20.8.07

Suomi kuuluu kaikille - etenkin kratzenialaisille!

Kratzeenien asia on meidän - Kratzenias sak är vår!

Järkytyin suomalaisten kratzeeneja kohtaan tuntemasta nuivuudesta niin paljon, että aloitin pienimuotoisen sähköpostikampanjan vastustaakseni kratzeeneihin kohdistuvaa syrjintää. Virkamiesten ja poliitikkojen on vihdoinkin aika oppia, että suomalaiset alkavat olla kurkkuaan myöten täynnä kratzenofobiaa. Kratzeenien nuivimiselle on nyt laitettava nollatoleranssi ja täydellinen stoppi.

Olen varma, että monikulttuuriset virkamiehemme ja poliitikkomme arvostaisivat suuresti sitä, että mahdollisimman monet kansalaiset ottaisivat heihin yhteyttä asiallisesti ja omaa nimeään käyttäen, jotta kratzenialaisten asiat saataisiin vihdoinkin kuntoon. Kaikenlaiset uudet ideat ovat varmasti tervetulleita.

Itse tiedustelin mm. vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaiselta (mikko.puumalainen@mol.fi) mihin toimiin vähemmistövaltuutetun toimisto aikoo ryhtyä, jotta Suomeen syntyisi mahdollisimman pian elinvoimainen kratzenialaisvähemmistö, jonka ainutlaatuiset vähemmistöoikeudet olisivat turvatut. Työministeriön Mervi Virtasta (mervi.virtanen@mol.fi) kannustin ryhtymään välittömiin toimiin kratzenialaisten työllistymisen takaamiseksi ja kratzenialaiskiintiöiden käyttöönottamiseksi myös yksityisellä sektorilla.

Kratzenialaiset veljemme ja siskomme tarvitsevat nyt apuamme! Ottakaa kaikki yhteyttä suosikkivirkamieheenne, sillä heidän tehtävänsähän on nimenomaan olla täällä Suomessa palvelemassa kratzenialaisia.

Tähän mennessä ainut vastaus on tullut maanmuuttoministeri Astrid Thorsilta. Se on luettavissa alla. Tack för svaret, Astrid.

Hyvä R.R.

Toiveenne on erittäin vaikeata toteuttaa, koska sellaista kansaa ja maata ei ole olemassa. Mutta oli hyvää että tiedustelijat olivat ottaneet tämän "tarkastuskysymyksen" mukaan patteristoon. JA ehkä suuri vastustus nimenomaan johtui siitä ettei kukaan meistä tunne heitä.
terv astrid th

_____ Ursprungligt meddelande _____
Ämne: TNS Gallup
Författare: R.R.
Datum: 20 augusti 2007 10:30:00

Kansalaiset ovat huolestuneina saaneet lukea sunnuntain lehdistä, miten maahanmuuttoon liittyvät asenteet ovat ikävästi kiristyneet: peräti 60% suomalaisista vastustaa kratzenialaisten maahanmuuttoa.

Kuten tiedämme, rasistiset ja syrjivät asenteet juontavat juurensa ennakkoluuloisuudesta ja tietämättömyydestä. Jos suomalaisilla olisi mahdollisuus tutustua kratzenialaisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriinsa, suomalaiset lakkaisivat suhtautumasta kratzenialaisiin nuivasti ja syrjivästi.

Kysynkin nyt, että mihin käytännön toimenpiteisiin maahanmuuttoministeri aikoo ryhtyä sen varmistamiseksi, että yhä useammalla suomalaiselle olisi mahdollisuus arkielämässään tavata kratzenialaisia maahanmuuttajia ja tutustua heidän kulttuuriinsa?

terveisin
R.R.

45 comments:

Anonymous said...

AARGH, ROFL...

Ei mulla muuta.

Anonymous said...

Mainioita kirjoituksia taas kerran. Edellisessä tekstissäsi mainitset 40% vastustaneen kratzenialaisten maahanmuuttoa, kun taas kirjeessäsi ilmoitat prosentin olevan 60%. 40% lienee oikein.

reino said...

Kyllä, joo. Niinpäs näyttää, että Astrid Thorsille lähteneessä sähköpostissa ilmoitettu 60% vastustus on väärin.

Mutta tärkeintä on tietenkin ymmärtää, että kratzenialaisten nuiviminen ylipäätään on väärin.

Suomi kratzenialaisille!!1!

Anonymous said...

En puhu ruotsia ensimmäisenä enkä toisenakaan kielenä, mutta tuntuisi hyvältä sanoa "Kratzenias sak är vårs", miksi näin ei ole? Joku kielitaitoinen kertokoot.

Harmillista, että muut poliitikot ovat niin nuivia, etteivät vastaa. Tai ehkä viive johtuu kiireestä masinoida kratzenialaiskampanjaa kaduille.

Yrjöperskeles said...

Niin. Osa ihmisistä vastusti kratzenialaisia tässä gallupissa. Ja hehän ovat sitten virallisesti pölvästejä. Osa ihmisistä kannatti kratzenialaisten maahanmuuttoa. Mietin vaan, että millähän tavalla he sitten olivat fiksumpia.

Maailmassa on melkoinen ruko maita. Kuka ne kaikki ulkoa osaa? Tääkin on mahtavaa multikultilogiikkaa. Kun Jorma Örniäinen ei muista kaikkia maita ulkoa, niin hänellä ei ole sitten mitään sanomista maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

reino said...

Noin ne ruotsalaiset taitaa sen sanoa, mutta sähän voisit laittaa Astridille postia ja kysäistä. Tsekkaa samalla kratseenitilanteen viimeisimmät kuulumiset.

Ja onhan niitä muitakin: esimerkiksi Mika Illman osaa hyvin ruotsia, joten hän osaa vastata sekä tuohon vår-juttuun että kratsenialaisystäviemme juridista tilannetta koskeviin kysymyksiin.

Olen kuullut juttuja, että kettutytöt saavat helposti masinoitua satojen tai jopa tuhansien sähköpostiviestien ja korttien kampanjoita, kun haluavat ajaa jotain tärkeäksi kokemaansa asiaa.

Onko kratseenien asia vähemmän arvokas?

IDA said...

Lone Drinkers on julistannut Thorsin Persona non grataksi. Samalla katkaistaan kaikki diplomaattisuhteet hallitukseen, jota hän edustaa.

Kekke said...

Reino, sä pääset kohta kylähullun maineeseen noilla sähköpostikampanjoilla :D Tosin virkamiespiireissä se ei ole niin paha asia - aika löylynlyömiä ovat itsekin.

Anonymous said...

IDA: "Lone Drinkers on julistannut Thorsin Persona non grataksi. Samalla katkaistaan kaikki diplomaattisuhteet hallitukseen, jota hän edustaa."

Ei perkele. Ajattelin, että pidän tauon näistä kaikista blogeista ettei ihan tukehdu jatkuvaan monikulttuuri-ihanuuten kun sitä saa kestää töissäkin. Mutta ei helvetti, ei monikulttuurilta voi välttyä. Jos avaat telkkarin niin sieltä tulee taatusti jotain asiaan liittyvää. Jos avaat suomalaisen lehden niin siellä on taatusti jotain siihen liittyvää. Jos keskustelet jonkun tutun kanssa niin se taatusti sanoo jotain monikult... plaa plaa

Vittu kun olisi rahaa niin voisi ostaa oman saaren.

reino said...

Reino, sä pääset kohta kylähullun maineeseen noilla sähköpostikampanjoilla :D

Mitä? Siis Astrid Thors vastaa minulle, että hänen mielestään on hyvä asia, että gallupeissa kysellään olemattomista kansallisuuksista.

Ja sinun mielestäsi minä pääsen kylähullun maineeseen? ;-)))

Anonymous said...

En puhu ruotsia ensimmäisenä enkä toisenakaan kielenä, mutta tuntuisi hyvältä sanoa "Kratzenias sak är vårs", miksi näin ei ole?

"Kratzenias sak är vårs" on anglisismi. Englanniksi sanottaisiin "Cratzenia's cause is ours", mutta ruotsiksi sanotaan "...är vår". "Vårs" on kyllä genetiivimuoto sanasta "vår", mutta merkityksessä 'kevät'. "Kratzenias sak är vårs" tarkoittaa siis "Kratzenian asia on kevään". Sanasta "vår" toisessa merkityksessä ei tarvita genetiivimuotoa, koska se on jo merkitykseltään genetiivinen ('meidän').

Anonymous said...

Thorsin vastauksesta herää kysymys, muuttuuko kriteeristö vastustukselle jossain kratzeenien sekä arabien ja somalien välimaastossa.

Faktahan on, että "me" eli suomalaiset tunnemme oikein hyvin arabit ja somalit, joita on ollut keskuudessamme jo varsin kauan.

Kuitenkin "suosioluvut" ovat likipitäen samat kuin kratzeeneilla, joiden maahanmuuttoa vastustetaan, "koska heitä ei tunneta".

Oikeamielinen kysymys tietenkin kuuluu siis, mihin kohtaan tuo kriteeristönmuutoksen demarkaatiolinja asettuu. Vai?

reino said...

Kratzenian kevät on upea vuodenaika. Lapsoset tanssahtelevat kukkivien slivovitz-puiden alla. Vaari astuu ulos viinikellarista, jossa hän on viettänyt talven, sukii muhkeita viiksiään ja vaihtaa raappahousut nahkashortseihin.

Ja tuolta kaukaa kuuluukin jo tuttu kellojen kalkatus. Onko se jäätelöauto? Ei, se on ystävällinen ihmiskauppiaamme Igor, joka kerää uutta lastia elintasopakolaisiksi Suomeen. "Suomessa on uusi maahanmuuttoministeri", Igor mainostaa.

Dr. Doctor said...

Tarkoittaako tämä sitä, että postimyynnistä tilaamani Krazeeni tyttö ei sitten tulekkaan ?

reino said...

Toivemusiikkina Leevi & Leavings:

Uskomattoman kaunis morsian... Niin soma Ljeni, pieni Saraseni
Mun oma Miss Kratsenia...

Anonymous said...

Reino! Hakeudu nyt vaan hoitoon. Elämäsikin voisi näyttää hyvällä lääkityksellä paljon paremmalta!

reino said...

Paras lääkitys on kratzenialainen lääkitys. ;)

reino said...

Miss Kratzenia on joutunut Britanniassa paikallisten "opiskelijoiden" rasistisen ahdistelun kohteeksi:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=477008&in_page_id=1770

Kami said...

Kratzenian rajanaapuri:
Molvania

IDA said...

Helvetin komea kondo keskellä kaupunkia. Itse suosin matalampaa rakentamista. Investoi ihmeessä teollisuuteen:

http://kratzenia.miniville.fr/ind

reino said...

Kaikkien kratzenialaisten puolesta täytyy todeta, että mää en ymmärrä näitten minivillejen johtamisesta mitään. Mikä on chomage? Joku juusto vai?

Tässä on pakko kohta koko väestön lähteä nuivaan Suomeen pakolaisiksi, jos ei saada teollisuutta nousuun! Yritän käynnistää vesuritehtaan. Vientinäkymiä olis.

IDA said...

Itsekin olen enemmän talonpoikaisjohtaja, mutta kai noita linkkejä vain täytyy pistää tyrkylle sitä mukaa, kun niitä avautuu.

Kasvu hyytyy, jos Chomage huononee ja nyt tarvitaan sotavoimaa.

Anonymous said...

Hauskaa kun paskareinio kommentoi niin kaunnisti omaa sairasta blögiään.
Ai viddu, että sulla on gusta päässä ja paljon. Ja hyvää että ne vidduilee sulle jo katrsallakin.
Mites sun diabetes jakselee?

Anonymous said...

chômage = työttömyys

reino said...

Ei sviddu, viddduileeko ne mulle jo gartsallakin?

Kekke said...

Tuo yksi se ei vain pääse typoistaan. Onkohan se käsivammainen vai aina kännissä?

Anonymous said...

Siis Reinoko?

reino said...

No nyt ne gartsalaiset tulee tännekin jo svidduileen. ;-D

Eipä ole muuten Astridilta kuulunut vastausta toiseen sähköpostiini, jonka lähetin pari päivää sitten.

Ilmeisesti Astrid vastaa vain sellaisille ihmisille, joilla on oikeita mielipiteitä. Vaikka nämä olisivatkin niin tyhmiä, että uskovat kratzenialaisiin, joulupukkiin ja työtätekeviin somaleihin.

sdasfafasd said...

Kratzenialle tarvitaan lippu. Sitten on vielä se tärkeä kysymys, että mitä tapahtuu Kratzenialaisen ja poliisin kohdatessa?.

reino said...

Aivan. Me tarvitsemme oppaan. Monikulttuurisen työkirjan nimeltä "Kun kratzeeni ja poliisi kohtaavat".

Kirjoitan heti Astridille ja pyydän määrärahaa.

Anonymous said...

Tämä Kratzenia herättää kyllä vilkkaasti keskustelua. Vahinko, että saamme kuulla maasta vasta nyt sillä maa kuulostaa aivan erinomaiselta muuttomaalta arktisille suonkuokkijoille.

Mistäpä tulikin mieleeni... Ymmärrän kyllä ettei alpakka käskien kieu, mutta milloin saamme taas päivityksen shamaani Imo Husson keinoista kaitsea laumaansa sarvikuonojen mantereella?

reino said...

Lauantai on suuri päivä. Silloin ilmestyy kaksi uutta pakinaa: uusi Valkoparraton mies ja Glossokratian seuraava jakso.

Ja jos kaikki menee kuten on suunniteltu, niin ne ilmestyvät ensin yksinoikeudella jossakin muualla kuin reinoblogissa. Linkitän kyllä. ;)

Imo Husson ja kratzenialaisten kohtaaminen meni juuri mietintämyssyyn. Kiitos. Niin paljon kirjoitettavaa, niin vähän aikaa. ;)

Fariseus said...

Jos kyseessä on kauan kaivattu nuiva keskustelufoorumi, rohkenen tiedustella onko nimiehdotukseni "sarvikuono teehuoneessa" otettu huomioon?

Homma on varovasti arvioituna n. 45 asteen nousussa!

reino said...

Ah, nuo Kratzenian iki-ihanat teehuoneet, joissa nuiva valkoinen sarvikuono kohottaa sarvensa 45 asteen kulmaan!

Anonymous said...

Heh. El Reino on saanut Astrid Thorsin lankaan. Kuinka muuten se viitsii vastata pilaviestiin. Ämmä on ihan tosissaan.

reino said...

Joo. Mutta paljon enemmän kuin pilaviestiin vastaaminen kertoo Astrid Thorsista se, että millaisiin viesteihin hän EI vastaa.

Pari päivää tämän viestin jälkeen laitoin Thorsille toisen viestin, jossa hyvin asiallisesti ja teititellen toivoin, että sen sijaan, että suomalaisilta kysytään harhaanjohtavia kysymyksiä (kratzenialaisista) joihin ei edes ole oikeaa vastausta, suomalaille mieluummin annettaisiin oikeata tietoa siitä, miten paljon pakolaisten vastaanottaminen todellisuudessa maksaa, miten hyvin/huonosti eri maahanmuuttajaryhmät työllistyvät ja miten usein eri ryhmät syyllistyvät täällä rikoksiin.

Kerroin Thorsille, että jos suomalaisille annettaisiin oikeata tietoa, he voisivat itse päättää, millaista maahanmuuttoa ja miten paljon he haluavat.

Sanoin myös, että jos Thors kokee liian vaivalloiseksi keskustella asioista vain yhden henkilön kanssa sähköpostitse, niin keskustelu voitaisiin siirtää otakantaa.fi -palstalle, joka on juuri tätä varten tehty, koska olen varma, että monia muitakin kiinnostaisi ottaa kantaa Thorsin suunnittelemaan uuteen maahanmuuttopolitiikkaan.

Tähän erittäin asialliseen viestiin Thors ei ikinä vastannut.

Anonymous said...

Olisiko siihen sitten pitänyt vastata? Jos kerran hyvio ohjeita vain jaoit?
Varmasti ne ovatkin kansan etujen mukaisia, eikä vain reinon vainoharhaisen mielen tuotteita.
Eivät sitten psykiatrian polilta ole ottaneet yhteyttä?

reino said...

No nyt tuli Thorsin avustajalta joku ympäripyöreä vastaus, että edellisen hallituksen kokemusten mukaan otakantaa.fi -keskustelufoorumi ei ole toimiva ratkaisu kansalaiskeskusteluun.

Eli pidetään mieluummin kansalaiset pimennossa tai syötetään niille harhauttavaa tietoa siihen asti, että saadaan kansa vaihdettua paremmin tiedostaviin.

Ai niin, ja psykiatrian poliltakin otettiin yhteyttä. Pyysivät minua lopettamaan tämän blogikirjoittelun, kun niillä on siellä kuulemma hoidossa joku Hässäkkä-niminen tyyppi, joka menee aina aivan kuumaksi näistä mun jutuista.

Anonymous said...

Voi Reino... Minulle tämäon ihan vaan naurufoorumi, huvitusta. Vähän sama kuin sirkusta katselisi;)

Fariseus said...

No niin, on lauantai. Maailma katselee. Mitä tapahtuu?

reino said...

Maailma vetää ny vaan peittoa korviin ja menee takaisin nukkumaan. ;)

Katotaan illemmalla.

reino said...

Kaikki ei ole ihan vielä valmista suurta rummutusta varten, mutta
www.uutiskynnys.fi

Anonymous said...

Maahanmuuttajakysymys olisi alistettava kansanäänestykselle kuten NATO-asiakin. Tämä tietysti edellyttää rehellistä kansalaiskeskustelua. Valitettavasti meiltä ei enää mitään kysytä kansakunnan kohtaloon vaikuttavissa tärkeissä asioissa (sen "neuvoa-antavan" EU-äänestyksen jälkeen). Meillä ei toimi suora demokratia. Eikä poliitikot halua sen toimivankaan. Kaikenlaiset etujärjestöt("kansalaisjärjestöt") ja lobbausporukat jyräävät. Rivikansalaisten määräenemmistö seuraa tapahtumia huuli pyöreänä sivusta. Äänestäjän muisti on keskimäärin lyhyempi kuin neljä vuotta. Niinpä Astrid Thors esikuntineen pystyy tekemään melkoista vahinkoa menettämättä poliittista kannatustaan kunhan muistaa olla kieli keskellä suuta juuri vaalien alla.

Jukka Aakula said...

عرقي, عنصري ,

Minulle ja varmasti monelle muullekin sinä olet rotta ja henkinen runkkari. Tiedät sen varmasti itsekin.

Uskon että omassa arkielämässäsikin olet rotta ja huonon itsetunnon omaava elitistinen hihittelijä. Tunnen liian monta kaltaistasi etten voi olla huomaamatta heti mistä on kysymys.

Olen omalla blogillani välillä teeskennellyt keskustelevani kanssasi kuin ihmisen kanssa. Niin se menee.

Kaltaisiasi ihmisiä on työpaikoillakin vaikka millä mitalla. Varsinkin isoilla työpaikoilla tyyliin NSN, joista tuollaisista elitistinarsisteista ei päästä kovin helposti eroon, koska pomomiehillä ei ns. ole munaa.

weekendsoldier said...

"عرقي, عنصري sanoi...
Olisiko siihen sitten pitänyt vastata? Jos kerran hyvio ohjeita vain jaoit?
Varmasti ne ovatkin kansan etujen mukaisia, eikä vain reinon vainoharhaisen mielen tuotteita.
Eivät sitten psykiatrian polilta ole ottaneet yhteyttä?"

- Onkohan عرقي, عنصري :n otettu sieltä yhteyttä? Saattaisi olla tarpeen.

"Voi Reino... Minulle tämäon ihan vaan naurufoorumi, huvitusta. Vähän sama kuin sirkusta katselisi;)"

- Sanotaan että hulluilla on halvat huvit. Hienoa että sinulla on ollut hauskaa:)