en ymmärrä, että miksi MINUN pitäisi muuttaa jonnekin muualle, jos Suomi on nykyisellään minun mielestäni hieno maa?

Venäjän poliittinen ja kansallinen perusideologia ei mielestäni ole vuosisatojen varrella kovinkaan paljon vaihdellut. Ainahan siellä on ollut pientä vääntöä tsaarin/pajarien/oligarkkien välillä siitä, että ketä nyt vedetään parrasta.

Se, että Venäjä haluaa määrätä omien luonnonvarojensa käytöstä ja käyttää sotilaallista ja kaupallista valtaa omien etujensa ajamiseen on sekä tsaarin että kansan etujen mukaista ja täysin ymmärrettävää.

Se, että jotkut suomalaiset aikanaan kritiikittömästi ihailivat Neuvostoliittoa ja ajoivat sen asiaa (ja ovat nyt sujuvasti siirtyneet ihailemaan kritiikittömästi monikultturismia ja ajamaan rajatonta maahanmuuttoa) ei ole Suomen kansan etujen mukaista.

Anonymous said...

Ahaa! Sinä siis kuitenkin loppujen lopuksi haluatkin että me elämme täällä metsässä harvalukuisina.Lämmittelemme talomme päreillä. Ja elämme myymällä puukkoja toinen toisillemme?
Vai ajattelitko kenties, että voisimme orjuuttaa vaikka naapurimaitamme ja elää heidän kustannuksella?
Mutta huonoa kuulla, että osaa tunnustaa meidät suomalaiset edes omalla paikalleen vielä itsimässä omaa identiteettiään.

Anonymous said...

Timppa on surullinen kuva ajastamme. Timpat eivät oikeasti ymmärrä, että monet asiat ovat heillä paljon paremmin kuin 99 prosentilla maapallon väestöstä.

Siksi he eivät myöskään osa olla huolissaan omistamansa hyvän menettämisestä.

Anonymous said...

Olen opettaja pääkaupunkiseudulta. Pyrin mahdollisuuksien mukaan keskustelemaan oppilaitteni kanssa niin isänmaallisista, kuin kristillisistäkin teemoista.

Yleisesti ottaen suomalaisilla nuorilla on varsin realistinen kuva siitä, mitä kaikkea monikulttuurisuus merkitsee. Oppilaat tuovat mielellään esille omia kokemuksiaan. Näiden esimerkkien kautta hahmotamme niin nykytilaa, kuin tulevaisuuttakin.

Kristillinen arvopohja kaipaa välillä pientä terävöittämistä, ettei totuus unohtuisi. Täsmennämme sitä yhdessä keskustelujen ja käytännön esimerkkien kautta. Näin siis uskonnon tunneilla.

Hyvää joulunodotusta kaikille.

reino said...

timppa: "Ahaa! Sinä siis kuitenkin loppujen lopuksi haluatkin että me elämme täällä metsässä harvalukuisina. Lämmittelemme talomme päreillä. Ja elämme myymällä puukkoja toinen toisillemme?"

Tuosta tulikin mieleen, että täytyypä soittaa kaverille. Oli puhetta, että menen sen pajalle puukontekoa opettelemaan. Päreitähän ei kannata polttaa (edes netissä), mieluummin sitten vaikka haketta. Muutenhan harvalukuisuus, luonnonläheinen asuminen ja jossain määrin suljetut markkinat, joilla tuotetaan jotain konkreettista ja hyödyllistä (kuten puukkoja ja muita teollisuustuotteita) kuulostaa minun korvaani ihan järkevältä, kestävältä ja ekologiselta elämäntavalta.

Paljon paremmalta kuin jatkuva väestön ja kulutuksen kasvu, rajaton globalisaatio (eli ylikansallisten yritysten ja suurpääoman valta), jossa Suomen tärkeimmät vientituotteet ovat (ylivoimaisen moraalin ja etiikan lisäksi) ilmeisesti sitten palvelut. Mitä "palveluita" me voimme viedä tulevaisuuden Euroopassa ja maailmassa?

En ajatellut, "että voisimme orjuuttaa vaikka naapurimaitamme ja elää heidän kustannuksella?" Minä ajattelin, että meidän ei pidä antaa kenenkään muun orjuuttaa meitä ja elää meidän kustannuksellamme.

Sitä en ymmärrä, mitä tarkoitat identiteetin etsimisellä. Kyllä se suomalainen identiteetti on suurimmalla osalla suomalaisista ihan kohdallaan, löydetty ja voimissaan.

Anonymous said...

"Tämä nyt vaan sattuu olemaan se maa, johon synnyin ja jossa parhaiten viihdyn. Maa joka on minun silmissäni kaunis, ihmiset joita ymmärrän"

Hienosti sanottu, Reino. Myös minun kohdallani asia on juuri noin. En vain ymmärrä, miksi se joitakuita niin korpeaa. Suomessa on vieläpä sekin hyvä puoli, että täältä pääsee halutessaan pois. (Mikä paneekin ihmettelemään, miksi Suomea ja sen tyhmää ja junttimaista kansaa inhoavat välttämättä haluaisivat muokata tästä kelvottomasta aineksesta suvaitsevaisen ja dynaamisen paratiisin tänne pussin perälle, sen sijaan, että muuttaisivat johonkin niistä avoimista ja suvaitsevaisista sivistysmaista, joissa asiat ovat jo valmiiksi hyvin.)

Anonymous said...

timppojen kanssa ei kannata kinastella. Asiat joita timpat ihmettelevät ovat hyvin selkeitä ja niissä ei ole kauheasti ihmettelyn aihetta. Se, että timpat näitä ihmettelevät kertoo vain timppojen älykkyyden puutteesta ja se paranee vain 9 mm buranalla.

Anonymous said...

SuoamiReino kirjoittaa: "En ajatellut, "että voisimme orjuuttaa vaikka naapurimaitamme ja elää heidän kustannuksella?" Minä ajattelin, että meidän ei pidä antaa kenenkään muun orjuuttaa meitä ja elää meidän kustannuksellamme."

MIksi ihmeessä sitten tänne kiinalaisia haluat? Ajatteletko, että ne jotka Kiinasta tänne päästetään töihin siivoavat meidän vessoja? Kehotan sinua edelleenkin tutustumaan kiinalaiseen historiaan, mielenlaatuun ja liikemiestapaan? Tiedätkö muuten kenen rahalla USA talous pyörii? Kun epäilen, että et tiedä, niin vastaus on: kiinalaisten. Sodankäynti on mahdottoman kallista...
Mikähän mies tuo Halla-Aho muuten on? Hän ei osaa muuta kuin haukkua. Annan hänelle neuvon: hänenkin olisi hyvä viettää edes hieman aikaa työelämässä.
Ja ehkä ennen vaaleja kannattaa miettiä ketä haukkuu ja ketä ei. Pelkillä Kontulan juoppojen äänillä ei eduskuntaan mennä.

Tiedätkä muuten Reino ketkä ostavat Itä-Suomea kovalla vauhdilla? Tai Turin Saaristosta kokonaisia saaria?

Anonymous said...

Tuolle H-A:lle vielä kommenttina, että Reino on kyllä kovasti ollut kanssani yhtämieltä siitä, ettäme suomalaiset olemme aika köyhää kansaa. Ainut luonnovaramme ovat lukuisten järviemme rannalla olevat mökkitontit, joita meillä ei ole varaa ostaa. Joten vientituotteena on myydä ne venäläisille. Mutta entä jos ei omista maata. Millä me sitten elämme? Me tavalliset -Timpat?

Anonymous said...

Timppa:
Tarkoitatko että kiinlaiset säilyttävät lojaliteettinsa isänmaataan kohtaan ja täten heidän siirtolaisuutensa ei ole Suomelle fiksua koska ennenpitkää heihin panostetut resurssit siirtyvät Kiinaan?
Vai että kiinalaisista ei ole tekemään niitä töitä joiden tekijöistä oletat olevan pula?

Anonymous said...

Siinäpä pähkinä purtavaksi. Mutta asioista kun ottaa selvää niin tietää. Ja päinvastoin. Mielikuvituksen mukaan kun elää niin harvoin päätyy oikeaan lopputulokseen.
Mitä kiinalainen haluaa?. Ja millainen hän on luonteeltaan?

Anonymous said...

Niin Jussi Halla-Aho:

Me tavalliset Timpat haluamme lisää maallista mammonaa. Emme ole vielä tyytyväisiä.

reino said...

Opettaja pääkaupunkiseudulta, hauska kuulla että opettajakunnassa on vielä täysjärkisiäkin ihmisiä.

Hyvää joulun odotusta!

Anonymous said...

LOL! :)

http://jussi.halla-aho.com/vaalit/kannattajat.html

Yllättävän koulutettua ja heterogeenistä porukkaa nuo Kontulan juopot :D

reino said...

timppa, jos se kiinalainen vessansiivoaja ei halua siivota vessaa, niin pistetään sitten Preka-Eetu paskahommiin. Kiinalainen saa istua Eetun sohvalla, juoda kaljaa ja katsoa taivaskanavilta pornoa.

Ja sitä kiinalaista (tai minkään maalaista) suurkapitalistia ei mikään pidättele. Kaikkein vähiten sen toimintaa voidaan rajoittaa globaalissa maailmanvaltiossa tai EU:n jäsenenä. Itsenäinen Suomi ehkä pystyisi jotain pientä rajaa laittamaan.

Ne vaihtoehdot nimittäin eivät ole joko täysin avoin maailma tai sitten päreen valossa maakorsussa murjottaminen. Itsenäinen kansallisvaltio voi itse päättää, missä määrin se haluaa rajojaan ja kauppaansa avata. Kansainvälistähän tämä touhu on joka tapauksessa.

Minulla ei ole henk.koht. mitään sitä vastaan, että uusrikkaat venäläiset ostavat kokonaisia saaria Saimaalta ja Turun saaristosta. Aidoilla dollareillahan ne maksavat, ja laittavat loput salkkuunsa takaisin. Eivät ne tänne elätettäviksi ole tulossa. Ja johan Cronbergin Tarja sen yhden saaren pelasti luonnonreservaatiksi.

Mutta olisi mielenkiintoista kuulla timpan näkemys siitä, miten tavalliset Timpat ajattelivat itsensä elättää yhä globalisoituvammassa EU-Suomessa, jossa teolliset työpaikat katoavat hyvää vauhtia ja Suomesta tulee palveluyhteiskunta ja tietoyhteiskunta. No se tietoyhteiskunta päättyy siihen, kun Nokia lähtee joko markkinoiden perässä Hongkongiin tai taitavien koodaajien perässä Delhiin. Sen jälkeen ei jää kuin palvelut. Sitten meille tulee joka vuosi 10 000 kiinalaista, jotka hoitavat ne palvelut (siivous, pikaruoka, mummojen vaipat) ja 40 000 afrikkalaista, jotka istuvat Preka-Eetun kanssa sohvalla katsomassa videoita ja odottamassa sossun rahoja.

Miten timppa ajattelit elättää itsesi tuossa maailmassa? Omalle sohvallesi sinä et mahdu, koska siinä istuvat jo Preka-Eetu, Mambo, Kigeli, Abdul ja Mutabele, jotka jakavat sinun sosiaaliturvasi kristillisesti viiteen osaan.

Menetkö timppa ryssälle mökkitalkkariksi? Vai mitä meinasit?

Anonymous said...

Ahaa! Oletkin siis vain kateellinen afrikkalaiselle pakolaiselle, jolla on asiat paremmin kuin sinulla.

Mutta kiinalaisista vielä. Kun olit kerran kiinnostunut:

http://www.radio86.fi/

Anonymous said...

Tiedätkö reino mitä reino tarkoittaa espanjaksi?

reino said...

Hyvä ystäväni mielenterveyskuntoilija Marja 50 v. kertoi, että reino on epsanjaksi ihan tavallinen rento kansallisvaltio.

Palataan taas astialle timppa jos sulla on jossain vaiheessa jotain järkevää sanottavaa.

Anonymous said...

Timppa: Sinulla kun on jo selkeä näkemys kiinalaisten sielunmaisemasta tähän konktekstiin liittyen, niin valaises nyt vain, äläkä arvuuttele.
Käsitykseni nykyajan Kiinan asenteista ei oikein mitenkään leimaa heitä muita kummemmiksi tulijoiksi: isänmaanrakkaita ja kulutusyhteiskuntaan ihastuneita. Kulttuurillisesti sopeutunevat paremmin kuin moni muu.

Anonymous said...

timppa on tyypillinen Aasian asiantuntija, väitää tietävänsä paljon, mutta ei sano kuitenkaan mitään.

Viisaudet ja vaikutelma ovat yhtä aitoja kuin fortune cookiessa. Puhuu paljon arvoituksia ja vastaa kysymyksiin kysymyksillä tai väistelevillä vastaheitoilla.

Minua, ja varmasti monia muitakin, kiinnostaa tietää mitä tarkasti kiinalaisilla ja heidän asenteillaan tarkoitat. Joten jos oikeasti omaat jotain järkevää sanottavaa niin pystynet sen meille tiivistämään lyhyeen ja ytimekkääseen pakettiin.

Minua ainakin säännöllisenä Aasian kävijänä ja kielen opiskelijana kiinnostaa onko sinulla oikeasti jotain fiksua sanottavaa.

Anonymous said...

Mitäs reino tähän sanoo:

"Suomessa puoluesihteerit uskovat, että maahanmuuttajia pääsee pian eduskuntaan ja ministereiksi. "

HS 10.12.2006

Anonymous said...

Miten Reinon jutut sopivat tähän:

Perussuomalainen toiminta-ajatus tiivistettynä

Perussuomalainen aatemaailma edellyttää, että yhteiskuntamme jäsenillä tulee olla oikeus ihmisarvoiseen elämään. Jokainen kansalainen on yhtä ainutlaatuinen ja arvokas. Kukaan ei ole syntynyt tänne turhaan, kaikkia tarvitaan. Mahdollisuus työntekoon sekä sosiaaliseen turvallisuuteen on taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle.

http://www.perussuomalaiset.fi/historia.html

reino said...

Timppa, eiköhän siellä eduskunnassa jo maahanmuuttajia olekin. Ainakin toisen polven. Luulisin ainakin.

Mitä mieltä sinä olet, timppa, haluatko että Suomessa tilanne menee siihen, että integraatioministeriksi on pakko saada neekeri (joka on myös muslimi), koska kukaan muu ei uskalla ehdottaa mamutytöille pillusyynejä sen varmistamiseksi, että lapsia ei silvota? Vai pitäisikö meidän valita Rajamäen jälkeen sisäministeriksi toisen polven maahanmuuttaja, koska kellään muulla (paitsi tietysti Rajamäellä) ei ole munaa puuttua mamunuorison riehuntaan? (Tämä on myös tietovisakysymys: mikä maa, kuka ministeri, missä maassa juuret?)

En ole itse Perussuomalainen, mutta tuo kannanotto näyttää hyvältä. Siinähän lukee, että Preka-Eetu pitää pistää töihin! :)

Anonymous said...

"Et turvatta sa, Suomi, jää,
on vankka Pohjas' ranta tää,
ja muuris' meidän olla suo,
jot' eivät myrskyt maahan luo.
Pois unteluus ja hervakkuus!
:,: Niin onnehen maan pohjaisen :,:
vie kunto, työ sen poikien,
niin onnehen maan pohjaisen
vie kunto, työ sen poikien."

Jotenkin tuli mieleen Vaasan marssin kolmas säe kirjoituksesta ja käydystä keskustelusta.

Anonymous said...

"Ehdotuksia siitä, mitä koulussa tulisi oppia otetaan vastaan"
Mm. Rotuoppi tulisi kiireenvilkkaa saattaa peruskoulussa ainakin sille tolalle jolla se oli vielä 1990-luvun alkuhetkinä. Tuolloin lapsille kerrottiin rehellisesti, että ihmiskunta koostuu roduista ja nykyinen mielisairas rasismihysteria oli, sikäli kuin tiedän, tuiki tuntematon ilmiö. Änkyräsuvaitsevaiset eivät vielä tuolloin suoltaneet hulluuttaan joka tuutista vaahdoten neekerinpusuista ja lakupekoista orjakaleeritelakoiden ja Auschwitzin junien esiasteina.

Anonymous said...

Kuvottaa lukea kerta toisensa jälkeen kuinka tällaiset Timpat ovat valmiita kusemaan omaan pakkiinsa noin heppoisin eväin. Ymmärrän, että aatteen palo sumentaa objektiivista ajattelukykyä, mutta mitä helvettiä. Ihmettelen oikein miten kukaan voi olla noin urpo.

Anonymous said...

Onhan tälläistä keskustelua käyty suomessa ennenkin. Lähinnä silloin kun naisen asema vapautui! Ja nyt meillä on presidenttinä nainen.
Kyllä mielestäni tummaihoinen soveltuu ihan hyvin ministeriksi. Uskoisimpa että maamme menee siinä tapauksessa taas askeleen eteenpäin.
Ja Suomessa on lain mukaan olemassa uskonnonvapaus. Tosin aika harva suomalainenhan enää uskoo mihinkään.
Jos taas käsityksesi on se, että muslimi = terroristi, olet ennakkoluuloinen. Ja maailmankatsomuksesi ja -kokemuksesi on rajoittunut. Maat, joissa on tapautunut terroriuskuja ovat lähinnä sotaa käyviä maita. Ja valitettavasti sodassa harjoitetaan terroria.
Onko esimerkiksi suomessa tapahtunut terroristi-iskuja?
Onko olemassa länsi-maalaisia terroristeja? Esim. Espanjassa, Irlannissa?
Ymmärsinkö oikein, että sanoudut nyt irti myöskin perussuomalaisten kannattamisesta?

reino said...

timppa, ei mun nyt tartte erikseen sanoutua irti minkään puolueen tai aatteen kannattamisesta. Mähän olen yksittäinen aamutossu vaan. Kunhan totesin, että en ole Perussuomalaisten jäsen.

Mutta sä et vastannut tietovisakysymykseen. Pitää vastata.

Anonymous said...

Nicolas Sarkozy

Kiinnostaa muuten tietää mikä mahtaa olla Jussi Halla-Ahon sotilasarvo?

reino said...

Oikein, timppa! Nicolas Sarkozy, Ranskan sisäministeri.

Maahanmuuttajissa on eroja: jos halutaan maahanmuuttajia, jotka slummiutuvat lähiöihinsä ja polttavat autoja, kannattaa ranskalaistilastojen mukaan ehdottomasti ottaa arabeja ja neekereitä.

Jos halutaan maahanmuuttajia, joista tulee ministereitä, jotka uskaltavat puuttua järjettömään rähinöintiin ja alkavaan sisällissotaan, kannattaa ottaa ugreja vaikkapa Unkarista.

Näin Ranskassa. Mitenköhän tämä asia kannattaisi hoitaa Suomessa?

Anonymous said...

Jussi Halla-aholla ei ole sotilasarvoa, sillä hän on käynyt siviilipalveluksen. Toivottavasti tästä tiedosta on timpalle iloa.

Anonymous said...

Luulin jo hetken, että timppa ja retardo ovat yksi ja sama henkilö. Retardon blogista löytyi myös timpan kommentti, joten tuskin ovat ovat yksi ja sama. Tai mistä sitä tietää kun timpan kommentti myös retardon blogissa oli yhtä informatiivinen kuin nämä ulostukset täällä ja Halla-ahon vieraskirjassa.

Miksi timppa ei ole vielä vastannut Kiina-kysymyksiin? Vai oletko aivan yhtä vitun tyhmä kuin muutkin sisällötöntä sanasaastetta ulostavat tiedostajat?

Anonymous said...

Kuules Reino...

Ongelma meillä taitaa olla se, että kuka tänne haluaa tulla asumaan? Meillähän on täällä mukavia lomapaikkoja ulkomaalaisille jotka haluavat viettää hetken hiljaisuudessa. Mutta vain hetken.
Sellaisia ulkomaalaisia, jotka haluavat täällä asua pidempään on vaikea saada, jos vain odottaa ovet avoinna.
Ranska on siinä mielessä täysin poikkeava maa. Esimerkiksi rikkaat Kiinalaiset menevät Ranskaan. Siellä ei ole tarvetta kielikoulutukseen. Ja sitä paitsi eräiden maiden kansalaiset ovat historiallisista syistä johtuen vapaita muuttamaan Ranskaan.
On yksinkertaisesti maksettava rahaa siitä, että tänne tulee töihin. Ei kukaan meille orjaksi tule enää, ainakaan ilman ruokapalkkaa. Vaikka sen suuntaista tapahtuu, kun työnantaja ei halua ulkomaalaisen työstä maksaa. Vaan valtion on siinä tapauksessa maksettava hänen peruselämä 500 Eur/kk.
Olisihan se surullista, jos vaikka ruotsalaiset lehdet alkaisivat kirjoittaa miten Suomessa ulkomaalaiset työntekijät kuolevat nälkään...

Anonymous said...

Miltähän planeetalta toi Timppa on tullut? Ja mitenköhän avaruusmatkailu on voinut onnistua moiselta älykääpiöltä? Hmmm... Pummilla kulkenut!

Anonymous said...

Timppa: "MIksi ihmeessä sitten tänne kiinalaisia haluat? Ajatteletko, että ne jotka Kiinasta tänne päästetään töihin siivoavat meidän vessoja?"

Miksi ei? Ei suomalaisillakaan aluksi hirveästi valinnanvaraa ollut heidän aikoinaan muuttaessa Ruotsiin tai Yhdysvaltoihin. Mutta jos haluat säästää kiinalaiset tai ählämit moiselta, niin voithan tovereinesi mennä siivoamaan niitä huusseja itse. Jonkun sekin on tehtävä, ja paskasakkinne on siihen omiaan.

reino said...

Linkki talteen. Britanniassa aiotaan uuden opetusohjelman puitteissa tehdä jokaisesta oppitunnista osa monikulttuurin ylistyskoneistoa. Artikkeli kokonaisuudessaan on niin rankkaa parodiaa, että sellaista en osaisi kirjoittaa edes minä. Hauskinta on tietysti se, että tuo juttu taitaa olla peräti totta.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=431316&in_page_id=1770

reino said...

Nyt me ainakin tiedämme, mitä Saudi-Arabian kuningasperheen rahoittamassa muslimien yksityiskoulussa Lontoossa pitää heidän mielestään opettaa. Sitä, että muut uskonnot ovat arvottomia ja muut kuin muslimit joutuvat kuoltuaan helvetin tuleen ja että juutalaiset ovat ällöjä ja kristityt sikoja.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/6337299.stm

reino said...

Britannian muslimineuvosto vaatii, että kaikkien koulujen kaikkia oppilaita heidän uskonnostaan riippumatta tulee opettaa islamin periaatteiden mukaisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaisi "epäislamilaisten" asioiden (kuten tanssikurssien) kieltämistä kaikilta oppilailta. Kohta ei siis Suomessakaan voida enää järjestää "vanhojen päivän" tansseja, etteivät muslimit suutu. Sukupuolet tulisi pitää tiukasti erossa toisistaan liikuntatunneilla ja luokkaretkillä ja kaikilla oppilailla pitäisi olla islamin mukainen uima-asu eli uintisäkki. Kuvaamataidon opettajien tulisi valvoa, että islaminuskoiset oppilaat eivät piirrä kuviksen tunneilla ihmishahmoja. Jne.

http://www.express.co.uk/news_detail.html?sku=1264

reino said...

Saksalaiskouluissa opitaan, että saastaisten sianlihanmässyttäjien on kuljettava eri ovesta kuin oikeauskoisten. Ratkaisuksi suvaitsevaiset tarjoavat turvamiehiä yhden euron (sic!) tuntipalkalla ja "kansalaiskoulujen" lopettamista ja kaikkien koululaisten laittamista "oppikouluun".


KALEVA 19.3.2007
Berliinin väkivaltaisiin kouluihin jo turvamiehiä (Pertti Rönkkö STT)

Berliini Raaistuva väkivalta vaivaa yhä useampia saksalaiskouluja. Eräisiin berliiniläiskouluihin on jo palkattu pitkäaikaistyöttömiä turvamiehiksi.

Saksan pääkaupungin kouluväkivalta nousi otsikoihin vuosi sitten, kun Neuköllnin kaupunginosan koulun rehtori lähetti epätoivoisen avunpyynnön kaupungin viranomaisille.

Rehtorin mukaan suuri osa oppilaista ei osoita opettajia kohtaan pienintäkään kunnioitusta. Väkivaltaiset koululaiset rikkovat luokkahuoneita ja opetusvälineitä. Opettajat uskaltavat astua luokkiin vain kännykkä mukanaan voidakseen hälyttää apua tilanteen karatessa käsistä.

Yli 80 prosenttia Berliinin kouluongelmien symboliksi nousseen Neuköllnin koulun oppilaista on maahanmuuttajaperheistä, pääosin turkkilaisia ja arabeja.

Rehtori valitti, että ongelmaoppilaiden vanhemmat eivät osallistu vanhempainiltoihin tai kahdenvälisiin keskusteluihin. Yhteydenottoyritykset kilpistyvät usein kieliongelmiin.

Berliinissä kirjattiin viime vuonna 1 573 kouluväkivaltatapausta, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Väkivallan uhreista 374 oli opettajia.

Jotkut koulut ovat palkanneet turvamiehiksi pitkäaikaistyöttömiä euron tuntipalkalla

Maahanmuuttajaperheiden lapsia Berliinin koululaisista on 27 prosenttia, mutta heidän osuutensa väkivallanteoista on 54 prosenttia.

Saksan opettajien ammattiliiton puheenjohtajan Ulrich Tönen mukaan väkivaltaa on ollut kouluissa ennekin, mutta siitä on alettu puhua vasta viime aikoina.

”Vaikka luvut ovat laskussa, niin tapaukset ovat muuttuneet entistä raaemmiksi”, Tönen kauhistelee.

Berliinin kouluissa oppilaat ovat mukiloineet opettajia sairaalakuntoon. Muutama viikko sitten nuoret hakkasivat koulujuhlia valvomassa olleen poliisin rautaputkella henkihieveriin.

Opettajien ammattiliitto valmistelee opaskirjaa, jossa annetaan toimintaohjeita kaikkien mahdollisten tapausten varalta keskisormen näyttämisestä ja solvauksesta aina ammuskeluun.

Ulkomaalaisenemmistöisten koulujen keskimääräistä runsaampi kouluväkivalta ei johdu Tönen mielestä lasten etnisestä taustasta vaan siitä, että maahanmuuttajaperheet kärsivät tavallista useammin työttömyydestä ja muista sosiaalisista ongelmista.

”Maahanmuuttajat asuvat samoissa kaupunginosissa, ja ongelmat kasautuvat. Ihme olisi, jos ne eivät näkyisi myös koulussa”, Tönen sanoo.

Opettajien ammattiliitto pitää eräänä ratkaisuna ”häviäjien” kouluiksi kutsuttujen yläasteiden (Hauptschule) lopettamista ja kaikkien oppilaiden sijoittamista parempitasoisena pidettyihin reaalikouluun tai lukioon (Gymnasium).

”Oppilaatkin tietävät, että Hauptschulesta johtaa lähes suora putki työttömyyskortistoon. Tämä lisää hälläväliä-tunnelmaa ja ruokkii väkivaltaista käyttäytymistä”, Tönen kuvailee.

Gewis-instituutin mielipidetutkimuksen mukaan 45 prosenttia saksalaisista vanhemmista pitää väkivaltaisia tv-ohjelmia ja tietokonepelejä syyllisinä kouluväkivallan raaistumiseen.

Münchenin yliopiston selvityksen mukaan yli puoli miljoonaa koululaista kärsii Saksassa koulukiusaamisesta. Poikakiusaajat lyövät nyrkillä, tytöt puolestaan piinaavat sanoilla. Kiusattu saa entistä harvemmin apua koulutovereiltaan.

Äärimmäisin kouluväkivallan muodoissa mukana ovat jo aseet. Myös niillä uhkaaminen on lisääntynyt.

Kahdeksantoistavuotias koulupoika haavoitti viime vuonna Emsdettenissä silmittömällä ampumisella 37 koululaista, opettajaa ja poliisia. Iskunsa päätteeksi hän surmasi itsensä. Poika ilmoitti jäähyväiskirjeessä kostonsa syyksi vuosia jatkuneen koulukiusaamisen.

Samanikäinen koululainen hyökkäsi viisi vuotta sitten Erfurtissa aseistettuna ja naamioituneena entiseen kouluunsa ja ampui 16 opettajaa.

reino said...

Daily Mail kertoo, että Britannian kouluissa yhä useammat historianopettajat jättävät käsittelemättä ristiretkiin ja holokaustiin liittyvät aiheet kokonaan, koska monien muslimioppilaiden vakaumukseen kuuluu holokaustin kieltäminen.
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=445979&in_page_id=1770

Samaan aikaan EU:n puheenjohtajamaa Saksa pyrkii tekemään holokaustin kieltämisestä rikoksen koko EU:ssa.

reino said...

Lisää ohjeita kouluille Britanniasta. Learning Teaching Scotland -niminen viranomaistaho on ohjeistanut kouluja opettamaan oppilailleen, että muslimeja ei saa tuijottaa, koska he voivat kokea sen loukkaavana.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/education/article1654995.ece

“Some Muslims may choose to wear clothing or display their faith in a way that makes them visible. For example, women may be wearing a headscarf, and men might be wearing a skullcap. Staring or looking is a form of discrimination as it makes the other person feel uncomfortable, or as though they are not normal.”

Eli jos sinun mielestäsi on täysin normaalia, että Suomessa liikkuu mustia puhuvia säkkejä Naantalin Muumimaan ulkopuolella, niin kaikki on hyvin.

Ja vaikka sinun mielestäsi olisi erittäin epänormaalia, että Suomessa liikkuu mustia puhuvia säkkejä Naantalin Muumimaan ulkopuolella, niin kaikki on silti hyvin. Kunhan muistat olla tuijottamatta. Ettei kukaan vaan loukkaannu.