20.8.07

Tervetuloa kratzenialaiset!

Glossokratian Korkein Neuvosto on kokoontunut hätäkokoukseen. Mediasta kuuluu järkyttäviä tietoja: TNS Gallupin kyselyn mukaan peräti 40% suomalaisista vastustaa kratzenialaisten maahantuloa. Korkeimman Neuvoston jäsenet ovat tyrmistyneitä.
- Kauheaa, kauheaa.
- Tämäkö on kiitos vuosien asennekasvatustyöstä?
- Eivätkö nämä suomalaiset ymmärrä hävetä olevansa suomalaisia?
- No mutta se Kratzeniahan oli vain mielikuvit...
- KAIKKI syrjintä on ehdottoman kiellettyä ja rangaistavaa, jyrähtää suomalaistensyrjintävaltuutettu Puumis. Jos me nyt ryhdymme estämään kratzenialaisten maahantuloa rasistisin perustein, niin siitä on hyvin lyhyt matka polttouuneihin.
- Meidän on heti otettava kaikki kratzenialaiset Suomeen asumaan, huudahtaa Journalistisen Suvaitsevaisuuden Neuvoston edustaja Mailis.
- Niin mutta eihän sellaisia kratzenialaisia ole edes olem...
- Nyt riittää!

Korkein Neuvosto vaikenee. Itse Ylimokuttaja on joutunut puuttumaan puheeseen.
- Me emme voi alistua kansan tietämättömyyden ja rasististen asenteiden edessä. Asennekasvatustyön ja kansainvälistymisen on jatkuttava. Ja sinä vastaanvänkääjä sieltä takarivistä lähdet nyt heti Kainuuseen pystyttämään kratzenialaista kansantanhuleiriä. Uudelleenkoulutettavat tulevat sitten perässä.
- Suomalaistensyrjintävaltuutetun toimisto ryhtyköön välittömästi toimiin kratzenialaisten vähemmistöaseman suojelemiseksi. Tavoitteena on täydellinen sitoutuminen syrjimättömyyteen ja nollatoleranssi kratzenofobian suhteen. Valtakunnansyyttäjän virasto auttaa tarvittaessa pykälien laadinnassa, jatkaa Ylimokuttaja ohjeistustaan.
- Koulujen opetussuunnitelmat ja ruokalistat on käytävä läpi, jotta kratzenialaisten uskontoa tai ruokavaliota ei loukattaisi. Tästä lähtien syödään aina torstaisin kratzenialaista ruokaa.
- Kratzenialaisen taiteen pysyväisnäyttely Kiasmaan. Turun monikulttuuriseen kirjastoon perustetaan kratzenialaisen kirjallisuuden osasto.
- Mutta eihän sellaista kieltä edes...
- Jos kratzenialaisilla ei sattuisi olemaan omaa kirjoitettua kieltään, niin me luomme sellaisen heidän puolestaan. Näin on tehty ennenkin. Kratzenialaisten kirjallinen kulttuuriperintö on meidän vastuullamme! Ja sinun piti muuten olla jo Kainuun junassa.
- Hyvyyden Sanomat tulee ainakin välittömästi aloittamaan kampanjan teemalla "Paljon lisää kratzenialaisia Suomeen heti kiitos", huudahtaa HS:n Reetta.
- Kiintiötyöllistämisministeriön puolesta voin luvata, että ryhdymme heti tarmokkaisiin toimiin kratzenialaisten kiintiötyöllistämiseksi, lupaa ylijohtaja Mervi. Me tarvitsemme välittömästi ainakin 5000 kratzenialaista kulttuurikonsulttia ja synergistä sillanrakentajaa, koska Kiintiötyöllistämisministeriössä ei tällä hetkellä työskentele vielä ainuttakaan kratzeenia. Tämä häpeätahra on korjattava. Sen jälkeen me voimme siivota juopot ja ikäloput pois kortistosta, kuten työministeri Cronberg on sanonut. Näiden toivottomien tapausten tilalle me saamme laadukkaita kratzenialaisia. Kratzenialaiset tulevat olemaan ratkaisu huutavaan työvoimapulaan.
- Eikös sitä huutavaa työvoimapulaa voisi paikata muillakin mielikuvitusolennoilla, kuten hobiteilla, työtätekevillä somaleilla tai yksisarvisilla? Keski-Maan kääpiöistä tulisi helvetin kovia kaivosmiehiä!
- Nyt jumalauta pää pois oven välistä ja painut sinne Kainuuseen! huutaa Ylimokuttaja raivoissaan. Valtakunnansyyttäjän virasto hoitakoon, että tuon rienaajan nimi poistetaan kaikista Korkeimman Neuvoston asiakirjoista. Naama retusoidaan normaalisti kaikista valokuvista. Ja kymmenen vuoden leirituomio päälle, kunhan ensin saa sen kratzenialaisen kansantanhuleirin pystytettyä.

Korkeimman Neuvoston jäsenet naurahtavat helpottuneina kuullessaan, miten lievän tuomion Ylimokuttaja antoi. Kaikki ottavat lisää kahvia ja pullaa ylistäen Ylimokuttajan huumorintajua ja armollisuutta. Jälleen yksi erä taistelussa perisuomalaista nuivuutta vastaan on voitettu. Tästä vuodesta tulisi oikea kratzenialaisen kulttuurin juhlavuosi.

18 comments:

Anonymous said...

"synerginen sillanrakentaja" HEHHEH!!

Anonymous said...

Aika fiksuja tuntuivat olevan kyselyyn osallistuvat kun suhtautuivat varauksella maahan jota ei ole olemassa. Uskomatonta miten jotkut ottaisivat avosylin näemmä ihan mistä tahansa porukkaa ilman minkäänlaisia kriteereitä. Hyvä sentään että jotain tolkkua silti vielä löytyy.

Anonymous said...

- Eikös sitä huutavaa työvoimapulaa voisi paikata muillakin mielikuvitusolennoilla, kuten hobiteilla, työtätekevillä somaleilla tai yksisarvisilla? Keski-Maan kääpiöistä tulisi helvetin kovia kaivosmiehiä!

Hyorgh, hyorgh!

Anonymous said...

Hohoo, Hyvyyden Sanomat. Mahtavaa tekstiä ja upeita hienovaraisia viittauksia itänaapurimme menneisyyteen. Kiitos.

Anonymous said...

Jos kratzenialaisilla ei sattuisi olemaan omaa kirjoitettua kieltään, niin me luomme sellaisen heidän puolestaan. Näin on tehty ennenkin.

Mihin tämä viittasi?

Kami said...

Aah. Aurinkoinen Kratzenia. Viina on halpaa ja rusinapensaat kukkivat.

reino said...

Kirjakielen luominen viittasi vaikkapa siihen, että esim. kristilliset lähetyssaarnaajat ovat monissa maissa toimineet kirjakielen luojina. Jotta pääsivät sitten Raamattua kääntämään.

Tai jos ajatellaan vaikkapa ystävyysvaltiotamme Somaliaa, niin somalian kirjakieli luotiin vuonna 1972. Sitä ennen somaliaa oli kirjoitettu arabialaisilla kirjaimilla, jos lainkaan. Useat lähteet mainitsevat tarkan vuosiluvun, jolloin länsimaisiin kirjaimiin perustuva kirjakieli on luotu, mutta mistään en löytänyt mainintaa, että kuka oli Somalian Agricola. Ja koska Siad Barrekaan ei ole ottanut kunniaa asiasta, epäilen vahvasti, että somalian kirjoitetun muodon loivat länsimaiset YK-ihmiset.

Laajemmin tuo "näin on tehty ennenkin" viittaa siihen, miten suvaitsevaisto pitää itsestään selvänä, että kotikielen ja -kulttuurin opettaminen koulussa joka ikiselle Suomen sadoista mamukansallisuuksista on ilman muuta suomalaisten vastuulla ja kukkarolla. Siis meidän on opetettava heille heidän äidinkielensä ja heidän oma kulttuurinsa.

Ja sehän on meille tietenkin suuri kunnia ja ilo, sillä kratzenialainen kulttuuri on maailman paras kulttuuri!!

Avrelivs said...

Kannattaisi Reino sinunkin vähän miettiä mitä kirjoitat. Kääpiöiden edustaja Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Durin VIII otti minuun hetki sitten yhteyttä ja ilmaisi olevansa "äärimmäisen kyrpiintynyt" siitä, että heidät on jossain suomalaisessa mediassa yhdistetty työtätekeviin somaleihin. Käski kertoa, että "tätä ei voi sietää", ja varoitti lähestyvästä "kirvesmurhasta." Me ollaan pojat nyt liemessä. Ja se on Reiskan vika.

reino said...

Ymmärrän nyt sanojeni nuivuuden ja kadun niitä syvästi.

Otin yhteyttä pääministeri Vanhaseen. Matti lupasi lähteä pyytämään anteeksi kääpiöiltä, jos minä kustannan pari koppaa zerokolaa neuvottelujuomiksi. Ja kustannanhan minä.

Onhan se selvää, ettei kansanryhmiä sovi tuolla tavalla loukata.

Avrelivs said...

Kääpiöille eivät kuulemma pelkät anteeksipyynnöt riitä. Verenvuodatus- ja dekapitaatioprosessi voidaan heidän mukaansa välttää ainoastaan jos Suomen valtio luovuttaa kääpiöille 70 % arvometallien varannoistaan. Ilmeisesti tämä 70 % ei ole mikään kohtuuton ja hatustavetäisty satunnaisluku, vaan perustuu kääpiöiden pyhään lukuun, joka kaiketi on seitsemän.

Asia on sitten nyt niin, että kehitysapubudjetti taisi juuri paisua hiukan. Mutta hei, ainahan se voidaan ottaa vaikka terveydenhoidosta tai puolustusvoimilta. Eikä niitä palomiehiäkään oikeasti kukaan tarvitse.

Anonymous said...

LOL jätkät!!!

Ja ajattelin ihan samaa kuin Meikkis, että eikö nimenomaan ole järkevää olla ottamatta porukkaa sellaisesta maasta, josta ei tiedä yhtään mitään (siinä lomakkeessahan ei liene ruksia "kyllä mä tiedän, että tämä on kusetusta"). Ja kuitenkin media kommentoi niin kuin oikeamielinen ihminen olisi se, joka toivottaa avosylin tervetulleeksi tämän täysin tuntemattoman porukan.

Vasarahammer said...

Minä kun luulin, että Suomi kohtaa Kratzenian jalkapallon EM-karsintaottelussa Tampereen Ratinassa ensi keskiviikkona.

weekendsoldier said...

"KAIKKI syrjintä on ehdottoman kiellettyä ja rangaistavaa, jyrähtää suomalaistensyrjintävaltuutettu Puumis. Jos me nyt ryhdymme estämään kratzenialaisten maahantuloa rasistisin perustein, niin siitä on hyvin lyhyt matka polttouuneihin."

Suomalaisten syrjintä ei ilmeisesti kuitenkaan ole kiellettyä ja rangaistavaa???

reino said...

Niinpä.

Asiaa kannattaa tietenkin kysyä tarkemmin vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaiselta, mutta käsittääkseni suomalaiset eivät ole laissa tarkoitettu etninen, uskonnollinen tai seksuaalinen ryhmä, jota ei saisi syrjiä tai jota vastaan ei saisi harjoittaa kiihotusta.

Suomalaiset ovat kansanryhmänä lainsuojattomia omassa maassaan.

Se on tietysti sitten ihan toinen asia, että missä määrin on järkevää antaa ihmisille erityisoikeuksia ryhmätasolla. Eikö se olisi helpompaa, että samat lait ja säännöt koskisivat kaikkia ihmisiä?

weekendsoldier said...

"Asiaa kannattaa tietenkin kysyä tarkemmin vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaiselta, mutta käsittääkseni suomalaiset eivät ole laissa tarkoitettu etninen, uskonnollinen tai seksuaalinen ryhmä, jota ei saisi syrjiä tai jota vastaan ei saisi harjoittaa kiihotusta."

Uskotteko muuten että tällä menolla ollaan, vähemmistöryhmä nimittäin. Tilanne alkaa muistuttaa kansainvaelluksia 300-500 luvuilla. Sillon tuli vandaaleja nyt sandaalit läpsyen kaiken maailman taatelin tallaajia.

Mutta vakavasti puhuen, olen näkevinäni yhtäläisyyksiä Rooman valtakunnan romahtamiseen. USA, joka vastaa nykyisin Roomaa, rakentaa aitaa rajalleen, mutta se vuotaa kuin seula. Amerikkalaiset eivät enää ole valmiita kuolemaan maansa puolesta, joten armeijaan pitää palkata ulkomaalaisia, kuten Rooman armeijaan barbaareja. Ja kohta on sama tilanne täällä Euroopassakin.

reino said...

Päivän kirjavinkkinä Peter Heather: Fall of the Roman Empire: A New History of Rome and the Barbarians

Vuonna 376 suuri joukko goottipakolaisia saapui Rooman valtakunnan rajalle Tonavalle pyytäen turvapaikkaa. Heidät päästettiin rajan yli alistamatta heitä sotilaallisesti, mikä oli täysin vastoin vakiintunutta roomalaista käytäntöä.

Keisari Valens oli sitä mieltä, että turvapaikan tarjoaminen näiden kodittomaksi joutuneiden ihmisille oli kristillinen teko. Hän näki heissä mahdollisuuden ja voimavaran. Visigootit otettiin lämpimästi vastaan. Roomalainen historioitsija Ammianus kirjoittaa: "Asia herätti enemmän iloa kuin pelkoa ja sivistyneet imartelijat ylistivät ylenpalttisesti keisarin hyvää onnea, joka oli odottamattomalla tavalla tuonut hänelle niin monia nuoria rekryyttejä maailman toiselta laidalta."

Pian gootit nousivat kapinaan ja kahden vuoden kuluttua maahantulostaan he tappoivat Adrianopoliksen taistelussa keisari Valensin ja kaksi kolmasosaa hänen armeijastaan.

weekendsoldier said...

"Keisari Valens oli sitä mieltä, että turvapaikan tarjoaminen näiden kodittomaksi joutuneiden ihmisille oli kristillinen teko. Hän näki heissä mahdollisuuden ja voimavaran. Visigootit otettiin lämpimästi vastaan. Roomalainen historioitsija Ammianus kirjoittaa: "Asia herätti enemmän iloa kuin pelkoa ja sivistyneet imartelijat ylistivät ylenpalttisesti keisarin hyvää onnea, joka oli odottamattomalla tavalla tuonut hänelle niin monia nuoria rekryyttejä maailman toiselta laidalta.""

Mitenkäs tämä tuntuu niin tutulta? Ai niin. Sehän on arkipäivää täällä meidän Halosslovakiassamme.

IDA said...

Keisari Valensilla olisi pitänyt olla suomalaisia neroja neuvonantajinaan. Jos hän olisi pitänyt huolen siitä, että Brutuksella on oikeus tunkeutua Gretaan niin Rooma olisi voimissaan tänäkin päivänä.