31.1.07

Valkoparraton maksaa velkaa

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Hyvää päivää. Minä tulin tuomaan teille tämän teidän velkalaskelmanne.
- Velkalaskelman? Kenellekäs minä nyt olen velkaa?
- Voi voi, vaikka kuinka monelle. Itse asiassa koko sorretulle maailmalle. Tässä on ensinnäkin tämä ikuinen moraalinen velka siirtomaista ja orjuudesta...
- Siis niistä siirtomaista ja orjista, joita Suomella ei ikinä ollut? Ja siitä orjuudesta, joka loppui arabimaissa virallisesti vasta 1960-luvulla, jos loppui, ja joka ei ole Afrikassa loppunut vieläkään? Hyvä, jatkakaa.
- Sitten on tämä ilmastonmuutosvelka. Teollisuusmaat ovat tähän mennessä aiheuttaneet 80 prosenttia päästöistä, vaikka niissä asuu vain noin viidesosa maailman ihmisistä. Jos lähdetään siitä tasajakoon perustuvasta oletuksesta, että jokaisella ihmisellä on yhtäläinen oikeus saastuttaa, niin te olette kehitysmaille velkaa. Valtavasti.
- No eiköhän ne siellä Kiinassa ja Intiassa osaa jatkossakin pitää huolta omista saastuttamisoikeuksistaan. Mites muuten teillä itsellä, jokos on velat maksettuna?
- Mutta eihän minun tarvitse mitään maksaa. Minä olen nimittänyt itseni velkavastuukoordinaattoriksi ja maksan velkani sillä tavalla.
- Vai niin. Kätevää. No, olikos vielä muuta?
- Kahvivelka. Te ette varmaankaan juo Reilun Kaupan kahvia? Tiesittekö, että kahvin tuottajahinta...
- No ei se maidon tuottajahintakaan niin hääppöinen ole. Naapuri tuossa juuri investoi uuteen navettaan. Tuli muuten aika kalliiksi. Minä juon sitäpaitsi nykyään ainoastaan epäreilun kaupan Riistomokkaa, joka sisältää 3% kuivattua Guatemalan lasten verta. Olikos vielä muuta?
- Teidän alkoholinkäyttönne on kyllä huolestuttavalla tasolla.
- No joo, kyllähän tuo maksa välillä viheltää. Mutta ei elämästä selviä hengissä, kuten Juicekin sanoi. Eikä myöskään selvinnyt. Maksasi sanoo POKS...
- En minä teidän sisäelimistänne ole huolissani, vaan selkänahastanne. 500 raipaniskua on sellainen määrä, että siitä harva on selvinnyt hengissä.
- 500 raipaniskua? Mistä te nyt puhutte?
- Se on teidän olutvelkanne shariapoliisille. Me olemme tarkistaneet teidän Plussa-korttinne ostohistorian. Sen mukaan te olette todistetusti ostanut ainakin 500 tarjousmäyräkoiraa. Niistä tulee yksi raipanisku per mäyräkoira, kunhan saadaan YK:lta rahoitus shariapoliisin perustamiseen Suomeenkin.
- Eihän se kaljanjuonti laitonta ole ollut, vaikkakin suuri synti.
- Kyllä se nyt vaan on niin, että me elämme monikulttuurisessa Suomessa. Ei kansanryhmien uskonnollisia tunteita voi noin vain mennä loukkaamaan. Ja jatketusti. Ajatelkaa: 500 mäyräkoiraa!
- Jahas. Maistuisiko muuten olut? Ajattelin, että laitetaan tämä mäyris vielä samaan piikkiin. Ja tuosta jääkylmä tervasnapsi kyytipojaksi.
- Kiitos. Kyllähän sitä aina yhden voi ottaa. Ohoh, onpas tuhdin makuista tervasnapsia. Oikein suun mukaista.
- Joo. Siinä on aitoa suomalaista orjalaivatervaa. Valmistaja takaa, että saman tynnyrin tervaa on aikoinaan sivelty brittiläisten orjalaivojen pohjiin.
- Pthyi. Hyi kauheaa! Ai niin, minä meinasin unohtaa: te olette maailmanrauhalle velkaa sen, että luovutte pienaseistanne. Kansalaisjärjestöjen arvion mukaan pienaseet tappavat alueellisissa konflikteissa noin 300 000 ihmistä vuodessa. Suomen on nyt jälleen kerran ryhdyttävä edelläkävijäksi. Somaliassakin...
- Siis te haluatte minun luopuvan tarkkuusammunta- ja metsästysaseistani sen vuoksi, että sissit ja siviilit Somaliassa eivät suostu luopumaan rynnäkkökivääreistään, vaan mieluummin ammuskelevat niillä toisiaan?
- Kyllä. Ei asioihin saa muutosta sillä lailla, että muut saa muuttaa käyttäytymistään mutta meidän ei itse tarvitse. Yhteisiä pelisääntöjä pitää kehittää. Meidän pitää luopua pienaseista, jotta pienaseiden määrä saataisiin maailmassa vähenemään.
- No jos minä nyt kuitenkin pidän nämä omat pyssyni vielä toistaiseksi. Ihan siltäkin varalta, että saatte rahoituksen kuntoon ja ne piiskurit tulevat tuohon pihaan. Minä voin sitten näyttää Mossbergilla valoa.

55 comments:

lot said...

Pari unohtui: VeePeÄmmän pitää luopua myös maamiinoista sekä E433, E435, E470, E471, E472, E 72, E472c, E472e, E475, E477, E481, E482, E491, E492 ja E494-lisäaineista. Niissä kun voi olla possua.

Onneksi meillä ei ole emakon muotoisia wappuilmapalloja. Ettei tarvitsisi luopua niistäkin.

lot said...

(tarkennus edelliseen) Maamiinoista ei siis tarvitse luopua sen takia, että niissäkin voisi olla possua. Ihan niistä lisäaineista vaan.

Anonymous said...

Nämä ovat loistavia, samaan aikaan saa huvittuneeksi, samaan aikaan pelottavat ja surettavat. Jatka ihmeessä :)

Anonymous said...

"Riistomokka" :)

Tota pitää käyttää heti välittömästi jo huomenna kahvihuoneessa.

Anonymous said...

Tästä tuli kummallisesti mieleeni kaukaa menneisyydestä, muistin hämäristä sopukoista, eräässä kulttuurituotteessa esitetty, jotenkin tähän aihepiiriin liittynyt lause:

"Keep the change, Bob."

kojootti said...

Mossbergilla voi myös tarvittaessa antaa tulta reilun kaupan tupakkeihin.

reino said...

Riistomokkaa, juu. Kannattaa tosiaan vähän varoa, mitä siellä työpaikkaruokalassa puhuu, koska nuivat ja sävyttyneet uudissanat tulevat niin helposti osaksi jokapäiväistä kielenkäyttöä.

Tänäänhän on muuten torstai. Olisikohan siellä kuppilassa taas rasistirokkaa ja pannukakkua?
http://reinoblog.blogspot.com/2007/01/valkoparraton-sy-rasistirokkaa.html

Dr. Doctor said...

VPM on sähköshokkien jälkeen selkeästi valmiimpi monikulttuurisen virkamieskoneiston kohtaamiseen kuin aikaisemmin.

Miksi muuten vain pienaseet on kielletty- eikö suuraseet ole vaarallisempia ?

reino said...

Joo, kyllä se sähköshokkihoito selvästikin toimii. Kirkastaa ajatukset. ;)

repardpo said...

Jos ei kestä olla valkoinen heteromies kotimaassaan, niin ainahan sitä voi vedättää hampaansa, kasvattaa parran ja lähteä vituksi Pakistaniin.

reino said...

Hyvä ajatus, repardpo!

Milloin ajattelit lähteä?

kojootti said...

Olisi mahtava juttu, jos voisit, Retardo, kirjoittaa tulevista kokemuksistasi matkapäiväkirjaa ja julkaista sen erinomaisessa blogissasi meidän kaikkien iloksemme. Kuvia ei välttämättä tarvitsisi siihen niinkään liittää muuta kuin mausteeksi.

Anonymous said...

Pakinain muutoin korkeasta laadusta huolimatta en oikein jaksa ymmärtää Reilun kaupan kahville irvimistä. Projektiin perehtyneenä tiedän, millaiset olot plantaaseilla olisi ilman sitä ja millaiset sen jälkeen. On myös verrattain selvää, että ensin mainitut olot johtuvat tuotantokustannuksia alhaisemmasta myyntihinnasta, johon suuret rikkaat (länsimaiset) kahvinostajat pakottavat viljelijät.

Eikö Reinon mielestä ole oikea lähestymistapa, että pyritään solmimaan mielekkäitä, reiluja ja perustoimeentulon turvaavia kauppasopimuksia KAIKKIEN niiden kanssa, joilta hän ostaa särvintä, olipa se maitoa tai kahvia? Nimenomaan ihonväriin katsomatta? Siinä vaiheessa kun naapurin maitofarmari ei voi lähettää lapsiaan peruskouluun, koska hän sai naudoistaan vähemmän rahaa kuin niiden hoitoon upotti, on aika solmia Reilun maitokaupan sopimus.

Mitatessamme katuja uunituoreet Nokian kännyt korvalla emme varmaankaan ole myöskään mitään velkaa Ugandalle, mistä Nokia osti miellyttävän halvalla arvometallinsa laitteiden osia varten. Metalli vain oli tunnetusti naisia joukkoraiskaavien sissien hallussa, joten Nokia ja sen asiakkaat tukivat porukkaa, joka aiheuttaa tuhansille teinitytöille niitä muistaakseni Reinonkin esiinnostamia fistuloita (re Muhamed pelastaa Suomen), jotka tekevät naisista haisevia hylkiöitä. Mutta ihminenhän ei ole kulutusvalinnoillaan vastuussa siitä, kuinka monia ihmisiä on murskattu hänen elintasonsa tieltä?

Masi said...

Kyllä sai taas tippua penkiltä pariin otteeseen. Aivan loistavaa tekstiä.

Näetkö reino mistään kuinka moni käy lukemassa näitä juttuja?

reino said...

Masi, tuo etusivun kävijälaskuri (joka nyt näyttää jotain 32 000 ja risat) laskee yksittäisiä käyntikertoja. Eri kävijöiden määrä on tietysti paljon pienempi, koska pitkälti sama porukkahan näitä käy lukemassa. En ole vielä keksinyt, miten saisi laskettua uniikit IP:t. Mutta kivasti on lukijoita riittänyt. Olen oikein yllättynyt. Näin vaalien alla Jussin sivuilta tietysti ohjautuu paljon satunnaiskävijöitä.

Todella mukavaa, että joku näitä lukee ja kommentoi!

Anonymous said...

Kyllähän reino on loistava oivaltaja ja vulgäärin post-Pahkasikahuumorin ykkösnimi kansallisesti ajattelevassa internetkentässä. Kovin valjuiksi jäävät huumoriin pyrkivät kirjoittelijat monikulttuuristajaleirissä, oikeastaan huumori loistaa poissaolollaan mukublogeissa, paitsi tietysti tahaton-.

Olisipa Väinö Nuorteva, lapsuuteni sankari, Mustapartaisen isä ja Novovodkan komissaari Sumskin seikkailujen kirjaaja, armoitettu ryssänkurkuttaja ja idiotian, paskantärkeyden ja teeskentelyn verraton ruoskija, rauha hänelle, keskuudessamme ruotimassa hesarivetoisen intelligentsijamme älyllistä ja konkreettista itsemurhaa. Ja kuvittajana tietysti Kari Suomalainen.

reino said...

Nyt tuli tiukkaa palautetta. Hyvä hyvä.

"Pakinain muutoin korkeasta laadusta huolimatta en oikein jaksa ymmärtää Reilun kaupan kahville irvimistä."

Mun oli pakko vähän irvailla, koska en jaksa uskoa, että Reilun Kaupan markkinointi- ja valvontabyrokratian perustaminen jotenkin pyhittäisi koko homman. Mutta oikealla asiallahan siinä ollaan. Minä sälyttäisin vastuuta myös paikallisille hallituksille, joiden pitäisi valvoa kahvintuottajien etua ylikansallisia vastaan. Näin ei välttämättä aina ole.

"Eikö Reinon mielestä ole oikea lähestymistapa, että pyritään solmimaan mielekkäitä, reiluja ja perustoimeentulon turvaavia kauppasopimuksia KAIKKIEN niiden kanssa, joilta hän ostaa särvintä, olipa se maitoa tai kahvia? Nimenomaan ihonväriin katsomatta?"

Kyllä. Nimenomaan juuri näin. Tuotettuun määrään perustuva reilu hinta kaikille, ihonväristä riippumatta. Tällä hetkellä maailman elintarviketuotanto perustuu aivan liikaa (esim. pinta-alaperusteisilla) tukiaisilla tuotettuun viljaan, joka sitten jaetaan ilmaiseksi ruoka-apuna. Tämä ei ole kestävää kehitystä oikein kenenkään kannalta.

Suomen kannalta on tietenkin elintärkeää turvata myös se, että maassamme on oma toimiva elintarviketuotanto (ja muutakin perusteollisuutta) poikkeusolosuhteiden varalta. Joten jonkinlaisista tukiaisista emme pääse ikinä eroon.

Noita reilun kaupan toimintamalleja on ilmeisesti pyritty kehittämään, mutta jostain syystä ne kaikki tuntuvat aina vaan sortavan kehitysmaita. Mistä tämä johtuu? Jos sinulla on heittää jotain hyviä linkkejä, niin lueskelen mielelläni.

"Uunituoreet Nokian kännyt... Uganda.. halvalla arvometallia.. Metalli vain oli tunnetusti naisia joukkoraiskaavien sissien hallussa... Mutta ihminenhän ei ole kulutusvalinnoillaan vastuussa siitä, kuinka monia ihmisiä on murskattu hänen elintasonsa tieltä?"

Aika pahan heitit. Eivät nämä ole helppoja asioita ollenkaan. Kulutusvalintojen osalta on kyse myös siitä, että ihmisten on vaikea saada luotettavaa ja kiihkotonta tietoa asioista. (linkkejä?)

Minulla ei ole vastauksia valmiina kaikkiin näihin kysymyksiin, mutta älä nyt erehdy ajattelemaan, että minulle on tärkeää vain se, että kunhan minä vaan saan aina uusimman kännykän ja se on sitten vielä extrabonusta jos neekeri kärsii!!! Minä olen itse asiassa erittäin kriittinen tämän kulutushysteriankin suhteen.

Mutta kiitos, hienoa saada välillä asiallisia komentteja ns. vastapuoleltakin, vaikkei tässä kaikilta osin edes vastakkaisilla puolilla olla.

Anonymous said...

Hyvä anonyymi kommunisti. Reilu kauppa on perseestä.

http://www.ft.com/cms/s/46cd2578-3f5a-11db-a37c-0000779e2340.html

Anonymous said...

’Nokia ja sen asiakkaat tukivat porukkaa, joka aiheuttaa tuhansille teinitytöille niitä muistaakseni Reinonkin esiin nostamia fistuloita (re Muhamed pelastaa Suomen), jotka tekevät naisista haisevia hylkiöitä. Mutta ihminenhän ei ole kulutusvalinnoillaan vastuussa siitä, kuinka monia ihmisiä on murskattu hänen elintasonsa tieltä?’

Minulla on itselläni Nokian puhelin ja ostatan niitä varmaan 100 vuodessa yritykseen. Mutta vaikka miten yrittäisin harkita ja tasapainoisesti pohtia, niin en perkele vieköön keksi millä tavalla Ugandalaisen Islamistien tekemät joukkoraiskaukset olisivat minun syytäni.

En tiedä millaisia mömmöjä ja miten pitkään ihmisen pitää vetää, että pystyy ajattelemaan tuolla tavalla. Mutta paljon niitä pitää vetää, se on varma.

Anonymous said...

Eipä unohdeta miesveroa, jota VPM:n pitää maksaa muiden miesten väkivaltaisuudesta ja raiskauksista. Tämä on se asia, jossa feministikin suostuu luokittelemaan ihmisiä sukupuoleen perustuen.

Joku hyvä kiinnitys pitäisi tuolle SureFiren G2:lle omaan Mossbergiin keksiä, kun vähän vierastan putkiliittimiä.

reino said...

Kuluttajan eettiset valinnathan rajoittuvat aika pitkälti siihen, että ostaako vai eikö. Onko se sitten pienelle intialaistytölle parempi, että hänellä on lapsiorjan duuni tekstiilitehtaassa, vai myydäänkö likka heti huoraksi Mombayhin, jos tekstiilit eivät käy kaupaksi? Jos haluaa varmistua siitä, että työläinen on saanut asianmukaisen palkan, varmin keino on ostaa kotimaisia tuotteita. Suosi suomalaista.

Mietittyäni tuota kännyköiden jalometallijuttua tulin siihen tulokseen, että ainoa keino reilun kaupan ongelmien (ja monien muidenkin maailman ongelmien) ratkaisemiseksi on naisia joukkoraiskaavien islamisti- ja muidenkin sissien poistaminen maan pinnalta. Tuolla Ugandassahan raiskauksia tekee porukka nimeltä Lord's Resistance Army (LRA), eli ilmeisesti Jeesuksen nimissä pannaan menemään.

reino said...

Kännyköiden jalometallit eivät jätä mieltäni rauhaan. Nyt sain pähkäiltyä, mikä tuossa järkeilyssä minua vaivaa.

On ihan OK ja hieno homma, jos joku haluaa yksittäisiä kuluttajana tehdä eettisiä valintoja. Ongelmana on luotettavan tiedon saanti ja se, että sen toisenkaan valmistajan kännykkä ei välttämättä ole yhtään sen eettisempi.

Mutta nämä argumentit laajennetaan aina jonkinlaiseen yhteisvastuuseen. Yhtäkkiä kaikki suomalaiset ovat Ugandalle velkaa, koska Nokia sai volframit liian halvalla ja reino sen myötä kännykkänsä liian halvalla. Vaikka Nokia ei edes ole suomalainen firma vaan ylikansallinen ja yksittäisellä suomalaiskuluttajalla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa siihen, mistä Nokia hankkii raaka-aineensa.

Mutta siitä huolimatta me kaikki olemme yhtäkkiä kollektiivisesti Ugandalle velkaa. Meidän pitää nyt äkkiä ottaa ainakin 10 000 neekeriä Ugandasta tänne. Koska meillä on kännykät ja siellä sissit raiskaavat naisia.

Ja jollain ihmeellisellä tavalla se juttu kääntyy aina niin päin, että nimenomaan ne raiskaajaneekerit pitää ottaa Jakomäkeen asumaan. Koska me olemme velkaa.

Anonymous said...

Mutta kiitos, hienoa saada välillä asiallisia komentteja ns. vastapuoleltakin, vaikkei tässä kaikilta osin edes vastakkaisilla puolilla olla.

Jep, meillä on verrattomasti enemmän yhteisiä näkemyksiä kuin eroavia, luulen.

Kulutusvalintojen osalta on kyse myös siitä, että ihmisten on vaikea saada luotettavaa ja kiihkotonta tietoa asioista. (linkkejä?)

Totta, ja mitä firmat eivät vääristele, sen ne jättävät kertomatta. :) Etsin parhaillaan artikkelia, josta tuo salabisnes Ugandassa tuli vastaani.

Ja toisille kommentoijille:

Hyvä anonyymi kommunisti.

Minulla on itselläni Nokian puhelin ja ostatan niitä varmaan 100 vuodessa yritykseen. Mutta vaikka miten yrittäisin harkita ja tasapainoisesti pohtia, niin en perkele vieköön keksi millä tavalla Ugandalaisen Islamistien tekemät joukkoraiskaukset olisivat minun syytäni.

Kommunisti en tietääkseni ole vähässäkään määrin. Luulin, että nimenomaan rehtiin perussuomalaiseen luonteenlaatuun kuuluvat jämptiys, oikeudenmukaisuus, reiluus ja suoruus.

En sanonut, että militarististen fundamentalistien joukkoraiskaukset ovat sinun SYYTÄSI. Sanoin, että Nokia osti tietoisesti malminsa mieluummin halvalla tunnetulta hämäräporukalta ja sen asiakkaat eivät joko tienneet, välittäneet tai välittäneet tietää. He TUKIVAT ääliöiden toimintaa rahoittamalla sitä omasta halustaan, koska nämä tarjosivat heidän rahalleen mieluista vastinetta. Hassua valittaa toisesta suupielestä, miten koko maailman sheriffi tyhmyyksissään aseisti Bin Ladenin.

Mielestäni ei ole kommunistin, vaan naisia ja lapsia arvostavan, vahvan ja suoraselkäisen suomalaismiehen merkki harkita kulutustottumuksiaan tällaisten faktojen paljastuessa. Juuri siksi, että reiluja ollaan ihonväriin katsomatta, eikä rehti mies auta minkäänvärisiä ääliöitä riistämään tai raiskaamaan heikompiaan. Militantit ovat tällä hetkellä vallassa siksi, että saavat hafniumistaan(?) kottia.

Joskus mustavalkoinen rajanveto meinaa luovuttaa ideologiselle viholliselle paheiden lisäksi paljon hyvää. Eivät myötätunto, auttaminen ja toisten tukeminen tulleet Suomeen tsaarin mukana; miksi ne pitäisi jättää vihervasemmiston omaisuudeksi? Jos maastamme tulee perussuomalaisten arvojen mukainen, katoavatko ne jonnekin vai pääsevät oikeuksiinsa?

Anonymous said...

Mutta siitä huolimatta me kaikki olemme yhtäkkiä kollektiivisesti Ugandalle velkaa. Meidän pitää nyt äkkiä ottaa ainakin 10 000 neekeriä Ugandasta tänne. Koska meillä on kännykät ja siellä sissit raiskaavat naisia. Ja jollain ihmeellisellä tavalla se juttu kääntyy aina niin päin, että nimenomaan ne raiskaajaneekerit pitää ottaa Jakomäkeen asumaan. Koska me olemme velkaa.

Naulan kantaan! Juuri tässä kohtaa se ratkaiseva vika on: toisin sanoen (ja jatkaakseni edellistä vastaustani, jota ei ole vielä hyväksytty) vihervasemmiston mopo karkaa käsistä.

Myötätunto, auttaminen ja tukeminen ovat hyveitä, eivätkä mitään kommareiden yksityisaluetta. Perussuomalaisuuden ideologisten vihollisten virhe ei ole niihin syyllistyminen, vaan niiden väärinkäyttöön syyllistyminen. Oikea vastareaktio ja poliittinen protestiohjelma ei siis voi pitää sisällään myötätunnon ja kumppaneiden karkottamista, vaan tolkun ottamista käyttöön.

Reiluus, oikeudenmukaisuus ja vanhurskas viha vääryyttä kohtaan olisivat kelpo kavereita vihervasemmiston suosimille hyveille. Keskitiellä ei tarvitse rehvastella juovansa riistokahvia, koska riistämisessä ei ole koskaan mitään jaloa, muttei tarvitse myöskään pudottaa aivojaan tielle ja avata rajoja kaikille neekereille, jotka haluta tulla elä Suomi kustannus.

Anonymous said...

On sulla harrastus...
Katselitko muuten eilen kun näyttivät Venäjän nationalistien toilauksia telkkarista... Mutta minkä sille sairaudelleen voi!

kojootti said...

Jos joukkoraiskaava neekeriporukka pitää hallussaan volframia, tai mitä tahansa metallia, jonka arvosta tai käyttötavoista sillä ei ole, tai tule olemaan harmainta aavistusta, ja samalla tämä porukka lähettää jäseniään fistuloitsemaan länsimaisia impiä, on vain oikein ja kohtuullista, että raaka-aine myydään ostajalle (uhrille) edulliseempaan hintaan. Sitä kutsuttakoon kompensaatioksi.

Voi surkeus, että kivikautinen neekerisakki joutuu tyytymään n määrään volframia. Surkeampaa tosin jonkun naisen mielestä saattaa olla tyytyä n-1 määrään henkilökohtaisia pissavehkeitä.

Hyvä Nokia, että tasoitat osaltasi tilannetta!

Anonymous said...

Naisia! Tuokaa naisia! Pärstäkertoimen perusteella. Naisten hätä on suurin. Ei heitä voi tuollaisissa väkivaltaisissa viidakoissa pitää. Tänne vaan. Jos joku lähiö täyttyy edellämainituista pakolaisista, muutan heti sinne.

IDA said...

"Katselitko muuten eilen kun näyttivät Venäjän nationalistien toilauksia telkkarista."

Tuliko YLE:ltä dokumentti Solzenitsynistä? Jos niin olisin kiitollinen mikäli joku kertoisi milloin se uusitaan.

reino said...

Anonyymi kirjoitti: "On sulla harrastus...
Katselitko muuten eilen kun näyttivät Venäjän nationalistien toilauksia telkkarista...
"

Minunkin mielestäni tämä on kiva harrastus! :)

En nähnyt kyseistä ohjelmaa. Onko se se sama, missä tsetseenit olivat todenneet, että 'eihän mekään sentään mitään neekereitä olla' ja se oli taktisesti jätetty kääntämättä? Ja muutenkin ohjelman linja oli ollut taattua YLE-laatua.

Venäjän tilanteeseen en ole sen kummemmin perehtynyt, mutta kyllä venäläisten kannattaisi oman etunsa takia tehdä selvä pesäero Tsetseniaan ja noihin -stan-loppuisiin tasavaltoihin. Vapaus kaikille ja rajat kiinni. Se on nyt jo tullut selväksi, että muslimit eivät pysty rauhassa asumaan samassa maassa minkään muun uskonnon kanssa. Änkyröinti ja pyhä sota alkaa automaattisesti viimeistään silloin kun muslimien määrä ylittää 10% väestöstä. Venäjällähän tuo luku taitaa monin paikoin olla 25%. Nehän joutuivat oikein lainsäädännön tasolla säätämään, että yli 20% ulkomaalaisvahvistukset eivät ole missään kaupungissa suotavia.

Anonymous said...

Tää teidän touhu on suurinpiirtein samaa tasoa kuin jenkkilässä olevien tiettyjen uskonlahkojen.
Mutta jos elämänsä haluaa käyttää paskanjauhantaan, niin...

Anonymous said...

Niin mitään aikaanhan te ette ole saaneet, ettäkä luultavasti ko.linjalla saakkaan.
Sanotaanko niin, ettäkun Halla-aho lukee omia juttujaan viiden vuoden päästä, niin sitä sivaripelleä saattaa puistattaa omat juttunsa.
Hulluutta tai tyhmyyttä on montaa sorttia. Vai meneeköhän jo sairauden puolelle...

reino said...

Mitäs tässä nyt sitten olisi pitänyt saada aikaan? Pommi-iskuja, tapettuja ihmisiä ja marttyyrikuolema, vai?

Minä olen nyt kolme ja puoli kuukautta kirjoitellut tätä blogia ja saanut aikaan parikymmentä omasta mielestäni ihan kelvollista pakinaa. Siltä osin homma on ihan aikataulussa.

Jussi vastaa omistaan, mutta sanotaanko niin, että kun joku lukee Halla-ahon juttuja viiden vuoden päästä, niin sitä saattaa hyvinkin puistattaa sivaripellen tarkkanäköisyys.

kojootti said...

Timppajyrki sanoi:

"Hulluutta tai tyhmyyttä on montaa sorttia. Vai meneeköhän jo sairauden puolelle..."

Onko hulluutta vai tyhmyyttä hypätä toisen perässä kaivoon? Hölmöä se on ainakin. Uskaltaisin väittää, että Timppajyrki on suurella todennäköisyydellä kaikkia näistä kolmesta.


Olisi kovin ystävällistä jos keskittyisit sahaamaan vain omaa oksaasi ja jättäisit muiden oksat rauhaan.

Anonymous said...

Punikeilla on kyky kääntää takkia tarpeen mukaan. 10 vuoden päästä suuri osa timpoista ja jyrkeistä on jo uusissa aatoksissa. Vain ne kaikkein änkyröimmät jää aidan sille puolen. Näin se meni neuvostosuomikokeilussa ja näin tulee tapahtumaan myös monikulttuurikokeilussa. Mutta ei minua timppojen selkärangattomuus niinkään kiinnosta kuin se kuinka pahaan jamaan tämä maa on siihen mennessä saatu kun takkeja oikein miehissä aletaan käännellä. Onko se sitten jo myöhäistä.

repardpo said...

Miten täällä on niin paljon matoja ja kärpäsia? Haiseeko syötti?

Jukka Aakula said...

Hieno tarina.

Muutama sananen vielä kunniasta, joka ehkä etäisesti liittyy tähän.

kojootti said...

Retardo sanoi: "Miten täällä on niin paljon matoja ja kärpäsia? Haiseeko syötti?"

Jos kämpässäsi haisee, vie välillä roskat tai palkkaa siivooja. Eivätkä ne syöttisi säily ikuisesti, laita osa pakastimeen tai heitä ajoissa pois ennen kuin alkavat haista.

Muista myös huolehtia henkilökohtaisesta hygieniastasi. Vaadi poikaystävältäsi samaa.

reino said...

Labels:
monikulttuuri, pilkkiminen, kaivo kellarissa, hyönteisten ja toukkien kasvatus

:-D

Anonymous said...

Nokia-puhelimia osteleva pyytää apua! Ihan nöyrästi ja vilpittömästi.

Minä pyydän apua tuon alla olevan tekstin kanssa. En ymmärrä siitä mitään, en vaikka lukisin sen kuinka monta kertaa. Olenko haukkunut jotain tässä ketjussa kommunistiksi? En tietääkseni, vai syyllistetäänkö minua, reservin luutnanttia ja heteroseksuaalia miestä jostain piilomerkityksistä, joita olen kätkenyt lyhyeen kommenttiini yllä? Olenko rasisti?

Mitä huumeita pitää vetää, että ymmärtäisi tämän alla olevan tekstin pointin. Vai olenko minä tyhmä? Autan militantteja muslimeita joukkoraiskaamisessa?

_____________

Mielestäni ei ole kommunistin, vaan naisia ja lapsia arvostavan, vahvan ja suoraselkäisen suomalaismiehen merkki harkita kulutustottumuksiaan tällaisten faktojen paljastuessa. Juuri siksi, että reiluja ollaan ihonväriin katsomatta, eikä rehti mies auta minkäänvärisiä ääliöitä riistämään tai raiskaamaan heikompiaan. Militantit ovat tällä hetkellä vallassa siksi, että saavat hafniumistaan(?) kottia.

Joskus mustavalkoinen rajanveto meinaa luovuttaa ideologiselle viholliselle paheiden lisäksi paljon hyvää. Eivät myötätunto, auttaminen ja toisten tukeminen tulleet Suomeen tsaarin mukana; miksi ne pitäisi jättää vihervasemmiston omaisuudeksi? Jos maastamme tulee perussuomalaisten arvojen mukainen, katoavatko ne jonnekin vai pääsevät oikeuksiinsa?

Anonymous said...

Nokioita ostava hetero pyytää apua, osa II.

Osaako joku kertoa, mitä nimimerkki Repardrolla on asiaa? En ymmärtänyt hänenkään pointtejaan, en sitten laisinkaan.

Minulla on varmaan tosi huono päivä...:). Ai niin - se on maanantai...

Vai onko niin, että jos faktat kerta kaikkiaan on loppu, niin täytyy yrittää heitellä jotain tekoälyllistä paskaa...?

reino said...

Kyllä nyt joku on haukkunut jotakuta kommunistiksi, mutta et sinä.

Valitkaa identiteetiksi Other ja keksikää joku nimi itsellenne, niin on helpompi kommentoida toisten kommentteja, kun kaikki eivät ole anonyymeja.

Se nyt ei tietenkään siihen auta, että Repardpon jutuissa ei ole missään vaiheessa ollut mitään pointtia. :)

kojootti said...

Retardon profiilissa se vasta haiseekin. Hyi saatana. Vaikka nettipedareita riittääkin, niin aina vaan etoo yhtä pahasti.

Anonymous said...

Pojat ne vaan jauhaa paskaa...
Ja yrittää jotenkin todistella, että omena onkin appelsiini ja appelsiini omena.
Hei sen on jo todistettu, että maapallo on pyöreä!

reino said...

Ciclistan hedelmävinkeistä tuli mieleeni, että jotkut etelän hetelmät, kuten avokado, BANAANI ja hunajameloni erittävät runsaasti etyleeniä, joten ne tulisi säilyttää erillään etyleenille aroista pohjoisen perusravintokasveista, kuten herne, kaali ja peruna.

Anonymous said...

Reino ei olekaan ihan niin tyhmäkuin luulin... Tosin kyllä sitä muuallakin kasvaa kuin Suomessa.
Syö sinä vaan suomiruokaa, ettei muutu mustaksi...
Nyt on muuten sitten vyöry valmiina...
Toivottavasti Reinolla on hyvä eläkekassa kerättynä...

Anonymous said...

mihinkäs ihmeeseen ciclistan pinpinvonkaussivut katosivat?

Anonymous said...

ciclistan "vonkaussivut" katosivat sinä vaiheessa kun täällä alettiin miettimään, että onko ciclista ns. suklaamiehiä. Kuka hetero kutsuisi itseään sportyboyksi tms?

ciclistan kyky edes jonkin tason järjellisen ulosannin luomiseen ei ole kyllä parantunut pienen hiljaisuudenkaan jälkeen.

heh, vieläkö retis postailee pikku poikien kuvia blogissaan?

kojootti said...

Onko toi joku nykyajan ihq-lol tyyli-ilmiö kirjoittaa lyhyitä lauseita, ja joka lauseen perään kolme pistettä?

Moni juttu vit*ttaa vähemmän.

Asiaan:

Itse olen siinä uskossa, että musut halusivat koe-eläimekseen 'hyödyllisen idiootin' ja cickelista kaapattiin täyttämään tätä virkaa. Projektin tarkoituksena on kloonata riittävästi hänenlaisiaan 'lopullisen päämäärän' mahdollistamiseksi. Uskon lisäksi, että hänet tullaan palauttamaan nopeammassa aikataulussa kuin Vahanen ja Fränti, koska musuille selvinnee melko nopeasti, että kyseisessä tapauksessa sanojen painotus ei ole sanalla "hyödyllinen". Todennäköisesti musut hyötyvät operaatiostaan ainoastaan piirroksen polkupyörästä, jossa on, eh.. "erikoisvalmisteinen" satula.

Ps. Turha yrittää väittää, etteivätkö musut osaisi kloonata. Näkeehän sen nyt jokainen.

Anonymous said...

Ei mun blogini mihinkään ole kadonnut?
Kostaja on vaan sen verran homppelipoika, että ei sitä enää löydä.
Ja pimppaa tosiaan riittää!

repardpo said...

heh, vieläkö retis postailee pikku poikien kuvia blogissaan?

Edelleen.

reino said...

No se on näin ystävänpäivän kunniaksi mukava kuulla, että molemmilla ystävilläni ovat asiat kunnossa. :)

kojootti said...

Cickelista sanoi: "Kostaja on vaan sen verran homppelipoika, että ei sitä enää löydä."

Aika heikko heitto, etten sanois.

Anonymous said...

Sinänsä asiallinen keskustelu muuttui suhteellisen nopeasti väittelyksi siitä, että ovatko kaksi maailmanvastustajavihervasemmistolaista (älkää käsittäkö väärin, vihreät on mielestäni melko hyvä puolue) homoja vai eivät. Tärkeämpää kuin se mihin nuo sankarit pissavehkeitään työntävät, on mielestäni se, ettei heillä ole oikeasti mitään asiaa. Eli, olkaa pojat hetskuja tai homppeleita, mutta jos ei ole sanottavaa niin turpa kiinni. Kiitos.

reino said...

Mielenkiintoinen artikkeli Reilun kaupan -tuotteista. Kaupan keskusliikkeet ovat lopullisesti ottaneet Reilun kaupan -tuotteet omakseen, brandina muiden joukossa.

Alkutuottajan saama takuuhinta ei siitä huolimatta välttämättä ole sen korkeampi kuin epäreiluilla markkinoillakaan. Itse asiassa tuottajan saama hinta saattaa olla ajoittain alempi kuin käypä maailmanmarkkinahinta.
http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1150224&s=r

reino said...

Velkataakka senkun kasvaa. Nyt on jo keksitty ekologinen velka, joka on vauraiden maiden velkaa köyhien maiden ihmisille ja ympäristölle, jotka ovat kärsineet ulkomaisella rahalla toteutetuista hankkeista.

http://www.kepa.fi/uutiset/5753/
Suomalaisen näkökulman velkaan löysi myös Siemenpuu-säätiön foorumiin tuoma intialaisvieras. Jarkhandlaisen freelance-toimittajan ja aktivistin Dayamani Barlan mielestä Suomella on velkaa hänen alueensa alkuperäiskansoille.

"Metso Minerals on toimittanut koneita alueen kaivoksiin. Jokainen kone vie 50-60 ihmisen työpaikan, eivätkä kaivosyhtiöt velvoitteistaan huolimatta siivoa jälkiään", Barla totesi.

Hänen viestinsä suomalaisille on selvä: "Jos suomalaiset investoivat Intiaan, investointien on luotava työpaikkoja paikallisille. Nyt Suomen tuomat koneet rikkovat ihmisoikeuksia, kun alkuperäisasukkaat joutuvat muuttamaan mailtaan. Jos halutaan oikeutta köyhille työläisille ja metsäkansoille, ei pidä lähettää koneita ja ihmisiä vaan luoda paikallisille työpaikkoja."


Barla on tavallaan aivan oikeassa. Minunkin mielestäni olisi hyvä, että kehitysmaihin tehtävät investoinnit olisivat ekologisesti kestäviä ja loisivat paikallisille työpaikkoja.

Mutta jos jokainen Metso-konsernin kaltaisen monikansallisen yrityksen teko tulkitaan siten, että se synnyttää jotain "ekologista velkaa", josta Suomi on vastuussa, niin minä toivon mieluummin, että Suomen valtio ja Suomessa kotipaikkaansa pitävät yritykset lopettavat kaikki investoinnit Intiaan. Sinänsä en usko, että se pahastikaan järkyttäisi Intian taloutta.