24.6.07

Kämyisä Näsijärven ympäripyöräily

CANCEL CANCEL CANCEL, NUHA NUHA NUHA

Koska nyt siltä näyttää, että jo toista viikkoa kourissani kamppaillut joku ihmeen kesäflunssa ei näytä taantumisen merkkejä, ja koska pyöräretkestä innostuneita ei ole ilmaantunut kuin pari-kolme, niin pistetään tälle resettiä. Mulla ei ainakaan kunto riitä näillä näkymin 140 kilometriin.

Katsotaan syssymmällä uudestaan. Uutta viikonloppua ja vaihtoehtoisia lyhyempiä reittejä saa ehdottaa, jos siltä tuntuu.


_______________

Jussin vieraskirjassa oli aikanaan puhetta, että olisi mukava järjestää tamperelaisten kesken joku vapaamuotoinen kesätapahtuma, jossa porukalla olisi tilaisuus nähdä, millaisia naamoja netin nimimerkkien taakse kätkeytyy. Tätähän kokeiltiin hyvällä menestyksellä jo Pyynikin näkötornin keväisillä munkkikahveilla. Mukaan tuleminen ei tietenkään tarkoita sitä, että omasta anonymiteetistä olisi pakko luopua. Osallistua voi omalla nimellä, nimimerkillä, nimettömänä tai mustassa säkissä. Ja tämähän on loistava tilaisuus nähdä, että minkä näköinen mulkvisti näitä pakinoita kirjoittaa. :)

Eli suunnitteilla on siis kämyisä Näsijärven ympäripyöräily lauantaina 7.7.2007 PERUUTETTU.

Alustava suunnitelma (saa kommentoida):

10.00 lähtö Tammelantorin suihkulähteeltä

reittiä Teiskontie-Aitolahdentie kohti Teiskoa. Aitolahden kohdalla kurvataan pieni ylimääräinen koukkaus vasemmalle Aitoniementien idyllisiin maisemiin.

Ensimmäinen tauko (viimeistään) Kämmenniemessä vajaan 30 km jälkeen. Velaatan kohdalta kurvataan taas vasemmalle pikkuteille Kapeen idyllisiin maisemiin.

Pidempi tauko joko Muroleen kanavalla (65 km) tai Kurussa (80 km). Molemmissa on ruokailumahdollisuus. Loppumatka onkin sitten melko tylsää ja puuduttavaa polkemista Länsi-Teiskon läpi Ylöjärvelle ja takaisin Tampereelle.

Matkaa kertyy kaikkine mutkineen n. 140 km. Lyhyempiäkin osuuksia voi suunnitella oman makunsa mukaan joko kääntymällä jossain vaiheessa takaisin tai heittämällä pyörän Kurussa bussin kyytiin. Tai telttailemalla yö Muroleessa ja tulemalla sieltä sunnuntaina Tarjanne-laivalla takaisin. Tai mitä vaan.

Marssivauhti pidetään hitaan toiminnan joukkojen luonteen mukaisesti hyvin rauhallisena, sellaista reilu 20 km/h maisemienkatseluvauhtia. Ahterin lepuuttamistaukoja on tarkoitus pitää paljon ja matkaan on aikaa koko päivä. Jos päästään perille, niin Tampereella voidaan sitten kokoontua jollekin terassille parantelemaan nestehukkaa.

Tavoitteena on leppoisa koko perheen kuntoilutapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita poliittisista näkemyksistä, sukupuolesta, uskonnosta, ihonväristä, viritteisyydestä tai tukan pituudesta riippumatta. Jos uskonnollinen vakaumuksesi ei salli pyöräilyä, niin tule edes Tammelantorille heiluttamaan sellaista "Leikatkaa pää irti niiltä jotka pyöräilevät" -kylttiä.

Järjestäjien taholta ei ole järjestetty yhtään mitään. Paitsi retkiseura. Ja jos ei ketään tule, niin poljen yksin. Periaatteessa hommaan voisi ottaa säävarauksen, mutta toisaalta tällainen reissu on sitä legendaarisempi, mitä kaameammassa kelissä se suoritetaan.

Varustus: normaali hitaan toiminnan pyöräilyvarustus, eli polkupyörä, maastopuku ja sukset. Millainen on hyvä polkupyörä? Tietenkin samanlainen polkupyörä kuin Jussi Halla-aholla.

Ilmoittautumisia, kysymyksia ja kehitysideoita voi laittaa kommentteihin. Myös sähköpostitse voi kysyä lisätietoja.

35 comments:

Tennisvalmennusta tilauksesta tykytenniksenä, nuorisotenniksenä yhteisin aikatauluin käteismaksulla edetään. Tuon paikalle tarvittavat pallot, matkassa muutama varamaila said...

Onko Reinolla jälkikasvua;)?

Tervetuloa TU-38 tennikseen:)

Kansallismielinen Olavi tennisohjaajana

Anonymous said...

Perhananan perhana. Muuten kyllä tulisin mielelläni, mutta uskonnollinen perseeni ei taida kestää kyseistä kilometrimäärää. (Tai no ei se perse itsessään, mutta se valas joka sen päällä kasvaa). Hengessä mukana kuitenkin ja mentaalisena huoltojoukkona. Niin ja ei oo kyllä pyörääkään... seliselivalivali... Terassille voin kyllä ilmaantua, jos joku vielä retkeltä palaa ja pystyy istumaan.

Anonymous said...

Hieno idea tuo kännissä ympäri pyöräily.

Mulla ei ole kun maastopuku ja sukset.

Asun Turus.Saako silti tulla mukaan?

Anonymous said...

Mitä? Etkö sä mulkvisti näytäkään tuollaiselta valkoiselta kenokaulalta, jonka kuvalla koreilet?

reino said...

Kyllä turkulaisetkin saavat tulla mukaan. Nyt ei nuivita ketään!

Vähän on kuulunut huhua, että itse Ciclista olisi tulossa Jyväskylästä vierailevaksi tähdeksi. ;)

Mitä? Etkö sä mulkvisti näytäkään tuollaiselta valkoiselta kenokaulalta, jonka kuvalla koreilet?

No se on ylioppilaskuva. Kyllä mä noista ajoista vähän olen muuttunut.

lot said...

Kiitettävää kansalaisaktivismia. Tässäpä näkymäntarkentamismahdollistettu reittikartta.

reino said...

Jahas, kiitos. Joo, toi karttahan on kätevä. Kaikki paikkamerkit ei vielä ole ihan lopullisella kohdallaan mm. ton Aitoniemen osuudella. Täytyy varmaan vielä käydä autolla kerran tiedustelemassa reitti.

LOT mukaan? Heität pyörän auton perään ja kieppaset Tampereelle? ;)

Anonymous said...

Petterin pyöräilyblogi

Pirkan Pyöräily

Anonymous said...

Retkelle valmistautuminen

kojootti said...

Joku vanha (tahi nuori) kehno otti luvatta hallintaansa lonkkavolvoni etupyörän, joten osaltani homma kaatui siihen. Uutta en viitsi ostaa ja kiklista ei pyöräänsä minulle lainaisi.

Osallistun sitten, kun vastaavanlainen reissu suoritetaan moottoripyörillä.

Ja reino: olisiko kyseessä kuitenkin rippikuva, koska lakkia ei näy kuvassa..

lot said...

Tulen jos pääsen. En uskalla vielä luvata.

Anonymous said...

Mistä niitä "leikatkaa pyöräilijöiltä päät irti" -kylttejä saa?

reino said...

Noita kylttejä ei taida Antifalla olla valmiina, eli joudut varmaan itse askartelemaan, jos oman lahkosi varastosta ei löydy.

asehullu said...

20 km/h kysyy keskinopeutena jo kuntoakin, vaikka lyhyenä pyrähdyksenä ylittyy puolella helpostikin.

Pyöräily ja ihmisten tapaaminen kiinnostaisi kyllä, mutta valitettavasti en ole ajankohtana Suomessa. Mankeloikaa te muut munianne yhden pyssyevankelistankin puolesta.

Anonymous said...

Asiaan kuulumaton välikysymys:

Onko tämä vanhoillis-Halla-ahoistinen vaiko uus-Halla-aholainen blogi?

reino said...

Tuo on kyllä erittäin oleellinen kysymys, joka ansaitsisi vakavaa pohdintaa. Mutta kun en yhtään tiedä, että mitä eroa noilla tyylisuunnilla on.

Pitääkö minun nyt mennä lukemaan Suomi24:ää saadakseni selville, että mitä tuolla kysymyksellä oikein haetaan? ;)

Anonymous said...

Tervehdys Reinolle ja reinovaneille! Käväisin Ruotsissa ja paikallisissa lehdissä puhuttiin kuolleesta alpak...kröhöm kamelista. Mellansvenssoneita harmitti myös alp...krhm albaanimotoristit.

Anonymous said...

P.S. Rasismii inhoova tyttäreni Marycah käski sanoa, että impatkaa sitä liimaa vähemmän nazit, niin saisitte järjestettyä sen pyöräilyretken XD

reino said...

No hei mut silti. Joskus vaan tulee elämässä sellaisia tilanteita, että nyt tarvitaan pikaliimaa! ;)

Tässä kondiksessa kun lähtis polkemaan Nässyä ympäri, niin Länsi-Teiskon kohdalla viimeistään tien laidalta löytyisi tosiaan se kuollut alpakka.

Anonymous said...

Ehdottaisin kesäistä jalkapallo-ottelua Turussa.

Jalkapallon valitsisin lajiksi koska sehän on kuningas laji joka yhdistää kansat. Erinäiset jalkapallojärjestöt kamppailevat pahaa rasismia vastaan kovemmin kuin minkään muun lajin edustajat maailmassa. (Tätä tietenkään eivät suomalaiset lätkäjuntit ymmärrä kuten eivät myöskään jalkapallon hienoutta.)

Ottelu voitaisiin järjestää Mäenpään Olavin kuuluisaksi tekemällä hiekkakentällä jossa nee... som... siis uussuomalaiset aktiivisesti harrastavat liikunnallisia aktiviteettejaan. Olavi voitaisiin jopa pyytää tuomariksi.

Tosisssani olen kentän valinnan suhteen enemmän nurmikentän kannalla sillä nurmella tulee vähemmän naarmuja kun ajelee pahoja alpakoita liukkareilla säärille.

Mutta tosiaan, miten olisi erä kuningas lajia? Turussa.

reino said...

Heh. Mä en noista joukkuelajeista silleen.

IDA voisi hyvinkin innostua.

Mutta jos tehdään niin, että mä tulen kentän laidalle kannustamaan erotuomaria. Mennään sitten pelin jälkeen Dennikselle pitsalle. Vaikka se onkin enempi käsipallomiehiä.

Kekke said...

Futista Turussa? Ei huono idea. Kummal pual jokkee?

reino said...

Tois pual jokke. Niin go mä sanosisisisi.

Aikamoinen sadealue lähestyy Pirkanmaata. Että siinä mielessä ihan hyvä, että aikataulu siirtyi. Olis voinu olla huomenna vähän märkä pyöräillä.

IDA said...

Jos saan pelata valmentajana tai vasempana pakkina.

Vaadin myös, että joukkuettamme kannustetaan "ugh, ugh, ugrit" - huudoin ilman, että FIFA:n neidit puuttuvat asiaan.

Paikka vaan on huono. Ei ole Turkuun mitään asiaa. Pelataan Savossa?

reino said...

Parin viikon päästä Puustockissa kaksi vanhaa äijää koluaa ojanpohjia tyhjää mehukattikanisteria potkiskellen ja huutaa "ugh, ugh, ugrit" !! ;-D

lot said...

Vähän lyhyempi reitti ensi kerralla, pyydänmä. Eivät ne triathlonistitkaan juuri tuota enempää polje. Ja ne ovat sentään triathlonisteja.

reino said...

No mutta mehän ollaankin hitaan toiminnan joukot. ;)

Pistetään lyhyempiä reittejä harkintaan. Teiskoon (Kämmenniemi) ja takaisin olis joku 60 km. Hyvin idyllistä maaseutua.

Anonymous said...

Kuninkaallista ja voittoisaa merkkipäivää!

reino said...

Heh, joo, tosiaan. Reinon nimipäivä.

Luin jostain, että kesän rokkifestareilla kiertää joku Reino-ständi, jossa tän tossutehtaan omistajasuvun tyttö esittelee Ainoja ja Reinoja. Onkohan se tulossa Puustockiin?

Anonymous said...

140 km menee vasta lämmittelyksi. Keskari 45 km/h.
Pysyisikä nazit edes mopolla perässä. Vetona itsemurha maalisssa?

reino said...

hehee, ciclista (tai joku hänen pyhällä nimellään esiintyvä) is back!

Eiköhän tehdä niin, että raahaat perseesi ja pyöräsi Tampereelle joku viikonloppu, niin mä hommaan jostain pappa-Tunturin ja nazimallisen kypärän. Sitten lähdetään koittamaan kumpi hyytyy ensin. Jos tosiaan pystyt pitämään tuon keskinopeuden, niin mahdollisuutesi ovat hyvät, koska pappa-Tuntsa ei viritettynäkään taida kulkea niin kovaa.

Tuohon itsemurha maalissa -vetoon en kuitenkaan voi lähteä, koska henkeni ei kuulu itselleni vaan isänmaalle.

Mutta kaljat voin kyllä tarjota.

Unknown said...

Säiden puolesta tämä syksy on alkanut aika hyvin, joten kyllä varmaan pyöräilykelejäkin riittää. Eipä sen reitin tarvitse olla sama kuin Pirkan pyöräilyssä. Esimerkiksi Roineen ympäri reitti on pituudeltaan noin 100km. Teiskoon ja takaisin 60km vaikuttaa myös ihan hyvältä.

Tuumailijan tytärtä voisi kiinnostaa tämä kansaa sivistävä rasismikirjoitus:

http://hiki.pedia.ws/wiki/Rasismi

reino said...

Ajatus on hyvä. Vielä on kesää jäljellä... jne. (Mamba)

Pistä nikolas postia, jos haluat lähteä mukaan Teiskoon-ja-takaisin tyyppiselle retkelle.

Tuo hikipedia-artikkeli on aivan täysin ratkiriemukas. Ja niin totta.

Anonymous said...

Vai isänmaalle sun henkikin kuuluu? No mutta kerropa nyt sivistymättömälle tiivistettynä konkreettisesti, mikä on se suomalainen kulttuuri, minkä puolesta huudat?
Jamiten se nyt on uhattuna? Ainakaan mun saunareissuja ja suomen kielen käyttöä ei ole kukaan ole vastustanut.
Jos se on lisäksi ryyppäämistä ja väkivaltaa, niin joutaakin sivistyä.
Ja mitä muuten on monikulttuurisuus?
Eikös Suomesa ole iät ja ajat vaikuttanut erilaiset kulttuurit. Pohjalaiset, saamelaiset, hämäläiset, savolaiset, karjalaiset, mustalaiset jne.
Minä en Reino muuten juo...Muuten fillari ei kisoissa kulje..

reino said...

Se suomalainen kulttuuri, jonka puolesta minä huudan on aika pitkälti se, mitä meillä on nyt. Suunnilleen nykyinen meininki ja se periaate, että suomalaiset (=kansa, ei ainoastaan poliitikot) saavat määrätä muutoksen suunnan ja nopeuden, jos muutosta tarvitaan.

Jos halutaan siirtyä ajassa taaksepäin, niin 80-luvun itsenäinen Suomi ennen EU:ta ja monikulttuuri-ideologiaa olisi ihan hyvä. Jos vain uskallettaisiin olla vapaita ja itsenäisiä. Mutta se on suomalaisille poliitikoille nähtävästi vaikea asia, kun Neuvostoliiton alaisuudesta piti heti hypätä EU:n orjuuteen.

En minäkään usko, että sinun saunareissujasi tai suomen puhumistasi kukaan nyt uhkaa. Ehkä minä näen asiat vähän eri tavalla. Pidemmälle. Siinä vaiheessa, kun miesten ja naisten yhteissaunominen (tai alastomana saunominen ylipäätään) kielletään lailla tai yhteiskunnan käytännöillä, sinun on myöhäistä enää valittaa, koska mitään demokraattisia valitusmenettelyjä ei enää ole eikä kukaan vallanpitäjistä kuuntele suomenkielistä ininää.

Mutta ei siinä mitään, onhan Suomessa jo nyt sellaisia kantasuomalaisiakin, jotka oikein välttämättä haluavat, että heidän lapsensa ja lastenlapsensa saavat elää oikeudenmukaisen sharia-lain alla. Minä vain satun olemaan tästä eri mieltä.

Olet oikeassa siinä, että Suomessa on iät ja ajat vaikuttanut erilaiset kulttuurit. Pohjalaiset, saamelaiset, hämäläiset, savolaiset, karjalaiset, mustalaiset. Jopa ruotsalaiset. Tässä vaiheessa kaikille pitäisi olla jo kokemusperäisesti selvää, millaiset kulttuurit pystyvät elämään toistensa kanssa sovussa (tai ylipäätään ihmisiksi) ja millaiset eivät. Kaikille pitäisi olla jo selvää, että niitä uusia sopeutumattomia vähemmistöjä ei kannattaisi tänne väkisin rahdata syrjäytymään.

Ja jos ei tuoppi kelpaa, niin tarjoan sitten vaikka kahvit. Mutta sori vaan: minä en halua tarjota sinulle sitä, mitä sinä oikeasti minulta haluat.