29.5.07

VPM-sarjakuva

Meitä on kohdannut suuri ilo. Jussin vieraskirjastakin tuttu nimimerkki Tuumailija päätti siirtää klassisen Valkoparraton mies saa veronkorotuksen -tarinan sarjakuvamuotoon. Valkoparraton on viattomasti haravoimassa pihaansa, kun paikalle saapuu jotenkin viehkeän tutunoloinen tarkastuspartio.

Kolmiosaisen sarjakuvanovellin viimeinen osa julkaistaan perjantaina.

(Jos on vinkkejä skannausresoluution tai koon tai muun suhteen, niin kertokaa. Typerät väritykset ovat minun tekosiani. Napsauta kuvaa nähdäksesi isomman version.)Meno senkun kovenee. Valkoturkiton alpakka yrittää vain haravoida pihaansa kaikessa rauhassa, kun tarkastusvaltuutetut kyselevät häneltä kummia.


Kolmas ja viimeinen osa. Huikean sarjakuvaseikkailun nuiva loppuhuipennus:

16 comments:

Kekke said...

Aika hyvää grafiikkaa. Ei muuta kuin Kemin Sarjakuvapäiville kilpailuun. Ne tekee siellä joka vuosi sellaisen kokooma-albumin voittajatöistä, tuolla on aika hyvin mahkuja - suomalainen sarjakuvantekijäskene voi olla yllättävän reinomaista.

Anonymous said...

Meno alkaa olemaan suorastaan hulvatonta!!! :-D

Anonymous said...

Hyvin sää värität XD

Anonymous said...

Melkonen parivaljakko nuo itse suvaitsevaisuuden suurlähettiläät.

Millänhan VPM joutuu maksamaan velkansa Intian alkuperäisväestölle?

Anonymous said...

Lisää vaan sarjakuvaa kiitos :D

Tiesitkös Reino, että sinulla on oikein nimikkobändikin ;P? Tosin nyt ovat muuttaneet nimensä ameriikkalaiseen suuhun paremmin sopivaksi Raynoksi.

http://cdbaby.com/cd/reino

Avrelivs said...

Hah, loistavaa! Eipä tuohon voi juurikaan mitään lisätä.

Anonymous said...

Aika heikkoa, tuolla ei kansansuosiota kerätä. Naivistista naurettavaaa analfabeettipaskaa. Pitäydy kirjallisessa ilmaisussa, kiitos. Tuolla saastalla teet lähinnä hallaa kansallismielisille, luulin että olisit normaalia fiksumpi mutta nähtävästi veikkasin väärää hevosta.

-Leon

reino said...

Heh. Määkin luulin aikanani, että olisin normaalia fiksumpi. Totesin sitten veikanneeni väärää alpakkaa.

Nyt olen ottanut lähinnä sen linjan, että en mää tässä mitään kansansuosiota koitakkaan kerätä. Mää koitan vaan, että alpakka oppis vetään pulkkaa. :tuntematonsotilas:

Itse olen ehdottomasti kirjallisen ilmaisun mies. Mutta minusta on ollut erittäin kiehtova kokeilu nähdä, millaisen muodon nämä hyvin kirjallisviritteiset VPM-tarinat saavat sellaisen ihmisen käsissä, joka hahmottaa maailmaa enemmän visuaalisesti. Ainakin itseäni nämä ovat naurattaneet aivan simona. :rosameriläinen:

Siitä nyt ei päästä ikinä mihinkään, että aina jokin on jonkun mielestä heikkoa paskaa ja saastaa. Mutta mites sitten suu pannaan, kun mä pistän vaihteen kakkoselle ja rupean oikein tosissani kirjoittamaan väkevää ja raadollista (mutta toki äärimmäisen kirjallista) saastaa?

Ei tämä ole mikään kansallismielisten Pravda tai viisauksien Tonava. Tämä on alpakankasvatusta käsittelevä blogi, jonka tarkoituksena on taistella asenneilmastonmuutoksen puolesta.

kojootti said...

Anonyymi-Leon kirjaili:

...naurettavaaa analfabeettipaskaa

Analfabeetti: luku- ja kirjoitustaidoton ihminen

Tuollaisten sanojen käytön yhteydessä pitäisi olla tarkkana oman lukihäiriönsä ja kolmoisvokaalien kanssa. :syöpaskaaurpo:

Miikka said...

Minulle tuli lähinnä mieleen kulttuurijulkaisu Myrkky. Ei kolahda.

Anonymous said...

Heh, heh...

Tämä pelasti aamuni. Kullervolla oli hieman huono aamu ja juuri hetki sitten profetoin kuinka jokin b-luokan ydinasevalta päästää maapallon taudista nimeltä Homo Sapiens.

Tämä piristi ja uskoni ihmiseen palasi!

Kullervo

Kekke said...

Olenko mää missannut jotain vai mikä tää alpakkajuttu on? Onhan se kyllä sympaattisen oloinen elukka, ei sen puoleen.

Leonille ja muille voisin sanoa wanhan kansanviisauden: Tee ..kele itte paremmin.

reino said...

En mä tiedä oletko sä missannut mitään, mutta selvästikin olet ollut yhden yövuoron poissa päivystyspaikalta. ;)

Alpakka on sympaattinen otus. Ei pahaa sanaa alpakasta.

Anonymous said...

Mikä on alpakka?

reino said...

Alpakka eli uushopea on matalasti koulutettu ja syrjäytynyt eteläamerikkalainen kamelieläin, jonka lähisukulainen on laama. Näiden villejä kantamuotoja ovat vikunja ja guanako.

Hauskoja vesseleitä. Siitä on kuvakin tuossa vieressä. -->

Kekke said...

Mä saan seksuaalista värinää sanasta "vikunja"....

Krhm. Asiaan.

Kokeelliseksi meni hiukan tämä sarjakuva, mikä välttämättä ei ole paha.