6.1.07

Kamelia ei jätetä

Tasavallan presidentti Tarja Halonen avasi Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden torstaina 4. tammikuuta Finlandia-talossa järjestetyssä avajaistilaisuudessa. Presidentti Halonen sanoi juhlahaastattelussa suomalaisten olevan hyvin kiitollisia sotaveteraanien sukupolvelle, joka ensin torjui itsenäisyyteemme ja demokraattiseen järjestelmäämme kohdistuneet hyökkäykset ja sen jälkeen jälleenrakensi isänmaamme.

Sodan kokeneen sukupolven uutteran työn tuloksena syntyi hyvinvoiva ja vauras Suomi. Suomen hyvinvoinnin tuhoaminen ja yhteiskuntarakenteen romuttaminen ei ollut mikään helppo tehtävä, vaan se vaati 20 vuotta järjestelmällistä, hiipivää mädätystä. Työperäisen maahanmuuton kokeneen sukupolven hyvin tuntema tunnuslause 'Kamelia ei jätetä' on henkinen perintö, joka velvoittaa tänäkin päivänä jokaista uussuomalaista.

Juhlavuoden keskeinen tavoite on epädramatisoida suomalaisuutta ja vaalia sitä ennen kaikkea elävänä, aktiivisena voimana, joka suuntautuu tulevaisuuteen.

Suomen 90-vuotisjuhlaa vietetään melko matalalla profiililla, onhan meillä 10 vuoden päästä odotettavissa vieläkin merkittävämpi tapahtuma, kun vietämme "Työperäisen maahanmuuton 25-vuotisjuhlaa".

Samoihin aikoihin on muitakin suuria juhlavuosia, kuten tulevassa EU-maassa Turkissa vietettävä "Armenialaisten epädramatisoinnin 100-vuotisjuhlavuosi". Voimme siis ilolla todeta, että 2010-luvun loppupuoli tulee olemaan aivan yhtä juhlaa.

9 comments:

Anonymous said...

"Armenialaisten epädramatisoinnin 100-vuotisjuhlavuosi".

Hahhahhahhahhahhaa! Voe helevettiläenen!

Oletko ajatellut hakea Hesariin humoristiksi? Vaikkapa Nyt-liitehän varmaan julkaisisi mielellään näin kärkevää ja hauskaa tekstiä. Siellähän ollaan nimenomaan kärkeviä ja hauskoja.

reino said...

Nyt-liite sopisi sikälikin hyvin, että sen toimituksen esimies Reetta Räty on minun journalistinen naisihanteeni: älykäs, kärkevä ja hauska.

reino said...

Tapahtuipa Armeniassa vuonna 1915:

Turkkilaiskomppania on juuri saapunut armenialaiskylään. Ankara kansanmurhaaminen alkaa. Talot sytetään tuleen, miehet tapetaan, naiset raiskataan ja tapetaan. Vanhat mummot kulkevat kylän raitilla suureen ääneen valittaen, ripottelevat päällensä palaneiden kotien tuhkaa (mutta eivät toki pukeudu säkkiin, kristittyjä kun ovat) ja repivät hiuksiaan.

Nuori luutnantti Kemal katsoo tätä hieman tuskastuneena ja puuskahtaa lopulta nenäänsä tuhahtaen:

"Älkää viitsikö olla noin kirotun dramaattisia. Palakaa! Kuolkaa!"

reino said...

ciclista, mä äänestin Niinistöä. ;)

Tarkennetaan sen verran, että en vääristele tuossa rakkaan presidenttisi sanoja, vaan hänestä kirjoitettua artikkelia. Mitään ei ole laitettu lainausmerkkeihin eikä mitään esitetä suorana sitaattina. Tarkka homma.

Anonymous said...

Paskanpuhuminen on Tarkkaa homma.

Vaan ethän sinä tätäkään julkaise.

reino said...

Ne, jotka ovat huolissaan rakkaan presidenttinsä sanojen vääristelystä, voivat hetken koittaa meittiä asiaa toiselta kantilta: miltä mahtaa tuntua meistä veteraanien tekoja arvostavista, kun Halonen ottaa sotaveteraanien työhön liittyvän tunnuslauseen käyttöönsä ja vääristelee siitä ikioman internationaalin solidaarisuuspolitiikkansa työkalun.

Alun perinhän kyse ei ollut mistään globaalista empatiasta, vaan siitä, että rajan yli oli tulossa piippalakkisia kavereita, joita piti estää tulemasta tänne, koska heidän aikomuksenaan oli monikulttuuristaa Suomi: tappaa miehet, raiskata naiset, ryöstää rahat ja lastata henkiinjääneet junanvaunuun Siperiaan vietäviksi, jotta tilalle voidaan tuoda siirtolaisia Neuvostoliiton eri osista.

Nyt Halonen käyttää samaa tunnuslausetta omassa kampanjassaan, jonka sanoma on päinvastainen: me emme muka saisi suojella Suomea vierailta maahantunkeutujilta. Emme edes silloin, kun näillä on samat kepposet mielessään kuin piippalakkisilla kavereilla aikanaan.

Jukka Aakula said...

Halonen jatkaa Otto-Ville Kuusisen linjalla. O-VK:han oli ensimmäinen todellinen vasemmistolainen rajojen madaltaja.

Olisi siinä kummasti epädramatisoitu suomalaisia kun tänne olisi tuotu heikosti Suomea puhuvia virkamiehiä Venäjältä.

Sillä kertaa Kuusisen-Halosen linja epäonnistui.

Anonymous said...

Saattaa "Ciccelista"lla olla ristiriitaiset fiilarit, kun yhtäältä täytyy puolustaa vanhoja setalaisia ja toisaalta homovastaisia muslimeita. En haluaisi olla hänen kalsareissaan.

Anonymous said...

Kansanmurhaa ihannoiva lausunto sisälsi myös juutalaisiin kohdistuvan uhkauksen, koska siihen sisältyi peitelty kehotus ryhtyä väkivaltaan kansanryhmää vastaan.

HS. 4.11.2006