21.1.07

Ciclistalle kissankuva

Hyvä ystäväni ciclista pitää kissoista. Kaikenrotuisista ja -värisistä. Ajattelin ilahduttaa häntä kissan kuvalla.

Oheisessa piilokuvassa on Hyeena. Hyeena on kis-sa. Hyeena on myös xe-no-fo-bi. Kun vieras kolli tulee pihaan, Hyeena pörhistää karvansa ja mouruaa vieraalle urokselle ankarasti. Onneksi kyseessä on vain opittu käytös, jonka Hyeena on omaksunut isännältään, joka on nat-zi. Jos Hyeenalla olisi mahdollisuus tutustua muita reviirejä edustaviin eläimiin ilman natsipropagandan tuomia asennekiristymiä, hän toimisi arkisissa askareissaan aivan eri tavalla.

Kuvassa Hyeena on pienellä kerällä. Hyeenan isäntä on oppinut kissaltaan pienellä kerällä olemisen tärkeyden. Tämä todistaa, että monikulttuurisessa yhteiskunnassa eri rodut (kis-sa ja Na-zi) voivat oppia toisiltaan sekä negatiivisia että positiivisia asioita.

Pienellä kerällä ollessaan Hyeena muistuttaa Jin ja jang -symbolia. Kiinalaisen filosofian mukaan musta ei edusta pelkästään hyvyyttä eikä valkoinen pelkästään pahuutta, vaan nämä kaksi perusvoimaa, hyvyys ja pahuus, ovat läsnä kaikissa inhimillisissä olennoissa ja tavallaan täydentävät toisiaan. Tämän maailman ciclistojen on vaikea ymmärtää, että pahuus tai hyvyys eivät ole absoluuttisia asioita. Absoluuttisen pahan ruumiillistuma (na-tzi) voi tykätä kissoista, mitä yleensä pidetään positiivisena piirteenä ihmisessä. On myös teoreettisesti mahdollista, että absoluuttisen hyvän edustajassa (nee-ke-ri) saattaisi olla jotain negatiivisia ominaisuuksia.

Jos itse lukisin tätä juttuani edes pari kuukautta aikaisemmin, huutaisin tässä vaiheessa itselleni, että älä nyt helvetissä leikilläsikään julistaudu natsiksi, koska sen jälkeen suvaitsevaiset käyttävät sitä leimaa perustellakseen, että mitään sinun sanomaasi ei tarvitse ottaa vakavasti eikä se ansaitse vastausta. "Ei meidän rasisteille tarvitse mitään perustella."

Niin minä ajattelin vielä pari kuukautta sitten. Että jos minä kukkasten kielellä ja söpöjen kissojen kuvilla esittäisin asiani, niin ehkä joku toista näkökulmaa edustava kuuntelisi ja lähtisi mukaan keskusteluun. Mutta eihän se niin mene. Sen jälkeen kun Hurrikaani Katariina vaimeni, minä olen netissä huutanut hullun lailla, ja satunnaista AKV:tä lukuunottamatta vastaan ei ole tullut ainuttakaan toisen näkökulman edustajaa, joka olisi pystynyt kahta viestiä kauempaa asialliseen keskusteluun. Minä jään yhä odottamaan sitä "suomalaisten suvaitsevampaa puoliskoa, joka yrittää muokata rasistien asenteita asia-argumentein". Sitä minua paremmin asiat ymmärtävää puoliskoa, josta Anna-Mari Sipilä tämän sunnuntain Hesarissa kertoi. Mutta sitä ei ikinä tule.

Nämä annamarit eivät halua kuulla ajatuksia, jotka ovat heidän mielestään vääriä. Tarvittaessa he laittavat kädet korville, silmät kiinni ja huutavat suureen ääneen äbäläwäbälää. Mitä tahansa, ettei tarvitsisi kuunnella. Keskustelemaan heistä ei ole.

Natsismin ja rasismin määritelmiä on viime aikoina lavennettu siinä määrin, että ne kattavat aivan kaiken.

Minun mielestäni ei ole kohtuuton vaatimus, että tulevien sukupolvien suomalaiset saisivat jatkaa elämistään tässä maassa suomalaisen kulttuurin, arvojen ja perinteiden mukaisesti. Jos sen toivominen tekee minusta natsin, niin hip hap huu: "Heil Hitler, muil Mussolin, meil reino!"

Minun mielestäni on selvästi nähtävissä, että se sama politiikka, joka aiheuttaa "huutavan työvoimapulan", vaikka meillä samaan aikaan on satoja tuhansia ihmisiä vailla työtä ja elämän tarkoitusta, tekee hyödyllisten maahanmuuttajien tänne töihin tulemisen mahdollisimman hankalaksi ja samalla houkuttelee tänne nimenomaan niitä, jotka haluavat loisia toisten kustannuksella. Eikä tämä perustavoite tule "työperäisen maahanmuuton" myötä mihinkään muuttumaan. Ja osa niistä hyödyttömistä tulijoista on niin vahingollista ja pahaa väkeä, että sellaista ei ole totuttu täällä näkemään viimeiseen sataan vuoteen. Tai muutamaan sataan. Maahanmuuttajissa on eroja. Ja jos tämän sanominen ääneen tekee minusta rasistin, niin en voi muuta kuin olla reilusti rasisti ja lainata Henry Aaltosen, kuuluisan mustalaisrunoilijan sanoja: "Lissun lässyn luupi luu!"

26 comments:

Anonymous said...

Lueskeltuani tätä blogia aion kertoa muutaman mietteeni:

Asustelen täällä Sveitsissä joka on ottanut hurjan määrän asylymseekereitä vuosien varrella.

Suurin osa rikoksista (raiskaus, pahoinpitely, huumekauppa) ja jopa leijonanosa auto-onnettomuuksista on tapahtuu ulkomaalaisten (tyyppiesimerkki ex-jugoslaviasta tullut nuorimies) toimesta. Lisäksi ulkomaalaismassat ovat gettoutuneet tietyille alueilla johin minun näköiselläni ja kokoisellani suomitytöllä ei ole asiaa iltaisin. Täällä tilanne on kuitenkin jokseenkin hoidossa ja poliisipartioita on kaikkialla. Toista se on Helsingissä: siellä saa oikeasti pelätä kuten siellä asuva nuori naispuolinen kaverini.

Jännää on huomata kuinka uusi ex-jugoslaavisukupolvi ei ole vieläkään integroitunut Sveitsin tapoihin ja oloihin. 16-vuotias jugoteinityttö käveli kerran vastaan ja alkoi tuosta vaan valittamaan minulle kuinka vähän kaupunki maksaa hänelle avustuksia (n. 40 EUR viikko), ei kuulemma jaksa opiskella eikä jostain syystä voi käydä töissäkään (tupakka kyllä maistui). Kannattaa muistaa että Sveitsissä kannustetaan työntekoon, verot ovat alhaiset ja täällä ei ole aivan yhtä anteliasta sosiaaliturvaa mitä Suomessa. Ne jotka käyvät töissä kerryttävät kuukausittain "sosiaaliturvarahaa" itselleen palkastaan. Paljon parempi systeemi mitä Suomessa eikä heitetä rahaa laiskojen teinipummien jalkojen eteen.

Ai niin, ennen jugoslaaveja Sveitsiin tuli laaja italialainen maahanmuuttajajoukko. He käyvät töissä, osaavat kielen ja kulttuurin (mikä on melko eri kuin Italiassa) eivätkä ole rikostilastojen tähtiä. Heidän integroituminen on onnistunutta ja alkuperäiset sveitsiläiset myöntävät tämän (kaikki joiden kanssa olen puhunut asiasta sekä media, päättäjät jne.)

Kaupunkialueiden (etenkin Zurich) koulujen taso on laskenut, syy on siinä koska maahanmuuttajien lasten vanhemmat eivät ole halunneet tukea lasten saksan kielen oppimista eivätkä tee minkäänlaista eforttia hankkiutuakseen paikallisten seuraan. Tulos: opetuksen laatu laskemassa jatkuvasti koska oppilailla ei ole edes tarvittavaa peruskielitaitoa osallistua opetukseen. Muutamasta tyhmästä päästä kärsii koko luokka.

Suomalaisena en ole koskaan saanut huonoa kohtelua alkuperäisiltä sveitsiläisiltä: teen laillisesti työni, maksan veroni ja noudatan sveitsiläisen yhteiskunnan sääntöjä. Edes paantunein oikeistolainen ei ole koskaan tullut vittuilemaan minulle mistään. Eikä ole syytäkään, meillä on hyvä maine täällä ja maiden välinen ystävyystoimintakin erittäin aktiivista.

Viime vuonna äänestettiin, pitäisikö passittomilta asylymseekereiltä evätä pääsy maahan. Tätä taktiikkaa he tiettävästi käyttävät (heittävät passinsa pois) jotta saisivat helpommin oleskeluluvat ja pitkän käsittelyajan. Onneksi tänne saatiin uusi laki ja kieroijilta on pääsy evätty, heidät käännytetään rajalta ilman mitään käsittelyaikoja (EU saa sitten hyysätä heitä). Viherpiipertäjät (niitä on joka maassa joo) kyllä kävivät spreijaamassa pari rakennusta ja itkemässä telkkarissa kuinka Sveitsi eristäytyy kulttuureilta, mutta minun mielestäni Sveitsi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nimenomaan koulutetuille ulkomaalaisille joiden tavoite on tehdä töitä, maksaa veroja ja sopeutua maan tavoille.

Jos jatkossa voisi jotain parantaa sekä täällä että Suomessa, niin antaisi yrityksille valtaa päättää kenet heiraa: paras henkilö saakoon duunin. Näin annetaan myös niille fiksuille maahanmuuttajille mahdollisuus työpaikkaan ilman paperisotkuja lupien kanssa. Eikä mitään syrjintähöpötyksiä eikä rasisimivaltuutettuja saa sotkea työhönottokuvioihin sillä yritys on yritys (=yksityisten ihmisten vetämää/aloittamaa liiketoimintaa) eikä mikään jeesustelujärjestö, jolla tulee olla päätäntävalta omasta liiketoiminnastaan ja henkilöstöhallinnostaan.

Lisäksi kaikille ulkomaalaiselle ehto: mikäli tekee rikoksen (lue: ryöstö, raiskaus) niin välittömästi ulos maasta ja porttikielto.

Tästä tuli nyt pidempi mitä oli tarkoitus...

Tschüss,

Eli

Anonymous said...

Lisäys äskeiseen kannanottooni:

Eikä mitään syrjintähöpötyksiä eikä rasisimivaltuutettuja saa sotkea työhönottokuvioihin sillä yritys on yritys (=yksityisten ihmisten vetämää/aloittamaa liiketoimintaa USEINMITEN, korporaatiot asia erikseen mutta kuitenkin ihmiset aina takana) eikä mikään jeesustelujärjestö. YRITYKSELLÄ SIIS TULEE OLLA TÄYSI päätäntävalta omasta liiketoiminnastaan ja henkilöstöhallinnostaan, (lue: kenet ottaa töihin ilman perusteluja kenellekään valtion alaiselle ählämvaltuutetulle)

Pahoitteluni hiukan slangimaisesta ja typomaisesta kirjoitustyylistäni, toivottavasti silti ymmärsitte pointtini.

Eli

reino said...

Kiitos, Eli, kommenteista.

Ja tämä siis Sveitsistä, jota me Suomen kansallismieliset kansanäänestyttäjät pidämme kansaa lähellä olevan demokratian mallimaana. Niin kuin se varmasti onkin. Mutta helppoa ei ole missään.

Jukka Aakula said...

Ciglistan on kanssa on josku ok:kin keskustella mutta jostain hänellä on sellainen näkökulma että kansallismieliset eivät pidä ulkomaalaisista.

Ikään kuin ulkomaalaiset olisivat joku yksi ryhmä. Eikö se ole jo jonkin asteista rasismia että väittää että kaikki ulkomaalaiset ovat samaa porukkaa ja siksi jos joku ei pidä neekereistä hän ei pidä ulkomaalaisista.

Sana "värillinen" jolla kiinalaiaset leimataan kuuluvaksi samaan porukkaan mustien kanssa on melko raisistinen. Entä tämä termi "minority problems" jota poliittisesti korrektit käyttävät ei-valkoisisten ongelmista. Tällä termillä heitetään lokaa kiinalaisten, intialaisten, korealaisten ja juutalaisten päälle - ei heillä ole mitään sen kaltaisia "ongelmia" (halu vasrastaa, vaikeuksia työmarkkinoilla") joita neekereillä USA:ssa on.

reino said...

Kyseessä on leikattu uros.

reino said...

Leikattu uros on ihan hyvä sukupuoli.

Tosin me ollaan Hyeenan kanssa sovittu, että se saa yhtenä päivänä viikossa olla fiiliksen mukaan sukupuoleltaan narttu, hemafrodiitti, ituhippi, lähiövalas tai ihan mikä vaan, kunhan myyrät ja hiiret pysyy herran nuhteessa. Tähän mennessä Hyeena ei ole vielä käyttänyt tätä optiota kertaakaan. Mutta kyllä se on tasa-arvosuunnitelmaan kirjattu.

reino said...

Semmosta se meidän raadonsyöjien elämä välillä on.

Vain raadonsyöjä on rasisti. :)

Anonymous said...

Minulla on vahva emotionaalinen ja fyysinen vaste uroseläinten leikkelemistä vastaan.

Olen miettinyt miksi minua aina vihlaisee kasseista kun joku mainitsee moisen. Olinkohan edellisessä elämässäni apaattiseksi leikelty persoonaton rakki. Mene ja tiedä.

Tunnen voimakasta myötätuntoa varsinkin silloin kun näen noiden sameasilmäisten, ilottomien luontokappaleiden tullessa vastaan emäntänsä kanssa.

Anonymous said...

Kyllä kai se jokaisella uroksella hyytävi veren kun pallien poistosta puhutaan. Meikäläisen koira ei kylläkään ole mikään persoonaton rakki, vaikka "ruunattu" onkin: sorvasi kylmästi naapurin narttukoiraa kankkuun vaikka pallit jäi matkasta jo viisi vuotta sitten.
Mitähän Ciclista sanoisi siitä, että tämän kyseisen nartun nimi oli Taisto, onko rasismia vai peräti sovinismia?

Anonymous said...

Jaah vai tarkoittiko Kami kenties aviomiehiä "sameakatseisista" kirjoittaessaan heh.

Anonymous said...

ciclistan habitus kirjamakuineen antaa sellaisen vaikutelman, että hän on seksuaaliselta suuntaukseltaan poikkeava ja hänellä on rakastajanaan karvakäsi tai lakupötkö. En nyt keksi miksi muuten hän kävisi säänöllisesti kirjoittamassa sisällötöntä roskaa lähes kaikkiin tietämiini edes hitusen kriittisiin blogeihin.

Et sää ciclista meitä enää hämää, joten lopeta se kissojen kuvien haaliminen sivuillesi. Tai no, onhan se singaporelainen ainakin ihan MILF!

Huomaa, en ole rasisti koska mulla on asian fever.

Anonymous said...

Sozaburo: pliide älä solvaa ciclistaa. Henkilöön ominaisuuksiin menevä arvostelu ei ole asiallista ja vaikka ciclista sitä tekeekin omassa blogissaan, ei kannata vajota hänen tasolleen.

Hän ei muuten enää halua keskustella, mikä ei ole yllätys. Kaava keskustelun kulussa on aina sama ns monikulttuuriuskovaisen kanssa:

1. Otetaan lause tai joskus jopa esitetty fakta sieltä täältä, irrotetaan ne asiayhteydestään, kommentoidaan niitä, mutta ei esitetä mitään taustoja tai analyysiä yhteenvedosta puhumattakaan
2. Ainoa fakta on monikultturistajan mielipide
2. 'Faktat' loppuvat täysin
3. Rasistikortti kehiin (ciclistalla peräti nazis...:))
4. Pohjois-Korea -kortti esiin: ei me voida umpiotua blaa blaa...
5. Vittuilu
6. Häipyminen ja keskustelun lopetus

Käsittääkseni ciclista on tuossa 5:n ja 6:n välillä.

Anonymous said...

Nou. I am just mykistynyt saamastani huomiosta.
Itse asiassa minulla ei ole mitään tarvetta keskustella teidän kanssa. Kai nyt sen olet huomannut, vai?
Kyse on ihan jostain muusta... Vähän sama juttu kuin apinoille heittelisi banaaneja :)
Gracias mucho sobre la atención. Imprimiré esto hacia fuera para mi tocador en el campo.
شكرا جزيلا عن الاهتمام. سأقدم هذه المطبوعه الى المرحاض بلدي في الريف.

reino said...

Mitä ihmettä tuossa oikein lukee??

nenialamuup okkim?
عرقي, عنصري

Anonymous said...

Luulen, että ei ole todellakaan väliä mitä siinä lukee.

'Todellinen lahjattomuus on kyvyttömyyttä ilmaista itseään ymmärrettävästi usealla kielellä.'

Ainakin suomi ja englanti on ciclistalla tuossa kategoriassa...:).

kojootti said...

Tulkintani mukaan kyse on kuitenkin hahmosta nimeltä: Alittna-Neemah Okkaaj. Siis tämä urbaanien tarujen profeetta ja silmän- ja merkityksenkääntäjä.

Voin toki olla väärässäkin, mutta kirjoituksessa käsiteltiin jokseenkin sujuvasti ja luontevasti sekä apinoita että heidän kansallisruokalajiaan banaania, joten suurella todennäköisyydellä on kyseessä juuri toinen edellä mainituista erikoismiehistä.

On upeaa, että he aina toisinaan suvaitsevat laskeutua tavallisen kansalaisen tasolle ja lausua jotakin ylevää. Kiitos.

Lääkityksen annostelusta olisin ainoastaan hieman huolissani, sen verran pahasti menevät kielet sekaisin samassa lauseessa ja kappaleessa. Ei mitenkään voi olla helppoa olla generalisti ja linkvisti, joten tämäkin on täysin ymmärrettävää.

Anonymous said...

Sellaisiahan ne kakkajutut ovat.
Tunnista kakkasi!!

Kummituskakka:
Tiedät kakanneesi, vessapaperissa on kakkaa mutta vessanpönttö on tyhjä!!

Teflonpäällysteinenkakka:
Tulee ulos niin livakasti ettet huomaa sitä lainkaan. Ei jätä jälkiä paperiin: joudut kurkistamaan pönttöön varmistuaksesi että olet kakannut.

Siirappikakka:
Edellisen vastakohta. Koostumukseltaan kuin kuumaa tervaa. Pyyhit takapuolesi 12 kertaa mutta silti se jää likaiseksi. Päädyt tunkemaan vessapaperia housuihisi ettei ne tahraantuisi. Kakka jättää pysyvätjäljet pönttöön.

"Jospa sittenkin"-kakka :
Olet jo pyyhkinyt ja olet nousemassa pöntöltä kun huomaat että sitä tulee lisääkin!

"Poksauta verisuoni päästäsi"-kakka:
Tälläinen kakka tappoi Elviksen. Ei putoa ennenkuin olet yltäpäältä hiessä, tutiseva ja punainen punnerruksen takia. Useimmiten tulee silloin kun sinulla on kiire.

Vellimahakakka:
Kakkaat niin paljon että painosi putoaa 5kiloa.

"Just nyt"- kakka:
Tälläisen sattuessa on paras olla 10 sekunnin päässä pöntöstä. Useimmiten sillä on jo pää ulkona ennekuin saat housusi alas.

"King Kong" - tai "Yöastian tukehduttaja" -kakka:
Tämä kakka on niin iso ettei se mahdu pöntöstä alas ellet pilko sitä pienempiin kimpaleisiin. Henkari toimii hyvin tässä tapauksessa. Tälläinen tulee useimmiten kun olet kylässä.

"Märät posket"- kakka:
Kakka osuu veteen poikittain ja aiheuttaa ison milskahduksen joka kastelee takapuolesi.

Toivokakka:
Istut pöntöllä krampissa, pieraiset pari kertaa, mutta kakkaa ei vain tule.

Käärmekakka:
Tämä on kohtalaisen pehmeä ja suurinpiirtein peukalosi paksuinen.
Tuntuu siltä kuin se olisi ainakin metrin pituinen.

Korkkikakka (myös Kiljuntakakka) :
Vielä kolmannenkin huuhtelu kerran jälkeen se kelluu pöntössä.
Hyvä Jumala kuinka minä pääsen tästä eroon?? Tämä kakka tulee myös useimmiten kun olet kyläilemässä.

Meksikolaiskakka:
Tiedät että on OK syödä taas kun peppuasi lakkaa kirvelemästä.

Olutkakka:
Tämä tulee kankkuspäivänä. Luulet, että kakka ei haise pahalle, mutta tämä ON paha.
Useimmiten joku odottaa vuoroaan vessaan oven takana. Myös tämä kakka tulee useimmiten kun olet kylässä.

Reikä-leipä kakka:
Tämä kakka tulee silloin kun sinulla on mahdollisimman kiire ja yrität pinnistaa sen nopeasti ulos. Tämän jälkeen hanuriasi sattuu noi 10-15 minuuttia aivan kuin olisit paskonut vähintään elefantin.

kojootti said...

Olikohan tuo perinteinen teekkarien kakkakategoriointi joku onneton yritys kostaa kostajalle hänen (eli minun) omalla nimimerkillään?

Kerrassaan nerokasta, jopa kaikessa surkeudessaan miltei säälittävää. Mutta ymmärrän kuitenkin aihepiirin olevan erityisesti perätuuppareiden mieleen.

Ei minulla sinänsä ole mitään kyseistä ritaristoa vastaan - huumorin tasossa olisi vielä tosin hiottavaa muun verbaalisen ilotulituksen ja plagioinnin lisäksi. Osa näiden turhanpäiväisyyksien tavaajista saattaa jopa tunnistaa kyseessä olevan ontuvan humoristin.

Kikkelis kokkelis vaan, sano.

kojootti said...

Apu-va. Kikkelistan blogin ja ties vaikka koko hahmon on ottanut haltuun nuo kikkuroita kirjailevat veijarit:

http://ciclista-ciclista.blogspot.com/

Sen siitä näköjään saa.

Anonymous said...

Aika jännä kehitys tuolla ciclistan blogilla. Näemmä aikuisetkin ihmiset kykenevät toimintaan jota olen tavannut teinien maailmassa. Välillä tuntuu että nettiympäristöissä ihminen on primitiivisimmillään ja varmasti näin onkin, sillä normeja ei ole.

On helppo hyökätä joukolla heikomman kimppuun tai huijata, valehdella ja provosoida.

Kun alkaa tulla tunnereaktioita, siinä vaiheessa kannattaa tehdä juuri noin kun Ciclista teki. Pillit pussiin vaan ja uutta kohden.

Samalla kertaa toki ihailen ihmisiä jotka kykenevät kirjoittamaan henkilökohtaisella tasolla asioita ja olemaan provosoitumatta.

Oma egoni on ainakin monta kertaa koetuksella koska nyrkkini ei yltä sen vittuilevan runkkarin™ leukaperiin ja jos ylttäisivät, mitä luultavammin vittuileva runkkari™ olisi alunperinkin ollut hyvin hiljakseen.

Tällä en tarkoita että väkivalta on tehokkain argumentoinnin ja mielipiteenilmauksen muoto, vaan että kyllä vittuileva runkkari™ sen kautta ymmärtää paikkansa elämän tikapuilla.

kojootti said...

Vittuileva runkkari™ saattaa joissakin tapauksissa olla yli satakiloinen väkivaltalajeja harrastava aseistettu veijari, joten saattaa olla parempikin, ettei bittimaailmassa nyrkit työnny näytöltä kenenkään nenään. Pidetään ne nyrkit siis omalla puolella näyttöä.

Anonymous said...

"Vittuileva runkkari™ saattaa joissakin tapauksissa olla yli satakiloinen väkivaltalajeja harrastava aseistettu veijari"

No sillähän minä siihen juuri vetosin, koska olen itse satakiloinen väkivaltalajeja harrastanut veitikka ja normaalimaailmassa ihmiset ovat minulle ystävällisiä. Enkä missään tapauksessa halua olla Vittuileva runkkari™.

Anonymous said...

Minun blogini on kehittynyt hyvin myönteiseen suuntaan.
Harmi vaan, että natsisiat ei sinne asti yllä edes sanallisine argumentteineen.
Sitä paitsi itse olen sitä mietä allä alle satakiloiset punnitaan neuvolassa.
Ja mies ei saa olla pöhöttynytläski kuten vaikkapa perussuomalaiset ehdokkaat!

kojootti said...

Ciclista mikään satakiloinen ole. Älä yritä.

Sulla varmaan on jo tällainen:
http://tinyurl.com/3bfj7h

reino said...

Oli pakko julkaista vielä tämä viimeinen "väärän kostajan" viesti, kun se kerran halusi lähettää meille kuvan parhaan kaverinsa Ciclistan pyörästä.

Mutta nyt hei molopää vaihdat nikkiä ja keksit jotain järkevää kirjoitettavaa. Tai sitten olet kirjoittamatta.

Mutta tuo Ciclistan pyörän toimintaperiaate oli kyllä hauska.

kojootti said...

Nyt alkaa sullakin reino mennä nikit sekaisin, mutta eipä ihme, näin oli minullekin käydä..

http://tinyurl.com/35wcpr

Onneksi "oikeat" reinot ja kostajat tulostuu linkkitekstinä sinisellä.