18.11.11

Beate und Doppel-Uwe, die Döner Killers

Ja tapahtui niinä päivinä, että enkeli saapui taivaasta äärisuvaitsevaisille näin sanoen: Katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, sillä teille on tänä päivänä syntynyt natsimurhatrio, joka on tappanut yhdeksän pientä kebabkauppiasta ja yhden naispoliisin.
  

Nuoret rakastavaiset Beate Zschaepe, Uwe Boehnhardt ja Uwe Mundlos


Jokohan se DVD on netissä missä tää tupla-Uwe tunnustaa kaiken? Meinaan ilman sitä en usko mitään. Pics or didn't happen.

Katsotaanpa hieman historiaa:

Der Spiegel 88/88/2006:
German Police Step Up Hunt for "Döner Kebab Killer"

He's murdered nine men since 2000, eight Turks and one Greek, with shots to the head, execution-style, in broad daylight.
Eli vuosina 2000-2006 tehtiin nuo 9 ensimmäistä murhaa.

Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2009, poliisi on sitä mieltä, että nämä mystiset murhat liittyvät jalkapallovedonlyöntiin:
Police now believe the killings may be linked to the European soccer match-fixing and betting scandal uncovered by public prosecutors in Germany last month.

In October, police had monitored several telephone conversations about a murder in Turkey in which a 42-year-old Turk suspected of belonging to an illegal gambling syndicate was named as having hired the hitman.

Police say there's a link between the murder in Turkey and the nine killings.
Poliisi Michele Kiesewetter ammuttiin 2007. Saksalaisen rikospoliisin tutkintatehokkuutta todistaa, että Kiesewetterin tappajaksi epäiltiin Heilbronnin Haamuheilaa, jota epäiltiin myös abouttiarallaa 15 muusta murhasta. Myöhemmin poliisi väitti, että DNA-sekaannus johtui siitä, että näytteet ottanut Komisario Rex oli nuollut sekä pumpulitikkuja että niitä valmistaneen tehtaan itäeurooppalaisia naistyöntekijöitä. Sieltä.

Neljä vuotta myöhemmin Tupla-Uuno eikun Tupla-Uwe löytyy itsemurhan tehneenä asuntoautosta. Molemmat ovat ampuneet itseään päähän Apilas-merkkisellä raskaalla kertasingolla. Huom! Ei siis Panzerkaustilla.

Myöhemmin poliisille ilmoittautuu Beate Z., joka on räjäyttänyt kolmikon asuinpaikkanaan käyttämän romanttisen ullakkohuoneiston Apilas-merkkisellä raskaalla kertasingolla, kuten kuvasta näkyy.
Ja nyt, yhtäkkiä, Komissario Rex löytääkin raunioita nuuhkimalla rutosti todisteita: murhapyssyn, naispoliisin virka-aseen, DVD-levyn nimmareilla ja fanikuvilla sekä ihkasalaisen, ihan uuden uusnatsijärjestön salaisen tappolistan, jossa on 88 nimeä. Vau!

Lehdistö keksii Döner-Killereille ihan uuden nimen: Die Braune-Armee-Fraktion, ruskea armeijakunta. Näillä ruskean reiän ritareilla, tai siis yhdellä ritarilla (sori, Uwe-2, mutta Uwe-1 ei halunnut ikinä vaihtaa paikkoja), on selvät yhteydet Breivikiin ja pimeyden ytimeen ja jne. Näppärää.

Tästä tulee elävästi mieleen edellinen Armee-Fraktion, eli Punainen armeijakunta, joka tunnetaan myös nimellä Baader-Meinhof-liiga.
Tämä äärivasemmistolainen ryhmä toimi 1970-luvulta vuoteen 1998 jolloin se lakkautettiin. RAF:n iskuissa kuoli vuosina 1972–1991 34 ihmistä ja lukuisia loukkaantui. RAF:n jäsenistä kuoli 26 ja 26 tuomittiin vankeuteen. Poliisi ampui RAF:n vastaisissa operaatioissaan lisäksi kuoliaaksi viisi sivullista.
Baader-Meinhof siis johtaa 34-10.

Ulrike Meinhof kuoli vankilassa vuonna 1976. Kansainvälinen tutkijaryhmä piti hänen itsemurhaansa hirttäytymällä hieman epätodennäköisenä, koska ennen itsemurhaansa Ulrike oli ampunut itseään päähän Apilaksella, joten hän joutui hirttämään itsensä kainaloista.

Meinhofin jälkeen myös Baader, Ensslin ja Raspe kuolivat — ilmeisesti tehtyään itsemurhan. Tiettävästi itsemurhat mahdollisti Brigitte Mohnhaupt, joka vapauduttuaan järjesti helmikuussa 1977 Apilas-merkkisten raskaiden kertasinkojen salakuljetuksen vankilaan asianajajien asiakirjakansioissa.

Tässä vaiheessa odotan kahta asiaa:
- Tunnustus-DVD nettiin. Se on aika vastaansanomaton dokumentti, koska siinä mm. Osama bin Laden hakkaa jätkiä olkapäille (juuri näiden tunnustettua murhat) ja hokee, että ootte te aika velikultia.
- Hollywoodin pitää tietenkin tehdä romanttinen sankarielokuva tästä romanttisesta kolmikosta, tyyliin Natural Born Chebab Killers. Bonnie ja tupla-Clyde.

Tässä on kaikki romanttisen seikkailuelokuvan ainekset kasassa: kolme Itä-Saksassa 1970-luvulla syntynyttä viatonta lasta - ah, tuo viaton lapsuus Zwickaun betonikolosseissa - löytää toisensa. Heidän ollessaan teini-iässä Länsi-Saksa ostaa neukuilta DDR:n. Sen jälkeen on vain yksi Saksa. Poliisit alkavat vainota näitä nuoria sankareita heidän tehtyään (täytyy tsekata lopullista käsikirjoitusta varten, että mitä). Rakastavaiset vaipuvat maan alle. He tekevät kymmenisen pankkiryöstöä Zwickaussa ja isommassa naapurikaupungissa Chemnitzissä (katso kartta, vihreät on pankkiryöstöjä). Tämä hurja liiga teki siis pankkiryöstöjä lähinnä vain asuinkaupungissaan ja naapurikaupungissa, mutta tappoi kebabinvääntäjiä ympäri koko laajan Saksanmaan.


Ja nyt, tässä vaiheessa elokuvakäsikirjoittaja joutuu päättämään, miten juoni kulkee:
- syyllistyvätkö nuoret rakastavaiset myös kymmeneen murhaan ympäri Saksanmaan asuntoautollaan kulkien, mukanaan mystinen Ceska 83 -pistooli, jolle pitää tietenkin käsikirjoittaa mahdollisimman koskettava tarina. Ehkä se kuului jomman kumman Uwen isälle, joka Stasissa työskennellessään teloitti sillä kansanvihollisia takaraivoon ja söi aina iltapalaksi Eisbeinia eli sianjalkaa, josta syystä Uwet vihasivat kebabbia.
- vai lavastettiinko nämä nuoret joko myymällä heille murhisssa käytetyt aseet, vaiko peräti kiduttamalla tunnustus videolle ja sen jälkeen ampumalla tupla-Uwe asuntoautoon ja niin pois päin.

Hollywood-käsikirjoittajan mahdollisuudet ovat rajattomat.

Jostain syystä silti epäilen, että tästä ei taida tulla menestyselokuvaa.

5 comments:

reino said...

Sivuhuomiona huomattakoon, että reinoblogiin on vaivihkaa hiipinyt juhlapäivä: jo yli 300 000 kävijää vuodesta 2006.

Mitäs kaikkea vuonna 2006 tapahtuikaan? Ai niin, silloin - onnistuneilla asekaupoilla rikastuneena - päätin ostaa itselleni rullakebabin aurajuustolla. Ja ihan oman blogin.

Yrjöperskeles said...

Toisaalta jos et olisi pistänyt Reinoblogia aikanaan niin pitkälle tauolle, niin kävijöitten määrä olisi nyt jo yli miljoona. Olit yksi ensimmäisiä ja heitit tiukkaa settiä silloin, eikä se nytkään kalpene. Valkoparraton Mies Elää!

Mitä tulee blogien tauolle laittamisesta, niin tulee mieleeni ihmisten sinisilmäisyys. Tässä tapauksessa omani. Minähän laitoin vaalien jälkeen oman blogini tauolle, jonka ajattelin kestävän kauan tai ehkä pysyvästi. Syynä oli väsymys, koska minulle ei ole, usko tai älä, mitenkään luontaista vittuilla ventovieraille. Haluaisin vain asua Huitsinnevadassa ja pitää huolta omista asioistani.

Toinen, vielä suurempi syy oli se, että minä ressukka kuvittelin vaalien mentyä niin kuin ne menivät, että nyt uudet kansanedustajat voivat sitten keskittyä vääntämään kättä asiakysymyksistä asiallisesti, eikä mitään blogirintamaa enää välttämättä edes tarvita. Kuinka lapsellinen ihminen voikaan olla? Sittenhän vasta alkoikin semmonen paskamyrsky ettei mitään rajaa.

Eiköhän pysytä molemmat tämmösinä virallisesti vihattuina ja pahoina ihmisinä? Mitäs valkoparrattomalle nykyisin kuuluu?

reino said...

Kai tässä on koitettava jaksaa jatkaa taistelua, juu. ;)

Olen kans vähän menettänyt toivoni siihen, että asiat voitaisiin ratkaista asiallisella keskustelulla ja demokraattisin keinoin ja lässynlässyn.

Jos ny tässä hetken vielä huumorin voimalla koittais...

reino said...

Der Spiegel ihmettelee: 130 peiteagenttia ei havainnut uusnatsien murhasolua

11.12.2011
Helsingin Sanomat

Saksan sisäisellä tiedustelulla, Verfassungsschutzilla, on yli 130 agenttia ujuttautuneena äärioikeistolaiseen uusnatsipuolueeseen NPD:hen. Silti ainoallakaan agentilla ei ollut havaintoja Saksan itäreunalla Zwickaussa vuosia toimineesta uusnatsien murhasolusta.

Saksan poliisi tutkii parhaillaan puolueen ja kymmenen ihmistä tappaneen murhasolun yhteyksiä, Der Spiegel -verkkolehti kertoi sunnuntaina.

Saksassa on jälleen alettu keskustella, pitäisikö Saksan kansallisdemokraattisen puolueen (NPD:n) nimellä esiintyvä uusnatsien puolue kieltää.

Keskustelu on yltynyt sitä mukaan, kun yhä uusia henkilöitä on pidätetty epäiltynä kahden miehen ja yhden naisen murharyhmän tukemisesta.

Ryhmien välille löytyi linkki viime viikolla, kun poliisi pidätti NPD:n entisen toimihenkilön, jota epäillään Zwickaun solun tukemisesta.

Maanalaiseksi kansallissosialismiksi (NSU) itseään kutsunut kolmikko murhasi vuosina 2000–2007 kymmenen ihmistä, kahdeksan turkkilaista, yhden kreikkalaisen ja nuoren, sukujuuriltaan saksalaisen naispoliisin.

Lisäksi kolmikko teki ainakin kaksi pommihyökkäystä ja hankki rahaa lukuisilla ryöstöillä.

Marraskuun alussa miehet tekivät itsemurhan ryöstön epäonnistuttua ja nainen antautui poliisille.

Sunnuntaina Saksan poliisi pidätti uusimman epäillyn, 36-vuotiaan Matthias D:n epäiltynä terrorisolun jäsenyydestä. Jo seitsemän pidätetyn epäillään osallistuneen murhajuoniin.

Vasta nyt myös tajutaan, miten vahva edustus Saksan sisäisellä tiedustelulla on ollut uusnatsien puolueessa, Spiegel kirjoittaa.

"Yli 130 vakoojaa on aktiivisesti mukana puolueessa, toimihenkilöinä tai yksinkertaisesti jäseninä. Silti kukaan heistä ei ole tiettävästi kertonut mitään Zwickaun solun murhasarjasta", lehti ihmettelee.

Jos Saksassa yritettäisiin taas kieltää uusnatsit, pitäisi nuo agentit poistaa puolueen riveistä.

Poliitikot pohtivat nyt lisäksi, miten täyskielto vaikuttaisin uusnatsien suosioon, olisiko se lopulta epäviisas päätös "ritariksi lyönti", Deutsche Welle -kanava kertoi sunnuntaina.

Saksalaisten niukka enemmistö uskoo nykyisin, että poliisin ja oikeuslaitoksen "oikea silmä on sokea", mielipidelaitos YouGov selvitti uutistoimisto DPA:lle.

53 prosenttia oli sitä mieltä, että äärioikeiston väkivaltaan suhtauduttiin toisin kuin väkivallantekoihin yleensä.

reino said...

yle.fi/uutiset/saksassa_kohistaan_poliisin_ja_murhasarjan_yhteyksista/6324571


Saksassa kohistaan poliisin ja murhasarjan yhteyksistä

Uusnatsien tekemäksi epäillyn murhasarjan tutkinta on kuin rikoselokuvasta. Tiedustelupalvelu on hävittänyt tapauksen asiakirjoja ja tekijöiden yhteyksiä poliisiin tutkitaan.

Suojahaalareihin pukeutuneet poliisit tutkivat murhapaikkaa kebab-kioskin ympärillä Poliisit tutkivat rikospaikkaa 2005 Nürnbergissa, jossa kebab-paikan turkkilainen omistaja ammuttiin. Kolme uusnatsia on nyt pääepäiltynä kymmenestä murhasta. Kuva: EPA/ MARCUS FUEHRER

Saksa tutkitaan murhasarjaa, jonka tekijöillä näyttäisi olevan yhteyksiä poliisiin. Kolmen uusnatsin ryhmää epäillään kymmenen murhan sarjasta, mutta tapauksen paikoilleen juuttuneet tutkimukset ovat herättäneet kysymyksen, olivatko tekijät mahdollisesti poliisien omia tiedonantajia.

Tapaukseen liittyvät viranomaisten laiminlyönnit ovat johtaneet jo kolmen tiedustelupalvelun johtajan eroon.

Kansallissosialistiseksi maanalaiseksi liikkeeksi itseään kutsuneen kolmen hengen uusnatsiporukan epäillään murhanneen vuosien 2000 ja 2007 välillä yhdeksän turkkilais- ja kreikkalaissyntyistä pienyrittäjää sekä yhden poliisin.

Saksan mediassa Zwickaun terroristisoluksi kutsutun ryhmän jäsenistä kaksi teki itsemurhan, kun poliisi piiritti heidän asuntovaunuaan epäonnistuneen pankkiryöstön jälkeen.

Joukon kolmas ja ryhmän ainoa naisjäsen istuu sen sijaan tuppisuuna vankilassa. Hän antautui poliisille sytytettyään kolmikon käyttämän asunnon tuleen.

Palon raunioista poliisit löysivät murhissa käytetyn pistoolin sekä muun muassa DVD-levyn, jolla uusnatsimiehet tunnustivat tekonsa. Levyllä oli myös kuvia uhreista juuri ennen aseen laukaisemista.
Tapauksen asiakirjoja hävisi

Monet kysyvät, miten kaikki pääsi tapahtumaan, vaikka Saksassa on kokonainen poliisien ja tiedustelupalvelujen koneisto, joiden tehtävänä on nimenomaan paljastaa ennalta tällaiset hankkeet.

Kun selvisi, että uusnatseja ja muita perustuslaillista järjestystä uhkaavia ilmiöitä tarkkaileva sisäinen tiedustelupalvelu oli hävittänyt tapaukseen liittyviä asiakirjoja, Saksan liittopäivät perusti oman tutkintavaliokunnan.

Tutkintavaliokunta yrittää selvittää, mikä osuus tapahtumien kulkuun on ollut viranomaisten omalla leväperäisyydellä.

- Häpeämme, etteivät turvallisuusviranomaiset pystyneet paljastamaan ja estämään vuosien saatossa suunniteltua ja toteutettua rikosta, totesi liittopäivien puhemies Lammert parlamentin muistotilaisuudessa murhasarjan paljastuttua.
Tiedustelupalvelu toimitti epäillyille henkilöpapereita

Miksi terrorisolunjäseniä ei pidätetty, vaikka heidät oli etsintäkuulutettu jo vuonna 1990 putkipommien valmistamisesta? Siitä huolimatta, että kuten nyt tiedetään, sisäinen tiedustelupalvelu oli ainakin aika ajoin selvillä heidän olinpaikastaan ja toimitti heille jopa henkilöpapereita.

Liittopäiviä työllistää myös epäily, että sisäinen tiedustelupalvelu ei halunnut iskeä kolmikon kimppuun, koska kaikki kolme tai jotkut heistä olivat mahdollisesti poliisin omia tiedonantajia, joille maksettiin uusnatsiryhmien sisäpiiritietojen vuotamisesta.

Pertti Rönkkö, Berliini