30.5.08

VPM sensuurivaltuutetun toimistossa

- Hyvää, sanoi Valkoparraton mies, päivää.
- Ai moi. Sä tulit varmaan siivoomaan.
- Kyllä. Missä päin täällä on vessat? Sieltä pitäisi kai aloittaa.
- Joo ne on tuolla hei. Mut ei sun tarvi niitä kielellä putsata. Kyllä sä voit käyttää vessaharjaa. En mä kerro kenellekään.
- Kiitos. Kovin ystävällistä.
- No tänään voi ottaa aika rennosti, kun täällä ei o muita kuin mä. Kato kun sensuurivaltuutettu sai ylennyksen koko EU:n sensuurikomissaarix, niin ne lähti kaikki juhlimaan sitä.
- Normaalistihan täällä taitaa olla enemmänkin porukkaa töissä?
- Joo, pelkästään juristejakin on ainaskin jotain viiskytä. Ja sit kaikki sihteerit ja ajatuspoliisit siihen lisäx.
- No onhan sitä siinä väkeä.
- Hei mut sä näytät jotenkin tutulta. Sähän pidit sillon ennen sitä kioskia meidän ala-asteen lähellä. Ja sulla oli se mun ikänen poika, Reynoldo vai mikä sen nimi oli. Mitä sille nykyään kuuluu?
- Niin oli. Kioski. Ja poikapuoli. Reynoldo. En tiedä mitä nykyään puuhaa. En ole ollut yhteyksissä.
- Ai niin joo. Mä unohdin. Eihän Väärän Tietoisuuden Vangit saa vapauduttuaankaan enää pitää mitään yhteyttä entiseen perheeseensä. Eikä perustaa yrityksiä. Suviksen tunnilla opetettiin.
- Suviksen?
- Niin siis suvaitsevaisuuskasvatuksen.
- Vai niin. Minun aikanani oli vain kuvista.
- Niin joo kuvista. Mutta eihän sitä enää o koska se ei muslimeille sovi, ja six ei voi muillekaan. Ja sit meidän suviksen maikka sano vielä, että VTV:t ei saa myöskään äänestää. Koska tehän äänestäisitte tietenkin ihan väärin. Ja sit tulis mellakoita ja kaikkee pahaa. Vaikka onhan nytkin mellakoita koko ajan, vaikkei enää äänestetäkään mistään.
- Miten sinä muuten olet päässyt tänne töihin? Noin nuorena.
- Eiku emmä oikeesti täällä töissä o. Mä oon vaan niinq tutustumassa työelämään. TET-jaksolla. Mä oon ny ollu 2 viikkoo ja ens viikolla tulee yks Jansku meidän luokalta. Mun pitää opettaa sille tää homma. Mut onnex tää on tosi helppoo.
- Mikäs homma se on?
- No tää on tämmönen robottiohjelma, joka käy läpi nettiä ja etsii rasismii ja natsismii ja syrjintää. Silleen sanahaulla. Mutta koska se robotti ei aina voi olla ihan varma, että mikä on rasismii, niin sille pitää ihmisen sit kertoo, että onx toi rasismii vai ei. Mut se on ihan helppoo: jos ei o itekkään varma, niin laittaa vaan varmuudex, että se on rasismii.
- Mitäs sitten tapahtuu?
- No sit ne nettisivut vaan katoaa netistä. Tai ei ne katoa, mutta kukaan ei vaan pääse lukeen niitä. Kukaan ei ees tiedä, että ne sivut on olemassa. Tosi kätsyä, vai mitä.
- Todellakin.
- Ai hei nyt löyty tosi paha. Tää on kyllä oikein sellanen viharikos. Vähän hei mä suuttuisin, jos joku sanois mun mummon nenästä tolleen. Vaikka onhan toi kyllä ihan karsee kolvi. Mutta joka tapauksessa tosta tulee kyllä nyt raippoja.
- Jahas. Sinne hävisivät nekin nettisivut sitten.
- Onx se muuten hei ihan totta, että siellä leirillä teitä ruoskitaan, kunnes rasismi poistuu ruumiista, ja sit leirin lääkäri kasvattaa teille joka yö uuden ihon ja sit taas ruoskitaan?
- No ei se ihan noin kehittynyttä touhua vielä ole, mutta jotain sinne päin.
- Ai jaa. No niin meille ainakin syrjiksen tunnilla opetettiin. En mä ainakaan uskaltais ottaa sitä riskiä, että opettaja onkin väärässä.
- Eihän sellaista riskiä tietenkään kannata ottaa.
- Oho, voi kauheeta, nyt löyty ihan kauheeta lapsipornoo. No, onnex ei kuitenkaan rasismii. Eli toi saa jäädä.
- Eikös tämä koko sensuurisysteemi alunperin... tai ei mitään.
- Mitä?
- Ei mitään. Unohda.
- Joo, ne roskikset voi tyhjentää. Onx hei n-sana aina rasismii?
- Niinhän se nykyään taitaa vähän olla.
- Mut kun meillä ainaskin mokun ope sano, että vähemmistöillä on toimivassa monikulttuurissa oikeus määritellä oma identiteettinsä monimuotoisesti ja voimavaraistavasti suhteessa valtaväestön diskurssiin.
- Siis mitä?
- No niinq että n-sana ei o rasismii, jos n-sanat sanoo toisiaan n-sanoix.
- No ei kai se sitten ole. Jos monikulttuurisuuden opettajakin niin sanoo.
- Tosi hyvä. Mä jo pelkäsin, että mä joudun sensuroimaan mun poikaystävän suosikkibändin kotisivut. Niitten nimi kun on Mothafuggah Gangbanging Niggahs. Vähä hei Da1You olis suuttunu, jos mä olisin sensuroinu sen lempparibändin sivut.
- Daiju? Siinäpäs kiva nimi. Onko hän myös näitä n-sanoja?
- Ei ku se on vaan sellanen street name. Niinqu rispekt name. Mun oma ihquraxu Tauno<3. Oho, nyt tää kone meni ihan jumiin. Mistä tässä nyt pitäis painaa? Tiexä mitään tietokoneista?
- Kyllä minä nyt jotain niistä ymmärrän.
- No hyvä hei kato mikä tässä on vikana. Mä meen vaix keittään meille kahvia. Tekee ihan sairaasti mieli kahvia.
- Joo, eiköhän tämä tästä. Vika on selvästikin hakuehdoissa. Korjataanpas niitä vähän. Noin. Nyt toimii taas.
- Ai saixä sen korjattua?
- Joo. Keitäpäs sitä kahvia oikein iso pannullinen. Tästä tulee vielä pitkä ilta. Nyt rupesi rasismia löytymään oikein olan takaa. Rassismii, rassismii, rassismii... Rassismii, rassismii, rassismii...

29.5.08

Etelä-Afrikan kuulumisia

Etelä-Afrikka on viime aikoina ollut uutisotsikoissa maahanmuuttajiin kohdistuneiden rasististen väkivallantekojen takia. Muualta tulleita siirtotyöläisiä on syrjitty ja jopa tapettu. Mutta miten jakselee Eteläisen Afrikan Unionin pieni suomalaisvähemmistö näiden levottomuuksien keskellä. Toimittajamme Mirja-Liisa Taliban kävi katsastamassa arktisten pakanoiden kuulumiset. Haastateltavana on suonkuokkijoiden shamaani Imo Husso-Parta-Raivo.

- Shamaani Husso, miten arktiset pakanat ovat nyt pärjäilleet täällä EAU:ssa myllerrysten keskellä? Alkuperäisväestö tuntuu kantavan kaunaa maahanmuuttajia kohtaan, koska he ovat vieneet alkuperäisväestön naiset ja työpaikat. Onko tämä kauna kohdistunut myös EAU:n suomalaisvähemmistöön?
- No sehän on selvä, että neekeriä vituttaa... Mutta meistä arktisista pakanoista ei kyllä kukaan pääse sanomaan, että oltaisiin viety kenenkään työpaikka. Sitä paitsi täällä EAU:ssa on sellainen vanha sanonta, että ugrille ei vittuilla. Tai ei se niin kovin vanha sanonta ole. Mutta hyvin on tultu toimeen.
- Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että suonkuokkijat olisivat syyllistyneet kiljunmyyntiin mellakoitsijoille? Pitääkö tämä paikkansa, shamaani Husso?
- Se on tietysti ikävää, jos pojat ovat tänne maahanmuuttajiksi tultuaan oppineet paikallisilta huonoja tapoja, kuten perunakiljun juontia. Mutta mitään ei olla myyty. Sehän vain yllyttäisi niitä mellakoimaan lisää.
- EAU:n turvallisuuspoliisiin johtaja Manala Munatoti kertoi BBC:lle antamassaan haastattelussa, että suomalaisvähemmistön edustajat olisivat peräti lietsoneet näitä rasistisia levottomuuksia yhteistyössä apartheidin aikaisten äärioikeistolaisainesten kanssa. Arktisten pakanoiden huhutaan myyneen mellakoitsijoille 100 000 halpaa kiinalaista vesuria. Miten vastaatte näihin syytöksiin?
- Mitäs me vesureilla, kun meillä on nämä, huudahtaa shamaani Husso ja tekee maagillisen eleen. Kuin tyhjästä hänen käteensä ilmestyy puolimetrinen lapinleuku.
- Suohillaa illallaa! Suolistaa leu'ullaaah!
- Hui kauheaa! No, jospa siirtyisimme hetkeksi hieman kevyempiin aiheisiin. Täällä ihmiset tuntuvat uskovan, että suonkuokkijoilla on mystisiä voimia. Hökkelikylissä kerrotaan, että arktiset pakanat eivät voi sairastua aidsiin eli laihan miehen tautiin, koska heitä suojelee voimakas taika, kortsujuju.
- Se on tietysti ihan totta, mutta eihän tässä pidä kaikkia taikajujuja mennä paikallisille paljastamaan, myhäilee shamaani Husso.
- Tilanne Suomessa on nyt huomattavasti rauhoittunut, kun EU:n mustat helikopterit ovat osana EU:n ilmastonmuutoksen vastaista kampanjaa lopettaneet soiden palopommitukset. Suomen islamistisen tasavallan teehuoneissa vallitsee alhambralainen rauha ja sivistys. Vähemmistöuskontojen asema dhimmiveron maksajina on taattu. Milloin arktiset pakanat palaavat kotiin?
- No toimittaja miettii nyt vähän. Täällä sisäfile ja viina maksavat kolmanneksen siitä mitä Suomessa. Ja sikaa saa yhä kaupasta. Ilmasto on mitä on, ja nyt saatiin vielä ne omat sossuntäditkin tänne.
- Aivan niin, EAU:n viranomaisethan toivat Suomesta teille omakielisiä sosiaalityöntekijöitä osana arktista pakanaprojektia, jossa pyritään selvittämään, keitä arktiset pakanat ovat, miksi he ovat lähteneet liikkeelle, mitä he haluavat ja miten viranomaisten tulisi kohdata heidät.
- Niin. Eli täällä maaperä pursuaa kultaa ja timantteja, ja nyt jopa sossuntädit ovat yhtä sinisilmäisiä kuin Suomessa. Mehän ei täältä lähdetä kuuna kullan valkeana.
- Entäs se vesurijuttu? Pitääkö paikkansa, että arktisten pakanoiden kirkoissa on myyty vesureita ja pidetty jopa vesurinkäyttökursseja?
- Mitään ei olla tehty. Ja jos joku on jotain tehnyt, niin se ei edusta oikeaa arktista pakanuutta. Arktinen pakanuus on Rauhan Uskonto.

27.5.08

Kahvitunti Rakkauden ministeriössä

Rakkauden, maanmuuton ja eurabialaisuuden ministeriöön on palkattu uusi työntekijä. Mikko Ellilä on aloittanut erikoissuunnittelijana vastuualueenaan maahanmuuton laatuun liittyvät kysymykset.

Ministeriön tytöt supattelevat uudesta erikoissuunnittelijasta kahvitunnilla:
- On se kyllä hyvä, että otettiin se Ellilä tänne töihin, toteaa Jonsu. Eipähän tarvitse sitäkään sosiaalipummia enää tyhjän panttina elättää.
- Sitä paitsi sillä on niin hienoja kalvojakin, kikattaa Mervi. Joteskin piristävän erilaisia.
- Nii-in, painottaa Jonsu. Mulla on seinällä se väestönlaatukalvo, jossa Daniel Craig nousee merestä.
- Entäs sitten se, missä masaimiehet juoksee rannalla, kihisee Astrid. Niillähän on ihan polviin asti...

17.5.08

Kanat on palautettava! (ver. 1.2)

Takku.net raportoi röyhkeästä kananvapautusaktivismista: kolme kanaa on vapautettu avoimesti. Asiasta kertoo myös Kullervo.

"Kolme eläintenystävää vapautti avoimesti kolme kanaa suuresta kanalasta Etelä-Suomessa 11. toukokuuta 2008. Kanat vapautettiin, koska niiden olot häkkikanaloissa ovat surkeat.

Suojavaatteisiin pukeutuneet aktivistit nostivat kanat varovasti laatikkoon. Vapautetut kanat on viety uuteen kotiin, jossa ne saavat elää hyvää kananelämää."


Tällainen röyhkeys ei saa jäädä vaille rangaistusta. Jos ituhipit kuvittelevat, että he voivat ihan tuosta vaan käydä avoimesti vapauttamassa häkkikanoja, he ovat väärässä. Tämä merkitsee sotaa.

Kanallismielinen Muilutusrintama (KM) ei suhtaudu suopeasti tuon kaltaiseen toimintaan. Kanallismielisyyden peruslähtökohta on, että jokaisella genotyypillä on oikeus elää omassa luontaisessa elinympäristössään. Täten esimerkiksi suomalaiset kuuluvat Suomeen, neekerit kuuluvat Afrikkaan, häkkikanat kuuluvat häkkiin ja hevonvitunkääpiöt kuuluvat... no, ymmärrätte kyllä.

Lähden kohta ajamaan kohti Vaskiluotoa. Kanat on paikallistettu osoitteeseen Månviksgatan 6, Vaasa/Vasa. Seinäjoelta kyytiin nousevat Muilun veljekset jo seitsemännessä sukupolvessa. Ensio, Veli ja Armas Muilu ovat väkivallan käyttöön tottuneita miehiä, joiden kanssa muilutamme kanat takaisin kanalaan.

Kanat tullaan palauttamaan laillisille omistajilleen ja kotihäkkiinsä. Teko on lähinnä symbolinen mutta tärkeä.

Samalla minulla on tilaisuus käydä Brändöössä vähän fiilistelemässä työväenluokan “Täällä Pohjantähden alla” -sarjan eli Jorma Ojaharjun Valkoinen kaupunki -trilogian tapahtumapaikkoja.

Ollos huoleton, Kanallismielinen Muilutusrintama valveil on!

Raportoin palautusoperaation edistymisestä. Nyt nokka kohti Seinäjokea.

Päivitys 18.5. klo 02.21


Lapua. Suunnitelmiin tuli muutos. Muilun veljekset halusivat, että tulen hakemaan heidät heidän kotitilaltaan. Selkään sattuu aivan saatanasti, koska Armas heitti minut jälleennäkemisen riemussa heti porstuassa kravatista yli. Vanhana judokana muistin pistää leuan rintaan, mutta se ei muuttanut pohjalaistalon lattialankkuja yhtään sen pehmeämmiksi selälle.

Olen myös ymmärtänyt, että työ isänmaan eteen vaatii uhrautumista. Veljekset ovat ryhtyneet juopottelemaan. Ensio Muilu kertoo sanasta sanaan saman Lauri Tähkä -aiheisen vitsin joka kerta avatessaan uuden kossupullon kyynärpäällä napauttamalla.

Pojat eivät ole myöskään tyytyväisiä avolavapakettiautoni haulikkotelineeseen, johon mahtuu vain kaksi haulikkoa. Seitsemän haulikon teline on kuulemma tilauksessa Peräseinäjoelta. Näyttää siltä, että emme pääse jatkamaan matkaa aivan lähiaikoina.

Kaikesta huolimatta yritän keskittyä Suuren Johtajan minulle antamaan tehtävään ja pyrin pitämään mieleni pääasiassa: kanoissa. Luottamukseni lopulliseen voittoon on kova. Ihmiskunnan valiojoukot ovat puolellani. En voi kuvailla sitä voiman ja luottamuksen tunnetta, joka minut valtasi, kun istuin ikiaikaisen pirtinpöydän ääreen ja kuulin Ensio Muilun lausuvan: "Soon notta niin, että kanat palautetahan. Häkkikanan paikka ei oo laaattialla."

Vahvassa uskossani lopullisen voittomme totuuteen lopetan täältä tähän.

Päivitys 18.5. klo 22.09


Olemme saaneet vihiä, että sateenkaaren värisiin suoja-asuihin pukeutuneet kanankaappaajat yrittävät vaikeuttaa etsintää siirtelemällä kanoja paikasta toiseen pahvilaatikoissa. Se on turhaa, sillä kanallismieliset ovat jo mobilisoineet koko tiedusteluverkostonsa. Te ette voi kätkeä kanoja meiltä, joten luovuttakaa suosiolla. Kanojen palauttaminen häkkiin on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä.

Langinkosken keisarilliselta kalastusmajalta tuli juuri raportti: kanat eivät ole siellä. Sen sijaan siellä on nähty käveleviä mustia säkkejä sekä lauma venäläisturisteja, jotka ihmettelevät, että miksi suomalaiset eivät hajoittaneen keisarin kalamajaa, kun Suomi itsenäistyi. Niinpä. No juuri siksi, että yhteiskunta koostuu ihmisistä.

Seitsemän haulikon haulikkoteline tuli tänään ja se on jo asennettu avolava-autooni. Siitä huolimatta ei vaikuta siltä, että pääsisimme lähtemään täältä kovinkaan pian. Veli ja Armas ovat saunalla keittämässä sahtivierrettä muuripadassa. Pitkälle matkalle tarvitaan kuulemma paljon evästä. Ension uusi tyttöystävä Monika on tehnyt aivan jumalaisen hyvää raparperipiirakkaa, jota syömme juuri iltateen kanssa. Toivottavasti kanat jaksavat vielä sinnitellä yhden yön.

15.5.08

Monikulttuuri on rikkaus - imekää mokkakikkeliä

Sananvapauden päivän jälkitunnelmissa Helsingin Sanomien keskustelupalstan sensuuri löyheni hetkeksi. Ehdin jo hetken kuvitella, että siellä sallittaisiin asiallinen keskustelu myös maahanmuutosta. Suomen epäonnistunutta kotouttamispolitiikkaa käsittelevässä ketjussa keskusteltiin vilkkaasti myös Amerikan intiaanien ja saamelaisten kohtaloista. Yritin kahteenkin eri otteeseen tarjota vastaukseksi tätä tekstiä:

Me suomalaiset olemme nyt aivan samassa asemassa kuin intiaanit ja saamelaiset aikoinaan: muualta tulevien kansainvaellusten paine uhkaa meidän maatamme, elintilaamme ja kulttuuriamme. Ja nyt meidän pitäisi päättää, mitä me aiomme tehdä asian suhteen.

Intiaanit myivät aikoinaan Manhattanin saaren muutamasta lasihelystä. Nyt Suomessa on poliitikkoja, jotka ovat valmiina lahjoittamaan Suomen pois ilmaiseksi: "vapaa liikkuvuus" ja "suomalainen hyvinvointi kuuluu kaikille" koska "globaali solidaarisuus" ja "ilmastonmuutos" sitä vaativat. Näyttää siltä, että suomalaiset ovat vieläkin huonompia kauppamiehiä kuin intiaanit aikanaan. Me emme saa edes lasihelyjä, pelkästään ilon tuntea itsemme Hyviksi Ihmisiksi.

Me suomalaiset olemme nyt se alkuperäiskansa, ja meillä on oikeus ja - menneitä ja tulevia sukupolvia ajatellen - velvollisuuskin puolustaa omaa maatamme ja elämäntapaamme.

Pakeneminen on jo alkanut: Suomessakin on jo useita lähiöitä, joista suomalaiset muuttavat pois maahanmuuttajien tieltä. Jos me haluamme tietää, mihin tämä white flight -ilmiö johtaa Suomessa 20-30-vuoden sisällä, me voimme käydä katsomassa, millainen tilanne vallitsee Ranskassa ja Ruotsissa tänään. Siellä on satoja lähiöitä, joihin edes poliisi ei uskalla enää mennä kuin isolla porukalla.

Suomalaisten ongelmaksi nousee se, että nyt maailmassa on jo liikaa ihmisiä, joten alkuperäisväestöillä ei ole enää paikkaa minne paeta.

Me olemme nyt ikäänkuin nuotiopiirissä polttelemassa rauhanpiippua. Heimon nuoret, jotka ovat ihastuneet lasihelyihin haluavat lisää maahanmuuttajia, koska nämä tuovat vaurautta ja värikkyyttä ja rikkautta ja vaientavat huutavan työvoimapulan ja rakentavat meille kauniimman väestöpyramidin. Heimon vanhat ja viisaat yrittävät sanoa, että tämä johtaa siihen, että tulevat sukupolvet ajetaan reservaatteihin ja heiltä riistetään heidän maansa ja kulttuurinsa. Heimon johtajat, jotka on lahjottu lasihelyillä yrittävät kieltää keskustelun aiheesta.


Tämä oli minun mielestäni ihan hyvä ja asiallinen kirjoitus. Tietenkään se ei kelvannut.

Mutta annas olla, kun kirjoitat alkuun, että "Monikulttuuri on rikkaus ja maahanmuuttajat ovat voimavaroja", niin johan menee mikä tahansa paska läpi (klikkaa isommaksi):

Nyt minä viimeinkin uskon, että ei näiden kanssa voi järkevästi keskustella mistään.

Asiallisen keskustelun aika on siis ohi. Tämä tarkoittaa sitä, että lähipäivinä tulee uutta Valkoparratonta miestä.

P.S. Kiitokset reino2:lle, kuka sitten oletkin. Tarjoan kaljat, jos joskus törmätään. Tai Hyvän Kirjan sanoja mukaillen:
- Jumalauta, kuule, se oli temp-pu!
- En minä nyt kuule mitään vähään aikaan, kun tuo työvoimapula karjuu niin kovaa.