28.11.07

TURKU PALAA 2011-2020

Tuhannet ihmiset juhlistivat Turun nimitystä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011 TURKU PALAA -juhlissa Aurajoen rannoilla 20.11.2007.

"Turku on kaupunki, joka on historiansa aikana palanut kymmeniä kertoja. Nyt aiomme palaa jälleen - tällä kertaa innosta, ilosta ja kohtaamisista." (Turku2011-säätiö)

Juhlan kunniaksi on syytä tehdä katsaus Turun tulevaan lähihistoriaan Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

2011


Ihmiset saavat tietää, että Turku on nimitetty Euroopan kulttuuripääkaupungiksi,vaan ei monikulttuuripääkaupungiksi. Nuorisot ovat raivoissaan. Aurajoen teatterisilta sytytetään polttopulloilla. Kymmeniä autoja poltetaan eri puolilla kaupunkia.

Kaupunginisät pyytävät anteeksi ja anovat EU:lta nimitystä Euroopan monikulttuuripääkaupungiksi.

2012

Asfalttiviidakon intiaanit tyhjentävät Ruotsissa Mehdi Seyyedin, Ruotsin Bandidos-moottoripyöräkerhojen presidentin citymaasturin renkaat jo kolmannen kerran. Satapäinen joukko nuorisoja lähtee Turussa marssille suvaitsemattomuutta ja intiaaneja vastaan, polttaen 158 citymaasturia, pari koulua ja jotain muuta.

Nuorisojen raivo on oikeutettua, toteaa Turun nuorisotoimen johtaja.

2013

Turun kaupunki kieltää pikkujoulujen viettämisen marras-joulukuun aikana, koska pikkujoulujuhlintaan liittyy perinteisesti alkoholinkäyttöä ja irtonaisia seksisuhteita, mikä loukkaa tiettyjä nuorisoryhmiä.

Nuorisot ovat syystä tai toisesta raivoissaan. Poltettujen autojen määrä nousee kolmannelle sadalle.

2014

Nuorisokaverukset juoksevat poliisia pakoon muuntajaan. Etsiessään taikaseinää, josta tulee rahaa he tökkäävät eläkeläismummolta potkimansa pankkikortin korkeajännitteeseen ja käristyvät hengiltä.

Nuorisojen ystävät ovat raivoissaan ja saavat rinnalleen tuhansia muita nuorisoja eri lähiöistä. Rasismia, poliisin mielivaltaa, Darwin-palkintoja ja sähkövirtaa vastustavat nuorisot polttavat tuhat autoa, kaksi muuntajaa, nakkikioskin ja Ullanlinnanmäen.

2015

Autovakuutusten hinnat ovat nousussa Turussa. Lausteelle ja Varissuolle ei enää myönnetä autojen palovakuutuksia laisinkaan.

Turku Intifadasta on tullut perinteinen juhla, joka ajoittuu Ramadanin päättymisen ja vuodenvaihteen väliseen aikaan.

- Ramadanin päättymisen ja Intifadan alkamisen välinen aika on meille perinteisesti ihan parasta myyntisesonkia, kommentoi Halburgerin aluepäällikkö Hese B. Nuorisot tarvitsevat paljon hyvää ja ravitsevaa pikaruokaa Ramadanista toipuessaan. Ja sitten kun on vähän vedetty henkeä, koittaakin Intifadan aika. Silloin me viemme myymäläkalusteet turvaan ja laitamme vanerit ikkunoihin. Alkuvuodesta onkin sitten taas kiireitä, kun pitää kalustaa poltetut perheravintolat uudelleen. Mutta alkuvuosihan on nykyään muillakin yrittäjillä kiireistä aikaa täällä Turussa. Varsinkin autokauppiailla, jatkaa Hese B.

Vuoden 2015 Ramadanin jälkeen kaksi nuorisoa ampuu Turun torilla rynnäkkökivääreillä väkijoukkoon, joka on kokoontunut poikkeuksellisesti alkutalvesta vietettäville keskiaikamarkkinoille. Kuin ihmeen kaupalla nuorisojen sihti on niin huono, että sarjat menevät ihmisten päiden yli, mutta kolme markkinavierasta loukkaantuu seuranneessa pakokauhussa.

Ammuskelijanuorisot pakenevat poliisia joelle päin ja yrittävät ylittää Aurajoen jäitä pitkin. Valitettavasti Aurajoessa ei ole vielä Intifadan aikaan jääpeitettä, joten kaulassa roikkuvat Kalashnikovit vetävät Intifadan marttyyrit armotta joen pohjaan.

Nuorisot ovat raivoissaan. Poliisin väkivaltaa ja petollista talvivettä vastustavat nuorisot polttavat kaupungin kaikki Halburger-ravintolat, 7500 autoa, Kakolan ja koko Port Arthurin kaupunginosan.

Joku yrittää sanoa, että ne jotka ampuvat ihmisiä rynnäkkökivääreillä ovat rikollisia. Hänet tietenkin tuomitaan välittömästi kiihottamisesta nuorisoryhmiä vastaan.

Väestötilastot osoittavat, että Turussa alkuperäisväestön osuus on enää 23 prosenttia. Väestötilastoja lakataan julkaisemasta. Verotilastot osoittavat, että Turussa on enää vajaat 8000 nettoveronmaksajaa, joista merkittävä osa on kaupungin virkamiehiä, joiden virkavelvollisuuksiin kuuluu asua kaupungin alueella. Nettoveronmaksajista suurin osa asuu Ruissalon ja Hirvensalon saarissa.

Verotilastojen julkaiseminen lopetetaan. Ruissaloon ja Hirvensaloon määrätään kaupunginhallituksen puheenjohtajan aloitteesta öinen läpiajokielto. Lisäksi saaret eristetään mantereesta porteilla.

2016

Turun kaupunginisät myöntävät vihdoin, että vanhaa kauppapaikkaa eli toria tarkoittava kaupungin nimi on syrjivä ja rasistinen. Nimi muutetaan monikultturihenkisemmäksi Bazaariksi, joka kunnioittaa kulttuurillisesti rikkaampia kaupankäyntitapoja.

Viinaa ja seksiä vastustavat mielenosoittajat ovat raivoissaan siitä, että pikkujoulut kiellettiin vasta kolme vuotta sitten. 15 000 nuorison joukko marssii läpi Turun huutaen iskulauseitaan. "Leikatkaa pää irti niiltä, jotka juhlivat pikkujoulua!!" Siivoojiksi naamioitunut nuorisojoukko tunkeutuu juuri satamaan saapuneeseen Viking Amorellaan, juo kaikki viinat baareista ja raiskaa kaikki ruotsalaiset blondit.

Matti Vanhanen palaa eläkepäiviltään ja pyytää anteeksi.

Bazaarin kaupungin vuosisataisen perinteen mukaan kaupunginimaami julistaa Brinkkalan talon parvekkeelta uhrijuhlarauhan Intifadan päättymisen ja uhrijuhlan alkamisen kunniaksi.

2017

Seitsemän nuorisoa arvelee saaneensa HIV-tartunnan joukkoraiskatessaan ruostalaisblondia edellisen vuoden Intifadassa. Nuorisot ovat raivoissaan. Ruotsin valtio pyytää anteeksi Turun, anteeksi, Bazaarin nuorisoilta. Intifadan marttyyreja haastatellaan televisiossa:

- Gyl niimpal gärssi saa, ku simmottis nussittis kussissi pissiksi, toteaa turkulaisnuoriso Zirdac, joka puhuu jo suomea yhtä hyvin kuin kuka tahansa turkulainen, vaikka on asunut Turussa vasta 40 vuotta.

- Äbälä wäbälä, vahvistaa hänen ystävänsä Kigeli uusturkulaisittain.

Petollisia tartuttavia blondeja vastustavat turhautuneet nuorisojoukot, jotka eivät enää löydä yhtään autoa poltettavaksi Turun lähiöistä tai ydinkeskustasta yrittävät tunkeutua Ruissaloon. Sillan molempiin pieliin sijoitetut poliisin erikoisjoukot avaavat tulen raskailla ilmatorjuntakonekivääreillä. Al Jazeeran mukaan kuolleita ja haavoittuneita nuorisoja on satoja. Ulkomaisissa blogeissa liikkuu villejä huhuja kaukolämpökeskuksissa poltetuista nuorisoruumiista.

Suomen tiedotusvälineet eivät kerro mitään. Nuorisot ovat hetken aikaa ihan hissukseen.

2018

Varissuon pankkiautomaatteja ei voida täyttää, koska vartiointiliike ei uskalla mennä paikalle lukuisten aseistettujen ryöstöjen takia. Rasismia ja taikaseiniä-joista-ei-tule-rahaa vastustavat nuorisojoukot ovat todellakin raivoissaan. Poltettavien autojen puutteessa nuorisot polttavat loputkin koulut, kaukolämpöputken, kaikki Varissuon lähikaupat ja kiertuettaan päättämässä olleen Sirkus Finlandian.

Turun, tai siis Bazaarin, kaupunginjohtaja puuttuu tilanteeseen tomerasti. Puheessaan hän vetoaa naapurikuntiin, jotta nämä osallistuisivat monikulttuurisesta rikkaudesta nauttimiseen. Sillä eihän voi olla niin, että Turku yksinään joutuu kantamaan Euroopan monikulttuuripääkaupungille lankeavan suuren vastuun. Naapurikuntien on osallistuttava.

Bazaarin kaupunginhallitus päättää juhlistaa alkanutta Intifada-kautta järjestämällä marttyyreille bussikuljetuksia naapurikuntiin. Rymättylässä 80-vuotias maalaismies ampuu haulikolla varoituslaukauksen ilmaan estääkseen Intifada-bussia tunkeutumasta lammastilalleen. Tämä on viimeinen pisara. Sosiaalidemokraatit saavat viimeinkin pitävät perusteet lakialoitteelleen, jonka mukaan kaikki käsiaseet kerätään kansalaisilta pois.

Nuorisot ovat raivoissaan lammastarhurin röyhkeydestä. Naapurikunnissa poltetaan 13 500 autoa ja suurin osa julkisista rakennuksista.

Ihmiset alkavat muuttaa pois myös Turun naapurikunnista.

2019

Neljä nuorisoa jää Pendolinon yliajamaksi ratapihalla. Ainoastaan joukkoraiskauksen uhri pelastuu, koska hän on vielä niin pieni, että mahtuu Pendolinon maavaran alle. Matti Vanhanen pyytää anteeksi. VR:n pääjohtaja pyytää anteeksi, mutta haluaa korostaa, että tapahtuneesta ei voida syyttää Pendolinoja, jotka ovat aina toimineet moitteettomasti Suomen kylmässä, pimeässä, synkässä ja muukalaisvihamielisessä ilmastossa.

Nuorisot ovat raivoissaan. Nationalismia ja Valtion Rautateitä vastustavat mielenosoittajat polttavat Turun rautatieaseman, uusimman Halburgerin ja Suomen Joutsenen.

2020

Turun vuosikymmen Suomen monikulttuuripääkaupunkina tulee täyteen. Kaupunginimaamit ovat hyvin tyytyväisiä muutoksen suuntiin.

Tamperelaiset ilmoittavat, että kaikki vanhat kaunat on anteeksi annettu: Tampere haluaa tarjota turvapaikan viimeisille hengissä oleville turkulaisille. Evakkoja varten rakennetaan Teiskoon parakkikylä, joka saa nimekseen Turkkusse. Nysse numero 28:n reittiä pidennetään hieman, kun se siirtyy linjalle Pyynikintori-Turkkusse.

Nuorisot ovat raivoissaan.