18.8.07

Riku Lumberg fan club

Lappeenrantalaisen poliisin ja nyrkkeilijän Riku Lumbergin avoin kirje romaniyhteisölle löytyy kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Lainaan vain yhden kohdan. Se on tärkeä.

"Minä puolustan Suomen lakia. Itse asiassa myös omalta osaltani valvon sitä.

Jos Suomen laki ei riitä riitojen ja rikosten selvittämiseen, tarjoan ratkaisuksi muuttoa sellaiseen maahan, jossa laki miellyttää.
"

Tämä lyhyt mutta IDAismia henkivä postaus johtuu tietenkin siitä, että minulle on myönnetty harvinainen arvonimi eräässä pienessä mutta rauhaisassa kolkassa. Lupaan, että en ota tavaksi.

Kerää koko sarja:
Anu Myllärin jumppakerho

Mateus Tembe fan club

5 comments:

Anonymous said...

Hesarissa sekoillaan jälleen.

Käsittääkseni Riku Lumbergin avoin kirje Suomen romaniyhteisölle käsitteli vain romanien keskinäisiä riitoja.

Helsingin Sanomat päätti oikein uutisoida kirjeestä Lumbergin. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+kirjoitti+vetoomuksen+Suomen+romaneille/1135229616103

Ihan hyvähän se on että puoliksi romanin, Lumbergin, järkevät ajatukset saavat enemmän huomiota. Helsingin sanomat vgain sai uutiseen sotkettua jälleen Suomessa tapahtuvan romanien syrjinnän. Ihmettelenkin että miten ihmeessä suomalaisten suorittama romanien syrjintä liittyy uutiseen joka käsittelee romani sukujen keskisiä kahnauksia?

Puolet Hesarin uutisesta käsittelee
Lumbergin kirjoitusta. Uutisen alkupuoli huokuu Lumbergin syyllistämistä kun päästää moisia suustaan. Hesarin suorat lainauksetkin ovat kohdat:

"Väkivallan kitkemisen pitää alkaa romaniyhteisön sisältä, ja se täytyy aloittaa tässä ja nyt"

"Jos Suomen laki ei riitä riitojen ja rikosten selvittämiseen, tarjoan ratkaisuksi muuttoa sellaiseen maahan, jossa laki miellyttää".

Hesarin toimittaja kommentoi Lumbergin toista lainausta sanoilla:

"Hänen mielestään romanien pitäisi sopeutua valtaväestön kulttuuriin."

Ilmeisesti siis toimittajan, ja ilmeisesti hänen mielestään suurimman osan suomalaisten mielestä, romanien ei tule sopeutua suomalaisten kulttuuriin vaan suomalaisten romanikulttuuriin.

Loppu uutinen onkin sitten täyttä offtopiccia. Voiko joku kertoa nyt miten nämä liittyvät romanisukujen keskinäisiin kahnauksiin?

"Suomessa on nykyisin kymmenisentuhatta romania. Vähemmistöllä on monia ongelmia, ja romanit kohtaavat syrjintää. Oikeusministeri Tuija Brax myöntää, että romanien perusoikeudet eivät toteudu."

"Virkamiehet selvittävät parhaillaan, miten syrjintälakia pitäisi kehittää. Erityisesti pohditaan romanien syrjintää, Brax sanoo."

""Romaneihin kohdistuva syrjintä on yksi vakavimpia syrjinnän muotoja. Eikä tilannetta tietenkään voi hyväksyä", sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen sanoo."

reino said...

Joo, tuo on ihan totta. Hesari yrittää parhaansa mukaan antaa sellaisen käsityksen, että mustalaisiin kohdistunut syrjintä on syynä mustalaisyhteisön sisäisiin ongelmiin, kuten verikostoon.

Tosiasiassahan asia menee päinvastoin, eli mustalaisten omat teot, käytös ja kulttuuri (verikostoineen yms.) aiheuttavat sen, että moni ei halua mustalaisia naapuriinsa asumaan.

IDA said...

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että minut on vihdoinkin lyöty Reinolan ritariksi? Voisin nimittäin perustaa tehtaan ja pistää vähän rautaa rajoille.

"Hänen mielestään romanien pitäisi sopeutua valtaväestön kulttuuriin."

Tuo todistaa, että Hesarin toimittajat eivät ole ainoastaan kirjoitustaidottomia vaan myös lukutaidottomia. Lumberghan ei missään kohtaa sano noin. Hänen mielestään heidän pitäisi sopeutua maan lakeihin, mutta kirjoituksessa hän selvästi korostaa, että romanikulttuurista kannattaa pitää kiinni. Lukuun ottamatta juuri verikostoa ja muuta rikollisuutta.

Anonymous said...

Pravdassa jatkoa Lumbergin kirjeelle, nyt annetaan suunvuoro romaneille jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan:

"Nuorten naisten mielestä verikosto on hyväksyttävä ja oikeutettu tapa ratkoa romanisukujen välisiä asioita, mutta koston tulisi olla henkilökohtainen ja rajoittua perheeseen."

Nämä ovat vissiin niitä hupaisia kulttuurien erityispiirteitä joita vaan pitää suvaita. Monikulttuuri, menolippusi heimoyhteiskuntaan.

http://lyhytlinkki.net/?jpdcavnq

reino said...

Joo. Aika hyvä. Nähtävästi tämä Lumbergin(kin) juttu alkaa herättää keskustelua ihan tosissaan. Ja se on todella hyvä asia.

Minun mielestäni tuo lainaus noiden nuorten naisten puheista kertoo kaiken. Aivan kaiken.

Tämän jälkeen kysymys on, että kumman kanssa haluat elää samassa yhteiskunnassa ja kumman pelisäännöillä mennään: Riku Lumbergin vai näiden verikostoa kannattavien parikymppisten naisten.

Ei siinä mitään, kyllähän spermanaamoissakin (vai olisiko valkolainen tässä yhteydessä poliittisesti korrektimpi termi) on sellaisia parikymppisiä pissiksiä, jotka tykkäävät nähdä verta. Kunhan se ei ole omaa. Ja mielellään usuttavat tyhmät nuoret pojat lyömään toisiaan. Mutta jostain syystä minä ainakin suhtaudun Tamaran ja Sonjan puheisiin paljon vakavammin.

Enkä minä kyllä halua elää niiden valkolaispissistenkään säännöillä. Katsokoon omaa vertaan, jos se kerran niin kiihottaa.