24.2.07

Monikulttuuripakolaiset

Kun monikulttuuri tekee suurimmasta osasta Eurooppaa elinkelvottoman, ennennäkemätön ihmismäärä joutuu hylkäämään kotipaikkansa. Meidän pitää alkaa varautua monikulttuuripakolaisiin.

Jos nämä uhkakuvat tuntuvat pelottavilta, kannattaa muistaa, ettei kukaan tiedä, miten nopeasti monikulttuuri todellisuudessa kohoaa. Arviot mutavyöryn alle jäävien maiden määrästä vuoteen 2100 mennessä vaihtelevat yhdeksän ja 88 välillä. Julkisuudessa yleensä mainittuun sataan prosenttiin päädytään vasta seuraavina vuosisatoina.

Muuttovirratkaan eivät välttämättä ole niin suuria kuin nyt ennustetaan. Ihmiset voivat varautua monikulttuuriin muuttamalla maaseudulle, rakentamalla muureja talojensa ympärille tai keksimällä muita ratkaisuja. Varmaa kuitenkin on, että monikulttuurin noustessa elämä Euroopassa muuttuu haavoittuvammaksi. Ennemmin tai myöhemmin alkuperäiset eurooppalaiset kyllästyvät lopullisesti ryöstöihin ja raiskauksiin ja väsyvät elämään jatkuvassa hengenvaarassa. Monista Euroopan maista kuuluu jo nyt varoittavia uutisia lisääntyvistä etnisistä konflikteista ja kasvavasta alkuperäisväestöön kohdistuvasta väkivallasta. Ihmiset ovat jo alkaneet paeta monikulttuurisuudessa pidemmälle ehtineistä maista, kuten Hollannista, Belgiasta ja Britanniasta. Mutta varsinainen suuri pakolaistulva on vasta tulossa.

Ennennäkemätön pakolaismäärää

Ensinnäkin pakolaisten ennustettu määrä on niin suuri, ettei ihmiskunta ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Tähän asti suurimmat tunnetut pakolaisvirrat syntyivät toisessa maailmansodassa, ja ne edustavat vain murto-osaa ennustetusta yli sadasta miljoonasta monikulttuuripakolaisesta.

Toiseksi monikulttuurin seurauksena tapahtuva yhteiskuntien romahtaminen on tällä kertaa ihmiskunnan aiheuttama ja sen seuraukset ovat pysyviä. Ei ole paikkaa, jonne palata takaisin.

Suurin kysymys kuuluukin: Mitä tapahtuu, kun kokonaiset valtiot muuttuvat elinkelvottomiksi? Mistä miljoonat juuriltaan tempaistut länsimaiset ihmiset ja kokonaiset kansat löytävät uuden kodin?

Vastaanottoon ei olla valmiita

Minkään maan pakolaispolitiikkaa ei ole mitoitettu huolehtimaan niin suuresta määrästä pakolaisia kuin nouseva monikulttuuri seuraavien sadan vuoden aikana tuottaa.

Tätä taustaa vasten tuntuukin erikoiselta, että poliitikot ja muut päätöksentekijät ovat ponnistelleet ankarasti sitä vastaan, että monikulttuuripakolaiset lisättäisiin Geneven sopimukseen. Vastustus tuntuu sitäkin kummallisemmalta, koska monikulttuuripakolaisuuteen, toisin kuin esimerkiksi ympäristöpakolaisuuteen, liittyy suoranaista rasistista vainoa, jossa alkuperäisasukkaita syrjitään, pahoinpidellään, raiskataan ja surmataan heidän ihonvärinsä vuoksi. Tämän kiistelyn seurauksena monikulttuuripakolaisilla ei ole minkäänlaista virallista asemaa eikä millään maalla ole velvollisuutta ottaa heitä vastaan.

Länsimaisen kulttuurin piirissä vielä toistaiseksi säilyneillä mailla on kuitenkin monia syitä muuttaa kantaansa. Ensinnäkin joidenkin monikulttuuristen valtioiden on mahdotonta pitää huolta omista pakolaisistaan, koska valtiot yksinkertaisesti lakkaavat olemasta.

Jotkut arvostelijat ovat muistuttaneet, että monikulttuurista vapaina säilyneillä mailla ei ole minkäänlaista moraalista velvollisuutta ottaa vastaan monikulttuuripakolaisia. Monikulttuurisuus on seuraus länsimaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, joka pyörii moraalisäteilyn varassa. Länsimaissa on myös saatu nauttia etnisestä rikkaudesta, jonka monikulttuurisuus on suonut. Nyt sen kustannukset lankeavat kuitenkin etnisesti kaikkein eniten rikastuneiden maiden maksettavaksi. Arvostelijoiden mielestä on siis vain oikein, että ne maat, jotka ovat itselleen eniten etnistä rikkautta haalineet saavat nyt muhia itse keittämässään sopassa. Tällainen näkemys on tietenkin liian tyly ja armoton, joten Suomenkin tulee alkaa valmistautua monikulttuuripakolaisten vastaanottoon.

Miten voimme valmistautua

Asiantuntijoiden mukaan Suomen tulisi valmistautua ottamaan vastaan monikulttuuripakolaisia ensisijaisesti lähialueilta. Meillä on onneksi jo olemassa sairaanhoidon käytännön osaamista ruotsin ja norjan kielillä. Alan ruotsinkielisiä koulutuspaikkoja tulisi kuitenkin lisätä, erityisesti raiskattujen terapiaan erikoistuneiden psykiatrien ja psykologien osalta. Eräiden arvioiden mukaan tukipalvelujen tarve tulee olemaan niin valtava, että jokaiselle ruotsia äidinkielinään puhuvalle täysi-ikäiselle suomalaiselle tulisi tarjota mahdollisuus käydä raiskattujen tukihenkilökurssi esimerkiksi kansalaisopistossa (medborgarinstitutet).

________________
Olen pahoillani. Olen myrkyttänyt mielesi. Aivan lähitulevaisuudessa mediassa tulee olemaan yhä enemmän tunteisiin vetoavia juttuja ympäristöpakolaisista ja ilmastonmuutospakolaisista, jotka kaikki meillä on velvollisuus ottaa vastaan. Tämän luettuasi nuo jutut saattavat aiheuttaa sinusta tunnereaktion (esim. itkuraivoa tai naurua), mutta se reaktio ei välttämättä ole se, mitä haettiin. Olen todella pahoillani.

12 comments:

kojootti said...

Tässä kaiketi oli kyse monikulttuuripakolaisten kolmannesta aallosta. Luulisin, että ensin lähtee omistava luokka, sitten keskiluokka, jonka jälkeen tulee vasta kädestä suuhun ja vuokra-asunnoissa elävä kansanluokka.

Omistavalle ja keskiluokalle saattaa tulla jossain vaiheessa kiire myydä ja jokainen tietää mitä tapahtuu, kun kaikki myyvät samaan aikaan. Ei hyvältä näytä.

Täytyy alkaa tosiaan miettiä mihin sijoittaa ja mitä rakentaa. Ja ennen kaikkea kenen kanssa.

Arkki said...

Olisi hyvä jos pakolaiset toisivat talonsa mukanaan, sekä muutaman muunkin tönön. En haluaisi monen kauniin kirkot, kirjastot, oopperat ja muut historialliset arvokkaat rakennukset jäävät kulttuurin helmaan joka ei osaa niitä arvostaa. Ennenkin on tiiliä ja tukkeja numeroitu ja koottu uudelle paikalle. Toivottavasti tulevat ihmisvirrat innostuvat tuomaan arvokkainta perintöjään mukanaan, ainakin muutaman. Siitähän tulisikin hieno projekti kun perä-Savoon kohoaisi uusi ekologisesti suuniteltu kaupunki aidosta vanhan Euroopan arkkitehtuurista muokaten.

reino said...

Kyllähän Sagrada Familia näyttäisi komealta Kiuruveden rannalla, jos vaan epsanjalaisilla riittää kärsivällisyyttä numeroida palikat. ;)

Tämä juttu oli itse asiassa ihan vaan Search&Replace -tyyppinen parodia noista jälkipuheessa linkitetyistä artikkeleista.

Palaan asiaan vielä pidemmän jutun muodossa kun ehdin, mutta jos mietitään sitä, että kuka täältä Suomesta tällä hetkellä muuttaa pois, niin minä olisin erittäin huolissani niistä tuhansista kalliilla rahalla koulutetuista nuorista, jotka ovat kansakunnan fiksuinta porukkaa ja ns. tulevaisuudentoivoja. Nämä lähtevät nykyään rutiininomaisesti ulkomaille töihin, kuten heidän uraputkeensa luontevasti kuuluu. Tähän asti on voitu ajatella, että kyllä ne sieltä (useimmat) sitten takaisin tulevat, kun on aika tehdä lapsia ja asettua aloilleen. Ja näin on myös aika pitkälti tapahtunut. Mutta jos Suomi on siinä vaiheessa lasten kasvuympäristönä ja elinympäristönä yhtä monikulttuurinen (eli turvaton ja ongelmallinen) kuin mikä tahansa muukin maa, niin tuolle porukalle on kyllä ihan sama, minkä nimisessä maassa he asuvat siinä muurien ympäröimällä ja aseistettujen vartijoiden suojaamalla asuinalueellaan. Eikä Suomen ilmainen koulutuskaan toimi vetotekijänä, jos lapset on joka tapauksessa pakko laittaa yksityiskouluun.

kojootti said...

Kavereiden kanssa ajateltiin ostaa iso saari ja muutama rannikkotykki.

Anonymous said...

Epäilen että ensimmäisenä ryhmänä lähtee keskiluokka, heillä on usein ammatti tai osaamista jolla voi elättää itsensä toisessa maassa. Toisaalta heillä on yleensä niin vähän rahaa ettei heillä ole mahdollisuutta muuttaa maan sisällä, tietysti aidattuihin ja yksityisten turvapalveluiden vartioimiin, monikulttuurivapaille asuma-alueille.

Anonymous said...

Monikulttuuripakolaisuuden ensimmäinen vaihe on white flight. Alkanut jo Suomessakin siten, että rikastuttajavapaat alueet ovat muuttokohteina kiinnostavia. Ehkä lähivuosina suomalaisten maansisäinen muuttovirta suuntautuu
maaseudun pikkutaajamiin. Tuskinpa monikaan asettaa asuinpaikkana etusijalle esimerkiksi pk-seudun Vuosaarta, Vesalaa tai Koivukylää.

Ehkä tulemme näkemään myös käänteisvankiloita eli aidattuja asuinalueita, joihin eivät pääse
ulkopuoliset. Helsingin seudulla olisi jo kysyntää käänteisvankilalle. Onhan seudulla sekä rikastuttajia että varakkaita ihmisiä.

acc

reino said...

Isoa saarta ostaessa kannattaa valita mahdollisimman korkea, ihan vaan siltä varalta, että se merenpinnan nousu pitääkin paikkansa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota tykkien sijoitteluun. Esimerkiksi Bengtskärin taistelun aikana väärään paikkaan pultattu konetykki osoittautui tehottomaksi, kun säätövara ei riittänyt jo rantaveteen ehtineen neuvostomerijalkaväen ampumiseen.

Noita ilmastopakolaisjuttuja lukiessa kannattaa kiinnittää huomiota punavihreiden ovelaan ja salakavalaan retoriikkaan: ensin otetaan käytännön esimerkiksi joku Tyynenmeren saariryhmä, jonka pelätään hukkuvan. Siihen ei kellään voi olla mitään vastaan väittämistä, että jos saari uppoaa, niin porukan on muutettava muualle. Tosin esim. Tuvalun osalta tämä ei ole mikään ongelma, koska Tuvalu on jo varautunut hukkumiseensa solmimalla sopimuksen, jonka mukaan Uusi-Seelanti ottaa vastaan kaikki saarivaltion 11 000 asukasta. Ja hyvä niin. Tuvalulaisethan ovat niin mukavaa porukkaa, että saavat tulla vaikka minun niitylleni telttailemaan, jos eivät muuta paikkaa keksi. Vastineeksi vaadin vain käyttöoikeuden pariin oikein pulskaan tuvalunkakaduun.

Sitten kun oikeus ilmastopakolaisuuteen on saatu hyväksytyksi ja mielellään kirjattua kansainvälisiin sopimuksiin, sitä lähdetään laajentamaan siten, että kaikilla, jotka itse pilaavat oman ympäristönsä elinkelvottomaksi, on tietenkin oikeus siirtyä muualle asumaan ja muiden elätettäviksi. Jossain Afrikassa ilmaston lämpenemisen aiheuttamaan aavikoitumista voi olla aika vaikea erottaa väestöräjähdyksen ja väärien viljelymenetelmien aiheuttamasta aavikoitumisesta. Niger-joen suisto saattaa mennä elinkelvottomaksi holtittomasti hoidetun öljynporauksen takia jo kauan ennen kuin merenpinta nousee. Ja Bangladeshissä ja vastaavissa maissa merenpinnan nouseminen olisi valtava ongelma nimenomaan sen takia, että ne ovat jo nyt äärimmäisen ylikansoitettuja.

Mutta liikakansoitukseen tai kehitysmaiden omaan saastutukseen me emme tietenkään saa puuttua. Ei muuta kuin valmistaudutaan pakolaisten vastaanottamiseen vaan.

Anonymous said...

Tämän vuoden Tiede onkin kunnostautunut monikulttuurisuuden levittämisessa, uusimmassa oli tämä:

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=734&vl=2007

Josta löytyy mm. tämä herkullinen kommentti kovan tieteen ytimestä:

"Itse asiassa laiton siirtolainen jos kuka elää ajan hermolla nykymaailmassa, missä pääomat ja tavarat liikkuvat vapaasti ja etsivät parempia markkinoita. Hän on postmoderni yksilö, joka pystyy muokkaamaan omaa identiteettiään tarpeen mukaan uutta työpaikkaa, tyyliä tai harrastuksia varten."

Herja

Anonymous said...

Onneksi maassamme on runsaasti atleettisia maihinnoususaappaisiin ja tukeviin takkeihin mielellään sonnustautuvia nuorukaisia, joilla on moraalinen draivi pitää nämä ns. vääräpakolaiset edes jollakin tavalla ruodussa.
Tahtoo sanoa, että loppujen lopuksi kuulapäiden motiiveilla ei ole mitään väliä jos heidän edesottamuksensa antavat oikean viestin suojaväriin sonnustautuneille raiskaajille, ryöstäjille ja kroonisille väkivaltarikoksenuusijoille.
Meidän verbaalisesti lahjakkaampien saarnamiesten vastuulle sitten jää karjalalippiskorollajeejeenatsien valistaminen, jotteivät vahingossa satu pieksemään sitä mukavaa lähikebumestan mamua.

Vastuu painaa, pojat ja tytöt.

reino said...

Olisiko nyt päässyt käymään niin, että blogiin on eksynyt ensimmäinen suvaitsija, joka taitaa edes ironian alkeet? Erinomaista! :)

Hellbillyn varsinaiseen aiheeseen en osaa sanoa, koska en ole perehtynyt kuulapäiden motiiveihin.

Minun mielestäni olisi Suomen valtion tehtävä "antaa oikea viesti suojaväriin sonnustautuneille raiskaajille, ryöstäjille ja kroonisille väkivaltarikoksenuusijoille". Ja se viestihän on tietysti hyvin yksinkertainen: karkotus joka myös pannaan täytäntöön.

Jos valtio syystä tai toisesta ei käytä sille kuuluvaa lakien toimeenpanovaltaa, ihmiset joutuvat ennemmin tai myöhemmin ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Ja aina kun joku turvautuu väkivaltaan tällaisissa etnisissä ristiriidoissa, niin ensimmäisinä uhreiksi joutuvat yleensä juuri ne mukavat tyypit, jotka eivät ole kenellekään mitään pahaa tehneet.

Hellbillyn usko sanojen voimaan on ehkä kovempi kuin omani, mutta itse en usko, että minun netissä saarnaamisillani on mitään vaikutusta (suuntaan tai toiseen) siihen, joutuuko se mukava lähikebumestan mamu piestyksi vai ei. Kyllähän minä toki väliin menen, jos tuollaista näen tapahtuvan, mutta siinä ei sitten enää sanoilla valisteta.

Anonymous said...

"Ja se viestihän on tietysti hyvin yksinkertainen: karkotus joka myös pannaan täytäntöön."

Olet oikeassa. Mutta näinhän ei tapahdu. Perkele.

Mutta poikkeanpa aiheesta. En minä ole suvaitsija. Olen tavallinen suomalainen mies, joskin koen että ellei ihmisiä ravistele tavalla tai toisella hereille, en kohta enää saa naukata järvikylmää keppanaa rakentamani rantasaunan kuistilla.
Koska jos ja kun käy huonosti tulee musumaani, kieltää minulta bissen ja tekee saunastani minareetin.
Valtion tuella.

Suvaitseminen ei vain toimi, itse kannatan terveen järjen käyttöä.

Anonymous said...

Koska länsimaat ja USA ovat kaikkein eniten syyllisiä afrikasta tulevien ympäristöpakolaiseten pakkoon lähteä, niin tulisi meidän mutisematta ottaa kaikki pakolaiset vastaan. Edelleen monikulttuurisuus on rikkaus ja ehkäpä sinun kannattaisi tutustua henkilökohtaisesti johonkin tummaihoiseen, niin huomaisit KÄYTÄNNÖSSÄ miten samanlaisia he ovat! Ei kannata paperilla olevien tutkimusten perusteella muodostaa käsitystä toisista ihmisistä.
Tummaihoisillakin on persoonat ja he ovat yksilöitä (jonka oot unohtanu) sekä he ovat myös hyviä ihmisiä. Ympäristö siellä Afrikassa huonoa on..