16.8.07

Valkeala, osa II - Kärsimyksen hinta

Kouvolan Sanomat uutisoi paperiversiossaan 15.8. oikeudenkäyntiä, jossa puidaan viime tammikuun tapahtumia valkealassa. Jos faktat eivät ole tiedossa, kannattaa lukea myös osa I.

"Valkealassa asuva yhdeksänhenkinen kurdiperhe joutui viime tammikuussa omakotitalossaan käsittämättömän hyökkäyksen ja törkeän kotirauhan rikkomisen uhriksi."

Törkeäähän se kieltämättä on, että mennään kirveellä hakkaamaan toisen ovea. Mutta minun mielestäni tuossa hyökkäyksessä ei ole mitään käsittämätöntä. Kuten Kouvolan Sanomat meille 26.1. kertoi, hyökkäystä oli edeltänyt vastaavanlainen kotirauhanhäirintä, jonka yhteydessä nuori valkealalaismies oli pahoinpidelty omalla kotipihallaan.

"Valkealassa noin viikko sitten kurdiperheen kotiin tehdyn hyökkäyksen taustat ja motiivit alkavat paljastua. Isku oli kosto alkuyön tapahtumista, jossa noin seitsemän ulkomaalaistaustaisen miehen joukko pahoinpiteli vuonna 1985 syntynyttä Valkealassa asuvaa suomalaismiestä tämän kotipihassa.

Pahoinpitelyn uhri oli toinen Acarin perheen kotiin tehdyn iskun pidätetyistä. Tapahtumat alkoivat, kun hänen kotinsa ikkunaan heitettiin jotain lauantaita vasten yöllä noin klo 2. Kotona oli pariskunta ja toisella vuodella oleva lapsi.

Mies meni ulos ja joutui miesjoukon pahoinpitelemäksi. Häntä potkittiin ja lyötiin rautaputkella. Uhrin mukaan pahoinpitelijöiden joukossa oli kauempaa Suomesta tulleita ulkomaalaistaustaisia miehiä. Acarin perheestä ei tiettävästi ollut ketään paikalla."

Kun vielä ottaa huomioon, että iltapäivälehtitietojen tällä pahoinpitelyn uhriksi joutuneella oli ollut jo aikaisemmin kähinää kurdiperheen vanhimman pojan kanssa, en pidä lainkaan käsittämättömänä, että hän lähti selvittämään, mitä kurdi tietää tästä joukkopahoinpitelystä. Itse asiassa se on minun mielestäni erittäin luonnollinen reaktio.

Kuten tiedämme, homma meni sitten överiksi. Talon ulko-ovi rikottiin kirveellä ja keittiön ikkuna sekä auton ikkuna rikottiin. Myös postilaatikko, suihkulähde ja talon kotihälytysjärjestelmä vaurioituivat. Kurdiperhe säilyi kuitenkin ilman henkilövahinkoja. Tekijät on saatu kiinni ja he eivät varmasti tule enää syyllistymään vastaavaan tekoon.

En halua vähätellä noita materiaalisia vahinkoja, mutta ulko-ovia ja ikkunoita saa Rauta-Otrasta. Mutta jos seitsemän miestä hakkaa yhtä rautaputkella päähän, niin siinä voi mennä henki. Ja yhtä lailla tuolla pahoinpidellyllä valkealalaismiehellä on perhe: vaimo ja pieni lapsi. Heidän kärsimyksistään ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut. Joidenkin tietojen mukaan pahoinpitelyn tutkimukset on lopetettu ja siitä on tehty syyttämättäjättämispäätös, koska tekijöitä ei saatu kiinni. Kuten jo tammikuussa ennustin. Väkisinkin jää sellainen vaikutelma, että poliisi ei ole edes halunnut tutkia tätä pahoinpitelyä, vaan kaikki voimat on keskitetty RASISTISEN TEON tutkimuksiin.

Kurdiperheen henkisille kärsimyksille sen sijaan on määritelty tarkka hinta. Se on heidän asianajajansa vaatimuksen mukaan 2000 euroa per henki. Yhdeksänhenkisen perheen osalta se tekee 18 000 euroa. Rahastuksen makua? Elämä on.

Kouvolan käräjäoikeus antaa päätöksensä kansliatuomiona kahden viikon kuluttua. Joka tapauksessa on selvää, että näille kahdelle päätekijälle tuomitaan sakkoja ja erilaisia korvauksia niin paljon, että pojat ovat tällä yhdellä teolla pilanneet loppuelämänsä.

Selvennetään nyt vielä, että minä vastustan monikulttuuri-ideologiaa ja massamaahanmuuttoa nimenomaan siksi, että monikulttuuri-ideologia ja massamaahanmuutto vievät Suomea yhä enemmän siihen suuntaan, että yhä useampi ihminen joutuu rautaputkilla aseistautuneen jengin hakkaamaksi tai saa kirveen ulko-ovensa läpi. Ja minä en halua, että kukaan - siis kukaan - joutuu rautaputkilla aseistautuneen jengin hakkaamaksi tai saa kirveen ulko-ovensa läpi.

65 comments:

IDA said...

Todellista monikulttuurista priorisointia.

Pistä muuten Monsieur Budo spostia, koska tuo jippii ei toimi ja olisi asiaa.

Anonymous said...

ida: "Todellista monikulttuurista priorisointia."

Ei lisättävää. Tällainen perseily lisää kummasti punaniskan niskan punoitusta.

weekendsoldier said...

Itse olisin käyttäny muutamaa kanisterillista bensaa. Ja nyt voittekin ilmiantaa minut ajatuspoliisille:)

Anonymous said...

-Mutta jos seitsemän miestä hakkaa yhtä rautaputkella päähän, niin siinä voi mennä henki.<- Herra Pallonen ei näyttänyt rautaputkella hakatulta kun meille tuli.

- Eikä se tee ääriäärinatsineofasistirasistista yhtään sen huonompaa ihmistä, että hän katuu tekoaan ja lupaa korvata vahingot.<- Miten he meinasivat korvata koko perheen henkisen kärsimyksen, pienten lasten vihan ''suomalaissetiä''kohtaan? Miten nämä lapset voivat toimia suomelaisen yhteiskunnan hyväksi? Tätä hommaa ei raha korvaa.

-Rahastuksen makua?<-Edellinen. Plus: onko sinusta oikein että tästä koko rumbasta ehdottivat sadan euron maksua per henkilö? Niin suoraselkäisiähän he olivat. Olisitko itse valmis hyväksymään tuollaisen omalla kohdallasi?


T. Acarin perhe- Valkeala.

reino said...

Kappas. Tämähän menee mielenkiintoiseksi, jos edellisen kirjoittajan nimi pitää paikkansa. Ymmärsinkö oikein, että nyt olisi kyseessä Acarin perheen (vanhin?) poika?

Minä en voi mitenkään tietää, näyttikö tämä tyyppi hakatulta vai ei tullessaan teidän pihaanne.

Mutta sen minä tiedän ihan yleisen elämänkokemuksen perusteella, että tämän kyseisen yön tapahtumat eivät syntyneet noin vain yllättäen aivan tyhjästä. (Kuten asia on kaikissa lehdissä esitetty.) Olen aivan varma, että tätä ennen on ollut muutakin riitaa, kiusantekoa ja mahdollisesti tappelua puolin ja toisin. Haluaisitko kertoa oman näkemyksesi siitä?

Rahakorvauksiin henkisistä kärsimyksistä en ota kantaa. Mielestäni osoittaa tiettyä reiluutta, että pojat ovat suostuneet korvaamaan aiheuttamansa aineelliset vahingot. Henkiset kärsimykset ovat sitten asia erikseen. Kuten itsekin sanoit, ne eivät oikein ole rahalla korvattavissa.

En minä oikein osaa sanoa sitäkään, että miten pienet lapset parhaiten pääsisivät ylitse tuon ikävän yön tapahtumista. Mutta kyllä lapset tuosta ajan myötä toipuvat. Tärkeintä siinä toipumisessa on isän ja äidin sekä vanhempien lasten asenne.

Pienille lapsille kannattaa selittää, että vaikka yhden jengin kanssa on ollut riitaa, niin se ei tarkoita, että se riita ulottuisi kaikkiin suomalaissetiin, koko suomalaisesta yhteiskunnasta puhumattakaan.

Suomessa ihmiset toimivat yleensä yksilöinä. Vastaavanlaisissa tapauksissa sen suomalaisen kotirauhanhäiritsijän tai pahoinpitelijän koko suku tai perhe tuskin hyväksyisi hänen tekoaan ja seisoisi yhtenä miehenä/naisena hänen takanaan. Niinpä yksilön teon ei Suomessa tarvitse merkitä koko perheen, suvun tai yhteisön vihaa. Puolin tai toisin.

reino said...

Mikko Puumalainen lähetti mielenkiintoisen linkin. Kiitos.

Anonymous said...

Eivät niin, yleisen elämänkokemuksen perusteella et voi tietää esimerkiksi sitä, että saman yönä kun meille hyökättiin, isoveljeni ja eräs toinen rasisti(skini) oli saanut oikeuden päätöksen tapahtumasta, jossa tämä ao skini oli sivaltanut puukolla isoveljeäni.

Noh herää kysymys: Miten puukkotapahtuma liittyy tähän?

Pallonen(hyökkäyksen organisoija(''mukamasuhri'') ja tämä kyseinen puukottaja ovat hyvä ystäviä.

No mitä yritän sanoa?

Pallosen järjestämä skenaarion on nerokas. Ensin soitetaan poliisille ja tehdään rikosiloimtus siitä että tuntemattomat ihmiset olisivat tulleet pätkimään turpaan.

Sitten hankitaan kuski: neiti Pallonen. Kerätään riittävän suuri porukka 20-40 vuotiaita miehiä. Odotetaan että valot sammuvat ja perhe nukkuu. Sitten koputetaan ikkunaan, äiti katsoo ikkunasta kuka sielä on, ja samalla meinaa saada tunkkiraudasta naamaansa.

Pyydetään ulos:''Osman tule ulos, niin tapamme sinut'' Oikeudssa väitetään:''emme tienneet mihin olimmemenossa''

Noh ulkona on vastassa 7 hyvin valmistautunutta miestä kirveine, tunkkirautoine ja viidakkoveitsineen.Huutavat''Osman heitä kädessäsi olevat pois ja tule yksin''. Lopulta kun tulosta ei syntynyt, juoksivat karkuun.

Suunitelmallisen hyökkäyksestä tekee se, miten autot oli sijoitettu ympäristöön, ja se miten
hyökkäys tehtiin kolmessa osassa.

Lisäksi viimeisin yritys tähtäsi selvästi tappamiseen: ensin pimpotettiin ovikelloa, siinä toivossa että joku tulisi avaamaan(mitään mainittavaa materiaalista vahinkoa ie ollut vielä sattunut). Jos joku olisi erehtynyt avaamaan oven, tai edes ollut ulko-oven ja välioven välissä, niin hän olisi todennäköisesti saanut kirveestä päähänsä. Kun ovea ei avattu, hetken kuluttua se avattiin omin keinon, lisäksi rikottiin ikkunat ja autojen tuulilasit.

Huomautan vielä, että Pallosen kanssa olimme olleet tekemisissä viimeeksi noin vuosi sitten, ja muita emme sitten tuntenutkaan.

Eli Blogin kirjoittaja voisi hieman pohtia onko hännen elämänkokemuksensa soveltuvaa näin raakaan journalismiin, jossa selvästi pyritään kliseisesti kapinoimaan valtamedian luomaa kuvaa vastaan, sillä mediahan on aina väärässä, ja pienet blogien kirjoittajat ynnä muut maailmanpelastajaskeptikot ovat oikeassa.

Korvauksista: hyväksyisitkö omalla kohdallasi ulkomaalaisen hyökkäyksen jälkeen korvaukseksi ikkunoiden korvaamisen? Tyyliin: olemme pahoillamme, mutta maksamme kyllä rikkoutuneen postilaatikon. Sitten kävellään kaduilla rintarottingilla niin ylpeinä, kun ei edes vastuuseen pistetty rikoksesta.

Mikä lapsiin tulee: psykologisesti on todistettua, että pienenä koettu traaginen tapahtuma ei noin vain pyyhyidy pois ylimääräisellä tuella. Lapsen tiedostamattomaan muistiin jäänyt jälki vaikuttaa myös tietoisiin tekoihin, kuten esimerkiksi: pelkotilanteisiin yksin ollessa, luottamuksen puutteeseen, ylimääräiseen stressiin tietyissä tilanteissa. Nämä asiat ovat kiistämättömiä faktoja ja on häpeällistä miten yrität värittää kahden tuhannen euron korvausta rahastukseksi jättämällä edellä mainitut asiat huomioimatta. Kuten sanoin, niitä ei voi rahalla korvata, 2000 euroa on vain lakisääteinen nimellinen arvo.

Viimeinen kappaleesi on meidän osaltamme turha, sillä vaikka olemmekin tuollaisen tapahtuman kokeneet, olemme silti suomalaisen yhteiskunnan sisällä, ja mielipiteemme eivät ole suomalaisita kovinkaan paljoa muuttuneet.

T. Ömer Acar(toiseksi vanhin)

Anonymous said...

Lisäksi haluaisin vielä muistuttaa, että antamasi kuva''nopeasta poliisityöstä vain ulkomaalisten kohdalla'' ei todellakaan pidä paikkaansa.

Kyseinen tapahtuma ei ollut suinkaan ainoa mikä meille on sattunut, mutte se on ainoa jossa poliisi on vaivautunut löytämään syylliset.

T.Ömer

Anonymous said...

Väittääkö Ömer Acar nytten että aikasemmin sattunut "Pallosen" pahoinpitely olisi muka aivan keksitty juttu?

Myöskin hänen väittämänsä siitä miten suomalaisten tekemä isku olisi muka ollut suunnitelmallinen tappokeikka, on minusta melko paikkaansapitämätön väite.

Lisäksi väite siitä miten heidän perheensä olisi tehnyt lukuisia ilmiantoja, joita ei sitten olisi tutkittu, on epäuskottava. Tälläinen asia olisi satavarmasti kerrottu lehdissä.

Ömerin kommenteista kyllä minusta se että hän on joutunut kokemaan suurta vääryyttä ja on siksi katkera tekijöille.

reino said...

Korvaukset henkisistä kärsimyksistä ovat olleet Suomen laissa vasta muutamia vuosia. En pidä koko käsitteestä, koska se johtaa helposti amerikkalaistyyppisiin vaatimuksiin, jossa joka asiasta on saatava vähintään miljoona. Minun mielestäni ei pidä yrittää korvata rahalla sellaista, mikä ei ole rahalla korvattavissa.

Tässä tapauksessa 18 000 euroa ei ole vielä mikään amerikkalaistyyppinen vaatimus, mutta summa on riittävän iso varmistaakseen sen, että kummankaan näistä tyypeistä ei kannata enää tehdä päivääkään rehellistä työtä elämässään. Ja tällainen ihmisten tarkoituksellinen syrjäyttäminen ja kostomentaliteetti ei perinteisesti kuulu sosiaalidemokraattiseen oikeudenkäyttöön.

En usko, että lapsille tulee tästä tapauksesta elinikäistä traumaa, mikäli siitä ei sellaista heille tekemällä tehdä.

Et kertonut, että mikä se puukotustapaukseen liittyvä oikeuden tuomio oli. Ilmeisesti jompi kumpi osapuoli (tai kumpikaan) ei ollut tuomioon tyytyväinen?

Nyt meillä on sitten laajempi kuvaus tapahtumien taustoista. Tosin vain toisen osapuolen näkökulmasta. Juttu näyttää aivan erilaiselta kuin se, mitä lehtien ja TV:n mukaan tapahtui.

Sitä minä en tiedä, että mikä on lopullinen totuus asioista. En tiedä myöskään sitä, kuka tässä on oikeassa ja kuka väärässä. Tällaiset jutut ovat usein sellaisia, että kukaan ei ole niissä oikeassa. Ei ainakaan jonkun pienen blogin skeptikkokirjoittaja. ;)

Mutta ymmärrä nyt, että minä kritisoin nimenomaan sitä, että suomalainen media ei nykyään edes yritä etsiä totuutta tai tutkia tapahtumien taustoja. Pelkkä rasismin toitottaminen riittää. Ja sillä keinoin ei luoda toimivaa yhteiskuntaa.

Toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ja rauhallista jatkoa. Osana suomalaista yhteiskuntaa.

Anonymous said...

Reino sä olet todellä törkeä! Varsinkin nuo lasten henkisistä kärsimyksistä esittämäsi käsitykset kertovat sinun olevan aika kaukana edes normaalista inhimillisyydestä, saati sitten totuudesta. Paljastaa myös, että sinulla ei ole omia lapsia.
Itse olet huliganismia vastaan. Mutta kun mamu sitä kohtaa, niin johan puolusteluja löytyy. Joo enhan ne reiluja, kun korvasivat aineellisen vahingon yms... Hyi helvetti mikä hyeena!

Anonymous said...

Niin käsityksesi asioista ovat todellakin ennakkoluulojen sumentamia. Omassa mielikuvituksessasi kun ajattelet että asioidehan täytyy mennä näin kun minähän nimä jutut tiedän...
On aika vaarallinen tapa muodostaa mielipiteitä.
Jos asiaa ei tiedä, niin silloin on turha kommentoida. Ainakaan henkilökohtaisella tasolla. Kommentoimalla tekeytyy vain todellakin tyhmaksi juntiksi.

Anonymous said...

Nyt näimme sen, mitä tapahtuu kun monikulttuurisuus saapuu kaupunkiin. Ja miten se konkreettisesti toimii. Sekä sen, miten läpipaska suomalainen media reagoi. Mutta uutisia ei enää analysoidakaan perinteisessä mediassa vaan näissä blogeissa.

Riippumatta siitä kuka aloitti ja ketkä olivat todellisia syyllisiä, 18 000 euroa on kyllä käsittämätön summa kyläkahakasta. Muutenkin tämä mamujen uhrimentaliteetti on täysin riistäytynyt käsistä - syy oikeuslaitoksen, median ja muiden virkamiesten.

Traumoista; suomalaiset lapset olisivat ajat sitten kuolleet traumoihinsa, sotien jälkeen ei pitäisi edes olla elämää täällä Pohjolassa.

Rahat yhteiskunnasta loppuvat pian ja katsotaan sitten mistä kana kusee.

Jannester said...

"Riippumatta siitä kuka aloitti ja ketkä olivat todellisia syyllisiä, 18 000 euroa on kyllä käsittämätön summa kyläkahakasta."

Todellakin. Ei meilläpäin tulisi kenellekkään mieleenkään sotkea poliiseja tuommoiseen pikkuriitaan, kaverille kilauttaminen on paljon tehokkaampaa eikä kuormita yhteiskunnan resursseja tarpeettomasti. Se ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Anonymous said...

Jos ei rahalla niin millä sitten? Kädenpuristus ja hali? Älä ole naurettava.

Riittävän iso summa antaakseen opetuksen väkivaltaisille ihmisille. Huomaa että kyseinen summa jakautuu yhdeksän hengen kesken, eikä todellakaan ole mikään ''lottovoitto'' todella köyhä ihminen pitää olla jos tuollaisesta summasta(2000euroe/per) suostuu melkein kuolemaan.

Ja miten niin kummankaan osapuolen?

Puukotusjupakka päätyi meidän voittoomme, siitä tämä hyökkäys johtuikin. Puukon oli tarkoitus osua veljeäni sydämeen, mutta hän sai torjuttua sen kädellään, ja peukalon jänne katkesi, josta seurasi reilun kuukauden sairausloma.

Suomalainen media on myös erittäin pätevä mustamaalaamaan ulkomaalaisten tekemiä rikoksia. Esim ulkomaalaisen raiskaus kuuluu aina oulusta Valkealaan asti, mutta suomalaisten vastaavanlaiset rikokset mainitaan enintään paikallislehdessä. Enkä tietenkään tarkoita että raiskaaminen on oikein.

Kiitän ja kumarran.
(Tämä kommentti blogin ylläpitäjälle.)

Anonymous said...

''Riippumatta siitä kuka aloitti ja ketkä olivat todellisia syyllisiä, 18 000 euroa on kyllä käsittämätön summa kyläkahakasta.''

Kysessä ei ole mikään kyläkahakka, vaan selvä ja suuniteltu tappoyritys. Oletko valmis kokemaan samanlaisen? 2000 per lärvi onko sopiva hinta? Naurettavaa pelleilyä!

''Muutenkin tämä mamujen uhrimentaliteetti on täysin riistäytynyt käsistä - syy oikeuslaitoksen, median ja muiden virkamiesten.''

Muistuttaisin herralle että olen edelleen Suomen kansalainen, niinkuin kaikki muutkin meidän perheenjäsenemme; luonnollisesti meillä on samanlaiset oikeudet kuin muillakin Suomen kansalaisilla.

''Traumoista; suomalaiset lapset olisivat ajat sitten kuolleet traumoihinsa, sotien jälkeen ei pitäisi edes olla elämää täällä Pohjolassa.''

Kansallisromantiikkaa...suomalaiset lapset eivät vieläkään ole toipuneet Suomessa käydyistä sodista, hyvänä esimerkkinä meille hyökänneed fasistit. Sulla on aika lyhytkantoinen näkö.

''Rahat yhteiskunnasta loppuvat pian ja katsotaan sitten mistä kana kusee.''

Ai sori, mutta montakohan kertaisesti yhteiskunta on saanut nuo rahat meiltä? Älä ole naurettava, ei me mitään yhteiskunnan rahoja riistetä, oikeusvalitossa kun eletään niin kaikki saa oikeutensa mukaan.

Anonymous said...

''Todellakin. Ei meilläpäin tulisi kenellekkään mieleenkään sotkea poliiseja tuommoiseen pikkuriitaan, kaverille kilauttaminen on paljon tehokkaampaa eikä kuormita yhteiskunnan resursseja tarpeettomasti. Se ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.''

Eli väkivaltaa väkivaltaa vastaan? Mielummin tyydyn laillisiin keinoihin.

Ja huomauttaisin vielä että kyseessä ei ollut mikään ''pikkuriita''

Anonymous said...

Ja nyt voisinkin keskittyä tuleviin YO-kirjoituksiin. Hyvät jatkot teille!


T.Ömer

reino said...

Ulkomaalaisten suorittama raiskaus kuuluu Oulusta Valkealaan asti siitä yksinkertaisesta syystä, että joukkoraiskaukset julkisella paikalla ovat olleet Suomessa käytännössä tuntemattomia ainakin toisen maailmansodan jälkeen. Ja silloin toisessa maailmansodassakin ne raiskaajat olivat venäläisiä.

Ei se kädenpuristus ja iso hali mikään huono ajatus ole. Ja sieltähän se oikeuden tuomio ja varsinainen rangaistus (eli sakkoa/ehdollista/vankeutta) on vielä kotirauhanhäiritsijöille tulossa. Itse asiassa nyt ihan lähiaikoina.

On vaikea sanoa, miten itse toimisin vastaavassa tilanteessa. Jos antifat rikkoisivat minun taloni ikkunat (ja haluaisivat korvata aiheuttamansa vahingot), niin minä ehdottaisin, että antifat tulisivat viikoksi Reinolaan yhdyskuntapalveluun korjaamaan itse ne ikkunat. 1930-luvulla rakennettuun taloon ei voi ostaa uusia ruutuja Rauta-Otrasta ja vanhan ikkunan korjaaminen on monivaiheinen ja aikaa vievä prosessi. Mutta kyllä minä voisin opettaa antifoille, miten se tehdään. Sen jälkeen voitaisiin sitten ottaa kädenpuristus ja iso hali, jos siltä tuntuu. Mutta tämä kaikki on tietenkin vain ajatusleikkiä: eivät antifat ikinä kiinni jää.

Ömer, vaikutat fiksulta tyypiltä. Ja ne luontovalokuvat ovat hienoja. Onnea ylioppilaskirjoituksiin. Ja menestystä työurallasi. Tarkoitan sitä todella, koska Suomi tarvitsee kipeästi lisää veronmaksajia.

Anonymous said...

Tuohon ulkomaalaisen tekemän Suomen oloissa poikkeuksellisen joukkoraiskauksen kuulumiseen - mm. Hesari peitteli tekijöiden tuntomerkit perinteiseen tyyliinsä. Hesaria lukiessa ei todellakaan ulkomaalaisuus tullut esiin. Vasta lukijakeskustelu toi toimituspäällikön selittelemään, miksi tietoisesti Hesari oli päättänyt jättää ulkomaalaisuuden pois tuntomerkeistä.

Myöhemmin uskottavuutensa vuoksi Hesarikin joutui tuomaan sen esiin.

Tapaus on/oli poikkeuksellinen Suomessa.

Mutta minusta median tehtävä on juuri tuoda esiin tapaukseen liittyvät seikat. Faktaa tilastojen valossa on, että 2% ulkomaalaisväestö hoitelee kaikista ilmoitetuista raiskauksista 27% !
Jos tästä kehityksestä vaietaan "suvaitsevaisuuden" nimissä, eikä yritetä muuttaa kehitystä, yhä suurempia ongelmia ollaan pikkuhiljaa rakentamassa.

Media on olemassa, jotta ihmiset saavat tietoa yhteiskunna tapahtumista ja tiedon perusteella yhteiskuntaa voidaan sitten yrittää muuttaa parempaan. Näin Suomen oikeusvaltio ja hyvinvointovaltio on rakennettu. Media on toiminut vahtikoirana. Asioista on puhuttava niiden omilla nimillä, eikä kätkien tärkeita tietoja "tyhmältä kansalta", mikä oli mm. Hesarin toimituspäällikön perustelu pähkinän kuoressa.

Tästä Valkealan tapauksesta on ulkopuolisena vaikea esittää mitään arvioita, mutta tosiaan alussa uutisoitu raflaava sattumanvarainen "natsihyökkäys" oli ilmeisen vääristeltyä uutisointia. "Suvaitsevaiston" itseruoskintaan ja ylemmyyden tunteen hankkimiseen toki mitä parhainta ainesta.

Mutta kuten on käynyt ilmi, hyökkäykseen on johtanut pidempi henkilöitynyt kärhämä, jossa osa on jo aikaisemmin käsitelty oikeudessa. Niin ikävää kuin se onkin asianosaisten kannalta, kyse ei siis ollutkaan mistää täysin sattumanvaraisesta, kuten alussa uutisoitiin. Valitettavasti vastaavan kaltaisia pitkäänjatkuvia ja eskaloituvia kiistoja on ollut ja aina on.

Itse kiinnitän huomioni, kuten Reino asian uutisointiin. Miksi median piti julkaista uutinen kartoittamatta taustoja. Myös hyökätyn perheen kannalta taustojen selittäminen uutisen yhteydessä olisi ollut hyödyllisempää.

Eli mediakritiikkiä tässä harjoitetaan. Median taso on mennyt pikkuhiljaa lattiasta läpi.

Mutta täällä kirjoitelleelle asianosaiselle onnea ylioppilaskirjoituksiin.

Anonymous said...

Joo minä suosittelen, että Ömerin on turha yrittää keskustella näiden kanssa. Se ei vaan toimi. Jos on natsi, niin ei se siitä kummene vaikka voissa paistaisi.

Janneperkele said...

Eli väkivaltaa väkivaltaa vastaan? Mielummin tyydyn laillisiin keinoihin.

Ja huomauttaisin vielä että kyseessä ei ollut mikään ''pikkuriita''

Oikeusjärjestelmä on luotu heikompia ihmisiä varten. Mutta se ei mielestäni saa antaa mahdollisuutta piiloutua sen taakse omia tekojaan väheksymällä ja suoranaisesti valehtelemalla.

Pikkuriitahan tuo on, kukaan ei kuollut eikä ketään edes fyysisesti vahingoitettu. Jos kuvittelet ettei suomalaisilla ole kokemuksia väkivallasta ja sen uhreiksi joutumisesta niin olet ehdottomasti väärässä. Valkeala mahtaa olla muun Kymenlaakson ohessa aika haastava paikka asua ulkomaalaiselle/ulkomaalaista syntyperää olevalle tekipähän jotain tai ei. Suomen kansalainen saatat olla, mutta suomalaista sinua ei saa mielestäni tekemälläkään. Hyvänä esimerkkinä tuo uhrimentaliteetti vs. suomalainen sisu. En väitä kaiken väkivallan olevan oikeutettua, mutta sitä tuntuu tässä maassa kyllä järjestyvän varsinkin, jos alkaa mesoamaan pienellä paikkakunnalla.

Itse olen saanut puukosta, kirveestä sekä rautaputkesta elämäni aikana, ja kertaakaan ei ole tarvinnut nyyhkyttää viranomaisille asiasta, koska tiedän ettei vastapuolikaan niin mielellään tee. Välillä on tultu oven läpi ja välillä uhkailtu avovaimoa sekä sukulaisia, mutta kaikesta on selvinnyt aina ilman turhaa viranomaisrulianssia.

Jos tuo korvausvaatimus menee tuollaisenaan läpi, niin ennustan pieniä vastoinkäymisiä tulevaisuudessakin, koska tuo olisi täysin epäoikeudenmukaista tekoon tai aikomukseen nähden. Epäoikeudenmukaisuus synnyttää katkeruutta ja suoranaista vihaa, ei välttämättä asianosaisten keskuudessa vaan on muitakin asiaa seuraavia ja siitä kiinnostuneita.

Olen edelleen sitä mieltä, että tangoon tarvitaan kaksi. Teidän tanssit taitaa olla ryhmätansseja puolin ja toisin :D

Anonymous said...

''On vaikea sanoa, miten itse toimisin vastaavassa tilanteessa. Jos antifat rikkoisivat minun taloni ikkunat (ja haluaisivat korvata aiheuttamansa vahingot), niin minä ehdottaisin, että antifat tulisivat viikoksi Reinolaan yhdyskuntapalveluun korjaamaan itse ne ikkunat.''

Hmm en kyllä ymmärrä miten jaksat yhä uskoa että kysessä on valitus ikkunoiden rikkomisesta.

Meidän ravintoloiden ikkunat on rikottu lähemmäs viisitoista kertaa, eikä kukaan ollut halukas korvaamaan vahinkojaan. Se siitä suoraselkäisyydestä.

Nyt kun on kiinni jääty, niin ei siinä muuta MAHDOLLISUUTTA ole kuin korvata, tai kärsiä.

Anonymous said...

''Tuohon ulkomaalaisen tekemän Suomen oloissa poikkeuksellisen joukkoraiskauksen kuulumiseen - mm. Hesari peitteli tekijöiden tuntomerkit perinteiseen tyyliinsä.''

Kyllä minä ainekin muistan nähneeni poliisin piirtämän kuvan mahdollisesta syyllisestä. Uutisessa painottiit myös sitä miten uhtin mielestä raiskaaja oli _jostakin_ välimeren maasta....

''Jos tästä kehityksestä vaietaan "suvaitsevaisuuden" nimissä, eikä yritetä muuttaa kehitystä, yhä suurempia ongelmia ollaan pikkuhiljaa rakentamassa.''

Ei tienkään pidä vaieta. Mutta ne loput 73% pitää manata samalla lailla.

''Media on olemassa, jotta ihmiset saavat tietoa yhteiskunna tapahtumista ja tiedon perusteella yhteiskuntaa voidaan sitten yrittää muuttaa parempaan.''

Media on olemassa mielipiteiden synnyttämistä varten. Media heijastaa yhteiskunnan olemusta, niin sanomalehdissä kuin elukivssakin. Media ei ole mikään instutiitio kuten poliisilaitos, eli sen tehtävänä ei ole selvittää asioita perinpohjin vaan, juuri kuvailla asioiden laitaa juuri tietyllä hetkellä. Median tehtävänä ei ole muuttaa yhteiskuntaa - se olisi hyvin absurdia. Mediakritiikki on oikein, mutta hyvän maun rajoissa.

''Mutta kuten on käynyt ilmi, hyökkäykseen on johtanut pidempi henkilöitynyt kärhämä, jossa osa on jo aikaisemmin käsitelty oikeudessa. Niin ikävää kuin se onkin asianosaisten kannalta, kyse ei siis ollutkaan mistää täysin sattumanvaraisesta, kuten alussa uutisoitiin.''

Lukutaidossako vikaa? Asian laita on niin itte itse hyökkääjät väittivät kohteen olemaan sattumanvarainen. Esimerkiksi oikeudenkäynnissä väitettiin, että kohde ei ollut tiedossa, mutta lähetyt viestit osoittivat muuta.

Lisäksi, meille päin hyökänneet eivät ole olleet missään tekemisissä meidän kanssamma aikaisemmin(paitsi että hyökkääjän tyttöystävä näyttänyt veljelleni keskaria noin pari vuotta aikaisemmin).

Näyttää siltä, että ainoa syymme tämän jutun osalta on ulkomaalaistaustamme. Niin pahalta nakilta kun se kuulostaakin, teidän on pakko hyväksyä se.

Anonymous said...

''Oikeusjärjestelmä on luotu heikompia ihmisiä varten. Mutta se ei mielestäni saa antaa mahdollisuutta piiloutua sen taakse omia tekojaan väheksymällä ja suoranaisesti valehtelemalla.''

Miten niin heikompaa varten? En tunne itseäni heikommaksi vaikka olemme hyökkäyksen kohteeksi joutuneetkin. Oikeuslaitos toimii yksinkertaisesti instutiitiona joka jakaa oikeutta, sille kenelle se kuuluu.

Valehtelu ja väheksyntä näyttää olevan teillä, ja niillä jotka meille hyökkäsitvät, oikein hyvin hallussa: oikeudessa törkeät valehtelut tulivat heidän osaltaan nolosti esille.

''Pikkuriitahan tuo on, kukaan ei kuollut eikä ketään edes fyysisesti vahingoitettu.''

Mikä mentaliteetti! Jos kukaan ei kuole niin, ei haittaa. Kuules, hengen lähtö oli aika lähellä sekä meillä että hyökänneillä. Kuvittele ja tee ajatuskoe 7 aseistautunutta miestä hyökkää nukkuvan perheen kotiin. Autoja vaihdetaan kolme kertaa. Alkoholi ja viha, kateus ja tyhmyys.

''Valkeala mahtaa olla muun Kymenlaakson ohessa aika haastava paikka asua ulkomaalaiselle/ulkomaalaista syntyperää olevalle tekipähän jotain tai ei.''

Ei valkealassa ole vaikeaa asua, Kuusaankoskelta nämä kaverit ovat tulleet. Siinä toinen pointti.

''Suomen kansalainen saatat olla, mutta suomalaista sinua ei saa mielestäni tekemälläkään. Hyvänä esimerkkinä tuo uhrimentaliteetti vs. suomalainen sisu.''

No sulla ei taida olla varaa valita kenet lasketaan suomalaiseksi, 1/6 suomalaisista jakaa tätä suomalaista ''sisua'' onnellisesti ulkomailla, revi siitä.

''En väitä kaiken väkivallan olevan oikeutettua, mutta sitä tuntuu tässä maassa kyllä järjestyvän varsinkin, jos alkaa mesoamaan pienellä paikkakunnalla.''

Et niin, mutta väität että väkivalta ulkomaalaista kohtaan on oikein, sillä ulkomaalainen on tullut tänne viemään tyttönne ja syömään rahanne, jep.

''Itse olen saanut puukosta, kirveestä sekä rautaputkesta elämäni aikana, ja kertaakaan ei ole tarvinnut nyyhkyttää viranomaisille asiasta, koska tiedän ettei vastapuolikaan niin mielellään tee. Välillä on tultu oven läpi ja välillä uhkailtu avovaimoa sekä sukulaisia, mutta kaikesta on selvinnyt aina ilman turhaa viranomaisrulianssia.''

Joo joo, mitä kehumista tossa on? Alanko minäkin sitten riuhumaan kylällä rautatunkki kädessäni ja lopuksi halaamaan anteeksipyynnön merkissä? Pitääkö minunkin alkaa rikkoa ikkunoita ja toivoa että säästyn vain ikkunan korvauksella?

On se kummaa kun mikään ei kelpaa: ei väkivaltainen ulkomaalainen eikä lakien mukaan toimiva sellainen.

--Sellaisella suomalaisella on aina kaveri,
koskaan se ei ole yksin, ja se kaveri on suomalainen.
Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään,
ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.--
-Jorma Etto, runosta Suomalainen

''Jos tuo korvausvaatimus menee tuollaisenaan läpi, niin ennustan pieniä vastoinkäymisiä tulevaisuudessakin, koska tuo olisi täysin epäoikeudenmukaista tekoon tai aikomukseen nähden.''

Korvaus on perusteltu psykologien antamilla lausunnoilla lapsien mielentilasta, sekä asianajajamme tulkinnasta Suomen laista. Jos itket niin itke sille.

Kukaa tässä mitään tangoa ole tanssimassa, tässä yritetään suomalaisen yhteiskunnan kanssa tanssia, ei tunnu sujuvan.

Anonymous said...

Reino muuten, missäs olet kuviani katsellut?

Vai haluatko pysyä ''anonyyminä''?


Ainiin, jos jollain asiaa viellä niin: omo.acar@gmail.com

täällä on vaikeaa kirjoitella.

reino said...

Niitä kuvia tarkoitin, jotka olet laittanut nettiin katseltaviksi. Siellä oli muutama ihan hyvä luontokuva mukana.

Keskustelu on mennyt suorastaan mielenkiintoiseksi. Nyt pitäisi vielä saada kuusankoskelaisten edustaja omine näkemyksineen mukaan.

Median tehtävä on minun mielestäni - paitsi kuvailla asioiden laitaa juuri tietyllä hetkellä - myös pyrkiä pureutumaan tapahtumien taustoihin vähän syvemmälle. Media ei varmasti pysty kertomaan lopullista totuutta mistään asiasta, mutta asiat harvoin ovat ihan sitä, miltä päältä näyttää. Siksi median pitäisi edes yrittää päästä pintaa syvemmälle.

Median tehtävänä ei ole muuttaa yhteiskuntaa, vaan tarjota ihmisille monipuolista ja oikeaa tietoa siitä, mitä tällä hetkellä on tapahtumassa, jotta ihmiset voisivat itsenäisesti päättää, haluavatko he muuttaa yhteiskuntaansa ja mihin suuntaan.

Nykyinen suomalainen media on kuitenkin itse ottanut tehtäväkseen muuttaa yhteiskuntaa oman ihannemaailmansa suuntaan. Tavoitteet (kuten tasa-arvo, syrjimättömyys, monikulttuurisuus) ovat toki kauniita, mutta niiden saavuttamiseksi media on ryhtynyt tietoisesti salaamaan ihmisiltä sellaista tietoa, joka ei ole ihannekuvan mukaista. Ja jos ihmisillä ei ole käytössään oikeata tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu, heiltä on riistetty päätösvalta oman elämänsä ja yhteiskuntansa suhteen.

jannemerkel said...

"Joo joo, mitä kehumista tossa on? Alanko minäkin sitten riuhumaan kylällä rautatunkki kädessäni ja lopuksi halaamaan anteeksipyynnön merkissä? Pitääkö minunkin alkaa rikkoa ikkunoita ja toivoa että säästyn vain ikkunan korvauksella?"

Jos ei ole mitään muuta pysyvää vahinkoa päässyt syntymään, niin pieni sakkokorvaus valtiolle ja tuhotun omaisuuden korvaaminen teille olisi reilu ja tasapuolinen ratkaisu(tiedän tapauksia, jossa pysyvästä vahingosta on tuomittu yli puolet pienempiä korvauksia), ottaen huomioon oman osuutenne tapahtumien kulussa.

"No sulla ei taida olla varaa valita kenet lasketaan suomalaiseksi, 1/6 suomalaisista jakaa tätä suomalaista ''sisua'' onnellisesti ulkomailla, revi siitä."

Valitettavasti suurin osa suomalaisista jakaa määritelmäni suomalaisten kielellisestä, kulttuurillisesta sekä ulkoisiin ominaisuuksiin perustuvasta "suomalaisuudesta", jos et usko niin valitse 100 suomalaista ja vertaa heitä keskenään teihin, turkkilaisiin, irakilaisiin ja kurdeihin.

1/6 suomalaisista asuu ulkomailla? Entäs ne 350 000 suomalaista jotka lähtivät vuosisatoja sitten Amerikkaan? Eipä noita negatiivisia juttuja ole kuulunut kun Ruotsista ja nekin osittain sen takia, että suuri osa suomalaisia jäi 70/80-luvulla työttömäksi sinne eivätkä palanneet takaisin Suomeen.

En jostain syystä näe tässä asiassa mitään rasistista, olitpahan vaikka sian värinen ja puhuisit ugri-udmurttia niin se ei sun tai teidän asemaa hetkauttaisi mihinkään suuntaan.
Kai tajusitte itkeä lähestymiskiellon kyseisille kavereille?

Anonymous said...

Ettei vaan reino olisi kohdallasi ( ja monen muunkin)tästä:

Paranoidiaan (vainoharhaisuus) sairastunut epäilee jatkuvasti toisia ja käyttäytyy tämän vuoksi käsittämättömästi. Taipumus kohtuuttomaan liioitteluun on tyypillinen.

reino said...

Kyllä täytyy ihan rehellisesti ja avoimesti myöntää, että tässä monikulttuurisessa paratiisissa eläminen aiheuttaa aina välillä sellaisia fiiliksiä, että soittakaa pojat paranoid!! ;)

reino said...

Kurdiperheen ahdistelusta ehdollista
28.8. 16:43

Kouvolan käräjäoikeus tuomitsi ehdollista vankeutta ja sakkoja Valkealassa asuvan kurdiperheen kotiin kohdistuneeseen hyökkäykseen viime tammikuussa osallistuneille viidelle miehelle ja yhdelle naiselle. Tuomiot langetettiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, avunannosta kotirauhan rikkomiseen ja vahingonteosta.

Lisäksi rikoksentekijät määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti yhteensä yli 16 000 euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Summasta yhdeksänhenkisen perheen kärsimyskorvauksen osuus oli 7 200 euroa, jonka oikeus jakoi rikoksentekijöiden kesken heidän syyllisyytensä mukaan.

Päätekijöistä 22-vuotias valkealalainen mies tuomittiin 8 kuukauden ja 30-vuotias kuusankoskelainen mies 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.


http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2007/08/28/Kurdiperheen+ahdistelusta+ehdollista/200723963671/4

janneNKVD said...

"Lisäksi rikoksentekijät määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti yhteensä yli 16 000 euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Summasta yhdeksänhenkisen perheen kärsimyskorvauksen osuus oli 7 200 euroa, jonka oikeus jakoi rikoksentekijöiden kesken heidän syyllisyytensä mukaan."

16 000e muutamasta ikkunasta. Kyllä tuohon hintaan sai mun nuoruudessa vielä hakata kymmenen hammasta sisään ja katkasta käden/jalan. Onnea vaan voittajille ja hyvää sekä parempaa jatkoa :)

Anonymous said...

''Jos ei ole mitään muuta pysyvää vahinkoa päässyt syntymään, niin pieni sakkokorvaus valtiolle ja tuhotun omaisuuden korvaaminen teille olisi reilu ja tasapuolinen ratkaisu(tiedän tapauksia, jossa pysyvästä vahingosta on tuomittu yli puolet pienempiä korvauksia), ottaen huomioon oman osuutenne tapahtumien kulussa.''

Mulle jäi ikuinen vaurio psyykkeeseen, ehdotatko että korvaavat mulle loppuelämän? Vedäppäs lippa päähäs ja marssi tutkimaan oikeuslaitoksen tarkoitusta. Oikeuslaitos pyrkii antamaan sellaisen rangaistuksen, joka saa syyllisen katumaan. Jatkat edelleen naurettavaa perustelusi jakamista: ''jos mitään pysyvää vahinkoa ei ole PÄÄSSYT syntymään.''

Toistan kysymykseni uudelleen: pitääkö jonkun kuolla ennenkuin hylkäätte rasistisen ja ennakkoluuloisen käsityksenne meidän jutussamme?

''Valitettavasti suurin osa suomalaisista jakaa määritelmäni suomalaisten kielellisestä, kulttuurillisesta sekä ulkoisiin ominaisuuksiin perustuvasta "suomalaisuudesta", jos et usko niin valitse 100 suomalaista ja vertaa heitä keskenään teihin, turkkilaisiin, irakilaisiin ja kurdeihin.''

Eli suomalaisuus on mielestäsi pinnallinen juttu höystettynä saunalla ja makkaralla?

Minun määritelmäni suomalaisesta tai mistä tahansa muustakin kansallisuudesda on se, että yksilä joka osaa paikallista kieltä ja pyrkii toimimaan maan tai paikallisen yhteisön menestymisen puolesta, on kelvollinen kansalainen. Eli suomalainen on minun mielestäni sellainen henkilö joka osaa arvostaa Suomen kansallista perintöä, hallitsee suomen kielen ja pyrkii toimimaan suomen hyväksi.

Ja sinulla ei edelleenkään ole varaa valita ketkä ovat suomalaisa. Olen samaa mieltä; ei ole kuulunut niistä 350 tuhannesta suomalaisesta 260 miljoonan amerikkalaisen joukossa yhtään mitään, mutta onko siinä mitään ihmettelemistä? Ei tänne päin kuulu edes mustien''gangstereiden'' teot sieltä Amerikasta päin, joten ihan vertauksen vuoksi voisit pohtia.

Ja niin, kyllä Ruotsin puolelta kuuluu valitusta miten joutuvat elättämään suomalaiset eläkeläiset...

''En jostain syystä näe tässä asiassa mitään rasistista, olitpahan vaikka sian värinen ja puhuisit ugri-udmurttia niin se ei sun tai teidän asemaa hetkauttaisi mihinkään suuntaan.
Kai tajusitte itkeä lähestymiskiellon kyseisille kavereille?''

En minäkään: '' Tulkaa neekerit ulos niin kuolette'', Kuusankoski tulee olemaa sun hautas'', ''Osman sä kuolet''...Ihan sattumalta tulivat meille ja aikomus oli sopia jokin ihmeen riita josta meillä ei ollut edes tietoa, kyllä juuri näin. Mutta eihän siinä mitään, kolme ikkunaa meni rikki eikä muuta.

Ollaanpaas sitä uteliaita: ''Curiosity killed the cat'' sanotaan Brittein saarilla.

Anonymous said...

''Kyllä täytyy ihan rehellisesti ja avoimesti myöntää, että tässä monikulttuurisessa paratiisissa eläminen aiheuttaa aina välillä sellaisia fiiliksiä, että soittakaa pojat paranoid!! ;)''

Reino reino...Suomi ei todellakaan ole mikään monikulttuurinen maa..kaaaaaaukana siitä vrt. esim Ruotsiin.

Jos olet vanhempi kuin minä, niin muisteleppas näitä juttujasi 70-80 vuotiaana kun sinulle ei löydy kuin ulkomaalaisa lähihoitajia.

Anonymous said...

''16 000e muutamasta ikkunasta. Kyllä tuohon hintaan sai mun nuoruudessa vielä hakata kymmenen hammasta sisään ja katkasta käden/jalan. Onnea vaan voittajille ja hyvää sekä parempaa jatkoa :)''

En tiennyt, että suomalaisilla on näin huono lukutaito, tai sitten tykkäätte vain pelkistää asioita makunne mukaan. Kuka tulee 7 miehen joukolla, mukanaan kättä pidempää, vain rikkoakseen ikkunoita? Kuka hakkaa kirveellä etuoven paskaksi, vain koska haluaa sopia asioita?

Joo olen huomannut, että täällä on edes turha puhua. Teillä kun näyttää riittävän empatiaa rikolliselle kuin rikolliselle, kunhan se on suomalainen. Loppujen lopuksi tässä on kyse priorisoinnista: onko teille tärkeämpää puolustaa suomalaista, joka tekee rikoksen vai ulkomaalaista, joka haluaa vain elää omaa elämäänsä.

Katkeruus ja kateus paistaa teistä, ette jaksa myöntää itsellenne, että tällä kertaa suomalainen olikin se oikea syyllinen ja että ulkomaalainen sivistymätön, yhteiskunnan roska voitti juridisen oikeuskamppailun. Teille se on tappio, pidätte sitä suomalaisten tappiona, ja ehkä ajattelette myös, että tästä eteenpäin ulkomaalaiset osaavat hakea oikeuksiaan laillisin keinoin.

Jos asenteenne on edes läehellä edellä mainittua, niin teillä tulee olemaan ongelma tulevaisuudessa, sillä tulevat maahanmuuttajasukupolvet tulevat sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja olemaan jopa päättäjien asemassa.

Heille se olisi kunnia, teille taas häpeä.

Hyvät jatkot, mo!

reino said...

Ömer, mä olen aika paljonkin sua vanhempi. Vaikka juttujen perusteella ei aina ehkä uskoisi. ;)

Suomessa tilanne ei onneksi ole vielä niin toivoton kuin Ruotsissa, mutta silti tämä monikulttuurisuusideologian valta-asema (ei välttämättä ulkomaalaisten määrä) on aivan liian suuri minun makuuni.

Jos satun elämään vanhainkotiin asti, niin enpä usko, että siellä ainakaan kukaan muslimi on minun vaippojani vaihtamassa. Eikös paska ole muslimien mielestä saastaista? Ja vääräuskoisethan ovat muutenkin muslimien mielestä paskaa, johon ei saa edes koskea. Että siinä mielessä en usko, että nämä Astrid Thorsin uudet suunnitelmat "työperäisen" maahanmuuton lisäämisestä tulevat mitenkään helpottamaan minun oloani.

Minun määritelmäni suomalaisesta on se, että yksilö joka osaa paikallista kieltä ja pyrkii toimimaan maan tai paikallisen yhteisön menestymisen puolesta, on kelvollinen kansalainen. Eli suomalainen on minun mielestäni sellainen henkilö joka osaa arvostaa Suomen kansallista perintöä, hallitsee suomen kielen ja pyrkii toimimaan Suomen hyväksi.

Kyllä tuo suomalaisen määritelmä minulle kelpaa.

Anonymous said...

Heh!

Eihän täällä ole pakko asua, jos touhu ei kerran miellytä. Reino ja kumppanit, koska lähdette? Ja kun isänmaata niin kovasti arvostatte, niin siinähän samalla tekisitte palveluksen myös valtaväestölle. Suomen kuvakin ulkomailla kohentuisi, ja meidän muiden elintaso myöskin Samalla poliisinkin työ helpottuisi, kun ei olisi enää niin paljon kunnianloukkaussyytteitä ym rikoksia yms. tutkittavana. Miksi ihmeessa kaikki nationalistit siihen päätyvätkin. Melkein jokaisella on jokin juttu menossa oikeudessa...
Hirvittaviä rikollisia koko roskasakki. Venäjälläkin räjäyttelevät viattomia ihmisiä kuljettavia junia.
Nationalisti = terroristi!!
Ja mitä tulee sananvapauteen, niin kyllä pahimmat sensuroijat löytyvöt nationalisteista.
Oikeastaan tarkemmin asiaa tutkiessa syyllistytte juurikin niihin asioihin itse, mistä maahanmuuttajia syyllistätte. Se pudottaa täydellisesti pohjan pois kritiikiltänne. Ammutte ns. itseänne jalkaa...

Anonymous said...

Olet muuten Ömar täysin oikeasssa.
Neo-Natsien ja suomalaisten kansallismielisten kanssa ei pysty keskustelemaan. Heidän mielensä on katkeroitunut, kateellinen, ennakkoluuloinen ja pahansuopa. He kyllä itse sanovat haluavansa herättää keskustelua, mutta kyllä kyse on jostain ihan muusta.
Vainoharhaisuus on oikea sana.
Ja olet siinäkin oikeassa, että he tulevat voimaan jatkossa entistä huonommin. He eivät ymmärrä mitä rauha ja rakkaus ovate. He eivät ymmärrä mitä yhteisöllisyys on. He eivät kunnioita lakia, hyviä tapoja tai moraalia.
Mutta he edustavat suomalaisuutta vain n. 0,2 % edestä. Joten turhaa lienee vetää heistä mitään johtopäätöksiä suomalaisuudesta. Jokaisessa maassa on se pohjasakkinsa ja mentaalisesti sairaat.

Anonymous said...

Ömer, absoluuttisesti sopivan korvausumman määrittäminen henkisistä kärsimyksistä, kivusta/särystä, pysyvästä haitasta jne. on melko lailla mahdotonta.

Normaalin ihmisen oikeustajuun ei kuitenkaan istu hirveän hyvin se suhde, joka tiettyjen korvausten välillä on (tai tuomioiden, mutta antaa sen nyt olla). Esimerkiksi hyvin subjektiivisista henkisistä kärsimyksistä maksetaan tietyissä tapauksissa melko suuren tuntuisia korvauksia. Sen sijaan esimerkiksi irtihakatusta ruumiinosasta (haitta ja kärsimys on aivan varmasti suurta ja pysyvää sekä vahvasti henkistä että fyysistä) maksettavat korvaukset tuntuvat suhteessa pieniltä.

Koska oikeuskäytännön pitäisi heijastaa yleistä oikeustajua, on yllä mainittu yleinen ongelma ja herättää keskustelua aina kun se esiintyy uutisissa. Se ei ole kateutta eikä vaikuta mitenkään siihen, kuka on missäkin tapauksessa syyllinen.

Muuten, suomalaisen määriteltmäsi kelpaa kyllä varmasti useimmille, ongelma on siinä että melko harva tulija koko tänne tähän mennessä otetusta joukosta sen edes haluaa täyttää.

jannestasi said...

"Minun määritelmäni suomalaisesta on se, että yksilö joka osaa paikallista kieltä ja pyrkii toimimaan maan tai paikallisen yhteisön menestymisen puolesta, on kelvollinen kansalainen. Eli suomalainen on minun mielestäni sellainen henkilö joka osaa arvostaa Suomen kansallista perintöä, hallitsee suomen kielen ja pyrkii toimimaan Suomen hyväksi."

Pidin tuosta "kelvollinen kansalainen" nimestä erityisen paljon. Ei kai teille tuota ongelmia olla Suomen kansalaisia, vai onko se "kunnia-asia" saada kutsua itseään suomalaiseksi?

Käsittääkseni kukaan ei ole väittänyt maahanmuuttajan olevan häpeä Suomen päättäjistössä, kyse on vaan siitä, että millainen päättäjä valitaan ja millä valintaperusteella. Vihreiden ja vasurien motiiveita katsellessa(esim. Belgiassa) valintaperusteet ovat vähintäänkin kyseenalaiset, eli otetaan maahanmuuttajia täysin järjetön määrä asukaslukuun nähden ja he tietenkin äänestävät "omaa" ehdokastaan.

Eli kiistät vieläkin ettei teillä ole mitään riitaa ollut kuusankoskelaisten kanssa, ja että he tulivat vähän niin kun puskasta teidän ovelle huutamaan sun nimeä?

reino said...

janneStasi, siis huutelemaan Ömerin isoveljen nimeä...

Noin muuten musta tuntuu, että tuo hässäköitä nimenään käyttävä tyyppi ampuu kommenteillaan itseään jalkaan. Taas kerran. :)

Anonymous said...

Eikö suomalaisten pitämä oikeus määrittele korvauksen?
Kuten tässäkin tapauksessa. Kai tuomari on se joka sen lopulliseti päättää.
Tuskin sitä pyydetään ketään NeoNetsia määritteleemään. Vai oletteko siitäkin kateellisia?
Jos siihen ei ole tyytyväinen, niin aina voi valittaa ylempään asteeseen ja hakea muutosta.

jannevalpo said...

"Heidän mielensä on katkeroitunut, kateellinen, ennakkoluuloinen ja pahansuopa."

Tai jotkut ovat yksinkertaisesti työn puolesta tekemisissä ulkomaalaisen roskasakin kanssa. Pedofilia, parisuhdeväkivalta, alistaminen, hyväksikäyttö eikä avustusten lähettäminen kriisialueille aseiden hankintaa varten kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

En tunnista mainitsemisiasi seikkoja itsessäni, paitsi osittain katkeruuden osalta, vituttaa sen verran maksaa yli 10 000€/vuosi veroja että tänne pääsee kaikenlainen paskasakki mellastamaan. "Hyviksien" prosentti on joidenkin kansallisuuksien osalta äärettömän pieni ja joidenkin uskontokuntien vastaava lähes olematon.

Mitenkäs se naisten, rahojen ja töiden vienti? Unohdit tärkeimmät rasismiin johtavat seikat :´(

* * * *

Isoveljen nimeä tietenkin, liian monta tehtävää ilmeisesti yhtäaikaa.

reino said...

Ugrilaisten kansojen solidaarisuuden nimissä kannatan ystävämme häkkyräväkkyrän ehdotusta, että korvaussumman määrittely jätetään nenetsien päätettäväksi (se kirjoitetaan muuten ilman O:ta).

Anonymous said...

Minä maksan 75 000€ veroja vuodessa, eikä viduta yhtään ;)

Kuten totesin, aina voi lähteä maasta pois, jos touhu ei miellytä? Maassa maan tavalla tai ulos!

Anonymous said...

''Pidin tuosta "kelvollinen kansalainen" nimestä erityisen paljon. Ei kai teille tuota ongelmia olla Suomen kansalaisia, vai onko se "kunnia-asia" saada kutsua itseään suomalaiseksi?''

Noh noh, eipäs aleta heti leijjailla. Kunniallista on se, että ei tee itsestään taakkaa yhteiskunnalla. Valitettavasti on ihmisä jotka ovat taakkana, niin paikallisia, kuin maahanmuuttajiakin. Suomi on taannut minulle turvallisen paikan elää ja antanut huipputason koulutusta, minulle on kunnia toimia Suomen hyväksi kaiken tämän vastapalveluksena. Mutta toisaalta minulla on myös omat juureni ja ensisijaisesti olen kurdi.

''Eli kiistät vieläkin ettei teillä ole mitään riitaa ollut kuusankoskelaisten kanssa, ja että he tulivat vähän niin kun puskasta teidän ovelle huutamaan sun nimeä?''

Tällä kertaa ymmärsit asian aivan oikein ystävä hyvä. Tunsimmi tasan yhden 7 miehen joukosta(jos sitä emme olisi tunnistaneet, rikollisia ei olisi koskaan saatu kiinni). Ja kaiken lisäksi olimme vaihtaneet sanaa/nähneet tämän kyseisen kaverin viimeeksi noin pari vuotta/vuosi sitten.

Anonymous said...

''Tai jotkut ovat yksinkertaisesti työn puolesta tekemisissä ulkomaalaisen roskasakin kanssa. Pedofilia, parisuhdeväkivalta, alistaminen, hyväksikäyttö eikä avustusten lähettäminen kriisialueille aseiden hankintaa varten kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.''

Juu näin hyvin argumentoitu väiteryöppy vie sanat suustani, en kykene edes vastaamaan.

''En tunnista mainitsemisiasi seikkoja itsessäni, paitsi osittain katkeruuden osalta, vituttaa sen verran maksaa yli 10 000€/vuosi veroja että tänne pääsee kaikenlainen paskasakki mellastamaan. "Hyviksien" prosentti on joidenkin kansallisuuksien osalta äärettömän pieni ja joidenkin uskontokuntien vastaava lähes olematon.''

Wautsi, yli 10 000. Minua vähän sapettaa se että vanhempani maksavat tuon monin kerroin, jotta suomalaiset pultsarit saisivat viinaa...silti en ole niitä tappamassa. No tollaisella asenteella et löydä hyvää enkelistäkään.

''Mitenkäs se naisten, rahojen ja töiden vienti? Unohdit tärkeimmät rasismiin johtavat seikat :´(''

No voooi, minkä ulkomaalainen sille voi jos naista ei kiinnosta sika? Tai minkä ulkomaalainen voi jos työnantajaa ei kiinnosta laiska? Tai minkä ulkomaalainen voi sille jos osaa luoda toimivan liikesuunitelman?

Taidat olla vihreä kateudesta.

reino said...

Heh, mun mielestä tämä veronmaksukeskustelu on lähtenyt aivan väärille linjoille. Kaikkein enitenhän veroja maksaa se suomalainen juoppo, joka tinttaa viinaa aamusta iltaan joka päivä, koska alkoholin hinnasta joku 80-90% on erilaisia veroja. ;)

Mutta jatketaan mieluummin tästä:
Kunniallista on se, että ei tee itsestään taakkaa yhteiskunnalla. Valitettavasti on ihmisiä jotka ovat taakkana, niin paikallisia, kuin maahanmuuttajiakin. Suomi on taannut minulle turvallisen paikan elää ja antanut huipputason koulutusta, minulle on kunnia toimia Suomen hyväksi kaiken tämän vastapalveluksena. Mutta toisaalta minulla on myös omat juureni ja ensisijaisesti olen kurdi.

Tuossa tuli taas Ömeriltä sellainen kunniallisuuden määritelmä, josta tuskin kukaan voi olla eri mieltä. Jos kaikki (tai edes 90%) Suomeen tulevat maahanmuuttajat/pakolaiset ajattelisivat noin, niin eihän tässä olisi mitään ongelmaa.

Tuo viimeinen lause on sitten kaikkein mielenkiintoisin.

Minä olen itsekin ylpeä juuristani. Siitä, että olen suomalainen. Juuri siksi haluan säilyttää Suomen sellaisena kuin se nyt on: suomalaisten maana, jossa eletään suomalaista elämää. Olen myös sitä mieltä, että jokaisella kansalla pitää olla oikeus omaan kotimaahansa, jossa he saavat elää oman kulttuurinsa mukaan. (Huom: siis siellä omassa kotimaassaan.)

Ja nyt päästään vaikeampiin kysymyksiin. Ömer, jos itsenäinen Kurdistan ikinä toteutuisi (ja kansallismielisenä ihmisenä minä toivon että toteutuu, koska jokaisella kansalla on oikeus omaan kotimaahansa), niin tuntisitko sinä itsesi niin kurdiksi, että lähtisit rakentamaan sitä uutta itsenäistä Kurdistania?

Äläkä ymmärrä tätä kysymystä siten, että minä olisin sinua täältä mihinkään pois ajamassa.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että jos joutuisin jostain syystä pakenemaan pois Suomesta, niin minä haluaisin palata takaisin heti kun vain mahdollista.

Hyvin harvat Suomeen pakolaisina tulleet ovat ikinä palanneet omaan kotimaahansa. Ainoa esimerkki taitaa olla jotkut entisestä Jugoslaviasta tulleet, jotka lähtivät olojen rauhoituttua rakentamaan omaa maataan uudelleen.

Sen sijaan meillä on kyllä runsaasti sellaisia "pakolaisia", jotka ovat täällä ainoastaan yhteiskunnan taakkana ja käyvät omassa maassaan vain lomailemassa ja viemässä kavereilleen lisää rahaa aseostoksia varten. Siis minun verorahojani. Sinun vanhempiesi verorahoja. Ja tietysti myös tuon 750 000 euroa vuodessa veroja maksavan Hässäkkä-nimisen jätkän rahoja (mutta sillä ei ole niin väliä, koska se ei välitä). Mutta minä välitän.

Ihmisissä on eroja. Ja koska yhteiskunta koostuu ihmisistä, niin myös kansakunnissa on eroja. Aivan helvetin suuria eroja.

jannedersturmer said...

"Taidat olla vihreä kateudesta."

Nyt osuit naulan kantaan, vituttaa suunnattomasti katsella sompanssin näköisiä ihmisiä maleksimassa rautatieasemalla raskaan työpäivän jälkeen. Olet muuten aika fiksu kaveri kun osasit yhdistää vihreän(luonnonsuojelu) nenetsin kommentointiin, vai oliko puhdas sattuma?

Ihan mielenkiinnosta; missä saat/olet saanut "huippukoulutusta" Suomessa?

Anonymous said...

Ja mua vitutttaa suunnattomasti katsella suomalaisia pultsareita ja ns. oppineita työttömiä maleksimassa kaduilla. Kyllä nämä kielitietieteilijätkin voisivat alkaa viihdyttämään vaikka homoja. Siitä voisi sen verran leivänsiivua irrota, että ei tarvitsisi yhteiskunnan taakkana olla.
Ja Reino hei... Me ei toivota sun pikaista paluuta.
Reinolla on muuten todella hyvä käsitys maahanmuuttajista, ja erityisesti pakolaisista siihen nähden mitä hän on iltapäivälehtien nettisivuilta lukenut.
Niin toisaalta Reino, miksi muuten sitten maksat niitä veroja. Lopeta jo se viinanjuonti ;)

Anonymous said...

"Minä olen itsekin ylpeä juuristani. Siitä, että olen suomalainen. Juuri siksi haluan säilyttää Suomen sellaisena kuin se nyt on: suomalaisten maana, jossa eletään suomalaista elämää"

Suurin osa ei halua. Me haluamme olla osa globaalia maailmaa. Olla kaikessa mukana!

Anonymous said...

"Nyt osuit naulan kantaan, vituttaa suunnattomasti katsella sompanssin näköisiä ihmisiä maleksimassa rautatieasemalla raskaan työpäivän jälkeen. "


Pakkoko sun on käydä töissä? Ota loparit ja hae turvapaikkaa Irakista tai peräti Somaliasta.

reino said...

Hässhäkkä käy kuumana! ;-D

Eikö se kuitenkin olisi niin paljon helpompaa, että ne suomalaiset, jotka haluavat olla osa globaalia yhteisöä ja kaikessa mukana lähtisivät sinne suureen, avaraan ja värikkääseen maailmaan olemaan osa sitä globaalia yhteisöä? Kun ei teillä täällä ainakaan ole mitään järkevää tekemistä. Kyllä siellä ulkomaillakin voi viettää päivät istumalla sohvalla musiikkivideoiden ja ganjan parissa.

Tai hakekaa vaikka sitä turvapaikkaa Irakista tai peräti Somaliasta. ;)

AAARGHHH, nyt alkoi oikein naurattaa kun mietin mielessäni Hässäkkää polkemassa jalkaa itkuraivarissa ja huutamassa rytmikkäästi, että

Mutta kun me OLLAAN enemmistö!!
Ja me HALUTAAN olla osa globaalia maailmaa!!!
Me HALUTAAN olla kaikessa mukana!!!!

Anonymous said...

''Heh, mun mielestä tämä veronmaksukeskustelu on lähtenyt aivan väärille linjoille. Kaikkein enitenhän veroja maksaa se suomalainen juoppo, joka tinttaa viinaa aamusta iltaan joka päivä, koska alkoholin hinnasta joku 80-90% on erilaisia veroja. ;)''

Jos känniläinen ''tienaa'' kuukaudessa alle tonnin, siis työttömänä, niin ei ole ainekaan lukion matematiikalla mahollista, että hän maksaisi enemmän veroja kuin esimerkiksi meidän perhe.

Alkoholin verotus on taas toinen juttu, eikä sekään muuta edellistä pointtia mitenkään.(oletan että kommenttisi oli läppä siis)

''Jos kaikki (tai edes 90%) Suomeen tulevat maahanmuuttajat/pakolaiset ajattelisivat noin, niin eihän tässä olisi mitään ongelmaa.''

Jos kaikki, tai edes 90% suomalaisista pyrkisivät toimimaan yhteiskunnan hyväksi sen sijasta, että miettisivät omaa mahaansa, niin suomeen ei tod. näk. tarvittaisi näin paljoa ulkomaalaisia. Ja olen samaa mieltä siitä, että kaikki ulkomaalaiset eivät pyri toimimaan Suomen hyväksi, mutta motivaatio laskee kyllä aika alas tuhansien halveksuvasti katselevien silmäparien alla.

''Ja nyt päästään vaikeampiin kysymyksiin. Ömer, jos itsenäinen Kurdistan ikinä toteutuisi (ja kansallismielisenä ihmisenä minä toivon että toteutuu, koska jokaisella kansalla on oikeus omaan kotimaahansa), niin tuntisitko sinä itsesi niin kurdiksi, että lähtisit rakentamaan sitä uutta itsenäistä Kurdistania?''

Tottakai, tässä taannoin tokaisin eräälle viisikymppiselle ulkomaalaiselle ystävälleni, että tulen muuttamaan Kurdistaniin ja perustamaan oman klinikkani, kun olen valmistunut lääkäriksi. Hän ei tosin uskonut, että lähtisin jättäisin suomen.(Huomaa, että en paljoa välitä vaikka maa ei olisikaan itsenäinen, ihmiset siellä ovat jokatapauksessa kurdeja.

''Siis minun verorahojani. Sinun vanhempiesi verorahoja. Ja tietysti myös tuon 750 000 euroa vuodessa veroja maksavan Hässäkkä-nimisen jätkän rahoja (mutta sillä ei ole niin väliä, koska se ei välitä). Mutta minä välitän.''

75 000 tuhatta. Ymmärrän, mutta täällä asuu myös suomalaisa jotak voisivat maleksimisen sijaan ryhdistäytyä ja opetelle vaikka hitsaamaan, taatusti löytyy töitä kun jaksaa perseensä nostaa sängystä.

Ei me olla ainekaan viety rahaa ulkomaille, en sitten tiedä kuinka moni vie.

Anonymous said...

''Ihan mielenkiinnosta; missä saat/olet saanut "huippukoulutusta" Suomessa?''

Suomessa. Otaksun, että suomalainen koulutus on huipputasoa, verrattuna esimerkiksi siihen mitä olisin todennäköisesti saanut Turkissa.

jannekgb said...

"Jos kaikki, tai edes 90% suomalaisista pyrkisivät toimimaan yhteiskunnan hyväksi sen sijasta, että miettisivät omaa mahaansa, niin suomeen ei tod. näk. tarvittaisi näin paljoa ulkomaalaisia. Ja olen samaa mieltä siitä, että kaikki ulkomaalaiset eivät pyri toimimaan Suomen hyväksi, mutta motivaatio laskee kyllä aika alas tuhansien halveksuvasti katselevien silmäparien alla."

Aika kansallissosialistista puhetta, oletko ajatellut osallistua seuraaviin reichparteitageihin? Uskoisin että saisit suuren kannatuksen suuren nenetsi-yleisön keskuudessa :)

Koulutusasia tällä selvä :)

reino said...

Joo, ei mulla oikeastaan ole Ömerin juttuihin mitään lisättävää. Itse asiassa me olemme hyvin monesta asiasta aivan samaa mieltä.

Esimerkiksi siitä, että jos yhä useammat suomalaiset pyrkisivät toimimaan yhteiskunnan hyväksi (ja kouluttautuisivat vaikka hitsareiksi sen sijaan, että käyvät öisin pirstomassa pitserioiden ikkunoita tai muuta yhtä järjetöntä), niin puheet huutavasta työvoimapulasta voitaisiin lopettaa. Ja silloin Suomeen ei tarvitsisi väkisin rahdata väkeä ulkomailta.

Noin muutenhan tuossa tuli ilouutinen kaikille globaaleille maailmankansalaisille: 10 vuoden päästä Kurdistanista löytyy sujuvaa suomea puhuva lääkäri, jos joku sattuu globaaleilla maailmanmatkoillaan tarvitsemaan. :)

Anonymous said...

''Joo, ei mulla oikeastaan ole Ömerin juttuihin mitään lisättävää. Itse asiassa me olemme hyvin monesta asiasta aivan samaa mieltä.''

Noniin hyvä että edes joistakin asioista löytyy yhteinen sävel.

Anonymous said...

"Eikö se kuitenkin olisi niin paljon helpompaa, että ne suomalaiset, jotka haluavat olla osa globaalia yhteisöä ja kaikessa mukana lähtisivät sinne suureen, avaraan ja värikkääseen maailmaan olemaan osa sitä globaalia yhteisöä?"

Kyllä vain... Tässä jo tämän vuoden aikana olenkin käynyt työreissuilla 4 kertaa Kiinassa, 2 kertaa USA:ssa, kerran Japanissa ja Brasiliassa, 3 kertaa Ruotsissa.
Ja juurikin ostin taas lennot Chileen lomalle sukulaisten luokse. Vina del Mar on mukava paikka katsella auringonlaskua tyynen meren taakse omasta lomaosakkeesta.

http://www.vinadelmar.cl/

http://www.hotelneruda.cl/pages/mar/inicio.htm

Anonymous said...

"Käsittääkseni kukaan ei ole väittänyt maahanmuuttajan olevan häpeä Suomen päättäjistössä, kyse on vaan siitä, että millainen päättäjä valitaan ja millä valintaperusteella. Vihreiden ja vasurien motiiveita katsellessa(esim. Belgiassa) valintaperusteet ovat vähintäänkin kyseenalaiset, eli otetaan maahanmuuttajia täysin järjetön määrä asukaslukuun nähden ja he tietenkin äänestävät "omaa" ehdokastaan."

Kummallinen mies tuo Jannestasi kun ei äänestä omaa ehdokastaan vaaleissa?!

Anonymous said...

Minä olen itsekin ylpeä juuristani. Siitä, että olen suomalainen. Juuri siksi haluan säilyttää Suomen sellaisena kuin se nyt on: suomalaisten maana, jossa eletään suomalaista elämää.

Minun mieletäni sinä reino et oikeastaan edusta millään muotoa suomalaisuutta.Sekä arvomaailmasi, ettäsaavutuksesi elämässä ovat oikeiden suomalaisten vastaavista hyvinkin etäällä. Suomalaiseksi voit itsesi kansallisuudeltasi mainita ( koska laki sen sallii), muttä käytännön suomalaisuudesta sinä et ole oikea henkilä sanomaan oikeastaan yhtään mitään. 0.2% vastaan 99,8%.

Anonymous said...

Kiitokset Ömer Acarille kommentoinnista ja taustatiedoista. Kun noita reinon juttuja luin, niin minullekin tuli sellainen käsitys, että ehkäpä tässä oli vaan vähän homma lähtenyt käsistä suomalaismiehillä.

Nyt kun luin Ömerin kommentit aiheesta, niin käsitys tapahtumista muuttui. Mielestäni tuollaiset kusipäät jotka hyökkäävät keskellä yötä lapsiperheen kotiin pitäisi eristää yhteiskunnasta pitkäksi aikaa. Jenkkityylinen oikeuskäytäntö sopisi suomeenkin: three strikes ja Vladimirka.

Mielestäni itse rangaistus teosta, eli vain ehdollista, on käsittämättömän pieni. Onneksi vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut toimivat jonkinlaisena lisärangasituksena. Puheet siitä, että korvausten takia ei kannattaisi enää koskaan tehdä töitä, on ankaraa liiottelua. Vaikka nuo joutuisi yksin maksamaan, niin paperitehtaan palkoilla summa olisi vuodessa kasassa. Niitä tehtaitahan Valkealasta ja Kuusankoskelta löytyy.

reino said...

Kannattaa kuitenkin muistaa, että meillä on vasta toisen osapuolen näkemys tapahtumien taustoista. Se ei välttämättä ole ainoa totuus.

Eikä minun nähdäkseni kukaan ole myöskään todistanut, että se aiempi törkeä hyökkäys sen toisen lapsiperheen kotiin olisi lavastettu juttu.

Ehdollista vankeustuomiota pidetään Suomen oikeuskäytännössä kovana rangaistuksena. (Mitä se ei minunkaan mielestäni ole.) Mutta jos verrataan tätä muihin rikoksiin ja niistä annettuihin tuomioihin, niin havaitaan, että vielä huomattavasti pahempiinkaan tekoihin syyllistyneitä ei Suomessa eristetä yhteiskunnasta pitkäksi ajaksi.

Conrad lupasi järjestää pojille duunit paperitehtaalta. ;) Se on hienoa.

Minun mielestäni 16 000 euroa on kova korvaussumma. Lähes 100 000 markkaa. Ja erityisen kova se siinä tapauksessa, jos se on tuomittu koko summan osalta yhteisvastuullisena (tätä ei Kouvolan Sanomissa kerrottu), jolloin esim. kuskina ollut tyttö on yhtä lailla vastuussa koko summan maksamisesta, mikäli Conrad ei saakaan järjestettyä pojille paperimiehen pestiä.

Anonymous said...

"Lisäksi rikoksentekijät määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti yhteensä yli 16 000 euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Summasta yhdeksänhenkisen perheen kärsimyskorvauksen osuus oli 7 200 euroa, jonka oikeus jakoi rikoksentekijöiden kesken heidän syyllisyytensä mukaan"

Vahingonkorvaus oli 7 200 EUR, joka jaettiin tuomittujen kesken syyllisyyden mukaan.
Muut kulut eli 8 800 EUR menevät asianajajille.
Oikeudenkäynti on kallista, joten kannattaa elää niin, että siihen ei joudu.

Vahingonkärsijälle voi aiheutua vahinkoteosta myös kärsimystä. VahL 5:6:ssa on määrätty kärsimyksen korvattavuudesta siten, että "Henkilövahinkoa koskevia tämän lain säännöksiä on sovellettava sen kärsimyksen korvaamiseen, jonka on aiheuttanut vapauteen, kunniaan tai kotirauhaan kohdistunut taikka muu sen kaltainen rikos".

reino said...

Kappas, mä luin tuon uutisen vähän huolimattomasti. Eli ainakin osa korvauksista on "jyvitetty" syyllisyyden mukaan.

Käräjöinti on kallista puuhaa, juu. Ei kannata ryhtyä elättämään lakimiehiä. Ja sehän on vältettävissä ainakin kahdella eri tavalla: joko ei syyllisty ikinä rikoksiin tai sitten huolehtii siitä, että ei jää ikinä kiinni.

Näistä vaihtoehdoista ainakin toinen taisi toteutua tässäkin tarinassa.