4.1.13

Rauski tulee EAU:hun

Eteläisen Afrikan Unioni pitää suonkuokkijavähemmistöään tunnetusti suuressa arvossa. Vähemmistöä kuunnellaan ja heidän erityistarpeensa otetaan huomioon. Vähemmistöasiain neuvottelukunnan vähemmistökoordinaattori Meleko Bekelele käykin säännöllisesti suonkuokkijoiden uskonnollisen johtajan, shamaani Imo Husson luona keskustelemassa ajankohtaisista vähemmistöasioihin liittyvistä kysymyksistä.

- Kattos, Meleko, perkele! Mitä äijä? Eiköhän mennä tonne kuistille istumaan ja juomaan kahvit, shamaani Husso tervehtii vanhaa tuttavaansa.

Miehet istuvat shamaani Husson tilavan bungalowin verannalle ihailemaan maisemia ja odottamaan, että emäntä tuo kahvia.

- Aika ikävä tapaus siellä torilla, vähemmistökoordinaattori Bekelele aloittaa varovasti keskustelun. Kuulin, että se 80-vuotias hullumummo oli sanonut sinun tytärtäsi saatanan blondiksi. Haluaisin pyytää tätä erittäin tuomittavaa tapausta oikein virallisesti anteeksi koko maani ja kansani puolesta.

- Mitäs tuossa on anteeksi pyytämistä, Husso sanoo kättään heilauttaen. Blondihan se onkin. 

- Niin mutta kun mummo oli oikein käsiään heilutellut, että tulkaa nyt kaikki katsomaan, kun täällä on ihan aito blondi, Bekelele jatkaa. Todella tuomittavaa ja pöyristyttävää käytöstä.

- Kai minä nyt tiedän, että se on aito, kun olen itse tehnyt, Husso naureskelee. Ei tarvinnut mistään adoptoida.

Shamaani Hussolla oli tiettävästi 17 lasta neljän eri naisen kanssa. Sosiaalietuuksien maksimoimiseksi naiset olivat EAU:n lain mukaan virallisesti yksinhuoltajia, mutta shamaani Husso vietti vuoroviikoin aikaa kunkin vaimonsa luona. Toki hänellä oli tämä omakin sossun maksama bungalowinsa, jonne sopi vetäytyä silloin, kun ämmien kälätys alkoi kyllästyttää.

- Äitinsäkin on ihan aito blondi, Husso jatkaa. Ihan kaikkialta.

- Blondit ovat kyllä parhaita, Meleko Bekelele myöntelee. Minäkin olen tyttärelleni koittanut ostaa niitä etnobarbeja, mutta kaikkein mieluiten se silti leikkii oikealla, vaalealla Barbilla.

- Ja kyllähän sitä itsekin tulee pari isotissistä, blondia Barbia vuokrattua aina kun käyn New Yorkissa niillä YK:n reissuilla, Bekelele jatkaa virnistellen.

Miehet hiljentyvät hetkeksi juomaan kahvia ja miettimään blondien ylimaallista ihanuutta.

- Mutta kai sinulla nyt jotain oikeatakin asiaa oli, Husso havahtuu.

- No joo, vähemmistökoordinaattori myöntää. Tiedätkös sinä sen vanhan talon, jonka se suomalainen "liikemies" Lardhammer osti. Se missä käy niitä kyläkauppiaita ja muita puolijulkkiksia ryyppäämässä ja panemassa?

- Tiedän toki. Seitsemän päivää -playboyt. Säälittävää touhua, Husso jyrähtää.

- Nyt sinne on sitten tullut joku Rauski. Kuulemma todella kuuluisa laulaja teidän vanhassa kotimaassanne.

- En ole ikinä kuullutkaan, Husso sanoo.

-  Tämä Rauski meni viime viikonloppuna naimisiin kahden zuluprinsessan kanssa, Meleko kertoo. Heti hääyönä oli vetänyt molempia prinsessoja turpaan ja mennyt viereiseen majaan nussimaan muita naisia.

- No johan on touhua. Oliko ne ihan oikeita prinsessoja?

- Eivät tietenkään, vaan jotain julkisuudenkipeitä, typeriä nuoria tyttöjä. Mutta pahoinpitely on joka tapauksessa rikos, joten minun piti nyt tulla sinulta pyytämään, että saisimmeko me nostaa syytteen Rauskia vastaan, koska hän on kuitenkin tavallaan teidän vähemmistönne jäsen?

- Ei käy. Kyllä tässä nyt sen verran täytyy omista huolta pitää, Husso toteaa katsoen vähemmistökoordinaattoria synkästi.

- Me tervaamme ja höyhennämme Rauskin itse, Husso jatkaa. Ja sen jälkeen se sotketaan perinteisesti suohon. Tai koska täällä on soita niin harvassa, niin istutetaan se vaikka muurahaispesään.

- Termiittipesä voisi olla hyvä, Bekelele innostuu. Termiitit syövät aikuisen miehen parissa tunnissa.

Lopuksi miehet lyövät kättä päälle ja lähtevät saunaan. Ettei palele. Ja niin on vähemmistöasiat jälleen kerran hoidettu kuntoon aurinkoisessa Etelä-Afrikan Unionissa.

1 comment:

Pyrrhos said...

Loistavaa, paljon kiitoksia. Näitä kuulumisia on jo odoteltukin. Huojentavaa kuulla, että suonkuokkijamme voivat edelleen hyvin. Shamaani Parta-Raivokin vaikutti olevan entisellään. Hyvinhän nämä tekstit vieläkin irtoaa, vaikka vähän taukoa piditkin. Niin, ja väkevää tekstiä siellä Suomi 2030-blogissakin on, olenhan minä niitäkin lukenut. Nämä VPM:t ja arktisten pakanoiden seikkailut vaan jostain syystä on lähimpänä sydäntä. Toivottavasti inspiraatiota riittää jatkossakin. Aiheita luulisi riittävän tässä elävässä pahkasiassa.