4.1.07

Valkoparraton syö rasistirokkaa

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, huomenta.
- Huomenta, huomenta. Huomenta, Reynoldo. Menehän sinne muiden lasten kanssa leikkimään.
- Onkos teillä tänään täällä jotain musiikkiesityksiä, kun poika hoki koko matkan, että tänään tarhassa rasisti rokkaa?
- Ei. Kyllä Reynoldo taisi tarkoittaa, että tänään on hernekeittopäivä.
- Niin tietysti. Tänäänhän on torstai.
- Me emme käytä enää viikonpäivistä noita nimityksiä, koska joku voi kokea ne loukkaavina.
- Mutta käytätte hernekeitosta nimitystä rasistirokka?
- Vain siitä erikoisruokavaliolasten hernekeitosta, johon tulee sianlihaa. Sitähän eivät täällä syö enää muut kuin Reynoldo ja Jussi. Useimmat vanhemmat ovat tiedostaneet, että liha ja varsinkaan sianliha ei kuulu sivistysvaltioon. Heidän lapsensa syövät kasvishernekeittoa, joka valmistetaan halal-pavuista ja luomuporkkanoista. Keittoa soseuttaessaan keittäjä kuiskaa sille profeetan nimeä ja pyytää porkkanoilta anteeksi niihin sisältyvän elämän idun tuhoamista. Se on todellista mitään uskontokuntaa loukkaamatonta keittoa.
- No sanotaanko sitä sitten ituhippisopaksi?
- Ei missään tapauksessa. Sitä paitsi meillä on tässä vähemmistövaltuutetun, kasvissyönti- ja aseistakieltäytymisvaltuutetun sekä tiedostamisvaltuutetun lausunnot siitä, että ituhippisoppa on loukkaava, leimaava ja rasistinen sana, jota ei saa käyttää.
- Mutta sanaa rasistirokka puolestaan sopii käyttää? Lasten ruuasta?
- Kyllä. Meillä on tässä ulkomaalaisvaltuutetun, syrjintävaltuutetun, lapsiasiainvaltuutetun, homosteluvaltuutetun ja jengiasiainvaltuutetun lausunnot siitä, että rasistirokka on täysin asianmukainen nimitys, jota tulee käyttää poikkeavien erikoisruokavaliolasten hernekeitosta.
- Kuka tuollaisen sanan ylipäätään on mennyt keksimään? Nämä maahanmuuttajat, vai?
- Ei suinkaan. Kyllä se oli tuo Törnroosin Riikka-Piian äiti. Hänhän on sosiaalivirastossa töissä suvaitsemisasioiden ylijohtajana. Että kyllä meidän on vähän pakkokin totella. Ja onhan se sellainen hauskan leikkisä sanakin.
- On. Toki. Reynoldo hei, muista ottaa kaksi lautasellista hernaria, että jaksat. Illalla on sitten ryynimakkaraa.
- Jippii! Ryynärii! Ryynärii! Ryynärii!

_____________
Ranskassa soppa on palanut pohjaan: Pariisin poliisi kielsi Ranskalaisten solidaarisuus -nimistä järjestöä jakamasta sianlihaa sisältävää keittoa. Oikeus kumosi valituksen jälkeen kiellon todettuaan, että keiton rasistisuutta ei pystytä todistamaan, eikä se vaaranna yleistä järjestystä. Pariisin pormestari, sosialisti Bertrand Delanoë, piti päätöstä yllättävänä ja kehotti poliisipiiriä valittamaan uudelleen. (Linkki: La "soupe au cochon" n'est pas raciste.)

Uutinen on hämmentävä: miten keitto voisi vaarantaa yleistä järjestystä? Kuka nyt jonkun sopan takia rupeaisi riehumaan?

Nyt kun Suomessakin vaalit ovat tulossa, ehdokkaiden kannattaa olla tarkkana siitä, mitä soppatykkiinsä laittaa. Ettei vaan kukaan rupea riehumaan. Miten kauan menee siihen, että Hurstin perheen järjestämät köyhien linnanjuhlat tuomitaan rasistisiksi, jos lautasella on joulukinkkua tai hernerokkaa?

17 comments:

Anonymous said...

Edottelinkin, että pääpuolueet saisivat kivaa vipinää pääministerikilpailuunsa tarkkailemalla toistensa soppatykkejä.

Kepulle voisi olla paha sisäinen mullistus, jos Matti "Anteeksi" Vanhanen joutuu toteamaan: "Anteeksi, mutta emme osta Sirkka Liisa Anttilalta."

Anonymous said...

Heh heh :-D
tää oli tosi hyvä.

T.Taina

Rita A said...

Taitaa olla tulevaisuuden kouluissa ja päikkäreissä jokaiselle oma ruoka, kun otetaan allergiat, nimi-, laatu-, ja lempiruokatoivomukset huomioon. Älkäämme kuitenkaan kutsuko käytäntöä suvaitsevaisuudeksi. Siihen mennessä yksilöllisyys on niin pitkällä että valinnanvapaus on itsestään selvyys. Tarjoilijat ja menyyt ovat myös varmaan koulujen tulevaisuutta.

Siinä ei ole mitään hämmästelemistä että keitto voi vaarantaa yleistä järjestystä. Ne jotka haluavat uhota, uhoavat mistä ärsykkeestä tahansa. Keitto kelpaa tekosyyksi siinä missä muukin.

Anonymous said...

Kaikki tietävät että muslimeistahan(neekereistä ja arabeista yms.) tossa puhutaan vaikka kierretään asiaa kuin kissa kuumaa soppaa. Poliisit sekä pormestarihan syyllistyvät pahemmanlaatuiseen rotuun ja uskontokuntaan liittyvään ennakkoluuloisuuteen. Sanalla sanoen rasismia. Kuka haastaa ne oikeuteen?

Anonymous said...

Muslimit ovat ottamassa taas yhden pienen osavoiton matkalla kohti islamilaista Eurooppaa. Askel askeleelta muutellaan kaikissa suvaitsevaisuuden kehdoissa tapoja ja tottumuksia islamisilaiseen suuntaan.

Lopullista voittoa odotellessa mahtaa muslimia naurattaa kun paskahousut länkkärit konttaa rähmällään mitättömimpienkin juttujen takia. Eipä ihme että muslimimiehiä pidetään maskuliinisina. Antaahan mahallaan kiemurtelevat eurooppalaiset varmasti lisää itsentuntoa.

Hyvin menee, mutta menköön, sanoisi itse profeetta Muhammed :)

Anonymous said...

Mitä enemmän muslimeja tulee Eurooppaan, sitä enemmän eurooppalaisten on otettava huomioon muslimit ja kyllä, myös muslimien tunteet. Kylmä fakta.
Eurooppa islamisoituu kovaa vauhtia, ja koska islam on vahvempi kuin nykyinen vesittynyt, itseinhoinen ja sekulaari eurooppalaisuus, islam tulee olemaan etuasemassa. Suomeksi: Jos X loukkaa islamia, X poistetaan. Jos Y loukkaa kristinuskoa tai kantaväestöä, Y:lle ei tehdä mitään. Tämä on melkein jo toteutunutkin.
Eurooppa on jo islamisoitumassa kovaa vauhtia eikä hidastumista ole näköpiirissä, mutta toisaalta kyllähän Saudi-Arabiassakin juodaan Pepsiä, käydään McDonaldsissa ja katsotaan amerikkalaisia elokuvia (vain kotona ja DVD:ltä tosin).
Katuväkivalta, joukkoraiskaukset, ilkivalta, turvattomuus, rukouskutsut ja islamin läsnäolo arjessa ovat asioita, joihin kyllä tottuu ajan myötä, kunhan ne on ensin hyväksynyt samalla tavalla kuin parantumattomaan tautiin sairastunut ihminen hyväksyy kohtalonsa.

Anonymous said...

Eiköhän tässä soppajutussa ole kyse siitäkin että tarjoajat ovat "tietyn linjan" kannattajia. Jos Pelastusarmeija keittelisi sianlihasoppaa tuskin pormestarit olis niin hanakasti kieltämässä. Henk. koht. en kyllä musulmaanille tarjoa kuin päähän sateenvarjoa.

Anonymous said...

Loistavaa :D Taso vaihtelee rajusti mutta kuten kaikilla taiteilijoilla niin yksi helmi korvaa monta heikompaa produktiota.
Pitaisi melkein kerata best of reino - kokoelma.

reino said...

Voisihan noista Valkoparrattomista jonkinlaisen PDF:n koota. Sopivaa vessalukemista. Ja kesän tullen niillä voi sitten paperoida paskahuusin seinät. ;)

Ylemmälle anonyymille: varmasti kyse on aika pitkälti siitä, että sopankeittäjien huhutaan edustavan "tiettyjä tahoja". Mutta niinhän nykyään kaikki virallisesta totuudesta poikkeavat leimataan. Jos joku nyt perustaisi Suomalaisten Solidaarisuus -järjestön, niin ei kauaa kestäisi, kun sitä epäiltäisiin yhteyksistä äärioikeistoon ja polttouunien valmistajiin, ihan riippumatta siitä, millä asialla yhdistys olisi. Suomalaisten asia (tai tuossa tapauksessa valkoihoisten ranskalaisten) on sellainen, jota ei nykyään saa ajaa millään keinolla.

Olenpa kuullut noihin soppakeittiöihin liittyen sellaistakin huhua, että agressiiviset laittomien maahanmuuttajien jengit pitävät Ranskassa aika tiukasti hallussaan kaikkia yömajoja ja avustusjärjestöjen soppakeittiöitä yms. Jos väärän värinen (=valkoinen) syrjäytynyt menee sinne, hän saa helposti turpiinsa. Siksi tämä yksi avustusjärjestö halusi tehdä jotain nimenomaan näiden väärän väristen syrjäytyneiden auttamiseksi.

Anonymous said...

Far-right charity's pork soup ruled not racist

Paris Mayor Opposes Racist Soup

Anonymous said...

"agressiiviset laittomien maahanmuuttajien jengit pitävät Ranskassa aika tiukasti hallussaan kaikkia yömajoja ja avustusjärjestöjen soppakeittiöitä yms. Jos väärän värinen (=valkoinen) syrjäytynyt menee sinne, hän saa helposti turpiinsa"

Muistaakseni Helsingin Sanomissa kerrottiin jotain tuosta.

Ranskalainen avustusjärjestö pitää silavasopalla muslimit loitolla

Association SDF

reino said...

Näin se homma etenee: Ranskan korkein hallinto-oikeus on vahvistanut päätöksen kieltää sianlihakeiton jakelu varattomille.
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=625279

Jatkossa tulemme Suomessakin näkemään yhä enemmän sellaisia lakeja (ja viranomaisia), joiden tarkoituksena on säätää kaikki virallisesta totuudesta poikkeavat sanat ja teot rangaistaviksi.

Hernekeiton vastustamisvaltuutetun viran perustamista odotellessa...

Anonymous said...

ISLAM= Pimeys,taantumus,kuolema ja perikato

Anonymous said...

Ei perkele. Niin kiellettiin sianlihasopan tarjoilu. Itkisin jos ilkeäisin mutta täytyy tyytyä puhumaan rumia...

reino said...

On helppo ajatella, että eihän näillä asioilla vielä ole Suomen arkitodellisuuden kanssa mitään tekemistä. Mutta niin se vaan hiipii:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135227423059
"Espoo tarjoaa kesällä puistolapsille ilmaisen aterian
...
Puistoissa tarjottavat ruoat ovat vähälaktoosisia. Sianlihaa sisältäviä ruokia syödään maanantaisin. Erityisruokavalioita ei ole mahdollista tarjota."

reino said...

Puistoissa tarjottavien ilmaisten aterioiden uusin käänne. Hesari otsikoi, että "Muslimilapset jäävät Espoossa ilman lounasta puistojen sikapäivinä"

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135228060643

Kuulostaa kammottavalta rasismilta ja syrjinnältä.

Ai niin, hetkinen... eihän niitä muslimilapsia ilman ruokaa jätetä. He eivät vain suostu syömään sitä ilmaista lounasta. No, ottaisivat edes maitopurkin ja näkkileipää. Sekin on hyvää ja perinteistä suomalaista välipalaa. (Kyllähän sika tietenkin parempaa on.)

Anonymous said...

HEP!
Reino on aina ollut aikaansa edellä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032716837046_uu.shtml