24.7.07

Mielipidekirjoitus Hesariin II

Alla toinenkin mielipidekirjoitus, jota Hesari ei julkaissut. Kyllä elämä on vaikeaa. Minä niin kovasti haluaisin tulla ulos kaapista puoliasiallisena monikulttuurikriitikkona omalla nimelläni, mutta Hesari ei päästä minua kaapista. ;)

Näitä mielipidekirjoituksia oli ihan kiva kokeilla, koska niin usein puhutaan, että miksi ette lähetä asiallisia kirjoituksia Hesariin julkaistaviksi. No, juuri siksi.

Ei tässä nyt kuitenkaan ole vielä minkään salaliiton olemassaoloa aukottomasti todistettu, mutta kyllä se siltä näyttää, että Helsingin Sanomat on sitoutunut monikulttuurin ajamiseen eikä helposti julkaise kriittisiä kirjoituksia. Toinen asia, mikä on aivan selvä on se, että tuntemattoman ja vailla yhteiskunnallista statusta olevan kirjoittajan on hyvin vaikea saada juttuja läpi. Ketäpä se kiinnostaisi, mitä joku satunnainen reino asioista ajattelee. Toisaalta tiedän varmasti, että monet korkeissa asemissa olevat henkilöt suhtautuvat hyvinkin kriittisesti mokuiluun, mutta heidän on hyvin vaikea esittää mielipiteitään julkisesti. Menetettävää on aivan liikaa. Itse olen siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että minulla ei ole mitään menetettävää, joten voin olla vapaasti mitä mieltä haluan.

Suunnitelma B (paikallislehdet) ja Suunnitelma C (perustettava oma lehti, joka julkaisee) ovat yhä voimassa. Noin muuten ei auta muu kuin kyntää huumorin kyistä peltoa niin kauan, että pääsee valtakunnalliseksi kuuluisuudeksi jonkun juorulehden kanteen. Sen jälkeen kaikki haluavat tietää reinon mielipiteen joka asiaan.

Ihmiskaupasta ja laittomasta maahanmuutosta

Pääkirjoituksessa 18.7. Markus Mervola kirjoittaa ihmiskaupasta ja laittomasta maahanmuutosta. Hänen mielestään ihmiskaupasta päästään eroon vain tarjoamalla kaikille EU:hun pääseville sosiaaliturva riippumatta oleskelun laittomuudesta. Mervolan mielestä laittoman maahantulijan pitäisi siis saada palkinto siitä, että onnistuu keplottelemaan itsensä EU:n rajojen sisäpuolelle. Ajatus on mielenkiintoinen, vähän niin kuin murhia yritettäisiin ehkäistä maksamalla tapporahaa.

Maahantulijoista ei ole pulaa. YK arvioi, että lähitulevaisuudessa länsimaihin pyrkii vähintään 2,2 miljoonaa siirtolaista joka vuosi. Samalla väestöräjähdys vain kiihtyy. Maapallon väkiluvun arvioidaan ylittävän 9 miljardia vuonna 2050. Onko Euroopan pohjattomassa rahakirstussa todellakin riittävästi sosiaaliturvaa kaikille näille ihmisille?

Jos me haluamme torjua laitonta maahanmuuttua ja ihmiskauppaa, niin meidän on toimittava niitä vastaan. Tai jos me haluamme lähettää maailmalle selvän viestin, että kuka tahansa Suomen rajan yli keinolla millä hyvänsä päässyt on automaattisesti oikeutettu ilmaiseen ylöspitoon loppuelämäkseen, niin ystävälliset ihmissalakuljettajat varmasti levittävät tätä ilosanomaa potentiaaliselle asiakaskunnalleen. Ja tämä on itse asiassa juuri se viesti, jonka ministeri Thors on nyt lakimuutoksillaan lähettämässä. Tulijoita riittää varmasti. Valitettavasti siinä käy vain niin, että Suomen valtiolta loppuvat rahat ennen kuin tulijat.

25 comments:

Anonymous said...

reino kirjoitti: "Ketäpä se kiinnostaisi, mitä joku satunnainen reino asioista ajattelee."

Kyllä varmasti kiinnostaa vaikka se ei julkisesti ilmene. Jopa minun nopeasti kyhäämiäni juttuja käydään lukemassa ministeriöstä asti.

reino said...

Tulipas hymyileväinen olo kun rupesin miettimään Suvaitsevan Rakkauden Ministeriön virkamiehiä reinoblogia lukemassa.

Anonymous said...

Reinolla on hyvä tyyli. Sinun tulisi jatkaa kirjoittamista Hesariin. Minä harjoittelen kirjoittamista ensiksi Hesarin keskusteluihin...Hesarilaiset ajattelee että monikulttuurisuus on mitä ihmiset haluaa ja ne tekee sillä rahaa. Mutta jos ne huomaa että me ei haluta sitä niin ne pelkäää rahojensa puolesta ja muuttaa kantaansa.

Jukka Aakula said...

Juttelin ätini kanssa joka on 75 vuotias suht tavallinen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja joka seuraa uutisia ja lehtiä aktiivisesti ja on ollut Turkissa pari kertaa ja Egyptissä. Hänen mielestään ei missään tapauksessa yhtään muslimia pidä päästää maahan.

Luulen että tuo ikäpolvi suht koht ymmärtääkin että kulttuureissa on eroja ja että "yhteiskunta muodostuu ihmisistä". Valitettavasti nuorissa on paljon faanaatikkoja jotka eivät ymmärrä kulttuurieroja ja varsinkaan niitä dramaattisia seurauksia mitä kulttuurieroista on yhteiskunnan toimivuudelle.

Kulttuurierot ovat vaikeasti muutettavia - Boydin ja Richersonin "Ei pelkästään geeneistä" kertoo useita esimerkkejä miten kulttuurierot säilyvät vaikka alkuperäiset syyt miksi tietynlainen kulttuuriperinne (esimerkiksi Etelä-Valtioiden kunniankulttuuri) on syntynyt. Etelä-Valtioissa satoja vuosia vanha kunniankulttuuri esimerkiksi aiheuttaa että väkivaltarikoksia on paljon ja ne kohdistuvat ensi sijassa tuttuihin ihmisiin.

Monikultturistit - mm. Hämeen-Anttila - selittävät esimerkiksi terrorismia PELKÄLLÄ köyhyydellä. Väite ei kuitenkaan ole linjassa tieteellisen tutkimuksen kanssa (esim. Sosis, Atran, Boyd, Richerson).

Tupla-J said...

Olipahan muuten taas vaihteeksi aivan julmetun hienoa tekstiä, selkeästi ja asiallisen humoristisesti ilmaistuna.

Anonymous said...

Tämä oli paljon edellistä kirjoitustasi tiiviimpi sisällöltään ja siksi parempi. Jos Hesariin ei mene läpi, kokeile jonnekin muualle. Tuollaista tekstiä saisi näkyä enemmän lehdissä.

Anonymous said...

Tätä en nyt kuuna kullan valkeana julkaisisi yhtään missään.

Voih... jos sanansaattajien potentiaali on tässä, niin muslimit valloittavat Suomen, Euroopan ja lopulta Koko Maailman.

Pikku vinkki Reinolle: Lue tekstisi itse! Pistääkö silmään esim. "pohjaton raha-arkku (tai jotain sinnepäin)".

Jos se pohjaton on, niin mikä on probleema?

-toimittaja-

reino said...

Pohjattomassa rahakirstussa on tietenkin se probleemi, että ei kannettu vesi pohjattomassa kaivossa pysy, mutta kirstu on saatava täyteen (kuten jo Asterix tiesi), vaikka aikaa on vain kuu kiurusta kesään.

Voih, jos toimittajien vittuilupotentiaali on tässä, niin Tervo voidaan huoletta kyydittää takaisin Rovaniemelle, koska meille on syntynyt reino.

Netin paras puoli on tietenkin siinä, että nykyään minun ei tarvitse anella kenenkään toimittajan jumalaista hyväksyntää tälle kirjoitukselle. Minähän julkaisin sen jo. :)

Anonymous said...

Vaikka olen monikulttuuriselta-ajattelultani rajoittunut, tai joku enemmän maailmaa nähnyt suomen kansalainen voisi sanoa jopa tylsämielinen, särähti sensuurikorvaan heti ensimmäisen kappaleen viimeinen lause: "Ajatus on mielenkiintoinen, vähän niin kuin murhia yritettäisiin ehkäistä maksamalla tapporahaa."

Oma puhdas arvaukseni on, että steinerkoulun käynyt omasta mielestään moraalisesti ylivertainen kukkahattutoimittaja tai kesätyöntekijä(!) pelästyi lausetta niin paljon, että loppu jäi kokonaan lukematta ymmärtämisestä puhumattakaan ja faktat unohtuvat heti välittömästi. Tätä tietysti seurasi välitön itsensä ruoskiminen samalla, kun kumarretaan Mekkaan ja monikulttuurisuutta palvotaan kotimaisine uhreineen.

Voi kun muutama maamme todellisista kristityistä tai vaikka pakanoista harjoittaisi apologetiikkaa. Sieltä löytyy todelliset keinot vastustaa muslimien maailmanvalloitusyritystä.

reino said...

Juu, kyllähän tuo tapporahan maksaminen varmasti särähtää yhden jos toisenkin korvaan. Sillä - siis hei mut silti - eihän ihmisiä saa tappaa.

Loogisesti asia on mielestäni ihan verrattavissa siihen, että laitonta siirtolaisuutta ja ihmiskauppaa yritettäisiin vastustaa tarjoamalla kaikille laittomasti maahan tuleville sosiaaliturva. Miksi ihmeessä palkita sellaista toimintaa, jota pitäisi vastustaa?

Vastaava esimerkki olisi Veijo Esson rattijuopumuksen vastainen kampanja: "Jos saat autosi ajettua yli 0,5 promillen humalassa Veijon huoltamolle, niin saat tankata ilmaiseksi!!"

Anonymous said...

Sitten jos perustat(te) oman lehden, voit laittaa siihen provokatiivisia lööppejä. "Maahanmuuttajat ovat ääririkollista sakkia", isoilla kirjaimilla olis hyvä. Sitten sisäsivuilla selitettäisiin, että tämä oli tarkoituksellinen piikki HS:n harjoittaman pimitysuutisointitavan suuntaan. Ja sitä paitsi totta. Kerroimme vaan faktoja, onko se rasismia? Sitten älykästä kirjoitusta siitä, mistä ja miten yleensä lehdet kirjoittavat, ja miksi, ja mitä ongelmia siitä seuraa jne.

Muut lehdet -osio voisi käsitellä laajasti muiden lehtien harjoittamaa asioiden vääristelyä. Lehdille voisi keksiä kivoja väänneltyjä nimiä. HS = Jerevanin Sanomat, ja tuo JS kirjoitettuna HS-fontilla.

Oman lehden teko ei ole kovinkaan vaikeaa. Publisher-ohjelmalla esim. saa helposti jotain aikaan. Vaikka ei se ensi yrittämällä kovin laadukkaalta varmaan näytä. Sitten se Publisher-tiedosto pitää kiikuttaa jonnekin monistamoon tms.

Jos vielä fantasioidaan, että lehti ihan menestyy ja muuttuu ammattimaisemmaksi ja sitä ihan tilataan, niin sitten varmaan monikultturistit pyrkivät kieltämään sen julkaisun. Hehän eivät tunnetusti keskustele asiallisesti. Tulis liian pahasti takkiin.

reino said...

Lehteä lähdetään varmaankin tekemään korostetun asialinjalla ja pyritään tarjoamaan se vaihtoehto, joka tällä hetkellä Suomen mediakentästä puuttuu.

Mediakritiikki onnistuu paremmin ihan tavallisissa blogeissa, joita on olemassa jo nyt. Esim. http://alastontotuus.blogspot.com/

IDA said...

"Netin paras puoli on tietenkin siinä, että nykyään minun ei tarvitse anella kenenkään toimittajan jumalaista hyväksyntää tälle kirjoitukselle. Minähän julkaisin sen jo. :)"

Nimenomaan. Nämä ovat sitä paitsi parempia kuin Hesarissa julkaistu materiaali. Yrittäminen Hesariin olisi laskeutumista heidän tasolleen ;)

Mikko Ellilä said...

Jukka sanoi...
Juttelin äitini kanssa joka on 75-vuotias suht. tavallinen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja joka seuraa uutisia ja lehtiä aktiivisesti ja on ollut Turkissa pari kertaa ja Egyptissä. Hänen mielestään ei missään tapauksessa yhtään muslimia pidä päästää maahan. Luulen että tuo ikäpolvi suht. koht. ymmärtääkin että kulttuureissa on eroja ja että "yhteiskunta muodostuu ihmisistä". Valitettavasti nuorissa on paljon fanaatikkoja jotka eivät ymmärrä kulttuurieroja ja varsinkaan niitä dramaattisia seurauksia mitä kulttuurieroista on yhteiskunnan toimivuudelle.

Olen täsmälleen samaa mieltä. Vanhuksilla on vielä tervehenkisiä, realistisia käsityksiä eri kulttuurien välisistä ja eri rotujen välisistä eroista. Vanhat ns. rasistiset tai nationalistiset stereotypiat ovat enimmäkseen ihan paikkansapitäviä.

Sotaveteraanisukupolveen kuuluneilla isovanhemmillani oli huomattavasti realistisempi maailmankuva kuin esim. vanhempieni ikäpolvella eli suurilla ikäluokilla. 55-vuotias äitini sanoi äskettäin, että hänen pari vuotta sitten 85-vuotiaana kuolleella äidillään oli "liian Länsi-Eurooppa- ja Pohjois-Amerikka-keskeinen maailmankuva". Minun oli hankalaa pitää naama peruslukemilla, koska mielestäni nimenomaan "Länsi-Eurooppa- ja Pohjois-Amerikka-keskeinen maailmankuva" on rationaaliselle ihmiselle oikea. Afrikan, Lähi-idän, Itä-Euroopan, Keski- ja Etelä-Amerikan ja Aasian pitäminen Länsi-Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasoisina paikkoina on kulttuurirelativismia, joka on täysin epärealistista huuhaata.

Anonymous said...

"Länsi-Eurooppa- ja Pohjois-Amerikka-keskeinen maailmankuva" on rationaaliselle ihmiselle oikea. Afrikan, Lähi-idän, Itä-Euroopan, Keski- ja Etelä-Amerikan ja Aasian pitäminen Länsi-Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasoisina paikkoina on kulttuurirelativismia, joka on täysin epärealistista huuhaata."

Ei ole oikein reilua puhua Aasiasta kokonaisena mantereena mutta palastella Eurooppa itään ja länteen.

Japani pesee minkä tahansa läntisen Euroopan maan useilla mittareilla; vauraus, vakaus, teollistuminen, hyvinvointi ja turvallisuus. Etelä-Korea, Singapore ja Taiwan tulevat hyvässä tuntumassa ja vetävät vertoja useille läntisen Euroopan maille. Subjektiivisena mielipiteenäni esitän, että ne menevät lähivuosina ohi niin että hurahtaa. Aasian talouskeskuksia ei mädätä vasemmistolainen liberalismi eikä islamisaatio nakerra yhteiskuntia sisältäpäin.

Henkilökohtaisesti uskon, että tulen vielä näkemään päivän kun täältä läntisestä Euroopasta paetaan joukolla itään. Siinä vaiheessa kysellään kauniisti josko vinosilmäiset veljemme meitä vieraikseen edes huolivat.

reino said...

Eikös tuo ole ainakin taloudellisesti jo tapahtunut tosiasia, että mainitsemasi maat ovat porskuttaneet Euroopasta ohitse? Abouttiarallaa.

Jos minä olisin "vinosilmäisten veljiemme" ;) asemassa kun valkoisten eurooppalaisten joukkopako itään alkaa, niin en minä suostuisi ottamaan vastaan laumoittain sellaisia ihmisiä, jotka täysin omaa tyhmyyttään ovat itsetuhoisella ja järjettömällä käytöksellään tuhonneet oman elinympäristönsä.

Jokaisen pitäisi jossain vaiheessa joutua kantamaan edes jonkinlaista vastuuta omista teoistaan.

Onpas muuten vähän sadepäivän fiilikset tänään. ;D

reino said...

Ookkona Oulusta? Pelkääkkönä polliisia? No, poliisiahan ei Oulussa pelkää enää kukaan, eivät ainakaan joukkoraiskaajat. Mutta jos joku sattuu olemaan Oulussa päin liikkeellä muilla asioilla, niin kannattaa käydä katsomassa valokuvanäyttely:

Teksti ja valokuvat/Text och fotografi: Jukka Turunen (info: tel. 040-528 3748).

Real Deal, Kellarigalleria, Isokatu 10, 90100 Oulu. Finland. Tel. 08 – 312 0781.
3.8. – 28.8. 2007. Avajaiset/Öppnande 2.8., kl.19.00. Tervetuloa. Välkommen.

RINKEBY - TUNNELBANALLA TULEVAISUUTEEN

– Islamilaiseen Eurooppaan voi jo tutustua Tukholman Rinkebyssä.

Eurooppa muuttuu islamilaiseksi tämän vuosisadan loppuun mennessä. Tämän Die Welt -lehdessä julkaistun väitteen takaa löytyy professori Bernard Lewis – usein maailman johtavaksi islam-asiantuntijaksi mainittu mies Princetonin yliopistosta Yhdysvalloista.
Ruotsissa ei tarvitse odottaa niinkään kauan. Kaikista suurista kaupungeista löytyy jo muslimienemmistöisiä alueita. Tukhoman Rinkebyssä yhdeksän asukasta kymmenestä on maahanmuuttajia ja heistä suurin osa on muslimeja. Pikavisiitin perusteella “spännande” Rinkeby tuo mieleen kaukaisten suurkaupunkien naapurustot, joita kansankodissa kutsuttaisiin slummeiksi.

Istun Tukholman liikennelaitoksen metrovaunussa laskiaistiistaina, vuonna 2007, kello 11.00. Matkustan sinisellä linjalla T10, Kungsträdgårdenista Hjulstaan. Paikalliset kutsuvat linjaa nimellä Orient Express. Syykin selviää. Perusruotsalaiset poistuvat vaunusta hyvissä ajoin ennen Rinkebytä. Viereiselle penkille istunut mies kaivaa muovikassistaan kellastuneen kirjan ja alkaa päntätä sen arabiankielistä tekstiä ääneen mutisten.
Rinkebyn aseman jyrkissä liukuportaissa vastaantulevat naiset ovat tiukasti huivitettuja. Torilla pyörteinen tuuli viskoo perunalastunkokoisia hiutaleita ympäriinsä. Kiireettömän oloinen miesjoukko etsii suojaa ostoskeskuksen seinänvierustoilta ja porttikongeista. Tutut kauppaketjut loistavat poissaolollaan. Elintarvikeliikeen nimi on Rinkeby Bazar. Julisteilla tapetoidulta läpikulkukäytävältä löytyy lähiökuppilan sijasta Spånga Mevlâna -moskeija. Oveen on kiinnitetty ilmoitus: AV HYGIENISKA SKÄL VAR GOD KOM INTE IN UTAN STRUMPOR
Rinkeby Gallerian kahvilassa istuu kymmenkunta pohjoisafrikkalaista miestä. Kovaääninen seurustelu peittäisi taustamusiikin, jos sellaista kuuluisi. Katutason liiketiloista leijonanosan vie naisten vaatetus ja kauneudenhoito. Tuotteet näyttävät edullisilta. Naisia ei kuitenkaan näy. Myyjät istuskelevat kassakoneiden takana kännyköitään näpelöiden.
Alakerran sekatavarabasaareissa on tarjolla intialaisia AV-tuotteita ja pienen budjetin lahjatavaroita. Kaupat muistuttavat New Yorkin latinoalueiden rihkamapuoteja, paitsi että katolisen symboliikan tilalla on islamilainen.
Hiljaisuuden rikkoo suomenkieli. Kolmikymppinen romanipariskunta on kiinnostunut prameasta seinätaulusta. Kullanvärisessä korkokuvatekstissä lukee arvatenkin Muhammedin mietteitä. Mersutakkinen perheenpää vinkkaa myyjän paikalle ja vaihtaa sujuvaan ruotsiin. Pienten kommunikaatio-ongelmien jälkeen asiakas on oikeassa. Naapuriliikkeestä löytyy puukko. Muovinen korkokuva revitään kahden myyjän voimin lasin alta roskikseen. Puiset kehykset vaihtavat omistajaa sadalla kruunulla.
Lumimyräkkä taukoaa. Ostoskeskuksen ympärillä sijaitsevien koulujen ja lastentarhojen pihoilla alkaa säpinä. Lumesta ei ole pulaa - eikä lapsista. Leikkikentät rajoittuvat joka suunnassa kerrostaloihin. Parvekkeita koristavat lautasantennit. Täältä löytyvät varmaankin kaikki maailman lautasantennimerkit. Ainoalla parvekkeella, jolla antennia ei ole, tupakoi vaalea nainen. Ikkunassa roikkuu Norjan lippu.
Huomaan, että Tukholman kaupunki ei säästele täällä seinien puhdistuskuluissa. Koko lähiöstä löytyy vain pari graffittia ja nekin vasta ääriviivoina syrjäisen alikulkukäytävän seinässä. Muualla Ruotsissa luvaton maali on tuttu näky - jopa historiallisesti arvokkaissa kaupunginosissa.
Tummat pilvet alkavat pudottaa taas lunta. Ruotsalaistädit komentavat lapset takaisin sisätiloihin. Bussipysäkkien katoksiin syntyy ruuhkaa. Lastenvaunut jäävät lumisateeseen. Ostoksilta palaavat vanhemmat romaninaiset liukastelevat piikkareissaan parkkipaikalla. Rouvat pudottavat painavat kangaspakat tyhjäkäynnillä nakuttavan dieselmersun peräkonttiin.
Metrovaunussa minua tuijottaa yksisilmäinen bokseri. Koiran omistaja kuorsaa poski lasia vasten. Muutaman pysäkin jälkeen alkaa kuulua taas ruotsia. Työväki on palaamassa aamuvuorosta. Olen palannut postikorteista tuttuun Ruotsiin.
Teksti ja kuvat: Jukka Turunen

Anonymous said...

Osuva juttu Rinkebystä. Mutta että suomalaisen romanin ja itämaisen kauppiaan piti oikein mennä naapuriin asti hakemaan puukkoa? Paskapuhetta! ;)

Tapani Millaskangas said...

Joku tyyppi soitti erittäin innostuneena Helsingin Sanomien toimituksesta, myynnistä, haluaisinko tilata hesarin.
Tokaisin siihen, että ei kiitos, pravda ei kiinnosta, hang out...

Anonymous said...

Joo-o. Reinon ja anon postaukset pistivät taas miettimään, että tarvii alkaa jatkamaan japanin opintoja. Sillä on kuitenkin käyttöä koko Itä- ja Kaakkois-Aasian alueella. On sitten varaa valita mihin pakenee.

No eipä oikeastaan naurata. Siinä reino on oikeassa ettei näin typerää ja itsetuhoista porukkaa kannata vastaan ottaa.

Faija oli juuri Kiinassa yhdistetyllä bisnes ja lomamatkalla. Ei ne kiinalaisetkaan hirveen onnessaan ole omista musuistaan ja neekereitä katsottiin sitten jo erittäin kieroon. Nuivaa sakkia nuo vinosilmät lol

reino said...

Sozaburon kommenttiin viitaten haluaisin kehottaa kaikkia lukemaan erinomaista Kansankokonaisuus-blogia (http://kansankokonaisuus.blogspot.com/) joka myös linkkilistastani löytyy.

Ajatus siitä, että keskinäistä yhteenkuuluvuutta ja lojaaliutta tunteva porukka pärjää paremmin kuin ääriyksilöllinen tai anarkistinen. Ja se porukka, jonka meno on aivan pelkkää svabodaa ei pärjää mitenkään.

Minä tykkään tehdä ja luoda oman porukan kesken hienoja juttuja, joista oma porukka pääsee nauttimaan ja joista ei ole kenellekään mitään haittaa. Miksi minun pitäisi hävetä sitä?

Anonymous said...

Terve Reino.

Ajattelin vain näin ilmoittaa että vasemmistoliitolla on ennustaja eduskunnassa. Paavo Arhinmäki tietää etukäteen mitä tulee tapahtumaan.

"Hiljaisen heinäkuun jälkeen politiikassa alkaa taas tapahtua. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on esitellyt ensimmäisen budjettiesityksensä. Se ei juurikaan sisältänyt yllätyksiä. Vaalien alla pehmeä tasa-arvosta puhuva kokoomus on talousarvioesityksessään vanha tuttu kokoomus. Puheet ovat muuttuneet, mutta politiikka ei juurikaan. Huomisessa Iltalehdessä on pieni kirjeeni asiasta Jyrki Kataiselle."
http://www.punajuuri.net/

Selvännäkijä Paavo siis tiesi etukäteen että hänen kirjeensä julkaistaan. Kumpa omaisin samanlaiset kyvyt.

Anonymous said...

Reino,

Meikäläisellä on hieman samanlaisia ongelmia Turun Sanomien kanssa. Eikä ole suurta merkitystä onko käytössä oma nimi vai nimimerkki. Läpi ei mene ja minäkin kun niin kovasti sieltä kaapista yritän välillä tulla ulos ;)

Turun Sanomat on hieman hillinnyt monikulttuurin ihannointiaan ( Johtuen kaiketi kesästä ja kulttuurin näkyvästä rikastumisesta ), eikä lehti ole niin "paha" tapaus kuin HS. Silti aina välillä rysähtää silmiin viiden tähden ihannointia ja niihin juttuihin ei pari lausetta riitä.

Turusta vielä sen verran, että meille entisille tai nykyisille turkulaisille ei vieläkään ole olemassa kunnollista keskustelupalstaa. Ja ei taida sellaista enää tullakaan. Miksiköhän...

Olisi edelleen niin kauheasti asiaa.. ;)

reino said...

Mukava kuulla että olet Jaketsu vielä hengissä ja kuvioissa.

Vastauksia minulla ei ole mihinkään. Taistelu jatkuu. Suolla rämmitään. Ne rämpivät, joissa henki pihisee.

reino said...

Sensuroin tässä ihan piruuttani yhden kommentin, jossa Freestyler valitti minun harjoittavan sensuuria.

Kylläpäs tuli hyvä mieli. :)