2.2.13

Haluatko punakaartilaiseksi?

Haluatko punakaartilaiseksi on YLEn uusi, YLE-verovaroilla tuotettu hullunhauska ohjelmaformaatti, jossa yhdistyy jännittävällä tavalla ajankohtainen talk show ja vauhdikas Reality TV. Ohjelman juontajana on puolueeton ja söpö Li Andersson.
Ohjelmaa tahdittaa Agit Prop House Band. Välipaloina kuullaan klassisia työväen taistelulauluja.

Jokaviikkoisessa ohjelmassa on vakio-osuuksia, kuten viikon vieras ja natsit areenalla. Ampukaa, komissaarit, nuo hullut koirat -osiossa on Agit Prop -taistelulauluihin liittyvää säveltapailua ja musiikkihupailua Anni Sinnemäen johdolla. Learn Ultimate Street Fighting with Dan -osuudessa opetellaan huippuasiantuntijan johdolla käytännön taistelutemppuja, joiden avulla natsin voi katuolosuhteissa tappaa helposti ja nopeasti.
Alla muutamia ennakkovinkkejä tulevien ohjelmien vieraista ja teemoista:
14.2. Me muistamme toveri Viljasta - Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo kotouttamisen uusimmista saavutuksista: taas on perustettu lisää virkoja ja saatu lisää määrärahoja budjettiin.
20.3. Anarkistit toimivat väkivaltaisemmin kuin natsit, ja hyvä niin. Antti Rautiainen kertoo oikeutetusta väkivallasta. "Väkivallan määrä on siis aivan toissijainen kysymys, olennainen kysymys on väkivallan oikeutus. On huono asia, jos väkivallan käyttöön ajaudutaan, mutta on aivan yhtä huono asia jos väkivaltaa ei käytä tarpeeksi silloin kun se on oikeutettua." Rautiaisen mukaan yhteiskunnassamme on oikeastaan poliittinen konsensus siitä että kansallissosialisteja vastaan on käytettävä väkivaltaa.
1.5. Tarja Halonen ja villeimmät vappuheilat.
10.6. Suomen on kannettava vastuu - Mussolini aloitti Somalian valloituksen 88 vuotta sitten.
22.7. Breivikin breivit ja punapojan heilit - kaksi vuotta Utøyan terrori-iskusta.
30.1.2014 Ilmestyskirjan päivämäärä - 81 vuotta Hitlerin valtaannoususta ja yksi vuosi Jyväskylän verilöylystä. Jyväskylän henkiinjääneet kertovat.

Jokainen ohjelma huipentuu Natsit areenalla -osuuteen, jossa kolme natsia laitetaan areenalle hitsauslasit silmille niitattuina. Sen jälkeen areenalle astuu 20 uljasta punakaartilaista, jotka oikeutetusti teloittavat natsit. Joka jaksossa esiintyy eri punakaarti eri asein. Esimerkiksi Jyväskylän punakaartilaisilla on aseinaan kirjaston tuolit. Yleisö voi osallistua hauskuuteen ehdottamalla punakaartilaisille sopivia aseita.

Studioyleisö on tietenkin vahvasti mukana oikeudenmukaisuuden huumassa ja hurraa teloittajille. Yleisö on pukeutunut gladiaattorikisojen hengessä toogaan, joten innokkaimmilla punatytöillä voi olla sama ongelma kuin Spartacus-sarjan yleisöllä: heidän tissinsä eivät kertakaikkiaan suostu pysymään väljän toogan alla heidän villisti kannustaessaan punakaartin sankareita, jotka paloittelevat areenan natsit. Yleisöä muistutetaan kuitenkin siitä, että käsi pystyssä huudettaessa käsi on väärinkäsityksien välttämiseksi muistettava pitää nyrkissä (kommunistitervehdyksessä).

Haluatko punakaartilaiseksi? Ilmoittaudu mukaan!

Joka viikko valitaan uusi punakaarti. Vankka väkivaltatausta on eduksi, sillä areenalle heitettävät natsit ovat sokeudestaan huolimatta elossa, vaarallisia ja natseja. Heillä on ainoastaan jalkaraudat, joten heidän kätensä ovat vapaina. Elävä natsi saattaa olla hengenvaarallinen jopa ilman pullokassia!

Valitse oma suosikkiaseesi: teilaatko natseja mieluiten sirpillä ja vasaralla vai onko suosikkiaseesi liekinheitin? Valinta on sinun.

Pääministeri Jyrki Katainen suosittelee: 

"Sananvapaus on avoimen, demokraattisen yhteiskunnan ehdoton edellytys. Samoin kokoontumisen vapaus. Molemmat näistä oikeuksista* ovat loukkaamattomia ja rikkomuksiin niitä kohtaan on oltava nollatoleranssi."

Tämä ohjelma ja sen juontaja Li Andersson symboloivat kauniilla tavalla sitä, että meillä kaikilla, asemasta ja roolista riippumatta, on yhteinen vastuu siitä, että vihanlietsontaan puututaan ajoissa ja riittävän jämäkästi. Keinotekoisen vastakkainasettelun lietsonta ja vihapuheet on tuomittava ja torjuttava.

_____________________
* Oikeudet eivät koske natseja.

10 comments:

Anonymous said...

Li Andersson on Jan-Erik Anderssonin tytär.

reino said...

Ohops. Kiitos korjauksesta.

reino said...

Jätänpä sitten Claesin pois tästä tällä kertaa. ;)

Anonymous said...

Ei hyvä mies sekään, mutta eri mies.

Unknown said...

Tämä on äärimmäisen vaarallista kehitystä Isänmaan kannalta.

Pyrrhos said...

Jyväskylän henkiinjääneet kertovat.

Reps. Tähän tilaisuuteen tulisikin teettää hienoja amerikkalaistyylisiä I survived Jyväskylä massacre 2013-tekstillä varustettuja t-paitoja.

reino said...

30.1.2013
NEVÖR FÖRGET

Vastapuoli voisi sitten painattaa Jyväskylä Massacre 2013 -muovikasseja.

Niissä Sturm-kalja kulkee näppärästi mukana hyökkäyksissä.

Anonymous said...


Kirjoituksen alkuosa olisi voinut olla tottakin. Ajattelin, että parodiaa todellisuudesta on mahdotonta kirjoittaa, koska lukija ei pysty erottamaan kumpi on kumpaa.

Onneksi muutaman lauseen jälkeen kirjoitus paljastui parodiaksi.


RATKAISU KOMMUNIKAATIOON LI:N KANSSA

Dan ja Li kumppaneineen elävät omassa todellisuudessaan, joten heidän järkevinä esittämänsä asiat näyttäytyvät reaalitodellisuudessa eläville mielettöminä ja sama päinvastoin. Tällaiseen kommunikaatio-ongelmaan saattaisi olla ratkaisu lähettää täysin järjettömiä viestejä Dan&Li-todellisuuteen. Niillä saattaisi olla toivottu vaikutus. Edelleen Dan-Li-todellisuudesta tulevat viestit tulisi tulkita täysin järjenvastaisesti, jotta voisimme ymmärtää, mitä siellä olevat tarkoittavat.

acc

reino said...

Wikipedia osaa jo asettaa Jyväskylän välikohtauksen oikeaan perspektiiviin maailmanhistoriassa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/30._tammikuuta

Tapahtumia [30. tammikuuta]

1820 – Edward Bransfield löysi Etelämantereen.
1847 – Kalifornialainen Yerba Buena nimettiin San Franciscoksi.
1900 – Etelä-Afrikassa buureja vastaan taistelleet Ison-Britannian joukot pyysivät lisävoimia.
1933 – Saksan presidentti Paul von Hindenburg nimesi Adolf Hitlerin valtakunnankansleriksi.
1934 – Andrei Vasenko, Pavel Feddosejenko ja Ilja Usyskin nousivat kuumailmapallo Osoaviahimilla 22 km:n korkeuteen, mutta pallo putosi ja lentäjät kuolivat
1945 – Neuvostoliittolainen sukellusvene torpedoi saksalaisen pakolaisia täynnä olleen risteilijä Wilhelm Gustloffin Itämerellä, noin 9 000 ihmistä sai surmansa.
1969 – Beatlesien viimeinen konsertti pidettiin Apple Records -toimiston katolla. Poliisi keskeytti ex tempore -järjestetyn konsertin.
1972 – Verisunnuntai Pohjois-Irlannissa: brittiarmeija surmasi 13 katolista marssijaa.
1995 – Algerin poliisiaseman ulkopuolella räjähti autopommi, 42 ihmistä kuoli.
2007 – Windows Vista -käyttöjärjestelmä julkaistiin maailmanlaajuisesti.
2008 – 2007 WD5:n laskettiin ohittavan Mars-planeetan lähietäisyydeltä ja saattavan törmätä planeettaan. Törmäystä ei luultavasti kuitenkaan tapahtunut.
2013 - Äärioikeisto teki väkivaltaisen terroristihyökkäyksen Äärioikeisto Suomessa kirjan julkistustilaisuutta kohtaan. Tapahtuma sai kansainvälistä huomiota ja siitä esittivät paheksuntansa Suomen kärkikaartin poliitikot. Sisäministeri Päivi Räsänen vaati tapaukselle perusteellisen tutkinnan.

jep said...

http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=79084.0;attach=22379;image