30.5.08

VPM sensuurivaltuutetun toimistossa

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Ai moi. Sä tulit varmaan siivoomaan.
- Kyllä. Missä päin täällä on vessat? Sieltä pitäisi kai aloittaa.
- Joo ne on tuolla hei. Mut ei sun tarvi niitä kielellä putsata. Kyllä sä voit käyttää vessaharjaa. En mä kerro kenellekään.
- Kiitos. Kovin ystävällistä.
- No tänään voi ottaa aika rennosti, kun täällä ei o muita kuin mä. Kato kun sensuurivaltuutettu sai ylennyksen koko EU:n sensuurikomissaarix, niin ne lähti kaikki juhlimaan sitä.
- Normaalistihan täällä taitaa olla enemmänkin porukkaa töissä?
- Joo, pelkästään juristejakin on ainaskin jotain viiskytä. Ja sit kaikki sihteerit ja ajatuspoliisit siihen lisäx.
- No onhan sitä siinä väkeä.
- Hei mut sä näytät jotenkin tutulta. Sähän pidit sillon ennen sitä kioskia meidän ala-asteen lähellä. Ja sulla oli se mun ikänen poika, Reynoldo vai mikä sen nimi oli. Mitä sille nykyään kuuluu?
- Niin oli. Kioski. Ja poikapuoli. Reynoldo. En tiedä mitä nykyään puuhaa. En ole ollut yhteyksissä.
- Ai niin joo. Mä unohdin. Eihän Väärän Tietoisuuden Vangit saa vapauduttuaankaan enää pitää mitään yhteyttä entiseen perheeseensä. Eikä perustaa yrityksiä. Suviksen tunnilla opetettiin.
- Suviksen?
- Niin siis suvaitsevaisuuskasvatuksen.
- Vai niin. Minun aikanani oli vain kuvista.
- Niin joo kuvista. Mutta eihän sitä enää o koska se ei muslimeille sovi, ja six ei voi muillekaan. Ja sit meidän suviksen maikka sano vielä, että VTV:t ei saa myöskään äänestää. Koska tehän äänestäisitte tietenkin ihan väärin. Ja sit tulis mellakoita ja kaikkee pahaa. Vaikka onhan nytkin mellakoita koko ajan, vaikkei enää äänestetäkään mistään.
- Miten sinä muuten olet päässyt tänne töihin? Noin nuorena.
- Eiku emmä oikeesti täällä töissä o. Mä oon vaan niinq tutustumassa työelämään. TET-jaksolla. Mä oon ny ollu 2 viikkoo ja ens viikolla tulee yks Jansku meidän luokalta. Mun pitää opettaa sille tää homma. Mut onnex tää on tosi helppoo.
- Mikäs homma se on?
- No tää on tämmönen robottiohjelma, joka käy läpi nettiä ja etsii rasismii ja natsismii ja syrjintää. Silleen sanahaulla. Mutta koska se robotti ei aina voi olla ihan varma, että mikä on rasismii, niin sille pitää ihmisen sit kertoo, että onx toi rasismii vai ei. Mut se on ihan helppoo: jos ei o itekkään varma, niin laittaa vaan varmuudex, että se on rasismii.
- Mitäs sitten tapahtuu?
- No sit ne nettisivut vaan katoaa netistä. Tai ei ne katoa, mutta kukaan ei vaan pääse lukeen niitä. Kukaan ei ees tiedä, että ne sivut on olemassa. Tosi kätsyä, vai mitä.
- Todellakin.
- Ai hei nyt löyty tosi paha. Tää on kyllä oikein sellanen viharikos. Vähän hei mä suuttuisin, jos joku sanois mun mummon nenästä tolleen. Vaikka onhan toi kyllä ihan karsee kolvi. Mutta joka tapauksessa tosta tulee kyllä nyt raippoja.
- Jahas. Sinne hävisivät nekin nettisivut sitten.
- Onx se muuten hei ihan totta, että siellä leirillä teitä ruoskitaan, kunnes rasismi poistuu ruumiista, ja sit leirin lääkäri kasvattaa teille joka yö uuden ihon ja sit taas ruoskitaan?
- No ei se ihan noin kehittynyttä touhua vielä ole, mutta jotain sinne päin.
- Ai jaa. No niin meille ainakin syrjiksen tunnilla opetettiin. En mä ainakaan uskaltais ottaa sitä riskiä, että opettaja onkin väärässä.
- Eihän sellaista riskiä tietenkään kannata ottaa.
- Oho, voi kauheeta, nyt löyty ihan kauheeta lapsipornoo. No, onnex ei kuitenkaan rasismii. Eli toi saa jäädä.
- Eikös tämä koko sensuurisysteemi alunperin... tai ei mitään.
- Mitä?
- Ei mitään. Unohda.
- Joo, ne roskikset voi tyhjentää. Onx hei n-sana aina rasismii?
- Niinhän se nykyään taitaa vähän olla.
- Mut kun meillä ainaskin mokun ope sano, että vähemmistöillä on toimivassa monikulttuurissa oikeus määritellä oma identiteettinsä monimuotoisesti ja voimavaraistavasti suhteessa valtaväestön diskurssiin.
- Siis mitä?
- No niinq että n-sana ei o rasismii, jos n-sanat sanoo toisiaan n-sanoix.
- No ei kai se sitten ole. Jos monikulttuurisuuden opettajakin niin sanoo.
- Tosi hyvä. Mä jo pelkäsin, että mä joudun sensuroimaan mun poikaystävän suosikkibändin kotisivut. Niitten nimi kun on Mothafuggah Gangbanging Niggahs. Vähä hei Da1You olis suuttunu, jos mä olisin sensuroinu sen lempparibändin sivut.
- Daiju? Siinäpäs kiva nimi. Onko hän myös näitä n-sanoja?
- Ei ku se on vaan sellanen street name. Niinqu rispekt name. Mun oma ihquraxu Tauno<3. Oho, nyt tää kone meni ihan jumiin. Mistä tässä nyt pitäis painaa? Tiexä mitään tietokoneista?
- Kyllä minä nyt jotain niistä ymmärrän.
- No hyvä hei kato mikä tässä on vikana. Mä meen vaix keittään meille kahvia. Tekee ihan sairaasti mieli kahvia.
- Joo, eiköhän tämä tästä. Vika on selvästikin hakuehdoissa. Korjataanpas niitä vähän. Noin. Nyt toimii taas.
- Ai saixä sen korjattua?
- Joo. Keitäpäs sitä kahvia oikein iso pannullinen. Tästä tulee vielä pitkä ilta. Nyt rupesi rasismia löytymään oikein olan takaa. Rassismii, rassismii, rassismii... Rassismii, rassismii, rassismii...

3 comments:

Lotta Roti said...

Ihanaa! Valkoparraton mies on tullut takaisin!

Anonymous said...

Tervetuloa Reino takaisin!

Mainiota settiä, etenkin tuo kanojen vapautusrintama. Siitä nyt olin vähän ihmeissäni, kun Reynaldo ei ollut saanut sähköshokkeja lainkaan.

Ja se viduddaa, etten saa penkiltä yhtä paljon kuin Sinä. Siinä on VHM:llä kestämistä, perkele.

IDA said...

"Ja se viduddaa, etten saa penkiltä yhtä paljon kuin Sinä. Siinä on VHM:llä kestämistä, perkele."

Eihän tuo nyt ole mikään ongelma. Usein hämmentävä nopeus voittaa raa'an voiman ;)