19.1.13

Rasismi ei aja siirtolaisia Suomesta

Monikultturismin pää-äänenkannattaja Hyysärin toimitus on kokoontunut viikkopalaveriin normaalisti. Tälläkin kertaa palaverin pää-aiheena on reippaasti käyntiin lähtenyt rasisminvastaisen taistelun teemavuosi 2013. Kampanjalle suunnitellaan pikaista jatkoa, jotta rasisminvastainen taistelu saataisiin kovaan nousuun!

- Tämä Helin juttu  "Rasismi ajaa siirtolaisia Ateenasta" on niin koskettava. Minä voin suorastaan tuntea sudanilaisen siirtolaisen Hasim Hesen tuskan, kun hän katselee kadulle Ateenan keskustassa sijaitsevan talon parvekkeelta. On kammottavaa, että  monet sudanilaiset siirtolaiset joutuvat välttelemään katuja poliisin kovien otteiden ja rasistien hyökkäysten vuoksi.

- Hesen kaveri Ado vält­te­lee po­lii­sia par­haan­sa mu­kaan, sil­lä mää­rä­ai­kai­nen oles­ke­lu­pa on men­nyt um­peen.

- Tämä on hirvittävää. Viattomat siirtolaiset joutuvat pelkäämään sekä rasisteja että poliiseja.

- Talouskriisin pitkittyessä Ateenan maahanmuuttajien tilanteen kurjuutta voi kuvata näin: bangladeshilaisista tilanne on niin paha, että monet palaavat vanhaan kotimaahan. "Kauppa ei käy. Pomoni aikoo pian sulkea liikkeen ja palata Bangladeshiin", kertoo Bangladeshista 11 vuotta sitten tullut Zohirul Khan.

- Ajatelkaa: kauppa ei käy. Tämä on todellakin hirvittävää rasismia, joka kohdistuu kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin yhteiskunnan kunniajäseniin.

- Samanlaisia rasistisia hyökkäyksiä on tapahtunut jo Suomessakin, sanoo Jouni. Minä kirjoitin jo tasan neljä vuotta sitten siitä, miten parinkymmenen suomalaisnuoren joukko rähinöi Kemissä turvapaikanhakijoiden kanssa. "Kaikki me olemme peloissamme", kertoi Irakin kurdi Ahmed Aziz Star. Muistan, miten minulla valuivat oikein kyyneleet silmistä, kun kuuntelin Azizin koskettavaa kertomusta siitä, miten hän on matkustanut läpi koko Euroopan saadakseen turvaa Suomesta ja joutuukin täällä kohtaamaan väkivaltaa ja pelkoa.

- Mutta tuostahan saisi ihanan jatkojutun, hoksasi Saska. Tehdään kuukausiliitteeseen sellainen Missä hän on nyt -juttu Azizista. Nyt on kulunut neljä vuotta siitä, kun Aziz tuli Suomeen. Hänestä on varmasti jo ehtinyt kuoriutua aivan ihana moniosaaja ja oikea kultamuna!

- Näin on! Johanna Suurpää totesi jo vuonna 1991, että kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain, mutta pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Aziz on varmasti ehtinyt jo tuottaa valtavasti hyötyä suomalaiselle yhteiskunnalle.

- Hyvä ajatus! Jutun näkökulma voisi olla se, että mitä kaikkea Suomi olisi jäänyt paitsi, jos Aziz olisi neljä vuotta sitten lähtenyt pakoon suomalaisten rasismia.

- Suomi olisi varmasti menettänyt aivan valtavasti kaikenlaista hienoa!

- Tätä kannattaa oikein hieroa rasistien naamaan: katsokaa nyt, mitä kaikkea Suomi olisi menettänyt, jos te saastaiset rasistit olisitte saaneet Azizin peloteltua pois maasta neljä vuotta sitten.

- Tuota noin... kannattaa ehkä vielä miettiä sitä jatkojuttua, toppuuttelee iPadiaan hipelöivä toimittaja pöydän toisessa päässä. Minä googletin sen Azizin. Nyt näyttää siltä, että netin vihafoorumilla väitetään, että Ahmed Aziz Star olisi eilen 18.1.2013 ollut Keski-Suomen käräjäoikeudessa vastaamassa syytteeseen kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jyväskylässä, diaarionumero R 12/2858 (R 12/1236).

- Tuohan on kauheaa! Ajatelkaa pienen uhrin tuskaa!

- Mitä me voimme tehdä tuollaisen ehkäisemiseksi?

- Kyllä jotain pitää nyt tehdä!

- Ainakin netin vihafoorumit on heti kiellettävä!

- Ja nimetön, raukkamainen nettikirjoittelu on kiellettävä!

- Rikoksista tuomittujen ihmisten tietojen levittäminen rasistisissa tarkoituksissa on kiellettävä!

4 comments:

Kulttuurihistorioitsija, sotahistorioitsija, yhteiskuntakriitikko ja Ajan Suunta päätoimittaja Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas 2023 Tampereella said...

Oletan että moni muukin nauroi paitsi keskuudessamme olevat "Sairauden" illmanismin koirat

Seppo Lehto

Anonymous said...

No olipa harvinaisen väsynyttä paskaa. Sun aikas skenessä meni jo.

reino said...

Näinhän se on. Kaikkein surullinta on se, että siitä huolimatta vanha kehäraakki ei vain tajua lopettaa. ;)

reino said...

Entiselle grillinpitäjälle ehdollista hyväksikäytöstä

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi entisen grilliyrittäjän viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat Keuruulla syksyllä 2011. Mies piti tuolloin grilliä Keuruulla, mutta ei ole enää paikkakunnalla.

39-vuotias mies tuomittiin kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta seksuaalipalvelun ostamisen yrityksestä nuorelta sekä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Uhrit olivat kaksi 15-vuotiasta tyttöä ja yksi 17-vuotias tyttö. Mies oli suudellut väkisin 17-vuotiasta. 15-vuotiaiden seurassa mies oli katsonut pornofilmiä, läpsinyt takapuolelle ja tehnyt epämääräisiä ehdotuksia.

Mies kiisti tekonsa ja väitti, että häntä oli kiristetty. Näyttöä kiristyksestä tai siitä, että rikossyytteet olisivat keksittyjä, ei löytynyt.

Mies velvoitettiin korvaamaan jokaiselle tytölle 800 euroa kärsimyksestä sekä oikeudenkäyntikulut 2900 euroa.

http://www.suurkeuruu.fi/Uutiset/
1194793022513/artikkeli/entiselle+
grillinpitajalle+ehdollista+
hyvaksikaytosta.html