23.2.12

Työntekijä tarvitsee erityistä herkkyyttä

Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista suurin osa on kokenut väkivaltaa, mutta vastaanottokeskuksissa siihen puututaan vaihtelevasti.

Maahanmuuttajanaisia auttava Monika-Naiset liitto on kouluttanut työntekijöitä tunnistamaan ja auttamaan väkivallan uhreja. Kolmivuotisessa hankkeessa olivat mukana Kotkan, Kemin, Rovaniemen, Oulun, Joutsenon ja Kajaanin keskukset.

"Huomattiin, että väkivaltatyö oli jäänyt satunnaisten työntekijöiden harteille, vaikka sen pitäisi olla rutiinikysymyksiä", kertoo liiton projektipäällikkö Nnenna Allinen-Calderon.

Koulutuksen lisäksi käytännön työhön on laadittu käsikirja, jossa opastetaan esimerkiksi, millaisia kysymyksiä voi esittää ja mihin uhrit voi ohjata. Turvapaikanhakijoille on tuotettu eri kielillä materiaalia uhrin oikeuksista ja palveluista Suomessa.

Väkivallasta puhuminen koetaan usein vaikeaksi.

"Työntekijä tarvitsee erityistä herkkyyttä", Allinen-Calderon sanoo.

Hanketta rahoitti Euroopan pakolaisrahasto.

3 comments:

reino said...

Vievät multa duunit saatana.

Näin lama-aikaan ajattelin, että tienaan leipäni sarkastisena vitun vihabloggaajana.

Mutta hesarilaiset tulee ja vie multa duunit.

http://www.hs.fi/kotimaa/Suurin+osa+turvapaikanhakijoista+kokenut+v%C3%A4kivaltaa/a1305556252954

Yrjöperskeles said...

Menikö se niin, että nää naiset joita on hakattu, ovat tulleet niitten hakkaajiensa kanssa tänne Suomeen? Ja elävät koko porukka suomalaisten rahoilla. Jäikö multa jotakin ymmärtämättä vai olenko tyhmä, tai jopa rasisti?

reino said...

Hakkaajat ja alistajat voi tietenkin noutaa myös myöhemmin perheenyhdstämisen kautta, jos eivät tule heti samalla reissulla. ;)