13.3.07

VPM ja lakritsimainosrajoitteisuus

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mulatti, päivää.
- Hyvää päivää. Onpas mukavaa saada tänne noin reippaan näköinen työnhakija. Ottaakapas siitä minttuteetä ja niitä halal-keksejä. Eiköhän sovita tämä haastattelu pidetyksi. Te olette loistava: paikka on teidän.
- Ai jaa? Hienoa. Ja minä kun pelkäsin, että niitä ammattimiehen paikkoja ei enää ole vapaana.
- Ei niitä olekaan. Te saatte ylemmän palkkaluokan kiintiöhenkilön paikan.
- Mutta kun minä en halua sellaista. Minä olen ihan tavallinen suomalainen ammattikoulun käynyt putkisähkökirvesmies, ja minä haluan ammattimiehen paikan.
- Muttakun... muttakun...
- Älkää nyt tuijottako sitä ihonväriä. Okei, isäni oli kuulemma neekeri, mutta häntä en ole ikinä nähnytkään. En ole ikinä käynyt Afrikassa, enkä mene. En osaa muita kieliä kuin suomea, tamperetta ja vähän englantia. Minä olen suomalainen ja sen minä olen merkinnyt jokaiseen lomakkeeseen, missä on rotua kysytty.
- Muttakun rotuja ei ole olemassa.
- No minä olen jokaiseen lomakkeeseen ruksannut sen vihoviimeisen pienellä painetun vaihtoehdon kysymykseen "Mihin sosiaaliseen konstruktioon tunnette kuuluvanne". Eli siis suo-ma-lai-nen. Ettekö te voisi ajatella, että minä olen vaikkapa bodari ja tämä rusketus naamassa on vain Pro Tan -voidetta? Tai jotain rusakonpaskaa?
- Voinhan minä niinkin ajatella. Mutta sittenhän te ette kelpaa mihinkään. Kiintiöhenkilön paikkaan nimenomaan vaaditaan, että ei saa olla minkäänlaista ammattikoulutusta tai pätevyyttä. Ja teillä on kolmen alan ammattipätevyys. Lisäksi te kieltäydytte etnopositiivisista oikeuksistanne. Kiintiöhenkilön pitää tietenkin olla LMR eli lakritsimainosrajoitteinen.
- Eikö teillä ole yhtään ihan tavallisen ammattimiehen paikkaa auki?
- Kun ei ole. Tarvetta toki olisi, koska LMR-kiintiöhenkilöt eivät ole kovin hyviä tekemään töitä. Mutta kun alemman palkkaluokan ammattihenkilöitä ei saa enää palkata, ainoastaan ylemmän palkkaluokan kiintiöhenkilöitä. Meillä on nähkääs nämä kiintiöt. Ja kiintiö on saatava täyteen.
- Minä en halua olla mikään lakumainosrajoitteinen kiintiöneekeri. Itse asiassa minä en halua olla minkäänlainen neekeri. Nyt on 20 vuotta mennyt siihen, että jokainen uusi tuttavuus sanoo, että voisitsä hei heilutella käsiäs rytmikkäästi ja pistää pienet räpit tai eddiemurphyt kun teikäläiset on niin tosi hyviä tyyppejä. Mitkä v*tun meikäläiset? V*tu mä mistään käsienheiluttelusta mitään tiedä.
- No olisiko se nyt niin paha olla LMR? Jos te suostuisitte olemaan edes viidestoistaosalta sirkusneekeri, niin minä voisin laittaa teidät pääministerikiintiöön.
- En minä tiedä, olisiko se hyvä vai paha olla neekeri, minä vain haluaisin pärjätä ihan samoilla säännöillä ja pätevyyksillä kuin kaikki muutkin. Ilman mitään kiintiöitä. Ettekö te voisi ihan vaan antaa minun olla suomalainen?
- Ettekö te voisi olla edes ihan vähän homo?
- Nyt jumalauta äijä! Ihme touhua. Presidentiksikö tässä pitää pyrkiä, ennen kuin pääsee valituksi omilla ansioillaan?
- Ei, valitettavasti sekään ei käy. Siinäkin on nykyään kiintiöt. Presidenttiehdokkaaksi päästäksenne teidän pitäisi julistautua täysneekeriksi.

18 comments:

Anonymous said...

Reino! Sulla ei ole harmaatakaan ;) aavistusta miten maailma tänään makaa!
50-luku meni jo.

kojootti said...

Hieno lopetus. Kansakunnan sivistystason saattaa pystyä mittaamaan sen vankiloista, mutta suvaitsevaisuus on ehdottomasti mitattavissa pwesidentistä.

Optimaalinen presidentti koostuu noin viidestätoista osasta, ja mitä hurjempi yhdistelmä presidentin muodostaa, sen parempi.

Lievähkön rotuoppiviritteistä suvaitsevaistoa meillä.

Anonymous said...

Mikähän olisi täydellinen presidentti? Liikuntavammainen kuuromykkä transsukupuolinen hindu-muslimi lesbolatinoneekeri? Unohdinko jonkun syrjintäperusteen?

Rita A said...

Olipa kuvaava dialogi!

Jaa niin että mitä kuvaava? Heh, no minä ajattelin esimerkiksi viestintää kahden ihmisen välillä. Kumpikin osapuoli posottaa omaa asiaansa eikä yhteisymmärrystä synny sitten millään. Tämä on viestinnän arkipäivää, ja että osaa olla rasittavaa välillä.

Toinen mitä tuli mieleen lukiessani oli ihmisen taipumus, ja tietty myös byrokratian vaatimus luokitella ja lokeroida kaikki vastaantuleva. Ah, byrokratia... Sanoinko ah, tarkoitin huh.

Monikerroksinen vuoropuhelu, joka jättää varaa yhtä monelle tulkinnalle kuin meitä on sitä lukemassa. Sopisi hurjan hyvin näyttämölle. Ehkä koulun kevätjuhlaan. Joulujuhlissa esitetään sitten vaikkapa tiernapojat ja Village People:)

Tuota työnhakijaa kohtaan tuli sympatiat. Aina joutuu selittämään joka paikassa olevansa suomalainen. Yksi siskoni ystävätär Tampereella sai aina vastailla Do you speak English? ja Where are you from? kysymyksiin ihonvärinsä vuoksi vaikka oli samalla tavalla suomalainen kuin tuo sinun heppusi. Muutti lopulta Ruotsiin, vaikka ei kai tuosta syystä :D

Hyvin kirjoitettu, Reino. Eläydyin kaikkeen niin että alkoi jopa tehdä mieli halal-keksejä vaikka en edes tiedä mitä ne ovat.

Anonymous said...

LMR-asiaa. Havainto Hki-Vantaa lentoaseman kotimaan terminaalin
R-kioskilta. Myymälän alahyllyssä on sylinterin muotoisia mustia peltipurkkeja, joiden sisältönä on lakritsia. Purkissa on kielletty hahmo hymyilevänä.

On paradoksaalista, että suvaitsevaistomme haluaa kieltää myönteisiä mielikuvia neekereistä luovat kuvat tuotepakkauksissa.

Anonymous said...

Iltasanomien mukaan kuulemma ihan tavalliset suomalaiset ovat alkaneet tehdä "kunnia-ajatteluun" pohjustuvia rikoksia. Ettei nyt vain olisi itsesensuuri iskenyt. Toisaalta ajateltuna nyt tuntuu niin hienolta, että suomalainen kulttuuri on rikastunut ja että meilläkin kunniasta, erityisesti naisten kunniasta, pidetään huolta tahtoi kohde sitä tai ei.

reino said...

Kiintiöpoliisi kunnostautuu Hollannissa:
http://www.brusselsjournal.com/node/1976

Marokkolaiset katujengit ovat saaneet mellastaa Hollannissa aivan vapaasti ilman että poliisit olisivat puuttuneet asiaan millään tavalla.

Kun marokkolaiset jenginuoret uhkasivat raskaana olevaa hollantilaisnaista puukolla, 54-vuotias hollantilaismies soitti poliisit paikalle ja otti yhdeltä hyökkääjältä puukon pois. Paikalle tullut naispuolinen marokkolainen kiintiöpoliisi tietenkin ampui tämän hollantilaismiehen kuoliaaksi.

Suomen poliisiinkin on toivottu lisää maahanmuuttajataustaisia poliisimiehiä, koska nämä ymmärtäisivät maahanmuuttajia. Ilmeisesti kyse on siitä, että näiden kiintiöpoliisien tarkoitus olisi "ymmärtää maahanmuuttajia" olemalla puuttumatta mamujen rähinöintiin millään tavalla. Siinä vaiheessa jos suomalaiset yrittäisivät puolustaa itseään, kiintiöpoliisit tietenkin ampuisivat suomalaiset. Kiintiöpoliisit voisivat myös auttaa raiskaustapauksissa laittamalla rasistisen ja vastustelevan suomalaisnaisen käsirautoihin siksi aikaa, että moniosaajat saisivat rauhassa rikastaa häntä.

Jos tämä kuulostaa jonkun mielestä kaukaa haetulta (sillä onhan suomalaisen poliisin maine tällä hetkellä erittäin hyvä), niin miettikää vaikkapa suomalaisten sinibarettien mainetta, joka oli vielä jokin aika sitten lähes tahraton. Ei tarvittu kuin yksi kiintiötulkki ja yksi kiintiörauhanturvaaja, niin johan saatiin melkoiset lahjusskandaalit aikaan Afganistanissa.

Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia!
Suomi tarvitsee lisää kiintiöitä!

repardpo said...

Mutta reinoja ei saa mistään lisää. Suomalaisia poikia ristitään Muhamedeiksi enemmän. On se niin väärin!

Anonymous said...

... miettikää vaikkapa suomalaisten sinibarettien mainetta, joka oli vielä jokin aika sitten lähes tahraton. Ei tarvittu kuin yksi kiintiötulkki ja yksi kiintiörauhanturvaaja, niin johan saatiin melkoiset lahjusskandaalit aikaan Afganistanissa.

Siis väitätkö, että nämä Afganistanin lahjuksiin sekaantuneet rauhanturvaajat olivat maahanmuuttajataustaisia? Itse en ole tällaiseen infoon törmännyt ja olen ymmärtänyt, että aivan tavallisia suomalaisia olivat. Olisko sulla jotain lähdettä?

kojootti said...

Valokuvataiteilija P. Sammallahti sai viime vuonna Pro Finlandia -mitalin.

Retikselle tulisi myöntää vastaavasti Contra Finlandia -mitali.

Quo vadis? - Go Retis!

reino said...

th, tuossa IS:n uutisessa (7.9.2006) ainakin kerrotaan sen sotilastulkin tausta, eli 51 v. Kabulissa syntynyt mies, joka sai Suomen kansalaisuuden 1980-luvun alussa ja suoritti asepalveluksensa täällä.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1230589

"Miehen epäillään ainakin vaatineen lahjuksia urakoitsijoilta, jotka ovat hakeneet länsimaiden rahoittamia rakennusprojekteja."

Tässä tapauksessa siis yli 20 vuotta Suomen kansalaisena ei riittänyt pyyhkimään pois elämän ensimmäisten 20 vuoden aikana opittuja käyttäytymismalleja.

Siitä toisesta pääepäillystä en löytänyt lähdettä enkä ole ihan salpavarma, mutta muistaakseni jossain uutisessa sekin on mainittu afgaanisyntyiseksi. Kuten tiedät, näistä etnisistä taustoista ei kovin hanakasti uutisoida.

Anonymous said...

OK. Itse luin useita uutisjuttuja näistä lahjuksista mutta en törmännyt tähän tietoon, että siellä olisi maahanmuuttajataustaa. Sinällään kyllä uskottavaa, koska tapaus oli niin härski, että harvalla suomipojalla olisi pokkaa sellaiseen.

Anonymous said...

Isojen tyhmien poikien hiekkalaatikkojuttuja -ja leikkejä.

= Kakkajuttuja...

reino said...

Poliisi vainoaa smokkiin pukeutuneita lakupekkoja Englannissa. Golliwogit on saatava pois kaupan hyllyjä rumentamasta:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=442509&in_page_id=1770

Anonymous said...

Juttusi lopussa oli lause "Presidenttiehdokkaaksi päästäksenne teidän pitäisi julistautua täysneekeriksi." Presidenttiehdokas Barack Obaman tapuksessa voidaan kuitenkin puhua puolineekeristä eli mulatista, sillä Obaman äiti on valkoinen.

reino said...

Kyllä. Joo. Obaman tapauksessahan kävi niin, että Obaman mielestä menestymiseen ei riittänyt se, että hän tosiaankin on mulatti, vaan hän halusi nimenomaan julistautua african-americalaiseksi, eli korostaa olevansa vähintään yhtä musta kuin mustinkin neekeri Amerikassa.

Tämä on sinänsä vähän hassua, että Afrikassa Obama on käynyt kerran tai kaksi tutustumismatkalla ja tavallisten amerikkalaisten mustien arjesta hän ei tiedä yhtään mitään, koska hän kasvoi Havaijilla valkoisten isovanhempiensa hoivassa.

Mutta etniseksi sorretuksi vähemmistöksi julistautumalla saa enemmän säälipisteitä. Jopa presidentinvaaleissa.

Anonymous said...

Pitäisikö sun siivoilla noita tekstejäsikin vähän??

Anonymous said...

Tosin mun työhän on tehty.