8.1.08

Moniarvoisuuden ja Rakkauden ministeriö

Glossokratian Korkein Neuvosto on kokoontunut juhlimaan uuden Moniarvoisuuden ja Rakkauden ministeriön (MoRa) perustamista. MoRan tavoite on rakentaa turvallista, vastuullista ja välittävää Suomea edistämällä moniarvoisuutta, yhdenvertaisuutta ja maahanmuuttoa. Itse Ylimokuttaja avaa keskustelun:

- Kyllä ihailla täytyy sitä tapaa, jolla tämä asia on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa. Mitään ei missään vaiheessa tihkunut julkiseen keskusteluun. Kukaan ei saanut pienintäkään vihiä. Ja sitten yhtäkkiä lyödään kansalle nenän eteen sellainen pumaska, jossa aivan suoraan sanotaan, että suomalaisista on nyt tullut kolmannen luokan kansalaisia omassa maassaan. Aivan loistavaa työtä, tytöt! Kyllä mekin Kekkosen aikaan kaikenlaisia konkeloja tehtiin, mutta tämä on kyllä yliveto. Ja kansa ei saa sanaa suustaan. Eivät taida raukkaparat vielä edes ymmärtää, mitä niille on tapahtunut.

- Se maanmuuttajien julistaminen uuden ministeriön 'asiakkaiksi' oli kyllä aivan loistava oivallus, kehuu SS-valtuutettu Jonsu. Mekin aiomme suomalaistensyrjintävaltuutetun toimistossa ottaa nyt virallisestikin käyttöön 'Asiakas on aina oikeassa' -periaatteen, eli mikä tahansa valitus kun tulee, niin asiakas on aina oikeassa ja suomalainen on aina väärässä. Se helpottaa asioiden käsittelyä valtavasti.

- Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, tokaisee Ylimokuttaja. Mutta eihän se Eurabia etene, jossei sitä pistetä etenemään, jatkaa Ylimokuttaja ja pistää pasianssiksi.

- Me rakennamme turvallista, vastuullista ja välittävää Suomea, kertaa maanmuutto- ja eurabiaministeri Astrid. Siksi meidän pitää edistää maanmuuttoa, koska erityisesti Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat maanmuuttajat lisäävät moniarvoisuutta.

- Turun Sanomissa olikin juuri juttu siitä, miten maanmuuttajat ovat lisänneet moniarvoisuutta Turussa, sanoo Journalistisen Suvaitsevuuden Neuvoston edustaja Mailis.

- Tässä sanotaan, että yli 34 prosenttia kaikesta Turun alueen seksuaalimoniarvoisuudesta johtuu työperäisyydestä. Pahoinpitelymoniarvoisuuden kohdalla vastaava luku oli 21 prosenttia. Ryöstömoniarvoisuudesta 37 prosenttia johtui työperäisyydestä. Nämä ovat melkoisia lukuja, kun ottaa huomioon, että muun kuin suomen tai ruotsin kielisiä on Turun seudulla vain noin 6 prosenttia väestöstä.

- Olikos noissa luvuissa mukana niitä telakkatyöläisiä?

- Ei tietenkään. Eiväthän ne luo moniarvoisuutta. Nehän käyvät töissä päivät pitkät eivätkä edes tuo perheitään tänne meidän hyvinvointipalvelujemme asiakkaiksi. Tuossa TS:n jutussa on kyse työperäisistä maanmuuttajista.

- Tuollainen pitäisi kyllä kieltää. Suomi ei tarvitse ihmisiä, jotka eivät halua luoda moniarvoisuutta eivätkä suostu hyvinvointipalvelujen asiakkaiksi. Suomi tarvitsee moniarvoisuutta. Ja moniarvoisuus tarvitsee tekijänsä!

- Mutta kyllä jotain tarttis tehdä tälle Turun tilanteelle, muistuttaa Mervi. Meillä ei ole varaa menettää tätä sukupolvea. Nuorten työperäistaustaisten luoma pahoinpitelymoniarvoisuus lisääntyi yli 80 prosenttia viime vuonna. Meillä on tässä kuoriutumassa todellisten huippuosaajien kultamunasukupolvi. Tässä Nuorisossa meillä on moniarvoisen Suomen tulevaisuuden tekijät.

- No eiköhän sitten tehdä niin, että MoRa ohjeistaa, että tuollaisia tilastoja ei saa enää jatkossa kerätä eikä missään tapauksessa julkaista, toteaa Astrid napakasti.

- Itse asiassa niiden tilastojen keräämisen piti jo olla kiellettyä, huomauttaa Valtakunnansyyttäjä Illu. Minä en ymmärrä, miten tässä on noin päässyt käymään.

- Ja Turun poliisipäällikölle tietenkin potkut, kun tuollaisia meni lehdessä laukomaan, hörähtää Ylimokuttaja pasianssipelinsä takaa.

- Tietenkin potkut, vahvistaa Astrid. Eihän tuollaista voida suvaita.

- Voisimmeko me vielä lopuksi käydä läpi nämä MoRan uudet rekrytointivaatimukset, kysyy Ritva. Minä laitoin vähän hahmotelmaa, että mitä asioita uusia työntekijöitä palkattaessa pitäisi painottaa:

* Olet kielitaitoinen, moniarvoinen ja suvaitsevainen.
* Sinulla on mielellään sekä etnistä että entistä taustaa.
* Täytät normaalit kiintiöidenmukaisuusvaatimukset.
* MoRan ongelmanratkaisutyökalut ovat sinulle entuudestaan tuttuja.
* Hallitset ratkaisukeskeisen työskentelytavan ("suvaitse, tai itke ja suvaitse").

- Jättebra, vahvistaa Astrid. Nuo ovat kyllä hyviä. Otetaan ne käyttöön heti uusia virkahenkilöitä värvättäessä. Ja kun virkamiehet saadaan vaihdettua virkahenkilöihin, niin kansan vaihtaminenkin helpottuu!

- Hyvä palaveri!